Un prieten loial și însoțitor jucăuș pentru copii: să cunoască vizla maghiară

Vizsla maghiarăSunt destul de puțini rase de vânătoare, merită atenția ta, dar astăzi vom vorbi despre frumoasa Vizsle maghiară, care este considerată una dintre cele mai rase rase. Vă vom povesti despre istoria originii sale, vom vorbi despre calitățile sale distinctive și vă vom ajuta să alegeți o creștere tânără bună.

Descrierea și trăsăturile distinctive ale rasei

Să începem discuția despre Vizsla maghiară cu o scurtă descriere a rasei, care ne va ajuta să alegem animale de rasă și, de asemenea, să ne cunoaștem pe scurt principalele caracteristici ale rasei..

Aspect și standard

Origine - Ungaria.

Durata de viata - 12-14 ani.

grup - 7 (câini pistol).

Recunoscut: FCI, AKS, UKS, KCGB, SKS, ANKS.

Culoare - roșu cu o nuanță aurie.

Structura lânii - cu sârmă sau cu părul scurt.

Lungimea lânii - lungime scurtă sau medie.

Marimea - in medie.

Creştere - 54-64 cm.

Greutate - 20-27 kg.Vizsla maghiarăÎn fața noastră este un muschi uscat, elegant câine, care are o culoare solidă și un corp ușor alungit. Versiunea cu păr sârmă se distinge printr-o haină largă de lungime mai mare, care face vizual câine îndărătnic.

Vyzhla are un cap proporțional, botul este puțin mai scurt decât capul. Pe cap, puteți vedea o brazdă pronunțată care se extinde de la partea din spate a capului până la frunte. Fruntea trece în bot într-un unghi obtuz.

Culoarea botului este ușor mai închisă decât cea a capului. Câinele are o mușcătură de foarfecă, un set complet de dinți. Pomeții sunt bine dezvoltați. Urechile nu sunt așezate adânc, aproape de obraji.

Important! Separat, ar trebui spus despre coadă. La fel de câine este folosit în scop de vânătoare, este recomandabil să ancorați coada cu ¼, astfel încât câinele să nu-l rănească în timpul coralei.

În ceea ce privește defectele, atunci când examinați, trebuie să acordați atenție culorii ochilor. Un defect este o culoare deschisă sau galbenă a irisului. De asemenea, orice pigmentare a pielii este considerată un defect..Vizsla maghiară

Caracter și temperament

În ceea ce privește temperamentul, vizsla nu are calități negative distincte. Acesta este un câine vesel vesel care cedează cu ușurință Instruire.

Câine nu diferă în lașitate sau agresivitate (astfel de calități sunt considerate vicii), cu toate acestea, în caz de maltratare, polițistul poate răspunde în mod adecvat infractorului.

Vizsla maghiară are un mare caracter. Acesta este un prieten de familie minunat, care alege întotdeauna un singur proprietar pentru el și îl ascultă fără îndoială dacă tratează animalul într-un mod adecvat..

Vyzhla își petrece cea mai mare parte a timpului în mișcare, așa că are nevoie de activitate fizică. Animalul nu poate rezista absenței stresului sau a plimbărilor lungi.

Știați? Aromă câini De 100 de mii de ori mai clară decât cea a unei persoane, dar viziunea este de multe ori mai proastă decât cea a oamenilor. Câinii nu sunt daltonici, dar văd culorile foarte slab, la fel cum vedem la amurg..
Vizsla maghiarăÎn ceea ce privește copiii, polițistul le este foarte prietenos, cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că animalul se poate juca prea mult și poate împinge copilul cu putere.

Un pic de istorie

Mai sus am scris că rasa are rădăcini maghiare. Unele surse spun că rasa a apărut în Europa Centrală, altele spun că în Carpați. Strămoșii polițiștilor maghiari erau tovarăși ai triburilor nomade.

Împreună cu triburile maghiare, au intrat în țară. Acolo au fost încrucișați cu câini locali de rasă, după care au primit „câini de aur” cu calități bune. În acel moment, vizsla era folosită pentru șoimerie..

Vă recomandăm să vă familiarizați cu rase de câini de vânătoare atât de populare precum kern terrier, jagdterrier, Fox Terrier, spaniel, teckel, Shar Pei, ca, shiba inu, akita inu, Jack Russell terrier, câine lătrat african, setter irlandez, pointer englez, Samoyed Laika, weimaraner, indicator cu păr scurt, basset hound.

