11 Opțiuni de culoare pudel - roșu până la gri

Pudelii de diferite culori

Pudelii sunt probabil cea mai faimoasă rasă de câini, așa că în acest articol vă voi spune exact despre ei. Vă voi spune ce factori afectează culoarea animalelor și, de asemenea, vă voi spune pe scurt despre toate culorile hainei acestor câini: roșu, negru, alb, crem și altele.

Genetica culorii pudelului

Cea mai notabilă caracteristică a rasei de câini Poodle este haina lor cretă unică. Indiferent de ce trucuri fac proprietarii acestor animale de companie pentru a le face și mai frumoase - fac tot felul de tunsori și coafuri, cozi de împletitură și cozi de cal, vin cu o varietate de coafuri. Dar, pe lângă textura hainei, este importantă și culoarea acesteia, de ea depinde și tipul hainei și chiar temperamentul câinelui. Culoarea stratului va depinde de pigmentul de culoare, de factorii care îl distribuie de-a lungul lungimii părului, afectează saturația culorii și determină prezența petelor. Pigmenții sunt sub formă de boabe de diferite forme, datorită cărora razele de lumină sunt refractate la unghiuri diferite, iar ochii omului percep această refracție ca culori diferite. Colorarea câinilor este cauzată de două grupuri de pigmenți - eumelanine (negru, maro) și feomelanine (galben, roșu).

Rasa este bogată într-o varietate de culori
Rasa este bogată într-o varietate de culori

Locul genei B și locusul genei F sunt responsabile pentru sinteza pigmenților din corp. Locusul genei A și locusul genei E sunt responsabile pentru distribuția pigmentului de-a lungul lungimii părului și în tot corpul..

Saturația culorii pudelului va depinde de cât de uniform sunt distribuite boabele de pigment pe tot părul. Dacă sunt uniform distanțate și apropiate unele de altele, atunci culoarea este strălucitoare și uniformă. Saturația pigmentării determină locusul genei D și locusul genei G. Dar culoarea pătată a stratului apare la pudelii cu locusul genei S.

Culori standard

Pudelii vin într-o mare varietate de culori, deși nu toate culorile sunt acceptate de standard. Pentru a obține o nouă nuanță, se folosesc animale de diferite culori, dar rezultatul nu îndeplinește întotdeauna așteptările. Una dintre cerințele principale pentru lână este culoarea uniformă. Să aruncăm o privire mai atentă la fiecare dintre culorile posibile ale pudelului.

Negrul

Pudel negru
Pudel negru

Negrul pudel considerat un clasic, aceasta este cea mai comună culoare. Proprietarii acestor reprezentanți ai rasei Poodle au observat că haina neagră este de cea mai înaltă calitate în comparație cu alte culori..

Costul mediu al unui pudel este de 10-15 mii de ruble.

Conform standardului, animalul ar trebui să aibă o culoare neagră saturată, diferită în profunzime și intensitate, fără amestecuri de alte nuanțe și nuanțe de culori diferite. De asemenea, părul alb deschis sau argintiu nu trebuie să alunece. Pielea animalului este, de asemenea, închisă, gri sau albastru-gri. Pleoapele, nasul, buzele, ghearele ar trebui să fie negre. Ochii vin în diferite nuanțe de maro..

alb

Pudel alb
Pudel alb

Astfel de animale de companie sunt, de asemenea, destul de comune. La naștere, puii pot observa pete gălbuie pe piept, urechi, fundul picioarelor. Dar în procesul de creștere, haina devine albă. La un adult, ochii devin maronii, iar pleoapele, nasul și ghearele devin negre. La naștere, pot exista și abateri de la standard sub forma unui nas roz și a unor tampoane pentru labe, dar acestea se întunecă în timp.

Costul mediu al unui astfel de pudel este de 10-15 mii de ruble.

Există cazuri în care animalele de companie colorate dau naștere puii albi, dar în viitor nu pot da descendenți albi, așa că experții le consideră incomplete.

Argint

Pudel de argint
Pudel de argint

Această culoare este orice nuanță de gri, dar părul complet negru sau alb nu ar trebui să fie prezent. Poate fi dificil să obții această culoare la descendenții pudelului, uneori durează câțiva ani..

Costul mediu al unui astfel de pudel este de 12-16 mii de ruble.

Puii nou-născuți sunt negri, dar mai aproape de două luni, haina începe să se lumineze, iar zonele argintii ușoare apar pe membre și bot. Pielea acestor pudeli are același ton cu haina. Pleoapele, nasul și buzele sunt negre, iar ochii sunt căprui.

