"Prazitel" (suspensie împotriva viermilor) pentru rasele medii și mari de câini: instrucțiuni, dozare

PrazitelHelminthiases sunt boli ale diferitelor organe câini, cauzate de viermi paraziți. Pericolul lor constă în faptul că cel mai adesea procedează fără semne evidente, observabile la animal. Proprietarii lipsiți de experiență sau frivoli ignoră pur și simplu semnele boli, deși unele tipuri de agenți patogeni reprezintă o amenințare pentru oameni. Prin urmare, este important, realizând gradul complet de pericol al acestei boli, să luați în mod regulat măsuri pentru prevenirea acesteia. În practica veterinară, s-a acumulat deja multă experiență și o gamă largă de produse eficiente. Vă vom spune acum despre una dintre ele..

Compoziție, formă de eliberare, ambalare

În prevenirea și controlul helmintilor la câini mijloc și rase mari, în orice fază a manifestării lor, suspensia Prazitel plus s-a dovedit bine. Medicamentul este creat pe bază de ulei de măsline, pentru a spori asimilarea componentelor care funcționează direct, gustul este îmbunătățit cu îndulcitorul aspasvit (conținut pe 1 ml de medicament - 64 ml). Conține apă purificată și alcool etilic.

1 ml din compoziție conține:

  • fenbendazol - 100 mg;
  • pirantel pamoat - 140 mg;
  • praziquantel - 50 mg.
PrazitelAcești termeni sunt utilizați și ca denumiri de medicamente secundare nebrevetate. Există, de asemenea, excipienți, care pe 1 ml reprezintă:
  • tween-80 - 10,5 mg;
  • aerosil - 2,5 mg;
  • nipagină - 0,45 mg;
  • nipazol - 0,2 mg.
Format: suspensie orală, culoare galben deschis cu nuanțe crem.Vine la vânzare cu un seringă-distribuitor într-un pachet. Medicamentul este ambalat în sticle de 10 mililitri fabricate din polimer închis la culoare, cu un capac de control pentru prima deschidere.

Știați? Unele tipuri de tenie pot avea o lungime de până la 40 cm.
Câine

Proprietăți biologice

Principiul funcționării medicamentului "Prazitel plus" se bazează pe suprimarea proceselor vitale ale helmintului. Substanțele active interferează cu evoluția normală a metabolismului energetic, paralizând parazit și ducând la moartea sa. Medicament combinat, utilizat pentru o gamă largă de paraziți și agenți patogeni.

Aflați mai multe despre alte medicamente pentru viermi pentru câini: „Milbemax”, „Prazicid”, „Kaniquantel”, Drontal, „Prazicide Plus”.

În decurs de 1-4 ore, este absorbit în fluxul sanguin și se răspândește în toate organele și țesuturile, principala zonă de influență fiind tractul gastro-intestinal. Este excretat din corpul animalului în următoarele 24-48 de ore într-o stare metabolică, cu produse reziduale.Prazitel

Indicații de utilizare

„Prazitel” este utilizat pentru prevenirea și controlul bolilor de helmint la câinii de rase medii și mari. Bolile grupului de nematodoză includ: anchilostomoză, tricocefaloză, uncinarioză, precum și toxocarioză și toxoscarioză. Eficient în tratamentul cestodozelor, reprezentat de: difilobotriază, teniidoză, dipildioză, echinococoză și mezocestoidoză. Utilizat pentru boli mixte ale ambelor grupuri.

Paraziții din organismul canin au căi diferite de invazie și pot schimba gazde intermediare în diferite stadii de dezvoltare. Pentru a se coace, au nevoie de anumite condiții de temperatură și umiditate. Larvele de helmint sunt prezente peste tot: în apă, sol, în parcul de pe o bancă și așa mai departe..

Adus în casă pantof și haine, pot intra în corpul animalului, maturându-se acolo până la stadiul de maturitate sexuală, apoi prin contactul cu animalul pot intra în corpul uman și acest ciclu nesfârșit asigură un grad ridicat de supraviețuire.Paraziți la câini

Știați? Viermi produc până la 200 de mii de ouă pe zi.
Veterinarii cred că peste 70% dintre animale și 25% dintre oameni sunt infectați cu ele. Aceasta este o „boală familială” și tratamentul trebuie efectuat simultan pentru întreaga familie, inclusiv pentru oameni și toate animalele. Un câine poate fi infectat simultan cu mai multe tipuri de paraziți, prin urmare, pentru eficacitatea tratamentului, este mai bine să utilizați medicamente cu un spectru antihelmintic larg. Dacă vorbim despre un grad ridicat de infecție, deparazitarea trebuie repetată după 10 zile.