Rasa a trecut prin două „dispariții”. Primul a avut loc la începutul secolului al XIX-lea, când indicii au fost importați în masă în țară. Al doilea s-a întâmplat în ultimii ani ai celui de-al doilea război mondial.

După plecarea germanilor, câinii au început să fie exterminați în masă, ca urmare a faptului că vizsla a supraviețuit doar în rândul manipulanților de câini din țările vecine..

Cum să alegi cățelul potrivit și cât costă?

Este foarte dificil să alegeți un cățeluș foarte bun, deoarece nu cumpărați un fel de echipament, ci o creatură vie care are propriul său caracter și propriile sale probleme.

Primul lucru de făcut este să obțineți cât mai multe informații despre rasă, mai întâi din surse scrise și apoi să comunicați personal cu crescătorii și iubitorii de rase. Apoi, ar trebui să cunoașteți potențialul vânzător de la care doriți să cumpărați un cățeluș..

Discutați cu el, mergeți la plimbare, vedeți cum tratează animalele, sunt sănătoase și îngrijite. După întâlnire, apare întrebarea cum să înțelegem că acest cățeluș special este cea mai bună opțiune.

Puteți înțelege numai după comparație, chiar dacă ați citit tot ce puteți despre rasă. Câine poate fi sănătos, dar natura sa nu vă va permite să vă ocupați corect de animal, să-l antrenați și să-l faceți prieten de familie.

Din acest motiv, trebuie să vizităm mai mulți proprietari, să mergem la creșe pentru a avea nu câteva opțiuni, ci cât mai multe posibil.Puii

Știați? Oamenii de știință croați au legat fragilitatea stâlpilor de lampă de secrețiile câinilor. Se pare că urina masculină conține substanțe care corodează metalul.

Acest lucru nu înseamnă că alegerea și cumpărarea unui cățeluș necesită puțin timp, dar gândiți-vă la faptul că vizsla maghiară are o speranță de viață considerabilă, respectiv, trebuie să alegeți o opțiune bună, astfel încât să nu regretați mai târziu.

Cățelușul de rasă determină prețul și nu se poate scăpa de el. Costul minim este de 500 USD, maximul este de 3 ori mai mare.

De regulă, majoritatea puii sunt vânduți cu 1.000 de dolari, ceea ce reprezintă un preț adecvat, deoarece costurile hrănirii și îngrijirii unui cățeluș în prima lună sunt pur și simplu colosale, fără a mai menționa documentele.

După ce ne-am ocupat de preț, merită să spunem cât de exact ar trebui să fie un cățeluș sănătos. Acordați atenție curățeniei cățelușului. Stratul său nu trebuie să fie murdar, ghearele trebuie tăiate, iar dinții trebuie să fie sănătoși..

În continuare, ne uităm la dimensiunea și grăsimea.. Un catel sanatos va fi cu siguranta gras, dar nu cu exces de grasime subcutanata.. Vyzhla se distinge prin mobilitatea sa, așa că puiul ar trebui să fie și activ și vesel.PuiiDacă câinele se teme de tine, se mișcă cu reticență sau manifestă agresivitate, atunci nu ar trebui să-l cumperi. Nu uitați de hârtie. Imediat după examinarea cățelușului, cereți toate documentele pentru el. Amintiți-vă că fără aceasta nu puteți cumpăra niciodată un animal..

Important! Corpul animalului trebuie să fie liber de răni, zgârieturi, abraziuni sau mușcături.

Dacă prețul te triplează, ți-a plăcut cățelușul și are toate documentele pentru el, atunci înainte de a cumpăra, verifică animalul pentru defecte care sunt considerate vicii.

În primul rând, trebuie să verificați membrele, deoarece defectele acestor organe nu îi vor permite animalului să reușească la vânătoare sau să câștige ceva în competițiile de agilitate..

Repetăm ​​încă o dată că, deși Vizsla maghiară este o rasă destul de obișnuită, costul redus al unui cățeluș sugerează că fie nu este de rasă, fie are unele defecte. Costul redus indică, de asemenea, o îngrijire deficitară, care poate fi un factor decisiv în primele etape ale vieții..Cățeluș

Cele mai bune condiții pentru detenție

Continuăm să discutăm condițiile de viață necesare pentru caine de vanatoare.

