Săpunul de gudron vă va ajuta să scăpați de purici de la câinele dvs.

Este posibil să scapi un animal de companie de purici fără a folosi otrăvuri, excursii la magazinul de animale de companie și farmacie veterinară? Există o cale, din păcate, are un miros neplăcut, dar curățenia necesită „sacrificii” - săpunul de gudron de la purici la un câine este un remediu eficient pentru combaterea insectelor care suge sânge. Nu mă crede? Citiți mai departe și veți vedea că totul este logic și simplu..

Care este eficiența săpunului de gudron în lupta împotriva puricilor?

Să facem o rezervare imediat, săpunul de gudron nu ucide puricii, dar îi sperie. Dintre proprietățile negative, trebuie remarcat mirosul, deși pentru mulți oameni, mirosul de gudron nu este iritant. Apropo, mirosul de săpun de gudron este una dintre proprietățile decisive care avertizează insectele că „acest câine nu este potrivit pentru hrană”. Dintre principalele componente care alcătuiesc săpunul, trebuie să evidențiați:

 • Alcali și fenol - arde corpul insectelor și microbilor, provocând plierea proteinelor. Microbii mor după ce au fost tratați cu săpun de gudron, iar puricii sunt „retrași” activ. Substanțele nu ucid insecta, corpul său este protejat de o coajă, iar fenolul și alcalinele nu dăunează ouălor paraziților.
 • Gudron de mesteacan - conține benzen, care paralizează nodurile nervoase ale puricilor. După otrăvire, paraziții devin letargici și se mișcă haotic.
 • Sare - protejează epiteliul de pierderea de umiditate, ceea ce este extrem de important pentru pielea delicată a câinelui.

Este interesant! Gudron și săpun, infuzii, unguente, extracte produse pe baza sa au fost utilizate în medicina umană și cosmetologie din cele mai vechi timpuri. Este prescris pentru dermatite, erupții cutanate, leziuni superficiale ale pielii, pentru prevenirea căderii părului și eliminarea vergeturilor.

De ce săpunul de gudron nu și-a pierdut relevanța?

De fapt, un instrument primitiv și ieftin este unic. Are o serie de proprietăți cu care producția de medicamente specializate împotriva puricilor nu poate concura cu:

 • Prelucrarea cu săpun de gudron este sigură pentru cățeluși și câini gravide.
 • Folosit pentru zgârieturi, abraziuni, răni deschise, eczemă, dermatită.
 • Menține echilibrul apă-sare al pielii, în timp ce aproape toți detergenții usucă straturile superioare ale epiteliului.
 • Spre deosebire de șampoane, poate fi folosit de câte ori este necesar fără a compromite sănătatea câinelui.

Dintre posibilele consecințe negative apar doar - dacă săpunul pătrunde în ochii sau nasul câinelui, acesta va provoca arsuri și iritații și intoleranță individuală la componente (cel mai adesea, agenți de îngroșare și conservanți). Dacă o cantitate mică de spumă intră în gură, nu va provoca otrăvire.

Cum să vă scăldați câinele cu săpun de gudron

Pregătiți în prealabil că procedura va trebui repetată. Pregătiți un pieptene fin, lesă, prosoape, un recipient pentru prepararea săpunului și un borcan înalt pentru a colecta purici dezorientați, dar încă vii.

 • Umpleți un recipient cu apă caldă, înmuiați o bucată de săpun de dimensiunea corectă în el și spumați soluția. Așezați o altă bucată pe fundul cutiei pentru ao înmuia..
 • După ce ați legat câinele de un mixer sau de o bară de mână, udați bine haina, nu uitați de axile.
 • Se toarnă o soluție spumoasă peste câine și se masează haina, apoi se „plimbă” bine săpunul îmbibat peste stomac, axile, piept.
 • Un câine de spumă trebuie să reziste la un interval de 5 minute - convingeți, distrați, dar trebuie făcut.
 • Dacă animalul de companie este liniștit, „înarmează-te” cu un pieptene și pieptănește paraziții slăbiți, plasându-i într-un borcan înalt. Vă rugăm să rețineți, dacă paraziții sar pe pereți, trebuie să fie distruși sau prinși, puricii se pot „îndepărta” de procesare și pot continua „vecinătatea”, dar vă vor mușca.
 • Spălați săpunul până când spuma este complet eliminată, mirosul, după cum înțelegeți, va rămâne.
 • Sortează cu grijă părul de pe față, bărbie și din spatele urechilor - au mai fost distruși încă o duzină de paraziți „scăpați”.
 • Repetați procedura cel puțin la fiecare 3 zile.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Săpunul de gudron vă va ajuta să scăpați de purici de la câinele dvs.