Bravecto pentru câini și pisici: instrucțiuni de utilizare, principiu de acțiune

Tratarea câinilor și pisicilorPuricii și căpușele aduc o mulțime de entuziasm proprietarilor de pisici și câini. La urma urmei, acești paraziți sunt de fapt o problemă serioasă: puricii aduc o mulțime de inconveniente animalelor, iar căpușele chiar amenință viața unui animal de companie. Sunt purtători ai unei varietăți de boli, așa că trebuie să începeți să vă luptați cu o astfel de problemă cât mai curând posibil..

La proteja animal de companie, proprietarul ar trebui să aibă grijă în avans să cumpere echipamente de protecție, cum ar fi spray-uri, șampoane, gulere. Dar, deși fondurile au statistici bune de rezultate pozitive, există încă anumite dezavantaje care nu oferă protecție 100%. Cu toate acestea, există o cale de ieșire, de a folosi bravecto pentru câini. Instrucțiunile de utilizare îl vor ajuta pe proprietar să evite greșelile și să ofere animalului tratamentul corect.

Caracteristicile medicamentului

Ce este Bravecto? Instrucțiunea spune că medicamentul este destinat eliminând puricii și căpușele. Având în vedere că tabletele au apărut relativ recent pe rafturile magazinelor, Bravecto provoacă multe controverse în rândul consumatorilor. Toate disputele se învârt în jurul unui subiect, și anume, cât de eficient este medicamentul și dacă este dăunător animalelor. Pentru a răspunde în cele din urmă la această întrebare, este necesar nu numai să faceți referire la instrucțiuni, ci și să analizați rezultatele studiilor statistice și ale recenziilor consumatorilor..

O varietate de șampoane sau spray-uri afectează numai zona de aplicare, adică sunt mijloace de protecție externă. În timp ce Bravecto pentru câini și pisici ajută la combaterea problemei din interior, de aceea este disponibil sub formă de pilule. Acțiunea internă ajută la stabilirea unei protecții uniforme pe tot corpul animalului de companie.

Actorie principală substanțe:

 • Insectoacaricid.
 • Fluralaner.

Medicament BravectoAceste substanțe joacă un rol dominant în compoziția medicamentului. Componentele au o activitate ridicată împotriva puricilor și căpușelor, iar particularitatea efectului vă permite să eliminați toate tipurile acestor paraziți. Prima lovitură a medicamentului cade asupra sistemului nervos al paraziților. Apoi, după blocarea impulsurilor nervoase și, ca rezultat, paralizie, pastilele provoacă moartea „colegilor de cameră” dăunători.

ÎN compoziţie conține și:

 • Polietilen glicol.
 • Amidon de porumb.
 • Aromatizant.
 • Zaharoza.
 • Aspartam.
 • Ulei de soia.
 • Glicerol.
 • Stearat de magneziu.
 • Laurilsulfat de sodiu

Comprimatul are o suprafață aspră și o culoare maro. Placut mirosul vă permite să hrăniți animalul cu el fără probleme inutile, câinii percep medicamentul ca pe un tratament. Medicamentul intră foarte repede în sânge, deoarece se dizolvă rapid în stomac. Cea mai mare concentrație de substanțe active în sângele unui animal se observă la o zi după administrarea pilulei. Aproximativ patru ore după consumarea pilulei, componentele medicinale își încep efectul, după opt ore începe moartea puricilor, după douăsprezece ore căpușele mor. Principalul avantaj al medicamentului este prevenirea reinfectării. Efectul protector durează 12 săptămâni.

Când luați pastile, conform instrucțiunilor, medicamentul este risc scazut, în funcție de gradul de impact asupra corpului animalului de companie. Conform datelor colectate, după utilizarea medicamentului Bravecto, în dozele recomandate, nu s-au găsit efecte negative. Eficacitatea efectului terapeutic nu depinde de lungimea hainei câinelui, iar animalul poate fi scăldat și înainte și după utilizarea comprimatelor. Expunerea la apă nu interferează cu tratamentul.

Comprimatele Bravecto sunt indicate pentru toate rasele de câini. Utilizarea medicamentului este recomandată și animalelor cu defect genic MDR -1: whipets, collies.

