10 Boli ale pisicilor care sunt periculoase pentru oameni

Din copilărie, toată lumea știe că, după ce ai avut de-a face cu animale de companie, ar trebui să te speli pe mâini. Am merge mai departe - dacă o persoană este mușcată sau zgâriată de o pisică, ar trebui să consulte cu siguranță un medic. Lucrul este că există boli extrem de neplăcute ale pisicilor care sunt periculoase pentru oameni..

Boli parazitare

Pentru început, observăm că toate patologiile comune animalelor și oamenilor se numesc „zooantroponoze”.

Toate sunt, într-un grad sau altul, periculoase pentru oameni și, prin urmare, toate cazurile sunt sub controlul separat nu numai al serviciilor veterinare, ci și ale serviciilor medicale dintr-o anumită zonă. Deci, următoarele patologii parazitare ale pisicilor sunt periculoase pentru oameni:

  • Toxocariaza. Mai precis, doar un tip de boală cauzată de paraziți ai speciei Toxocara cati este periculoasă pentru oameni. Principalul pericol îl constituie larvele viermilor care migrează. Pot ajunge oriunde și, prin urmare, printre posibilele consecințe ale infecției se numără orbirea, patologiile creierului, ficatului, rinichilor etc..
  • Hookworm. Boală cauzată de parazitul speciei Ancylostoma duodenale. Rețineți că numai persoanele din teritoriul Krasnodar și din republicile din sudul țării noastre au riscul de infectare. În alte locuri, acest vierme (până acum, oricum) nu supraviețuiește iarna..
  • Alveococi. Poate că acesta este cel mai periculos parazit din toate cele de mai sus. Acesta este un cestod miniatural (vierme plat), ale cărui consecințe ale infecției nu sunt deloc miniaturale. În special, există cazuri de deces de persoane din cauza leziunilor cerebrale..

Patologii fungice

De asemenea, boli neplăcute. Patologiile fungice sunt periculoase din cauza invizibilității lor (la început), a complexității diagnosticului și a tratamentului dificil (inclusiv pentru corpul uman). Următoarele afecțiuni ale pisicilor sunt periculoase pentru oameni:

  • Dermatomicoza, unul dintre cei mai renumiți reprezentanți ai căruia este așa-numita "vierme", alias trichophytosis. Boala se caracterizează prin apariția pe piele a focarelor de inflamații fungice, cruste și crăpături profunde, căderea părului și creșterea crustelor pe scalp. Patologia este cea mai periculoasă pentru copii și vârstnici (datorită imunității slăbite a acestor categorii de populație).
  • Unele tipuri de candidoză. Acesta este numele patologiei cauzate de ciuperci din genul Candida. Aceste ciuperci pot provoca rinită severă, bronșită, afectează articulațiile, în cazuri avansate, chiar și țesutul osos. Din fericire, candidoza de la o pisică este rară. Dar totuși, pentru toți aceiași copii și bătrâni, aceste boli sunt într-adevăr foarte periculoase..

Infecții cu protozoari

Acesta este numele bolilor cauzate de protozoare parazitare. Următoarele sunt periculoase pentru oameni:

  • Toxoplasmoza. O varietate numită Toxoplasma gondii este periculoasă pentru oameni. La adulți, infecția provoacă simptome asemănătoare gripei. Durerile musculare, durerile articulare și slăbiciunea generală sunt caracteristice. De regulă, imunitatea normală face față parazitului, dar ... Toxoplasmoza este extrem de periculoasă pentru femeile însărcinate! În aceste cazuri, infecția poate duce la avorturi, patologii ginecologice severe, dar ceea ce este mult mai grav - cu toxoplasmoza, o femeie poate avea un copil cu deformări, patologii mentale, organe interne absente etc..
  • Chlamydia. Riscul de a prinde Chlamydia de la o pisică este destul de scăzut, dar este (la copii, vârstnici și femei însărcinate). Simptomele bolii includ: conjunctivita (cel mai frecvent simptom), bronșita, rinita, în unele cazuri, se dezvoltă tulburări digestive cronice. Ca și în trecut, boala este extrem de periculoasă pentru femeile însărcinate. În plus, în ultimii ani, medicii consideră că aproximativ 25% din totalul deceselor cauzate de atacuri de cord bruște sunt o consecință a clamidiei cronice..

Boli infecțioase

Infecțiile periculoase pentru oameni includ următoarele patologii:

  • Rabia. Infecție absolut fatală (după apariția simptomelor). Din acest motiv, pisicile trebuie vaccinate anual, fără greș.!
  • Tuberculoză. Soiul pisicii, apropo, este unul dintre cele mai periculoase. Rețineți că tuberculoza se referă nu numai la zooantroponoze, ci și la antropozoonoze. Pur și simplu, o persoană poate contracta tuberculoza de la o pisică, iar o pisică de la o persoană. Prin urmare, nu ar trebui să luați pisoi de la familii în care cel puțin unul dintre membrii familiei a avut cel puțin o dată tuberculoză!
  • Salmoneloză. Deoarece pisicile din timpul plimbărilor pot vâna diferite „creaturi vii” și le pot mânca cu pasiune, ele se infectează adesea. Salmoneloza poate fi transmisă oamenilor, principalul simptom al infecției este tulburările intestinale severe (însoțite de eliberarea de fecale negre, melena). Febra și durerea severă, bruscă, în stomac de natură spastică sunt, de asemenea, caracteristice..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 10 Boli ale pisicilor care sunt periculoase pentru oameni