Heptral pentru câini

Heptral este un medicament utilizat pentru câinii cu intoxicație și boli hepatice. Medicamentul a fost creat pentru oameni, dar a fost folosit și cu succes pentru tratarea animalelor. Un medicament sigur este extrem de eficient. Poate fi utilizat pentru monoterapie (tratament cu un singur medicament) sau combinat cu alte medicamente.

Shar Pei

Masa poroasă liofilizată de culoare albă sau galben-albă este ambalată în flacoane de sticlă. Liofilizatul trebuie să fie lipsit de incluziuni sau impurități. Concentrația substanței active într-o sticlă este de 400 mg. Liofilizatul se vinde complet cu un solvent, ambalat în fiole de sticlă. Fiecare fiolă conține 5 ml de lichid, care constă din apă purificată, clorură de sodiu și L-lizină. Solventul cu masă poroasă trebuie amestecat înainte de injectare.

Notă! Toate formele de dozare ale hepatoprotectorului trebuie păstrate la temperaturi cuprinse între 15 și 25 de grade Celsius. Dacă liofilizatul și-a schimbat culoarea, medicamentul trebuie aruncat..

Heptral

Principiul de funcționare

Ingredientul activ din Heptral este o substanță numită adeometionină. Datorită lui, medicamentul are următorul efect asupra corpului:

 • ajuta la scaparea de toxine si metale grele;
 • îmbunătățește regenerarea țesuturilor;
 • stimulează metabolismul;
 • restabilește eficiența ficatului;
 • crește producția de bilă.

Principala caracteristică a medicamentului este proprietățile sale hepatoprotectoare. Când este ingerată, ademetionina promovează producerea unei substanțe necesare formării celulelor hepatice. Deoarece organismul primește suficiente „materii prime”, ficatul deteriorat de patologii sau substanțe toxice se recuperează mai repede, deoarece sinteza de celule noi este accelerată.

Acțiunea medicamentului se bazează pe un proces chimic complex. Ca urmare a acestui proces, se formează substanțe care servesc ca bază pentru formarea proteinelor, hormonilor și membranelor celulare. Datorită acestui fapt, proprietatea regeneratoare a medicamentului se manifestă. De asemenea, ademetionina este implicată în diferite procese biologice. Ca urmare a utilizării sale, parametrii de sânge și urină sunt îmbunătățiți. Particularitățile Geptral includ capacitatea sa de a influența pozitiv mecanismul redox de curățare a organismului de toxine, otrăvuri, săruri de metale grele. Datorită acestui fapt, recuperarea animalului după otrăvire cu utilizarea unui hepatoprotector este semnificativ accelerată. Toxicitatea în celulele hepatice este redusă datorită sintezei crescute a bilei și a intrării sale intense în tractul gastro-intestinal.

Timpul de înjumătățire al substanței active din organism este de 2-3 zile, dar efectul hepatoprotectron al medicamentului persistă încă 3 luni după terminarea cursului tratamentului.

Fiole heptale

Când se aplică

Pentru câini, Heptral este prescris pentru afecțiuni hepatice de diferite origini:

 • cu ciroza;
 • cu hepatită;
 • cu encefalopatie hepatică;
 • cu ficat gras.

De asemenea, medicamentul este utilizat cu succes pentru a trata colestaza - stagnarea bilei. Medicamentul poate fi utilizat pentru patologiile care apar într-o formă acută sau cronică. Pentru bolile care apar într-o formă cronică prelungită, hepatoprotectorul poate fi utilizat în perioadele de exacerbare pentru stabilizarea ficatului.

Heptral poate fi utilizat pentru câini și pentru diverse intoxicații cauzate de următorii factori:

 • medicamente;
 • toxine și otrăvuri;
 • paraziți.

Instrumentul poate fi utilizat în perioada de reabilitare după chimioterapie, terapie intensivă cu medicamente puternice, precum și în caz de otrăvire, inclusiv substanțe chimice. Adesea, medicamentul este utilizat pentru piroplasmoză și alte boli virale. Utilizarea acestuia vă permite să preveniți complicații grave sau să restabiliți eficiența ficatului dacă este deteriorat..

Minciunile câinilor

Cum se aplică

Instrucțiunile pentru utilizarea Heptral pentru câini indică faptul că doza medicamentului este în medie de 10 mg pe 1 kg de greutate, dar poate fi ajustată de medic în sus, în funcție de caracteristicile patologiei și simptomelor. Injecțiile sunt utilizate în mod obișnuit din mai multe motive. Biodisponibilitatea ingredientelor active este de câteva ori mai mare, ceea ce înseamnă că utilizarea dă un efect mai mare. În plus, atunci când utilizați soluția, puteți calcula mai exact doza. Deși chiar dacă doza este depășită, nu apar complicații și efecte secundare.