De ce să alegi Bravecto

Comprimatele Bravecto au un număr de avantaje înainte de analogi. Și anume:

 • Sprayurile, șampoanele pentru purici și căpușe nu pot oferi animalului plin protecţie, pe măsură ce părăsesc zonele neprotejate. În schimb, comprimatele Bravecto se răspândesc prin fluxul sanguin în tot corpul și nu lasă „punctele slabe”.
 • Comprimatele Bravecto încep să funcționeze aproape imediat după utilizare. Primele rezultate apar în termen de patru ore.
 • A lua pastile dă termen lung efectul. Câinele va fi protejat complet de paraziți timp de patru săptămâni. În același timp, animalul poate fi scăldat în siguranță fără teama unei scăderi a nivelului de protecție.
 • Spre deosebire de șampoane și spray-uri, utilizarea comprimatelor Bravecto nu provoacă rezistenta la capuse.
 • Consumul de droguri exclude riscul re-infestării cu purici, deoarece aceștia mor înainte de a putea depune ouă.
 • Medicamentul este sigur de utilizat în timpul sarcinii sau în timpul alăptării puii.
 • O supradoză de pastile Bravecto nu provoacă condiții critice și niciunul complicații.

Principiul de funcționare

Efectul terapeutic al medicamentului este atins datorită fluralanerului, principalul ingredient activ. Conduce la hiperexcitație a neuronilor paraziți, blocând receptorii dependenți de glutamat și dependenți de GABA și, ca urmare, provoacă paralizie și moartea puricilor și căpușelor.

În sistemul circulator, încep componentele medicamentului fi absorbit după intrarea în intestine. Dacă acțiunea tabletelor trebuie accelerată, dați medicamentul câinelui cu alimente. Rețineți că cea mai mare concentrație de substanțe active în sângele unui animal se observă în prima zi după consum, apoi procentul de concentrație scade.

Medicament pentru puriciConform instrucțiunilor de utilizare, medicamentul protejează câinii de purici și căpușe timp de aproximativ 85 de zile. Acest lucru se datorează particularității eliminării fluralanerului din corpul animalului. Componenta este excretată foarte lent împreună cu urină și fecale. Astfel, utilizarea medicamentului protejează animalul de companie de paraziți periculoși timp de 12 săptămâni..

Cel mai adesea, animalele de companie suferă de piroplasmoză și demodicoză, bolile pot fi provocat apariția căpușelor sau puricilor. Pastilele Bravecto nu numai că pot vindeca aceste boli periculoase, ci pot preveni și reinfestarea..

Gradul de efect al medicamentului asupra corpului animalului este a patra clasă de pericol, ceea ce îl face o substanță cu risc redus.

Instructiuni de folosire

Bravecto - un remediu pentru purici și căpușe, poate fi prescris pentru tratament și prevenire. Medicamentul este utilizat pentru a elimina dermatita de etiologie alergică și acaroza cauzată de prezența paraziților pielii, cel mai adesea acarienii.

Pentru a maximiza utilizarea medicamentului efectiv și nu a provocat stres la animal, se recomandă administrarea comprimatelor pe cale orală, în timpul hrănirii. Și, de asemenea, utilizarea orală înainte sau după masă este acceptabilă. Pentru a determina doza corectă a medicamentului, este necesar să aflați greutatea exactă a animalului. Apoi, o porțiune este identificată la o rată de 25-50 mg de fluralaner la 1 kg de greutate corporală a animalului.

De obicei, utilizarea tabletelor nu provoacă emoții negative la câini, aromele și aromele fac medicamentul foarte apetisant pentru animale. Dacă dintr-un anumit motiv animalul de companie refuză să utilizeze medicamentul, atunci acesta trebuie administrat împreună cu mâncarea sau utilizați o opțiune extremă, dar eficientă: puneți pilula pe rădăcina limbii câinelui pentru a forța animalul să-l înghită. Atunci când utilizați metoda extremă, calmați câinele, nu jurați și apoi dați-i un tratament preferat..

Vă rugăm să rețineți: în niciun caz nu zdrobiți comprimatele pentru a obține doza necesară. Cumpărați un produs finit cu necesarul dozaje. În caz contrar, porția va trebui fie redusă, ceea ce va reduce eficacitatea tratamentului, fie va duce la o supradoză - ale cărei consecințe sunt foarte dificile pentru animale..

Dacă este nevoie de tratament medicamentos, puteți a repeta după 12 săptămâni, pentru a consolida rezultatul. În unele cazuri, este permisă utilizarea comprimatelor Bravecto împreună cu un medicament antihelmintic, corticosteroizi, gulere insectoacaricide și medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Cu toate acestea, un astfel de tratament nu poate fi efectuat independent, animalul trebuie să fie sub supravegherea unui specialist. Tratamentul poate fi început numai după aprobare..