Supraviețuitorul maghiar nu se supune condițiilor de detenție, așa că se va simți minunat atât în ​​apartament, cât și în casă, în spatele căruia există suficient spațiu pentru ca câinele să se încălzească.

În primul caz, animalul trebuie să fie plimbat în mod regulat, petrecând mult timp pe el. În al doilea caz, vizsla își va putea îngriji propriul timp liber..

Dacă vă place să călătoriți sau să ieșiți deseori în natură, atunci câinele nu va deveni o piedică sau o problemă pentru dvs., deoarece polițistul tolerează perfect chiar și călătoriile lungi.

O astfel de distracție îi oferă animalului multă plăcere, din moment ce cea mai gravă pedeapsă pentru câini - odihnă lungă sau o cantitate mică de spațiu liber.

Important! Un polițist nu poate fi ținut în lanț sau forțat să locuiască stand în aer liber. Acesta este un câine de rasă care trăiește numai în casă..
Vizsla maghiarăSeparat, trebuie spus că câinelui nu-i place să rămână singur mult timp. Vyzhla este puternic atașat de proprietar și, dacă nu petrece suficient timp cu ea sau începe să ignore, atunci câinele se va strica în mod sfidător încălţăminte și mobilier pentru a vă atrage atenția.

În ceea ce privește spațiul personal, imediat după cumpărare, câinele trebuie învățat să se odihnească exact în locul în care este așternutul său, și nu în pat cu proprietarii sau copiii.

Acest lucru nu numai că vă va salva de probleme inutile în viitor, când vizsla nu mai este un cățeluș mic, ci vă va ajuta și la antrenamentele ulterioare..

Cum să ai grijă de animalul tău de companie

După ce ați cumpărat un câine de rasă, trebuie să vă dați seama imediat ce fel de îngrijire necesită și să cumpărați toate instrumentele necesare. În continuare, vom lua în considerare în detaliu caracteristicile îngrijirii diferitelor părți ale corpului animalului..

Îngrijirea și scăldatul animalelor de companie

Îngrijirea animalului de companie este destul de ușoară, mai ales dacă ați ales opțiunea cu păr scurt. Pentru a menține întotdeauna haina curată, este suficientă perierea o dată pe săptămână. De asemenea, este mai bine să faceți baie câinelui nu mai mult de o dată pe săptămână..PiepteneSeparat, ar trebui spus despre cum să păstrezi haina curată și frumoasă. Pentru a face acest lucru, mulți proprietari achiziționează spray-uri speciale pe bază de ceară sau lanolină (ceară animală, care se obține prin fierberea lânii de oaie).

După pulverizare, un astfel de produs protejează haina de umezire și murdărire, prin urmare, chiar și în toamnă și primăvară, nu va trebui să faceți baie câinelui în fiecare zi, iar scăldatul frecvent este destul de dăunător pentru animalul însuși. Trebuie să pulverizați spray-ul numai înainte de a merge..

În ceea ce privește polițiștii cu părul lung, va trebui să îi piepteniți de mai multe ori pe săptămână, folosind o perie rigidă..

Important! În timpul năpârlirii, versiunile cu părul scurt și cu părul lung trebuie să fie pieptănate zilnic.

Ochii, urechile, dinții, ghearele: proceduri necesare

Ochi. Îngrijirea ochilor constă într-o verificare zilnică a acidității, a formării pielii sau a resturilor. Dacă găsiți oricare dintre cele de mai sus, câinele trebuie prezentat imediat medicului veterinar pentru a exclude apariția bolilor oculare.Vizsla maghiară

Știați? Câinii cu botul alungit, conform statisticilor, trăiesc mult mai mult decât cei cu botul turtit.

Urechi. Pentru a îndepărta murdăria de la chiuvete, trebuie să vă ștergeți urechile cu o bucată mică de vată umedă o dată pe săptămână. Puteți înmuia vata în alcool sau peroxid, dar nu uitați că astfel de substanțe usucă pielea.

Pentru a nu înrăutăți animalul, consultați medicul veterinar despre cea mai bună modalitate de a curăța urechile animalului de companie. Separat, trebuie spus că, dacă auriculă este acoperită de acnee sau dacă observați că polițistul scutură adesea din cap sau își zgârie urechile, atunci trebuie să duceți imediat câinele la medicul veterinar..

Motivul acestui comportament pot fi ambele activități bifează, și boli ale urechii de natură fungică sau bacteriană.

