Advantix pentru câini

Puricii și căpușele nu numai că cauzează o mulțime de inconveniente câinelui, dar pot infecta cu ușurință casa și pot deveni o sursă de boli periculoase. Instrucțiunile pentru Advantix pentru câini promit o protecție eficientă împotriva paraziților. Instrumentul nu numai că ucide insectele care se află deja în blana animalului, dar previne și reinfectarea. Medicamentul poate fi utilizat pe tot parcursul anului.

Sortiment de Advantiks pentru câini

În timpul sezonului de primăvară-vară, se recomandă inspectarea zilnică a animalului și îndepărtarea căpușelor atașate, dar deja moarte. În mod ideal, Advantix trebuie aplicat cu o lună înainte de începerea vremii calde (în jurul lunii februarie-martie). Picăturile vor respinge căpușele, inclusiv cele care cauzează boala Lyme și ehrlichioza. Câinii tratați cu medicamentul sunt, de asemenea, mai puțin susceptibili de a fi mușcați de țânțari sau muște. Produsul original ucide nu numai puricii și căpușele adulte, ci și ouăle și larvele lor. Astfel, medicamentul ucide paraziții în toate etapele ciclului de viață. După ce au primit o doză letală de Advantix, insectele nu migrează activ, ci pur și simplu mor. Căpușele care s-au atașat deja la câine vor fi, de asemenea, ucise, dar nu se vor desprinde de piele. Astfel, se poate părea că medicamentul nu a funcționat. Pentru a vedea efectul tratamentului, este necesar să răscumpărați câinele după trei zile.

Prețul pentru Advantix pentru câini este de 2500 - 2800 ruble. Instrucțiunea afirmă că medicamentul este complet sigur pentru sănătatea animalului. Dar medicii veterinari acordă atenție faptului că acesta este un medicament destul de puternic, care trebuie utilizat cu mare atenție..

Principalele ingrediente active sunt imidaclopridul și permetrina. Ambele componente sunt suficient de toxice. Imidaclopridul este un insecticid care aparține unui grup de substanțe chimice numite neonicotinoizi (care imită efectele nicotinei). Neonicotinoizii acționează asupra sistemului nervos central al paraziților. Într-o doză mică, imidaclopridul este considerat a avea o toxicitate redusă pentru mamifere. Dar studiile la șobolani au arătat că dozele mari de imidacloprid pot provoca probleme cu tiroida. Permetrina este un insecticid care acționează ca o neurotoxină.

Atenţie! Permetrina este foarte periculoasă pentru pisici. Instrucțiunile pentru picături pentru câini Advantix avertizează că este necesar să se limiteze contactul între animalul tratat și pisică timp de 24 de ore.

Advantix nu este potrivit pentru toți câinii, deci este important să citiți cu atenție ambalajul. Puii sub 7 săptămâni și câinii cu greutatea mai mică de 2 kilograme ar trebui tratați cu un alt medicament. De asemenea, produsul nu trebuie administrat animalelor slabe, în vârstă, însărcinate sau care alăptează fără a se consulta mai întâi un medic veterinar. Dacă medicamentul este utilizat pentru prima dată, este necesar să se controleze cu strictețe comportamentul animalului pe tot parcursul zilei..

Advantix pentru câini: instrucțiuni de utilizare

Aplicarea corectă a picăturilor garantează cele mai bune rezultate în lupta împotriva puricilor și căpușelor. Medicamentul este disponibil în pipete de plastic cu vârfuri ascuțite, care se desprind foarte ușor. Un câine mic ar trebui să fie luat în genunchi, iar unul mare ar trebui să fie prins între picioare. Pentru cele mai bune rezultate, cel mai bine este să aplicați Advantix nu numai la greabăn, ci și pe întreaga zonă din spate. Dacă câinele se zbate, trebuie să cereți cuiva să țină animalul, altfel majoritatea medicamentului se va stropi. Folosind un pieptene, este necesar să împingeți blana animalului și să strângeți medicamentul pe piele. Este necesar să începeți procesarea de la greabăn, coborând treptat până la coadă.

Medicamentul se aplică greabănului

Nu este necesar să strângeți conținutul întregii sticle într-o singură zonă. Acest lucru poate determina medicația să satureze haina și să cadă. De asemenea, va crește probabilitatea ca câinele să lingă medicamentul toxic imediat după tratament. Instrucțiunile pentru Advantix pentru câini afirmă că medicamentul este rezistent la apă. Cu toate acestea, va dura cel puțin două zile până când medicamentul este suficient absorbit în piele. Până în acest moment, este interzisă scăldarea animalului.

După ce ați terminat tratamentul câinelui, asigurați-vă că vă spălați bine mâinile. Advantix poate lăsa arsuri chimice severe pe pielea umană. Dacă o cantitate mare de produs intră accidental în contact cu pielea, este necesar să clătiți zona deteriorată cu apă curentă timp de 15-20 de minute..

Advantix este periculos pentru sănătatea câinilor??

Mulți proprietari spun că medicamentul provoacă reacții alergice la câini. Dar rapoartele medicilor veterinari indică faptul că se dezvoltă complicații la doar 25% dintre animale..

