Insecticide: cum se aplică și unde sunt acestea?

Insecticidele sunt utilizate nu numai pentru a proteja plantele sau acasă, ci și pentru a „salva” animalele de companie de puricii și căpușele enervante. Insectele nu numai că provoacă disconfort animalelor de companie, dar poartă și multe boli periculoase. În plus, puricii îi deranjează pe oameni, iar căpușele pot infecta o persoană cu encefalită..

Trebuie să lupți împotriva insectelor, dar foarte atent. Iar ideea nu este chiar că timp de mai multe decenii paraziții pielii (și astfel sunt puricii, căpușele, păduchii) au fost distruși de o mare varietate de mijloace, ca urmare a căror insecte au dezvoltat o imunitate stabilă față de multe substanțe active. Este necesară precauție datorită toxicității ridicate a insecticidelor. Mai exact, substanțele active de bază care alcătuiesc exterminatorul de insecte.

Ce sunt insecticidele??

Insecticidele vin sub diferite forme

Gulerele sunt impregnate cu ele (și din purici, și din căpușe și combinate). Există multe picături de la insecte dăunătoare la vânzare, precum și spray-uri, tablete, loțiuni, șampoane. Fără ele, este extrem de dificil să vă protejați animalul de companie. În caz contrar, prietenul tău cu patru picioare va mânca și își va face griji. Și nu uitați că căpușele poartă adesea babezie, care provoacă piroplasmoză (fără tratament, animalul de companie va muri în aproximativ 3 zile).

Puricii transportă parazitul - viermele castravete. Un câine sau o pisică se infectează atunci când prinde purici cu dinții, înghițind astfel agentul cauzal al bolii parazitare. Prin urmare, un proprietar îngrijitor va achiziționa întotdeauna „produse cosmetice” care conțin insecticide care sunt sigure pentru animalul de companie în sine, pentru a preveni apariția paraziților pielii..

Cum se aplică insecticide?

Citiți instrucțiunile

Necesar conform instrucțiunilor. Nu depășiți în niciun caz doza pentru a exclude otrăvirea animalului de companie. Dacă folosiți un spray, loțiune sau șampon, nu permiteți animalului să vă lingă.

Apropo, dacă aveți mai multe animale de companie cu animale cu patru picioare, iar acestea se ling între ele, atunci trebuie fie să protejați comunicarea animalelor cel puțin o zi după procesare, fie să folosiți gulere pentru ca animalul să nu fie otrăvit.

Nu depășiți frecvența prelucrării. Asigurați-vă că ventilați zona după utilizarea insecticidelor, iar spray-urile sunt cel mai bine utilizate în aer liber..

Evitați contactul cu ochii, urechile, nasul și gura. Este recomandabil să contactați medicul veterinar pentru a vă sugera care remediu va fi mai eficient, cum să îl utilizați corect și cu ce frecvență. Și asigurați-vă că citiți cu atenție și respectați cu strictețe tot ce este scris în instrucțiuni..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Insecticide: cum se aplică și unde sunt acestea?