Cum se utilizează propalina pentru câini

Cum se utilizează Mulți câini, care sunt ținute în apartamente suferă de incontinență. Nu puteți închide ochii la o astfel de problemă, așa că proprietarii de animale de companie apelează la un animal de companie. Astăzi vom vorbi despre drog „Propalin”

, vom discuta despre instrucțiunile de utilizare, vom indica alte informații necesare pe care trebuie să le cunoașteți atunci când utilizați medicamentul pentru animalul dvs. de companie.

Indicații de utilizare

„Propalin” este utilizat exclusiv pentru tratament câini din incontinență. Medicina veterinară ajută să facă față insuficienței sfincterului uretral.Cum se utilizează

Structura

Principala substanță medicinală este clorhidratul de fenilpropanolamină. Excipientul este reprezentat de aditivul alimentar E420 sau, după cum se indică în compoziție, de sirop de sorbitol.

Știați? Substanța activă a medicamentului este inclusă pe lista substanțelor narcotice și psihotrope, a căror circulație pe teritoriul Federației Ruse este limitată.

Proprietăți farmacologice

Substanța de bază (FPA) acționează asupra receptorilor alfa și beta, afectând mușchii situați în partea inferioară a tractului excretor. Sub influența medicamentului, mușchii capătă un ton, contracția sfincterului se îmbunătățește.Cum se utilizează Odată ajuns în corpul animalului, concentrația maximă din sânge este observată după câteva ore, după care substanța este excretată nemodificată.

Vă sfătuim să aflați ce cele mai eficiente remedii pentru purici la câini.

Formular de eliberare

Medicamentul este produs sub formă de soluție (sirop) cu un conținut de 5% din substanța activă. Există două variante ale flaconului: 30 și 100 ml, care sunt echipate cu un dozator special pentru administrare orală.

Știați? Fenilpropanolamina este, de asemenea, un medicament pentru vasoconstricție, astm și febră de fân..

Mod de administrare și dozare

"Propalin" pentru câini este utilizat în strictă conformitate cu instrucțiunile de mai jos.Cum se utilizează Propalin pentru câiniMedicamentul este hrănit câinelui într-un amestec cu alimente în timpul următoarei hrăniri. Dozajul se bazează pe greutatea animalului. Pentru animalele de companie mici pe 1 kg de greutate, 0,03 ml de medicament se administrează în 2 doze (sau 0,02 în 3 mese).

Dacă câinele cântărește mai mult de 24 kg, atunci doza rămâne neschimbată și este de 0,75 ml de 2 ori sau 0,5 ml de 3 ori pe zi. Cantitatea maximă zilnică de medicament este de 1,5 ml pentru câinii care cântăresc 25 kg sau mai mult.

Aflați cum să vă vindecați câinele bursită sau aspergiloză.
Merită să ne amintim că cursul de aplicare nu trebuie întrerupt, altfel efectul vindecător va deveni nimic. Recomandările corespunzătoare sunt scrise în instrucțiunile tipărite pentru medicament..

Important! În timp, dacă există o rețetă veterinară, doza poate fi redusă.

Precauții de manipulare

Când utilizați un produs medicinal veterinar, nu trebuie să uitați de igienă, să vă spălați mâinile și alte părți ale corpului care au intrat în contact cu lichid sau ambalaje.„Propalin”„Propalin” este utilizat exclusiv pentru animale până la data expirării, care este indicată pe ambalaj.

Efecte secundare

Propalina nu provoacă efecte secundare atunci când este utilizată în doza corectă. Cu toate acestea, merită să ne amintim că, împreună cu acest medicament, animalul nu poate fi tratat cu alte simpatomimetice..

Contraindicații

Înainte de a utiliza medicamentul, trebuie să examinați animalul de companie pentru eventuale alergii sau posibile deteriorări ale sfincterului.Cum se utilizează Propalin pentru câiniÎn cazul unui rezultat pozitiv, este interzisă utilizarea drogului. De asemenea, „Popalin” nu este utilizat pentru „mamele” însărcinate și care alăptează, deoarece medicamentul va afecta negativ descendenții.

Termenul și condițiile de depozitare

Medicamentul este depozitat într-un loc întunecat și uscat, la o temperatură cuprinsă între 15 ° C și 25 ° C. Nu amplasați ambalajele lângă alimente sau furaje.

Important! După deschidere, sticla se păstrează cel mult 3 luni.

Ce să înlocuiască

Dacă nu ați găsit „Propalin” în farmacia veterinară, atunci acordați atenție analogilor săi pentru câini.

Proprietarii de câini vor beneficia de familiarizarea cu drogurile „Milbemax” și „Kaniquantel”.
Problema este că, pe baza substanței active (fenilpropanolamina), există un număr mare de produse pentru oameni care pot fi achiziționate de la farmacie, dar multe dintre ele sunt hormonale, iar animalul dvs. de companie nu are nevoie de acest lucru..Cum se utilizează În același timp, nu este posibil să se găsească un analog exact special pentru câini, deoarece nu există medicamente similare pe piața noastră.

Opțiunile bune sunt Ovestin și Dietrin, care pot fi sfătuite de un medic veterinar dacă Propalina nu se află în orașul dumneavoastră. Acestea nu sunt utilizate conform instrucțiunilor cu care este furnizat medicamentul, ci conform prescripțiilor medicului veterinar.

Important! Dozajul analogic se bazează pe greutatea corporală.
În concluzie, trebuie spus că, înainte de a utiliza orice medicament, animalul trebuie dus la un medic, chiar dacă utilizați produsul original și nu un analog.propalinOrice boală asociată sistemului urinar poate exclude posibilitatea de a lua „Propalin” sau de a agrava boala.

De asemenea, nu uitați de regulile de igienă, monitorizați cu atenție utilizarea unui amestec de alimente și droguri de către animale pentru a respecta dozajul.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se utilizează propalina pentru câini