6 Cele mai bune pastile contraceptive pentru câini

Contraceptiv pentru câini

În acest articol, voi acoperi diferitele tipuri de contraceptive pentru câini. Voi descrie acțiunile și prețurile pentru diferite medicamente. Vă voi spune despre efectele secundare asociate cu administrarea de contraceptive.

Contraceptive pentru câini

Relevanța contraceptivelor apare atunci când cățeaua este în căldură, iar sarcina este nedorită. Avantajul contraceptivelor față de sterilizare este că medicamentele au un efect temporar. După un anumit timp după ce a luat contraceptive, cățeaua se poate împerechea și poate aduce descendenți sănătoși.

Sterilizarea cățelelor poate fi imposibilă din mai multe motive, de exemplu, patologii, iar căldura sexuală și comportamentul agresiv în timpul estului trebuie oprite folosind mijloace speciale.

Tipuri de contraceptive:

  • Picături
  • Injecții
  • Pastile

Picături

Picăturile sunt concepute pentru a întrerupe căldura, corectează comportamentul și nu afectează sarcinile ulterioare.

Controlul sexual (picături) folosind această metodă de contracepție ÎNAINTE de apariția estrului, ovulația poate fi evitată, dar dacă aplicarea a început în timpul estului, procesul se oprește. Controlul sexual este o substanță cu risc scăzut, nu există efecte secundare. Preț: 130 frecați.

Drops SexControl
Drops SexControl

Stop-sex (picături pentru cățele). Acetat de megestrol este un hormon sintetic care inhibă funcția ovariană și producerea de hormoni responsabili de excitare și reproducere.

Efectele secundare sub formă de afecțiuni grave cu o doză corect calculată nu trebuie să apară, pot fi observate salivație și o modificare a poftei de mâncare. Cu intoleranță individuală la medicament, cățelele suferă de vărsături, o creștere a glandelor mamare, o erupție pe piele. Preț: 42 rub.

Picăturile pătrund în corp prin bucăți alimentare sau prin instilare pe rădăcina limbii cu câteva ore înainte de masă.

Injecții

Doza de fotografii trebuie scăzută din greutatea reală a câinelui..

Injecțiile, ca contraceptive, funcționează cel mai mult timp decât picăturile și pastilele.

Depogestone este un medicament hormonal care inhibă producția de hormoni în glanda pituitară. Nu are efecte secundare, cu excepția intoleranței personale. Un plus evident al depogestone este durata acțiunii sale: 5 luni. Preț: 580 ruble.

Covinan afectează organismul datorită hormonului proligestone.

Covinan
Covinan

Medicamentul poate fi utilizat pentru ameliorarea simptomelor sarcinii false și a estrului. Covinan este recomandat pentru primele trei. Hormonul crește vâscozitatea mucusului în uter, ceea ce scade șansele de fertilizare. Preț: 1200-1800 ruble.

Prima injecție a unui medicament hormonal are un efect de cel mult 3 luni. Al doilea este valabil în medie 5 luni. Cele ulterioare au un efect mai lung și inhibă activitatea sexuală cu administrare regulată de 1-2 ori pe an.

Pastile

Pastilele pot fi atât o metodă contraceptivă, cât și medicamente care nu vizează întreruperea estului, ci suprimă producția de hormoni.

Progestinul este conceput pentru inversarea estului timp de 6-8 luni. Comprimatele se administrează câinilor în primele 8 zile. Datorită substanței active medroxiprogesteron acetat, ovulația se oprește, iar dorința sexuală a câinelui se oprește. Preț: 95 ruble.

EKS-5 cu substanța activă acetat de megestrol este administrat cățelelor cu 1-2 săptămâni înainte ca ea să ceară un câine. Cu utilizare prelungită, câinele poate fi obez. Nu administrați EKS-5 împreună cu corticosteroizi. Preț: 215 ruble.

EKS-5
EKS-5

Contraindicații

  1. Injecțiile, comprimatele și picăturile, a căror acțiune inhibă producția de hormoni, nu trebuie utilizate în timpul primului est al cățelei, al perioadei de lactație și a sarcinii care a început deja.
  2. Ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a lua medicamente, dacă există bulgări în glandele mamare ale câinelui.
  3. Recepția hormonală este contraindicată pentru orice tip tumori.
  4. Luarea controlului nașterii înainte de pubertate amenință cu dezvoltarea patologiilor și formarea necorespunzătoare a sistemului reproductiv.
  5. Câini cu diabet de asemenea, nu trebuie să administrați medicamente hormonale.
  6. Animale cu boli ale sistemului reproductiv contraceptivele sunt contraindicate.
Animalelor bolnave nu trebuie să li se administreze contracepție.
Animalelor bolnave nu trebuie să li se administreze contracepție.

Efecte secundare care se observă printre multe medicamente: mărirea sânilor, creșterea în greutate, modificări ale poftei de mâncare, scăderea imunității la infecțiile genitale.

Consultarea medicului veterinar înainte de începerea pilulelor anticoncepționale este esențială pentru fiecare câine.

Nu este recomandabil să administrați contraceptivele pentru animale de companie pentru o lungă perioadă de timp, se recomandă să faceți pauze. După suprimarea a trei fluxuri la rând, este necesară o pauză de două călduri.

Ținerea unui câine pe un lanț în spatele unui gard înalt nu este o metodă de contracepție, iar împerecherea accidentală poate avea loc la plimbare datorită supravegherii proprietarului. Alegerea dintre sterilizare și contraceptive este ambiguă, totuși, dacă proprietarul nu intenționează să primească descendenți, atunci este mai bine să rezolvați radical problema cu prada sexuală (sterilizare).

Alegerea tipului de contraceptiv ar trebui să vină numai din recomandările medicului veterinar, performanța amatorilor în această materie poate fi fatală pentru animalul de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 6 Cele mai bune pastile contraceptive pentru câini