Diateza este un semn de alergie alimentară la câini

Dacă pe pielea copilului apare o erupție roșiatică groasă, este clar că a mâncat dulciuri. Cu alte cuvinte, el are diateză. În mod ironic, doar câțiva iubitori de animale de companie știu că iubitele noastre animale de companie pot avea la fel. În special, diateza la câini poate provoca multe probleme atât pentru stăpânii lor, cât și pentru animalele în sine..

Notite importante

Mai întâi, amintiți-vă o nuanță importantă - această patologie nu este așa. Pur și simplu pune, diateza nu este o boală, ci doar manifestarea ei, simptom. În acest caz, este semn alergii la mancare, ceea ce este din ce în ce mai frecvent la animalele de companie în ultimul deceniu. Amelioratorii de aromă, conservanții, stabilizatorii și alte substanțe chimice care se adaugă nu numai alimentelor umane „funcționează” în beneficiul acestui lucru. Încă crezi cu naivitate că câinele tău va distinge o aromă chimică de una naturală? Din păcate, industria alimentară a realizat adevărate minuni de-a lungul deceniilor, iar animalul tău de companie, probabil, mănâncă fericit rumeguș liofilizat sub masca alimentelor uscate. Nu este o surpriză faptul că după aceea, diateza poate apărea pe urechea lui..

Dar nu da vina pe producătorii de alimente pentru câini. Există multe alimente naturale care pot provoca și reacții alimentare.. Nu acordați animalului dvs. de companie următoarele categorii de alimente:

  • „Bunătăți” îndoielnice din magazinele de animale de companie, nu se știe de cine și de la ce a făcut.
  • Nu vă lăsați purtați cu „oase” presate din vene. Din nou, nu fiecare magazin de animale de companie are certificate care confirmă respectarea mediului a acestor produse..
  • Urechi de porc. Foarte des, după ele, apare tabloul clinic al alergiei..
  • Nu dați cartilaj de carne de vită și alte „părți” de vacă cumpărate ca „deșeuri de câini”. Foarte des, părți ale carcaselor respinse din cauza conținutului ridicat de hormoni și antibiotice din carne se încadrează în acest „sub standard”. Este clar că câinii nu ar trebui să mănânce acest lucru.
  • Toți aditivii alimentari, „amelioratori ai imunității” și alte formulări - numai după consultarea medicului veterinar.
  • Pastele de dinți pentru câini sunt la fel. Există multe cazuri în care producătorii fără scrupule au luat cele mai „umane” produse de duș pentru îngrijirea orală și le-au vândut sub masca pastelor de dinți veterinare..
  • Jucării din plastic - alege ca un copil. Fără plastic ieftin și mirositor. Mâncând dintr-un castron „parfumat” sau jucându-se cu aceeași jucărie, câinele riscă să facă diateză hemoragică.

Chiar dacă doriți să oferiți câinelui dvs. ceva „gustos”, nu-l transformați într-o practică zilnică. Răsfățul trebuie dat doar ca recompensă. Apropo, o modalitate bună de a economisi bani la „documente” este să luați o cutie de conserve bune și să o înghețați sub formă de brichete mici. Apoi sunt decongelate treptat (după cum este necesar). Unii „meșteri” coac în general astfel de alimente sub formă de fursecuri. Deloc, principala cauză a diatezei la câinii care trăiesc constant acasă este fise de masă! Și alergia în acest caz este cea mai mică dintre toate relele, deoarece unele animale de companie se transformă în „cârnați pe labe”.

Simptomele diatezei la câini sunt cele mai simple - roșu abundent apare pe pielea animalului erupție cutanată, animalul de companie începe cu furie mâncărime, uneori rupând pielea până la formarea ulcerelor profunde.

Despre diagnostic

În cazul alergiilor alimentare, cel mai dificil lucru este să aflăm ce anume a cauzat apariția diatezei.. Singura cale eficientă este probă alimentară. Metoda permite chiar și acasă să determine cu exactitate „vinovatul” alergiei, dar în timp durează mai puțin de 21 de zile (în unele cazuri - până la 12 săptămâni). Eșantionul alimentar în sine nu este nimic special - câinele continuă să fie hrănit cu dieta obișnuită, dar treptat, zi de zi, unele componente sunt îndepărtate din el. Când semnele clinice ale alergiilor scad, puteți readuce ultimele componente excluse (și treptat) și puteți verifica exact ce cauzează diateza. Această din urmă metodă se numește „testare provocatoare” și este important să se confirme diagnosticul..

Spre deosebire de alergiile „clasice”, un test de sânge ajută puțin la punerea diagnosticului (cel puțin, acest lucru este demonstrat de experiența alergologilor veterinari). Singura modalitate de a diagnostica cu precizie diateza alimentară este cu proba descrisă mai sus. In general vorbind, analiza sângelui va arăta o creștere a neutrofilelor și eozinofilelor, dar aceste date nici măcar nu vor raporta aproximativ un motiv specific. Așadar, există o singură cale și este legată de răbdare și de „testarea” treptată a componentelor dietei animalului de companie.

Tehnici terapeutice

Tratamentul diatezei la un câine este destul de simplu. În majoritatea cazurilor, alinarea vine imediat după eliminarea alimentelor cu probleme din dietă. Antihistaminicele, antiinflamatoarele nesteroidiene sunt doar un adjuvant la tratament.

Important! Alimentele alergice trebuie excluse de pe lista alimentelor date animalului de companie. Dacă câinele reacționează slab la aproape toate furajele, rămâne o opțiune - să cumpărați formulări hipoalergenice comerciale..

Și mai departe. Oricât de ciudat ar părea la prima vedere, diateza apare cel mai puțin la animalele de companie a căror dietă este cât mai diversă posibil. Așadar, încercați să diversificați dieta animalului de companie. Dacă utilizați alimente uscate, completați din când în când masa câinelui cu ceva proaspăt (bine, sau cel puțin schimbați varietatea, marca alimentelor).

În cele din urmă, vă vom oferi câteva sfaturi utile.. Nu mânca niciodată în același timp cu câinele tău! Ochii compătimitori la pui sunt motivul obezității lor în viitor. Inimile proprietarilor pur și simplu nu pot suporta acest aspect, în urma căruia animalele de companie sunt hrănite, ca pentru sacrificare. Dacă observați că câinele a început să mănânce mult sau că au apărut unele defecte pe pielea sa, nu așteptați ca animalul dvs. de companie să se transforme într-un monstru țâșnit acoperit cu bucăți de blană și cruste. Contactați imediat medicul veterinar, tratarea patologiei în acest caz este mult mai ușoară și mai ieftină.

Dacă animalul dvs. de companie este inițial susceptibil la alergii alimentare, ar fi o idee bună să păstrați un jurnal separat de hrănire - acesta înregistrează informații despre când și ce mănâncă animalul dvs. de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Diateza este un semn de alergie alimentară la câini