Dermatomicoza la câini și manifestările lor

Crescătorii de câini, chiar și cei mai experimentați, nu se gândesc adesea la faptul că animalele lor de companie pot fi uneori periculoase pentru ei. Nu, nu trebuie să vă imaginați un astfel de Kujo aici! Acestea sunt unele boli care pot fi transmise oamenilor. Acestea includ dermatomicoza la câini. Este foarte important să cunoașteți simptomele acestor patologii.!

Ce este?

Acesta este numele unui grup de boli care sunt cauzate de ciuperci patogene din genurile Trichophyton și Microsporum. În general, în practica medicilor veterinari din orașele mari, există cazuri de depistare a altor tipuri de paraziți, dar acest lucru este extrem de rar. Aceasta este ceea ce este dermatomicoza la câini. Apropo, chiar numele „dermatomicoză” poate fi auzit destul de rar, așa cum se spune adesea despre „pecingine".

Caracteristicile agentului patogen

Aceste ciuperci, așa cum se potrivește reprezentanților „tribului” lor, au o rezistență din păcate ridicată în mediul extern. Nu, în lumina directă a soarelui mor relativ repede, supraviețuind rar chiar și o zi, dar în interior sporii se simt minunat mult timp, păstrând virulența (capacitatea de a infecta) chiar și după cinci până la șase ani. Uneori există rapoarte că această perioadă poate fi în general de zece ani.

În mod curios, în ultimii ani s-au primit informații că aceste ciuperci dăunătoare se pot dezvolta și dezvolta bine chiar și în afara corpului animalelor sau al oamenilor. Este un mediu bogat în carbohidrați. Desigur, acasă este o raritate, dar este totuși posibil să fie așa. dermatofite poate rezista chiar mai mult de zece ani în acele camere în care animalele sau oamenii nu trăiesc deloc. Din păcate, câinii de toate vârstele și rasele sunt aproape la fel de sensibili la boală..

Este adevărat, în literatura străină, uneori, puteți găsi referințe la faptul că animalele cu părul scurt, în special teckelele, sunt cele mai sensibile la boli. În plus, oamenii de știință au negat în mod repetat datele că orice contact cu sporii fungici va duce inevitabil la infecție. S-a demonstrat experimental că câinii sunt mult mai rezistenți la dermatomicoză, dar acest fenomen are și un dezavantaj: sunt foarte des purtători de spori și acest lucru nu se manifestă în exterior..

Cu privire la căile de infecție

Deci, cum poate un câine să „dobândească” pecingine? Din păcate, există multe moduri. Cel mai adesea, infecția are loc prin contactul cu animale bolnave. Din motive evidente, există un risc deosebit de mare de a contracta o infecție la acei câini care trăiesc în zonele rurale și se mișcă liber în jurul zonei. Depozitele de gunoi, „nunțile câinilor”, toate contribuie la răspândirea lichenului. Nici în condițiile urbane, nu trebuie să vă relaxați, deoarece sursa sporilor fungici poate fi chiar praf la intrare, unde dormise un câine vagabond înainte. Un mare pericol îl reprezintă diverse îngrijiri, însămânțate cu spori fungici. Deci, pentru câinele tău, ar trebui să folosești doar perii și piepteni cumpărați direct din magazinul de animale de companie. Același lucru se aplică diferitelor haine de câine, care nu au voie să fie cumpărate din mâini..

Semne clinice

Această patologie nu apare imediat. Potrivit diverselor surse, perioada de dezvoltare poate varia de la o săptămână la o lună. După acest timp, apar pete rotunjite pe cap, bot și urechi, a căror suprafață pare a fi presărată cu cenușă. Această impresie este creată de solzii pielii uscate. La câini, dermatomicoza poate apărea sub două forme: superficială și profundă. În primul caz, numai straturile superficiale ale pielii sunt afectate, în timp ce în cel de-al doilea boala devine mai profundă.

A doua variantă de dezvoltare se caracterizează printr-un proces inflamator pronunțat pe piele, precum și apariția unei cantități mari de exsudat (acest lucru este clar vizibil în fotografie). Petele sale sunt un mediu excelent pentru dezvoltarea microflorei secundare, astfel încât lichenul în acest caz este adesea complicat. pioderma, pot apărea abcese mari. Treptat, linia părului din zonele afectate devine uscată și fragilă. Părul cade, iar petele chele rezultate se îmbină între ele, formând pete mari fără păr. În acest moment, câinele este cel mai periculos pentru alții, întrucât „secretă” un număr mare de spori fungici.

Starea generală a câinelui rămâne stabilă. Dar acest lucru nu se aplică cazurilor în care evoluția obișnuită a bolii este complicată de piodermă masivă. Apoi, este posibilă o creștere semnificativă a temperaturii corpului animalului, precum și slăbiciune generală. În cazuri deosebit de severe, când câinele a locuit pe stradă de mult timp și nu a fost supus niciunui tratament, sepsisul este posibil.

Activități terapeutice

Deci, care este tratamentul pentru dermatomicoza la câini? Exclusiv într-o clinică! Faptul este că diferite tipuri de ciuperci pot reacționa la diferite tipuri de medicamente, dintre care multe sunt destul de otrăvitoare și pot fi prescrise doar de un medic profesionist. Ei bine, toate sunt versuri. Unicitatea (da, așa este) această boală este că poate fi tratată cu vaccinuri! Nu toată lumea, desigur, deoarece pentru aceasta se folosește o vaccinare specială. Mai precis, vaccinările: Vakderm, Polivak-TM, Microderm și altele.

Dozele sunt utilizate medicamentos (indicate în instrucțiunile de utilizare). Particularitatea introducerii acestor medicamente este că acestea sunt injectate exact în același loc în care a fost plasată injecția înainte. „Reperul” este o crustă mică, uscată, care se formează acolo.

A doua caracteristică a dermatomicozei este că antibioticele sunt folosite pentru a le trata.. În general, cazul bolilor fungice este pur și simplu incredibil! Se utilizează griseofulvina sau clindesina. Aceste medicamente sunt prescrise doar de un medic veterinar, sub controlul său, toată terapia este efectuată! Acest lucru se datorează faptului că la cel mai mic exces al dozei sau încălcarea regulilor de utilizare a acestora, apare un efect toxic puternic. În ceea ce privește unguentele și alți agenți care acționează pur local, practica și-a dovedit eficiența nesemnificativă. Ele pot și ar trebui utilizate, dar numai în combinație cu medicamentele de mai sus. Unguentul „Yam” s-a arătat bine.

Deci, ai învățat cum să tratezi dermatomicoza.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dermatomicoza la câini și manifestările lor