Aplicare și dozare

Chiar și ținând seama de respectarea tuturor condițiilor și cerințelor de depozitare, este permisă separarea vizuală a suspensiei. Prin urmare, înainte de a da Prazitel unui câine, agitați-l. Se recomandă utilizarea profilactică o dată pe trimestru, la o rată de 1 ml pentru fiecare 10 kg de greutate animală. Dacă programarea a coincis cu vaccinarea, întârzierea recomandată este de 10 zile.PrazitelNu este necesară o pregătire suplimentară suplimentară, cum ar fi dieta sau aportul laxativ.Puii sunt tratați la vârsta de două săptămâni folosind o doză terapeutică. Suspensia se administrează fie cu hrănirea de dimineață, fie cu ajutorul unui dozator, injectând cu forța medicamentul în interior pe rădăcina limbii.

În raport cu femeile din perioada nașterii, este necesară supravegherea medicală. O persoană însărcinată poate fi utilizată numai din a doua jumătate a termenului, o cățea care alăptează - la trei săptămâni după ce a pus la pui.

Când lucrați cu pui, este foarte important să mențineți doza corectă. Instrucțiunile de utilizare a suspensiei Prazitel indică necesitatea de a lua în considerare greutatea animalului. La moarte, helmintii eliberează o cantitate mare de toxine periculoase pentru animal, concentrația lor ridicată cauzând intoxicație severă.CățelușDacă bebelușul este sever vierme, corpul său este de obicei foarte slab. Și chiar dozarea corectă a medicamentului în alți parametri poate provoca vărsături, diaree, refuzul de a mânca și alte consecințe care pot duce la moartea câinelui.

Important! Când deparazitați pui, este util să dați o lingură de ulei de vaselină împreună cu medicamentul. Are un efect de învăluire, reducând astfel intoxicația unui organism imatur și contribuie la eliminarea accelerată a toxinelor.

Igiena personală și precauții

Când utilizați Prazitel Plus, urmați precauțiile standard pentru manipularea produselor medicamentoase veterinare. Nu fumați, nu beți și nu mâncați fără să vă spălați mai întâi mâinile cu detergent.

Nu este de dorit să utilizați flacoane goale de suspensie în viața de zi cu zi..PrazitelDacă sunteți alergic la componentele medicamentului, nu permiteți contactul direct și, în caz de contact, clătiți zona de contact cu o cantitate mare de apă. Dacă un medicament a intrat în corpul dumneavoastră și a provocat reactie alergica - contactați urgent instituția medicală și luați cu dumneavoastră prospectul din medicament.

Contraindicații și efecte secundare

Nu acordați o suspendare de la viermi "Prazitel" pentru câinii care sunt tratați cu piperazină și levomizol, precum și cu oricare dintre derivații lor, deoarece le crește toxicitatea.

Aflați cum să utilizați corect vaccinul pentru a vă menține animalul în siguranță „Multican-4”, „Multican-6”, „Multican-8”, „Multican-7”, „Vakderm”.

Medicamentul nu este utilizat pentru animalele productive. De asemenea, nu utilizați medicamentul dacă animalul este epuizat, are boli infecțioase.

În cazuri rare de sensibilitate specială a animalului la compoziție, pot fi observate tulburări de scaun, intoxicație sau alergie.

Având în vedere cele de mai sus, puii cu vârsta de până la 2 săptămâni și femelele în perioada de deparazitare deparazitează, ținând cont de cerințele stabilite în instrucțiuni. În general, nu ar trebui să lăsați procesul de deparazitare a cățelușilor să-și urmeze cursul. Intoxicația severă nu este singurul efect secundar care îi poate amenința. PrazitelDacă organismul în sine nu poate face față îndepărtării paraziților deja morți, poate fi necesar, ca excepție, să se aplice un laxativ sau o clismă.

Important! Unii paraziți, după ce au murit, se îndreaptă, se întăresc și, ca ace, înfășoară membrana mucoasă a tractului gastro-intestinal al animalului, provocând sângerări. Poate înfunda întregul intestin, creând o obstrucție. Apoi, în general, nu puteți face fără asistență veterinară urgentă..

Termenul și condițiile de depozitare

Medicamentul este utilizabil timp de 2 ani de la data fabricației. Perioada de valabilitate a medicamentului este de 2 ani. Ar trebui păstrat separat de orice produs alimentar și furaj, în uscat, loc neluminat, care nu depășește temperatura de 25 ° C. Medicamentul trebuie să nu fie la îndemâna copiilor și a animalelor.

Chiar și cu nivelul ridicat de viață al proprietarilor și cu menținerea animalelor la domiciliu, nimeni nu este imun la infecția cu paraziți. Și, după cum știți, este mai bine să preveniți boala decât să o vindecați. Aici vă va ajuta medicamentul „Prazitel plus”, care este potrivit nu numai pentru tratament, ci și pentru prevenire. Efectuați o prevenire periodică și în timp util - aceasta va preveni sau rezolva problema, împiedicând agravarea acesteia.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Prazitel" (suspensie împotriva viermilor) pentru rasele medii și mari de câini: instrucțiuni, dozare