Galastop pentru câini

Galastop este un medicament utilizat la câini pentru tratarea sânilor falși și a mastitei. Medicamentul a fost dezvoltat de compania franceză „Ceva”, care produce medicamente veterinare de diferite acțiuni.

Eficacitatea medicamentului a fost confirmată ca urmare a utilizării sale cu succes pe termen lung de către medicii veterinari din diferite clinici. Înainte de a utiliza Galastop pentru câini, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră și să studiați cu atenție instrucțiunile de utilizare. Și, deși medicamentul nu aparține agenților hormonali, afectează fondul hormonal, reglează producția anumitor hormoni. Din acest motiv, nu trebuie să utilizați medicamentul fără prescripție medicală sau recomandarea medicului..

Galastop pentru câini

Substanța activă din medicament este cabergolina. Uleiul de cocos purificat acționează ca o componentă auxiliară. Nu există excipienți chimici în compoziție. Ingredientul activ acționează asupra glandei pituitare, rezultând o scădere a nivelului de prolactină. Acest hormon este responsabil pentru producția de lapte și este secretat în corpul animalului în timpul gestației descendenților. Reducerea nivelului acesteia ajută la oprirea alăptării și la eliminarea simptomelor sarcinii false..

Galastop după utilizare internă începe să acționeze după 4-8 ore. În această perioadă, concentrația substanței active în organism atinge valoarea maximă. Unul dintre avantajele medicamentului este efectul său pe termen lung. Cabergolina are un efect antiprolactic asupra organismului pentru o perioadă mult mai lungă de timp comparativ cu alte substanțe similare.

Pe lângă suprimarea producției de prolactină, medicamentul are un efect antihipertensiv (scade tensiunea arterială) și emetic. Medicamentul este excretat din organism în principal împreună cu fecalele și parțial cu urină.

Când și cum să aplicați?

Galastop este prescris cățelelor în caz de sarcină falsă. Patologia apare de obicei la 1-1,5 după est. Următoarele simptome pot indica dezvoltarea acestuia:

 • umflarea glandelor mamare, apariția laptelui în ele;
 • „Cuibărit” - pregătirea casei pentru nașterea puilor;
 • anxietate și nervozitate;
 • mărirea abdomenului;
 • pierderea interesului pentru jocuri și plimbări, stare apatică;
 • scăderea poftei de mâncare;
 • toxicoză, vărsături dimineața.

Sarcina falsă la un câine

De asemenea, medicamentul este utilizat pentru a opri alăptarea din motive clinice, de exemplu, înțărcarea mai timpurie a puilor. Deoarece medicamentul ajută la reducerea producției de lapte, este utilizat și pentru tratarea mastitei la câini..

Există două modalități de a da Galastop unui câine:

 • prin amestecarea cu o cantitate mică de furaje;
 • cu forța, turnând picături pe rădăcina limbii.

Infuzia forțată este de obicei folosită atunci când cățea refuză să mănânce. Doza este calculată luând în considerare greutatea femelei - 3 picături pe 1 kg. Durata tratamentului este de 4-6 zile, în funcție de simptomele existente și de caracteristicile evoluției bolii.

Când nu poți folosi?

Și, deși medicamentul este extrem de eficient, în unele cazuri este mai bine să refuzați utilizarea acestuia. Contraindicațiile sunt:

 • Hipersensibilitate la medicamente. Poate apărea o reacție alergică.
 • Tensiunea arterială scăzută. Medicamentul are un efect hipotensiv pronunțat, care poate duce la o scădere a presiunii până la o valoare critică.
 • Boli ale ficatului și rinichilor. Substanța activă este metabolizată în aceste organe și poate avea un efect negativ asupra lor.

Nu puteți utiliza Galastop în timpul sarcinii, deoarece este capabil să provoace un avort spontan și în timpul creșterii descendenților, deoarece substanța activă oprește producția de lapte.

Câine însărcinată

Nu utilizați medicamentul împreună cu antagoniștii dopaminei, care neutralizează efectul acestuia..

Notă! Pentru a evita posibilele consecințe negative, nu utilizați medicamentul fără prescripția medicului..

Efecte secundare

În primele zile de utilizare, medicamentul poate provoca:

 • somnolenţă;
 • apatie;
 • greaţă;
 • vărsături;
 • refuzul alimentelor.

De obicei, apariția unor astfel de simptome nu necesită tratament, deoarece acestea dispar de la sine. Dacă starea animalului nu s-a îmbunătățit în două zile, trebuie să consultați un medic. Uneori pot apărea următoarele reacții adverse:

 • anorexie;
 • tremor muscular;
 • afectarea coordonării mișcărilor;
 • letargie etc..

De obicei, pleacă singuri după întreruperea tratamentului. Se poate aplica un tratament simptomatic.