Dinții.Pentru a preveni pierderea dinților animalului dvs. de companie din timp, trebuie să le spălați de cel puțin 3 ori pe săptămână folosind o duză pe deget (este mai dificil să vă spălați cu o perie). O pastă de dinți specială este folosită pentru a vă curăța dinții, nu puteți folosi versiunea „umană”.Curățarea dinților Gheare. O dată pe lună, trebuie să tăiați unghiile animalului dvs. de companie, folosind un aparat de tuns special pentru rase mari. Animalul nu își poate măcina ghearele independent, deplasându-se de-a lungul străzii sau participând la o vânătoare, prin urmare această procedură este obligatorie.

Important! Vyzhla nu-i place tăierea, așa că puii ar trebui învățați această procedură de la o vârstă fragedă.

Activitate și activitate fizică

Mai sus am scris asta câine nu poate sta între patru pereți și se simte bine. Indiferent dacă ați luat un polițist pentru vânătoare sau ca animal de companie, este necesară o activitate fizică minimă pentru câine atât pentru a menține forma generală, cât și pentru sănătatea mintală..

Dacă aveți foarte puțin timp liber, atunci puneți deoparte cel puțin o oră pentru plimbarea câinelui. În procesul de mers pe jos, nu ar trebui să mergi într-un ritm lent, în timp ce vizualizezi simultan știrile pe smartphone-ul tău.

Aleargă puțin, joacă-te cu animalul tău de companie, aruncă-i un băț de mai multe ori, pentru a alerga corect. Acest lucru este util nu numai pentru polițist, ci și pentru dvs. Aceste plimbări susțin relația dintre proprietar și câine..Vizsla maghiară

Ce să hrănești

Un câine de rasă pură nu va mânca tot ce puneți într-un castron, așa că ar trebui să vă dați seama ce să hrăniți polițistul și ce fel de mâncare nu ar trebui să utilizați, pentru a nu dăuna sănătății animalului de companie.

Cățeluș

Ar trebui să înțelegeți imediat că dieta inițială a cățelușului nu este determinată de dvs., ci de cel care vi l-a vândut. Da, în primele 2-3 săptămâni ar trebui să-l hrăniți la fel ca hrănitorul vânzătorului, așa că în momentul cumpărării ar trebui să aflați cu siguranță ce a mâncat catelul.

În ceea ce privește numărul de hrăniri, în primele 2 luni, trebuie să-l hrănești de 5-6 ori, în timp ce a hrani trebuie actualizat de fiecare dată. Dacă cățelușul nu mănâncă, atunci trebuie să așteptați 10 minute și să scoateți mâncarea, lăsând un castron gol. Nu se efectuează alimente complementare suplimentare pentru a disciplina câinele..

În perioada a 2-a până la a 4-a lună, trebuie să vă hrăniți de 3-4 ori conform schemei descrise mai sus. Amintiți-vă că polițistul este întotdeauna flămând, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să îngrășați un „porc” care nu se poate mișca. Această stare „flămândă” este normală pentru această rasă..

Paz la 7-8 luni sunt hrănite de cel mult 2 ori pe zi. După un an, vă puteți hrăni și de 2 ori.Câinele mănâncă mâncare În ceea ce privește furajele, pot fi utilizate doar cele mai scumpe opțiuni. Opțiunile ieftine de tip jeleu uscat sau conservat sunt interzise..

Dacă totuși doriți să vă încercați norocul, atunci fiți pregătiți pentru faptul că mâncarea ieftină va provoca alergii sau probleme digestive la cățeluș, iar creșterea acesteia va încetini semnificativ, deoarece aceste alimente sunt private de substanțele utile care sunt necesare pentru câine.

Dacă decideți să hrăniți alimente uscate, atunci în faza inițială trebuie să fie înmuiată cu o cantitate mică de apă caldă, astfel încât catelul să o poată mânca normal și să nu zgârie gura.

Acest lucru nu înseamnă că mâncarea uscată este cea mai bună opțiune, așa că verificați cu iubitorii de rase și medicii veterinari cum să vă hrăniți cel mai bine cățelul, astfel încât acesta să aibă o sănătate bună și suficientă energie..

