De ce pisica are urechi reci?

Temperatura corpului unei pisici în starea sa normală este de plus 38 și chiar 39 de grade Celsius. Și la pisicile fără păr, este în general plus 41. Dar, în același timp, pisicile au urechile reci și acest lucru este normal, deoarece temperatura corpului acestor animale diferă de cea umană și, în acest caz, este complet normală. Dar de ce urechile sunt reci?

  • pisica nu are suficientă căldură, adică, vorbind natural, îngheață, prin urmare, cu corpul său încearcă să se sprijine de o persoană sau de un fel de obiect cald pentru a se încălzi;
  • urechile reci la pisici pot fi și în cazul în care animalul este însărcinat și aceasta este una dintre manifestările de toxicoză, care apare la pisici, în acest sens acestea nu sunt prea diferite de oameni;
  • urechile reci sunt, de asemenea, unul dintre semnele unei boli care poate duce chiar la moartea unui animal de companie.

În orice caz, urechile pisicii sunt un indicator al stării interne la care trebuie să fii atent. Dar amintiți-vă că, chiar și atunci când o pisică are labele și urechile reci, aceasta nu este neapărat o caracteristică negativă a stării generale a animalului..

Vârfurile urechii sunt reci în funcție de fiziologia generală a acestor animale de companie, întrucât în ​​aceste locuri se concentrează cel mai mic număr de vase de sânge. În plus, urechile sunt acoperite cu păr rar, deci devin o zonă naturală pentru eliberarea căldurii interne..

Starea nasului la pisici și pisici

Nasul este, de asemenea, un fel de indicator al stării pisicilor și pisicilor. Poate fi utilizat pentru a determina cauzele bolilor corpului felin, precum și pentru a recunoaște principalele simptome ale bolii.. În cazul în care proprietarul cunoaște starea nasului animalului său de companie, ce concluzii poate trage pentru a contacta de urgență medicul veterinar:

  • dacă nasul este uscat, atunci aceasta înseamnă că este posibil ca aceasta să fie una dintre manifestările oricărei boli a animalului de companie, deoarece în starea normală suprafața nasului ar trebui să fie umedă;
  • dar aceste semne nu sunt principalele în determinarea bolii la o pisică acasă, principalul lucru este că labele se încălzesc, urechile sunt un motiv de îngrijorare, mai ales dacă apar alte semne ale bolii;
  • frig în interiorul auriculei, care este un semn sigur că este necesar un tratament urgent pentru a păstra auzul și în viața viitoare, deoarece puroiul poate provoca infecții.

După cum puteți vedea, totul se află în domeniul îngrijirii adecvate a labelor și urechilor animalului. Dacă aveți grijă corespunzătoare de animal, atunci rezultatul va fi cel mai bun..

Când trebuie să vă faceți griji

Auriculă la pisici poate fi rece și acest lucru nu este un semn de boală. Prin urmare, nu există niciun motiv de îngrijorare, dar merită să vă faceți griji în următoarele cazuri:

  • urechile sunt atât de reci încât sunt aproape cianotice la vârfuri, adică pisica are un fel de probleme cardiace și trebuie făcut ceva pentru a duce animalul la medic mai repede;
  • dacă, în general, pisica se comportă apatic, își pierde pofta de mâncare, se mișcă puțin, în timp ce nasul este uscat și urechile sale nu sunt calde, toate acestea sunt într-adevăr manifestări ale unui fel de boală.

Cu acest comportament anormal al unui animal de companie, poate ajuta doar un medic veterinar, care, la examinare, va stabili ce este în neregulă cu pisica și va prescrie medicamentele necesare..

Dacă pisica se simte confortabilă, nu este rece, atunci urechile îi vor fi ușor reci, dar în condiții de mediu nefavorabile, vor fi complet reci..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce pisica are urechi reci?