Caine trist

În caz de supradozaj, pot apărea vărsături și scăderea tensiunii arteriale. În acest caz, se utilizează o terapie care vizează adsorbția substanței active și îndepărtarea acesteia din corp. Se utilizează și tratamentul simptomatic. Medicul veterinar vă poate prescrie medicamente antiemetice și pentru tensiunea arterială.

Cu o sensibilitate crescută la componentele medicamentului, la câini se dezvoltă o reacție alergică, care se manifestă prin următoarele simptome:

 • mâncărime;
 • roşeaţă;
 • urticarie;
 • edem;
 • dermatită etc..

Anularea Galastop și utilizarea medicamentelor antialergenice ajută la rezolvarea problemei.

Caracteristici de stocare

Este necesar să depozitați medicamentul într-un loc uscat protejat de razele ultraviolete. Copiii și animalele nu ar trebui să aibă acces la acesta, iar temperatura ar trebui să fie între +5 și + 25˚C. Într-un pachet sigilat, medicamentul își păstrează proprietățile, cu condiția ca regulile de păstrare să fie respectate timp de 3 ani. După deschiderea flaconului, medicamentul poate fi utilizat timp de 12 zile.

Dacă data de expirare a expirat, medicamentul trebuie eliminat în conformitate cu legislația în vigoare..

Puncte importante

Când utilizați Galastop, este necesar să respectați măsurile generale de siguranță utilizate atunci când lucrați cu medicamente veterinare. Femeile gravide și care alăptează trebuie luate precauții speciale. Pentru a exclude contactul direct cu medicamentul, este recomandabil să folosiți mănuși de cauciuc.

Mănuși medicale

Dacă picăturile ajung pe membrane mucoase sau pe epidermă, punctul de contact trebuie clătit cu apă. Dacă aveți alergii, nu întârziați să mergeți la spital. Asigurați-vă că luați pachetul sau sticla cu dvs..

Argumente pro şi contra

Galastop are multe avantaje:

 • are o eficiență ridicată;
 • disponibil în sticle de diferite dimensiuni, ceea ce vă permite să alegeți ambalajul potrivit;
 • ușor de folosit;
 • tratamentul nu necesită un curs lung (doar câteva zile);
 • acționează rapid (efectul poate deveni vizibil după câteva ore).

Un dezavantaj semnificativ este prezența contraindicațiilor și un risc ridicat de efecte secundare, mai ales dacă este utilizat incorect. Nu utilizați medicamentul fără a vă consulta mai întâi medicul. La prima utilizare, merită să observați animalul pentru a oferi asistență în timp util în caz de alergii. Dezavantajele includ prețul destul de ridicat al Galastop.

Cât și de unde să cumpăr?

Costul medicamentului depinde de capacitatea sticlei:

 • 7 ml - 950-1170 ruble;
 • 15 ml - 1700-1800 ruble.

Farmacie veterinară

Puteți cumpăra Galastop pentru câini de la cea mai apropiată farmacie veterinară. Și, deși medicamentul este produs în Franța, de obicei nu lipsește în farmacii. Orașele mici pot fi o excepție. Nu este dificil să achiziționați medicamentul pe internet, pe un site specializat în vânzarea de medicamente veterinare, furaje și alte bunuri pentru animale.

Recenzii proprietarului

Veronica, proprietarul cățelei xolo:

„Pe fondul unei sarcini false, câinele a dezvoltat mastită severă cu febră mare. Medicul a prescris Galastop. În a treia zi, glandele mamare au scăzut în dimensiune, inflamația aproape a dispărut, dar în a patra zi au apărut efecte secundare. Câinele a refuzat să mănânce, a devenit iritabil, nu a permis nimănui să se apropie de el, au început vărsături severe. A trebuit să o pun sub picurare. În acest sens, opinia despre drog este ambiguă - eficientă, dar periculoasă ".

Lyudmila, un pasionat iubitor de câini:

„În casa mea locuiesc întotdeauna câțiva câini. Am folosit Galastop de mai multe ori pentru sarcini false. Ajută bine să facă față dezechilibrului hormonal, dar provoacă adesea vărsături. Îl folosesc numai în cazurile în care remediile populare sunt neputincioase (ulei de camfor, frunze de varză) ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Olga, medic veterinar cu 13 ani de experiență:

„Galastop este un bun medicament importat. Deși există un analog rusesc mai ieftin al Lakto-Stop, îl folosesc de obicei în practică, deoarece nu văd nevoia să plătesc mai mult. Substanța activă este aceeași. Animalele răspund diferit la medicamente. Cineva tolerează bine, cineva are vărsături și alte efecte secundare ".

Vadim, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

„Un medicament eficient pe care îl prescriu pentru o sarcină falsă. Ajută la eliminarea rapidă a manifestărilor patologiei, dar are contraindicații. În cazul în care proprietarii nu intenționează să aibă pui, vă recomand să sterilizați câinele pentru a nu-l umple cu medicamente. Ei își lasă amprenta asupra activității organelor interne ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Galastop pentru câini