Maro

Pudel brun
Pudel brun

La aceste animale, haina are un maro intens, apropiat de ciocolată, culoare fără maro deschis și nuanțe bej. Pielea lor corespunde culorii principale. Nasul poate fi, de asemenea, maro în orice nuanță și, interesant, cu cât nasul este mai închis, cu atât mai multe șanse au animalul de companie să câștige un premiu la expoziție.

Costul unui astfel de animal este de 15-20 de mii de ruble.

Ochii unui astfel de animal de companie sunt maro închis. Pleoapele, ghearele și buzele sunt negre sau maro închis. Cu cât câinele este mai în vârstă, cu atât culoarea devine mai eterogenă..

Caisă

Pudel de caise
Pudel de caise

Acești indivizi se caracterizează prin lână de diferite nuanțe de cais, dar părul maro închis și alb nu ar trebui să fie prezenți. Urechile sunt ușor mai strălucitoare decât restul corpului.

Prețul unui astfel de cățeluș este de 15-17 mii de ruble.

Un cățeluș nou-născut are o culoare de cais mai intensă, dar odată cu înaintarea în vârstă, saturația se pierde și haina se deschide. Pielea lor este la fel ca lâna, deschisă - nasul, pleoapele, buzele și ghearele sunt negre, iar ochii sunt căprui.

roșu

Pudel roșu
Pudel roșu

Astfel de animale de companie se disting prin lână de o culoare strălucitoare și bogată de mahon. Pielea lor este la fel ca o haină de blană..

Un astfel de cățeluș va costa aproximativ 20 de mii de ruble.

Dar restul corpului, cum ar fi ghearele, pliurile buzelor, nasul și ochii, sunt de culoare ciocolată. În timp, strălucirea culorilor se pierde, iar culoarea devine mai deschisă.

Arlechin

Arlequin pudel
Arlequin pudel

Această culoare a fost recunoscută de Federația Cinologică Rusă destul de recent, în 2007. Include un contrast de culori alb și negru cu limite clar definite de tranziție de la unul la altul. Culoarea principală a unui astfel de animal de companie este alba, iar negrul este de aproximativ 40%. Botul și urechile lor sunt negre, există și pete negre pe spate și pot fi pe coadă. Restul corpului este alb.

Un astfel de cățeluș costă aproximativ 25 de mii de ruble.

Pleoapele, nasul, buzele și ghearele unui arlequin sunt întotdeauna negre, iar ochii sunt de culoare ciocolată. Pentru a crește o astfel de culoare, se folosește un individ care are o genă pentru depistare și un pudel cu lână albă și piele maro deschis. Un astfel de cățeluș costă aproximativ 25 de mii de ruble.

Tigru

Caniche brindle
Caniche brindle

Această culoare este considerată non-standard. Se caracterizează prin prezența dungi care se pot arăta atât pe o haină de blană închisă, cât și pe o lumină.

Un pudel tigrat costă 15-25 de mii de ruble.

Firele individuale de culoare închisă sau deschisă sunt uniform colorate pe toată lungimea lor. Modelul este vizibil atât pe haina lungă de blană a animalului, cât și pe părul scurt.

Sable

Culoare sable
Culoare sable

Caracterizat de vârfurile părului negru sau maro închis combinate cu părul brun deschis.

Costul unui astfel de cățeluș este de aproximativ 10-15 mii de ruble.

Dar această culoare a animalului nu este permanentă, prin urmare, dacă vârfurile întunecate sunt tăiate, atunci culoarea sable a animalului va dispărea irevocabil.

Cremă

Pudel crem
Pudel crem

Nu este neobișnuit ca pudelii de această culoare să devină albi odată cu vârsta..

Un pudel crem costă aproximativ 20 de mii de ruble.

Nasul, pleoapele, ghearele și buzele sunt negre.

Stropi

Pudel de stropit
Pudel de stropit

Un astfel de pudel poate fi de orice culoare cu prezența unor pete albe. De regulă, acestea sunt pe stomac, picioare, piept.

Cățelușul Splash costă aproximativ 20 de mii de ruble.

Indiferent ce culoare alegeți, animalul dvs. de companie va fi cel mai inteligent animal. De mult timp se știe și se confirmă științific că pudelii sunt probabil cea mai inteligentă rasă de câini. În plus, au activitate, devotament, dispoziție veselă și bună..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 11 Opțiuni de culoare pudel - roșu până la gri