Important! Vyzhla cheltuiește de 2-3 ori mai multă energie în mișcare în timpul zilei decât alte rase de dimensiuni similare. Din acest motiv, trebuie administrată o cantitate suficientă de furaje în timpul hrănirii..
Dieta pentru câini

Câine adult

La fel ca în cazul puiilor, un câine adult își poate trăi în mod normal toată viața cu alimente uscate, dar trebuie să achiziționați o versiune exclusiv premium, care costă mulți bani.

Puteți hrăni vizslu nu numai cu alimente uscate, ci și cu următoarele produse:

 • carne slabă (carne de vită, curcan);
 • brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi;
 • lapte;
 • ficat;
 • ouă;
 • morcov;
 • pește de mare slab;
 • banane, caise, pere.

După cum probabil ați observat, cantitatea de grăsime din dietă ar trebui să fie minimă, dar proteinele trebuie furnizate în cantități mari, astfel încât sistemul muscular al câinelui să se poată dezvolta și să primească „materialul de construcție” necesar..

În ceea ce privește cerealele, numărul lor ar trebui să fie minim. Faptul este că terciul durează foarte mult timp pentru a digera și a înfunda stomacul.. Vizsla maghiară În același timp, furnizează corpului animalului o mulțime de carbohidrați și un minim de proteine, motiv pentru care un astfel de produs nu poate fi utilizat pentru hrănirea zilnică..

Instruire și educație

Mai sus am scris că câinele este foarte ușor de dresat, deci este ideal nu numai pentru vânătoare, ci și pentru expoziții, precum și agilitate.

În procesul de învățare, trebuie să încurajați câinele cu diverse delicii. Toate comenzile trebuie să fie pronunțate suficient de clar și tare, pentru a arăta perseverență, nu nervozitate. Lui Vyzhla nu-i place să fie strigat, cu atât mai puțin bătut, așa că uitați imediat de pedeapsa fizică.

Începeți prin a învăța cele mai simple comenzi, progresând treptat la cele mai complexe. Antrenamentul ar trebui să înceapă de la o vârstă fragedă, astfel încât câinele, pe măsură ce crește, să poată învăța cât mai multe comenzi posibil. Este foarte dificil să înveți un vizlu adult, mai ales dacă nimeni nu a fost implicat în formarea caracterului ei.

Consultați-vă cu alți crescători și pasionați de rase pentru a utiliza cele mai bune practici pentru antrenament. Vă vor spune cum și la ce vârstă și-au dresat câinele, precum și împărtășesc trucuri interesante.InstruireMerită să ne amintim că dresajul unui câine nu diferă mult de dresajul unei persoane, deci este important ca procesul să nu fie întrerupt și să se desfășoare regulat. Dresajul nu trebuie să epuizeze câinele sau să fie o muncă grea. Faceți polițistul să dorească să învețe, iar apoi procesul va merge de multe ori mai repede.

Vaccinări necesare și boli comune

Acum să vorbim despre acele boli care pot apărea la câinele tău vesel..

Boli tipice:

 • dezvoltarea anormală a articulației șoldului (displazie);
 • epilepsie;
 • cancerul ganglionilor limfatici;
 • lipsa hormonilor tiroidieni (hipotiroidism);
 • atrofie retiniană;
 • Rac de râu.

În ceea ce privește vaccinările, acestea sunt doar pentru puii de peste 8 luni. Înainte de această perioadă, orice vaccinare este interzisă..Vizsla maghiară Vaccinarea împotriva următoarelor boli se efectuează: tulburare, parainfluenza, hepatită, leptospiroză, enterită și rabie. Toate aceste boli vă pot ucide animalul de companie, astfel încât vaccinarea este o necesitate..

Important! După vaccinări, acestea se păstrează timp de o lună, după care vaccinul este injectat din nou.

Merită să ne amintim că vaccinarea poate fi efectuată pentru acei pui care au fost tratați anterior viermi.

Aceasta încheie discuția noastră despre rasa excelentă de vânătoare. Acum știți pentru ce calități sunt apreciate vizsla maghiare, ce îngrijire este necesară și la ce vârstă trebuie să fie vaccinați puii..

Amintiți-vă că un câine de vânătoare nu se va comporta niciodată ca un mongrel obișnuit, așa că nu îl cumpărați pentru a-l pune pe un lanț și folosiți-l ca gardian. Vizsla nu este potrivit pentru astfel de scopuri.Vizsla maghiară

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Un prieten loial și însoțitor jucăuș pentru copii: să cunoască vizla maghiară