Comprimatele sunt utilizate numai ca terapie de întreținere. Este important să nu spargeți pastila, ci să o dați întreagă. Pentru a face acest lucru, tableta trebuie așezată cu forța pe rădăcina limbii, puteți utiliza un dispozitiv special - un distribuitor de tablete. Dacă tableta este ruptă, aceasta nu va fi eficientă. Faptul este că membrana enterică este un fel de protecție, datorită căreia substanța activă este absorbită în intestin și nu este distrusă de sucul gastric.

Injecții heptrale

Agentul hepatoprotector poate fi administrat intramuscular sau intravenos. În a doua opțiune, se utilizează injecția prin picurare. Injecțiile intramusculare sunt dureroase. Se recomandă să nu administrați medicamentul rapid. Nu administrați medicamentul subcutanat.

Fiole heptale

Pentru a pregăti soluția, trebuie să efectuați pași simpli:

 1. Deschideți fiola de solvent.
 2. Trageți lichidul într-o seringă sterilă.
 3. Pătrundeți dopul de cauciuc al flaconului liofilizat cu un ac și injectați solventul în interior.
 4. Se agită bine pentru a dizolva masa poroasă.
 5. Trageți cantitatea necesară de soluție preparată în seringă.

Trebuie să faceți injecții o dată pe zi. Câinele trebuie înțepat dimineața, deoarece medicamentul poate provoca o activitate crescută (unul dintre efectele secundare).

Notă! Soluția preparată nu poate fi păstrată. Resturile medicamentului trebuie eliminate. Pentru următoarea injecție, trebuie să pregătiți o soluție proaspătă.

Contraindicații și efecte secundare

Heptral este considerat un medicament sigur pentru câini. Nu poate fi utilizat dacă componentele sunt intolerante. Este recomandabil să vă abțineți de la tratamentul medicamentos în timpul sarcinii și alăptării.

Instrucțiunile conțin o listă impresionantă a efectelor secundare Heptral, dar câinii sunt de obicei bine tolerați. În caz de intoleranță, pot apărea următoarele simptome:

 • reacții alergice ale pielii (erupții cutanate, mâncărime, roșeață);
 • perturbarea sistemului alimentar (diaree, vărsături);
 • tulburari ale somnului;
 • anxietate;
 • febră;
 • spasme musculare etc..

Labrador este bolnav

Costul

Un pachet de 20 de comprimate Heptral costă 1600-2000 de ruble. Un pachet cu 5 sticle de liofilizat și 5 fiole de solvent va costa 1700-1900 ruble. În unele farmacii, acestea sunt vândute pe bucată. Un set (liofilizat + solvent) costă aproximativ 350 de ruble. Puteți cumpăra medicamentul de la orice farmacie.

Recenzii proprietarului

Tamara, amanta Rottweiler-ului:

„Din cauza piroplasmozei severe, ficatul câinelui a început să cedeze. La început, Essentiale a fost luat, nu au existat rezultate. Medicul a schimbat tratamentul și i-a prescris Heptral. Și anume, acest medicament ne-a salvat câinele. Îmbunătățirile au devenit vizibile în a doua zi. Mai întâi, au fost injectate intravenos, apoi s-au făcut injecții. Acum parametrii hepatici revin complet la normal. Prețul ridicat al medicamentului este complet compensat de eficacitatea acestuia ".

George, proprietarul boxerului:

„Deteriorarea accentuată a sănătății câinelui a fost cauzată de otrăvirea chimică. Aparent, câinele a găsit otrava undeva. Heptral a fost, de asemenea, inclus în tratamentul complex. Emma a tolerat bine injecțiile. Singurul aspect negativ este că injecțiile sunt foarte dureroase. A trebuit să țin câinele împreună. Rezultatele tratamentului au fost plăcute. Toți indicatorii au revenit la normal în timp ”.

Recenzii ale medicilor veterinari

Anna, medic veterinar de la clinica DobroVet:

„Este un hepatoprotector eficient. În practica mea, practic nu există cazuri în care utilizarea acestui medicament ar fi în zadar. Eficacitatea a fost confirmată nu numai pentru bolile hepatice, ci și pentru bolile virale, otrăvirea. Unii proprietari, datorită prețului ridicat, îl înlocuiesc cu Heptor, care este un analog. Dar personal, insist mereu pe utilizarea Heptral ".

Grigory, medic veterinar cu 10 ani de experiență:

„Folosirea Heptral este o risipă de bani. Ficatul este capabil să se repare. Apropo, numai în Rusia și în alte câteva țări acest remediu este recunoscut ca medicament, în alte țări este un supliment alimentar ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Heptral pentru câini