Cele mai frecvente efecte secundare sunt:

  • roșeață și iritare a pielii;
  • schimbări de comportament;
  • arsuri chimice;
  • excitabilitate crescută;
  • dispnee;
  • diaree;
  • vărsături.

Efectele secundare dispar de obicei fără intervenție medicală suplimentară, dar numai dacă proprietarul a respectat cu strictețe instrucțiunile și avertismentele din instrucțiuni. Medicamentul este foarte dăunător membranelor mucoase, deci trebuie să vă asigurați că animalul nu îl înghite sau nu-l linge accidental. Dacă un număr mare de picături intră în stomacul câinelui, acesta va provoca vărsături severe și diaree. Este recomandabil să vă contactați imediat medicul veterinar. Dar dacă acest lucru nu este posibil, trebuie să dați câinelui o cantitate mare de apă cu cărbune activ. Unii câini (în special rase mici) pot prezenta simptome ale unei reacții alergice după contactul cu un câine nou tratat. Se recomandă prelucrarea animalului noaptea, imediat după o plimbare seara.

Reacții alergice la medicament

Dacă câinele prezintă simptome ale unei reacții alergice, opriți utilizarea medicamentului și spălați animalul cu un săpun hipoalergenic ușor..

Câine cu părul roșu în spumă cu săpun

Dacă pe pielea unui animal apare o arsură chimică, atunci este indicat să o ungeți cu glicerină. Simptomele dureroase dispar de obicei singure în decurs de o zi sau două după oprirea tratamentului cu Advantix. Cu toate acestea, dacă se dezvoltă leziuni cutanate severe, poate fi necesar un unguent de farmacie și antibiotice. Dacă câinele dvs. continuă să mănânce mult, medicul veterinar vă poate prescrie Benadryl pentru a ajuta la normalizarea sistemului imunitar și la reducerea producției de histamină. Benadryl poate, de asemenea, ameliora efectele secundare comportamentale.

Atenţie! Nu administrați câinelui Benadryl destinat oamenilor fără a discuta mai întâi doza cu medicul veterinar..

În cazul în care câinele nu se poate recupera după reacția alergică, vor fi necesare lichide suplimentare pentru a menține metabolismul normal. Pentru tratamentul antiparazitar suplimentar al câinelui, trebuie utilizat Frontline sau Bravecto. Desigur, dezvoltarea reacțiilor alergice este posibilă cu utilizarea oricărui medicament sintetic, dar în caz de intoleranță individuală, înlocuirea Advantix cu fonduri de altă marcă va ajuta la rezolvarea problemei.

Pot puricii să dezvolte imunitate la Advantix?

Unii proprietari observă că, chiar și după tratamentul regulat cu Advantix, puricii continuă să chinuiască animalul. Din această cauză, apar miturile conform cărora insectele pot dezvolta imunitate la insecticide. De fapt, această afirmație nu are dovezi științifice..

Faptul este că tratamentul cu Advantix va ajuta la eliminarea paraziților numai de pe pielea animalului. Dar un număr mare de insecte vor continua să trăiască liniștit în gunoiul de gunoi sau animalele de companie. Prin urmare, dacă la o săptămână după tratament, puricii vii sunt văzuți în haina câinelui, atunci acest lucru înseamnă că paraziții au migrat din mediu. Nu vă faceți griji: puricii nu se vor putea hrăni și vor muri repede..

Recenzii despre Advantix pentru câini

Zhanna, 34 de ani:

„Tratez un câine cu Advantix de câțiva ani. Trăim în zona taiga, deci problema infestării cu căpușe este cunoscută din prima mână. Picăturile sunt suficient de eficiente, dar încă examinez cu atenție pielea animalului după fiecare plimbare. Am un carlig, deci paraziții sunt foarte ușor și rapid de identificat. Am observat că, după tratamentul cu Advantix, animalul nu mănâncă. Aceasta înseamnă că chiar puricii și căpușele reintră în haina, atunci nu se pot hrăni. Animalul meu nu are efecte secundare, așa că voi continua să folosesc acest remediu în viitor. ".

Ekaterina, 40 de ani:

„Vara Spitz-ul meu este foarte hărțuit de purici. Obișnuiam să folosesc doar șampoane și gulere speciale. Și în acest sezon am decis să adaug picături la greabăn. Clinica veterinară m-a sfătuit să încerc Advantix. Este foarte convenabil să aplicați medicamentul, dar după câteva ore am observat că pielea de la greabăn a devenit roșie la ambii câini. Cu toate acestea, după un timp, preferatele mele au început să se rostogolească literalmente pe podea. Am crezut că mâncărimea lor era atât de intensă, deoarece remediul era activ. Efectele secundare au dispărut peste noapte. Dar care a fost surpriza mea când, trei zile mai târziu, am observat o căpușă pe burtica unuia dintre câini. Se pare că Spitz-ul meu a suferit în zadar și remediul nu a funcționat. Este păcat, deoarece prețul Advantix pentru câini este destul de ridicat. Acum voi cere veterinarului să vă prescrie pastilele. ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Advantix pentru câini