Vermidină pentru câini: caracteristicile medicamentului și metode de aplicare

Bolile viermilor sunt un adevărat flagel al câinilor. Femelele de viermi paraziți eliberează milioane de ouă în fiecare zi, astfel încât riscul de a ridica „oaspeți” la animalele de companie este foarte mare. Mulți dintre acești „oaspeți” pot provoca modificări extrem de nefavorabile în corpul animalului, așa că trebuie să scape în timp util. Vermidina va ajuta în această chestiune.

Caracteristicile medicamentului

Acesta este numele unui medicament de producție internă, care se bazează pe doi compuși testați în timp - pirantel și praziquantel. Sunt potrivite pentru uciderea viermilor paraziți rotunzi și plătiți (adică nematod și cestode). Mecanismul de acțiune este „tradițional” pentru acest tip de medicamente - substanțele incluse în medicament blochează complet enzimele vitale sintetizate în corpul viermelui, blochează transmisia impulsurilor neuromusculare.

Ca urmare, parazitul paralizează, activitatea sistemelor sale se oprește complet, moare. Viermii morți sunt excretați din corp împreună cu fecalele. O adăugare importantă ar trebui făcută aici..

Se crede că nu este necesar nici un laxativ suplimentar. Acest lucru este într-adevăr așa, deoarece viermii paralizați ies frumos în mod natural, dar există o subtilitate. Faptul este că, cu toxocariază sau toxoascariază, atunci când există o mulțime de paraziți, încurcăturile de viermi morți pot forma dopuri dense în intestine și putrezesc. Bineînțeles, acest lucru nu va aduce sănătate câinelui tău. Deci, cu o puternică invazie helmintică, este încă de dorit numirea unui laxativ ușor după utilizarea unui medicament „ucigaș”..

Viteza de „introducere” a medicamentelor este izbitoare: o concentrație mare de praziquantel este atinsă în sânge la două până la trei ore după administrare. Pirantel funcționează diferit: deoarece acest compus este slab absorbit în tractul digestiv al câinelui, ucide paraziții direct în intestinele animalului de companie.

Note

Medicamentul este produs numai sub formă de tablete! Și numai în blistere „duble” din plastic și folie de aluminiu. Toate celelalte specii care pot fi găsite la vânzare nu au absolut nimic de-a face cu Vermidina originală. Medicamentul este păstrat timp de trei ani și la o temperatură de la 0 la 25 grade Celsius, într-o cameră uscată, ventilată, întunecată.

Comprimatele au aspect gălbui-verzui, cu o textură uniformă și uniformă. Dacă unele pete sunt vizibile la suprafață sau culoarea medicamentului este semnificativ diferită de normă, este interzisă utilizarea acestuia. Masa unei pastile de "câine" Vermidină este de 0,55 gr. Acest lucru este important de reținut, deoarece greutatea unei doze de „pisică” este de 0,3 g.

Se crede că nu există efecte secundare, deoarece în doza recomandată, medicamentul este complet sigur pentru animalele cu sânge cald, dar acest lucru este adevărat numai dacă este hrănit corect. În caz de supradozaj, pot apărea următoarele:

  • În cele mai dificile situații - comă.
  • Câinele devine „ciudat”, se cutremură, aspectul este tulbure, din gură curge salivă spumoasă, tulbure.
  • Cazuri de diaree, diaree abundentă.
  • Variat reactii alergice.

Într-un cuvânt, este mai bine să dați medicamentul strict conform instrucțiunilor. În plus, există anumite categorii de animale cărora li se interzice în general administrarea acestui medicament:

  • Cățelele însărcinate și care alăptează.
  • Puii sub 2 săptămâni.
  • Toate animalele slăbite, slăbite, bolnave. În cazul lor, trebuie mai întâi să eliminați boala de bază și abia apoi să începeți viermii.

Rețineți că, dacă este necesar, puteți efectua tratamentul câinilor care alăptează și al celor însărcinați, dar numai cu supravegherea constantă de către medicul veterinar și conform instrucțiunilor. Nu ar trebui să vă angajați în astfel de experimente pe cont propriu. Dacă puii au o anumită valoare de reproducere, este cu siguranță cel mai bine să nu o facă. Posibile consecințe negative care vor apărea mult mai târziu.

Mod de administrare și dozare

Medicamentul se administrează exclusiv pe cale orală, adică în interior. Odată, în timpul hranei de dimineață. Se ia un comprimat (0,55 g) pentru 8 kilograme de greutate vie. Vermidina pentru câini nu are un miros și un gust pronunțate și, prin urmare, este ușor să o deghizați într-o cantitate mică de carne tocată sau o bucată de cârnați.

Dacă câinele este mic și nu îl puteți doza așa, diluați comprimatul măcinat fin în 7 ml de apă. Un mililitru dintr-un astfel de amestec este un kilogram din masa unui animal. Este mult mai convenabil decât separarea unei pastile la microscop..

În caz de infestare helmintică severă, se recomandă insistent repetarea procedurii exact zece zile mai târziu. Încălcarea calendarului este puternic descurajată, deoarece în acest caz eficacitatea medicamentului este mult redusă. Înainte de a da vermidină unui câine, nu este nevoie să o țineți pe o dietă de foame..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vermidină pentru câini: caracteristicile medicamentului și metode de aplicare