În condiții de siguranță sau nu: tratarea cățelelor și cățelelor care alăptează

Dispozitiv pentru cățelele care alăpteazăNu trebuie să vă angajați în autotratare fără a consulta un specialist. Există multe capcane în tratament de care o persoană obișnuită ar putea să nu fie conștientă. De exemplu, deși instrucțiunile de utilizare indică faptul că medicamentul este absolut sigur pentru utilizare în perioadă Sarcina și hrănirea cu pui - Mulți medici veterinari nu sunt de acord cu acest punct și recomandă insistent evitarea utilizării Bravecto în această perioadă delicată. Ar trebui să se acorde o atenție deosebită atunci când se tratează puii.

Judecând după recenziile de pe Internet, Bravecto nu este deloc la fel de sigur precum susține producătorul. Utilizarea acestuia în timpul alăptării, sarcinii sau pentru tratamentul puilor poate duce la otrăviri severe și boli gastro-intestinale. Prin urmare, nu ar trebui să credeți cu imprudență în instrucțiuni, să consultați întotdeauna un specialist și să citiți recenzii pe Internet.

Supradozaj cu medicamente: efecte secundare

Datele privind cazurile de supradozaj și apariția efectelor secundare variază foarte mult între statisticile oficiale, datele din instrucțiuni și opinia consumatorilor. Să încercăm să ne dăm seama ce efecte secundare poate provoca efectiv medicamentul.

Producătorul notează astfel latură fenomene:

 • Salivare crescută.
 • Vărsături.
 • Letargie.
 • Scăderea apetitului.
 • Slăbiciune intestinală.

Crescătorii de câini extindeți această listă și adăugați-o:

 • Scăderea apetituluiBoli gastrointestinale.
 • Intoxicații cu severitate variabilă.

Dacă câinele începe să vomite după ce a luat medicamentul, nu ar trebui să încercați să hrăniți din nou pastila. Este posibil ca aceasta să fie o reacție de apărare a corpului, iar curățarea stomacului este singura modalitate de a salva sănătatea..

Conform instrucțiunilor din ambalajul medicamentului, în cazuri supradozaj animalul are:

 • Lipsa poftei de mâncare.
 • Stare Depresivă.

Potrivit producătorului, după un timp, simptomele vor dispărea singure..

Contraindicații

Înainte de a începe tratamentul, este important să faceți o examinare și să consultați un medic veterinar. Pentru a identifica factorii care pot interfera cu tratamentul sau pot provoca neașteptate efecte. În lista contraindicațiilor:

 • Greutatea animală mai mică de 2,25 kg.
 • Este interzisă utilizarea pentru tratamentul puilor sub vârsta de opt săptămâni.
 • Intoleranța animalelor de companie la una sau mai multe componente ale medicamentului.
 • Este interzisă administrarea de pastile animalelor cu boli gastro-intestinale. Inclusiv formele cronice.

Utilizare sigură

Când lucrați cu orice medicament, este important să fiți atenți, iar comprimatele Bravecto nu fac excepție. O serie de proceduri simple de igienă vă vor ajuta sigur tu și animalul tău de companie.

 • Nu mâncați, nu beți și nu fumați în timp ce lucrați cu medicamentul..
 • Înainte și după contactul cu tableta, mâinile trebuie spălate bine cu săpun. Mai ales după contact.
 • Spălați-vă pe mâini înainte și după utilizarea medicamentuluiDacă sunteți alergic, purtați mănuși medicale înainte de a deschide comprimatul și nu contactați medicamentul cu mâinile goale..
 • Dacă tableta a intrat în contact cu pielea în vreun fel (pentru persoanele care suferă de alergii) sau dacă medicamentul a intrat în organism în vreun fel (chiar dacă nu sunteți alergic), solicitați asistență medicală imediată. Când contactați spitalul pentru ajutor, purtați cu dvs. instrucțiunile pentru medicament.
 • Ambalajul din preparatul Bravecto este interzis să se utilizeze în scopuri casnice și după utilizare trebuie eliminat împreună cu alte deșeuri menajere, imediat după utilizare.

Există riscuri asociate oricărui medicament, deci fiți întotdeauna atenți atunci când utilizați un medicament nou. Utilizarea medicamentelor fără știrea medicului poate provoca daune ireparabile sănătății animalului dvs. de companie, dar nu ar trebui să aveți încredere orbește în doctori. Puneți întrebări, interesați-vă și citiți recenzii. Dacă nu sunteți de acord cu opinia medicului, cereți mai multe argumente și întrebați dacă este rezonabil să utilizați propriile opțiuni. La urma urmei, sănătatea animalelor de companie este în mâinile tale.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bravecto pentru câini și pisici: instrucțiuni de utilizare, principiu de acțiune