8 Fapte amuzante despre auzul câinilor

Câinii își folosesc urechile pentru comunicare, auz, detectarea temperaturii, răcire. Acestea nu sunt toate faptele care vă vor surprinde..

Puii se nasc surzi

Puii nou-născuți nu văd și nu aud nimic, dar disting perfect mirosurile și simt direcția căldurii. Urechile închise nu sunt complet formate, așa că puii încep să audă la vârsta de 7-10 zile.

O naștere atât de timpurie se datorează instinctului de supraviețuire. Este greu pentru o femeie însărcinată să vâneze, iar nașterea unor pui activi, cu drepturi depline, crește riscul morții lor în primele zile de viață. În timp ce puii sunt surzi și orbi, nu vor părăsi cuibul și nu vor „da peste” prădători.

Urechile sunt un indicator al dispoziției

Urechile ridicate indică faptul că câinele este interesat și atent. Urechile ușor alungite indică o stare prietenoasă și relaxată. Urechile lipite de cap arată frică sau dorința de a asculta. Urechile căzute, relaxate, arată plictiseală sau tristețe.

Urechile câinilor nu sunt doar pentru auz, ci fac parte din comunicarea non-verbală. limbajul trupului. Desigur, pentru a înțelege starea și starea câinelui, trebuie să evaluați poziția acestuia, expresia ochilor și a botului, poziția cozii, sunetele pe care le scoate..

Câinii aud diferit

În general, este acceptat faptul că câinii aud de 4 ori mai bine decât oamenii. De fapt, în domeniul auzului uman, câinii aud la fel. Domeniul auzului uman este de aproximativ 20 Hz până la 20 kilohertz. Gama de auz canin, cuprinsă între 64 și 44 kilohertz. Adică, câinii aud sunete cu frecvență mai mare decât oamenii..

Cu toate acestea, animalele noastre de companie pot distinge între sunete pe care nu le putem auzi, cum ar fi ultrasunetele, vibrațiile sau frecvențele electronice. În mod incredibil, aparatul dentar îți poate auzi pulsul când stă doar lângă el. De aceea animalele noastre de companie înțeleg perfect atunci când proprietarul este îngrijorat sau temător..

Câinii sunt foarte buni la filtrarea sunetelor, fără a exclude zgomotul de fond. Adică patrupedele se pot concentra pe sunetul pe care îl face mouse-ul sub podea, dar vor observa pașii tăi într-o altă cameră..

Este interesant! Câinii își amintesc sunetele și le asociază cu evenimente. Cel mai simplu exemplu este capacitatea unui câine de a recunoaște sunetul motorului mașinii..

Auzul și sensibilitatea unui câine sunt afectate de lungimea urechilor.

Cercetările au arătat că lungimea urechii afectează sensibilitatea auzului. Imediat după confirmarea acestui fapt, a început competiția pentru lungimea urechii. Câștigătorul a fost găsit, ba chiar a intrat în Cartea Recordurilor Guinness!

Bloodhound pe nume Tigger a trăit în SUA. Lungimea urechilor sale era de 35 cm! Tigrii au decedat în 2009, dar recordul său nu a fost încă doborât. Apropo, urechile lungi ale Badhounds ajută la captarea mai multor aer și la direcționarea către nas. Această caracteristică ajută câinele la vânătoare, deoarece Bloodhounds sunt câini de sânge care pot urma prada la o distanță de câțiva kilometri.

Urechea fiecărui câine este controlată de 18 mușchi

Mușchii care controlează urechile variază de la 18 la 22, în funcție de rasă. Standardul este de 18 mușchi care permit câinelui să se încline și să-și miște urechile independent unul de celălalt.

Înclinarea capului este un semn de atenție sau un simptom al bolii

Când câinii ascultă cu atenție, își pot înclina capul în lateral. Alternarea înclinărilor în direcții diferite poate indica o încercare de a înțelege ce se întâmplă. Se știe că, înclinând capul, câinele identifică mai bine sursa sunetului.

Cu toate acestea, o înclinare persistentă a capului sau a urechii poate indica durere. Înclinarea capului poate fi neurologică sau otita medie. În otita medie severă, înclinarea urechii devine pe tot parcursul vieții.

Canalele urechii câinelui sunt în formă de L

Acesta este un motiv pentru care câinii sunt mai predispuși la infecții ale urechii decât oamenii. Forma L ajută la protejarea urechii interne de murdărie, ciuperci și bacterii. Cu toate acestea, aceeași formă devine cauza otitei medii, cu o curățare necorespunzătoare a urechilor sau rănire.

Pentru a preveni împingerea murdăriei în canalul urechii, curățarea urechilor câinii sunt sfătuiți să folosească tonice speciale, lichide. Lichidul este turnat în ureche și înmoaie placa, după care câinele își smulge capul și murdăria zboară din ureche. Resturile plăcii se îndepărtează cu un șervețel.

Surditatea nu este cel mai grav atac

Tendință spre congenital surditate observat la 85 de rase de câini, de exemplu, la dalmați. Animalele mai în vârstă pot dezvolta probleme de auz „naturale”. Surditatea dobândită este cel mai adesea o problemă cu infecțiile urechii avansate.

O funcție importantă a urechilor este menținerea echilibrului și a simțului orizontului.. Infecțiile avansate ale urechii interne sunt o cauză comună a echilibrului pe tot parcursul vieții și a problemelor de conștientizare spațială.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 8 Fapte amuzante despre auzul câinilor