Gulere pentru purici și căpușe pentru câini

Proprietarii care iubesc și își îngrijesc animalele de companie efectuează în mod regulat nu numai deparazitare, ci și tratamente pentru purici și căpușe. În plus, aceste insecte poartă o mulțime de boli infecțioase și parazitare (tifos, tenie "castravete", piroplasmoză / babezioză și altele). Și câtă anxietate și disconfort aduc acești „rezidenți” nedoriti: mâncărime, erupții cutanate, căderea părului, apetit slab.

Unii proprietari cumpără spray-uri, alții cad pe greabăn și alții folosesc gulere pentru animalele lor de companie. Și toate aceste metode sunt bune, dar fiecare în felul său. Dar acum vom vorbi în mod specific despre gulere, modul în care funcționează, ce este inclus în compoziția lor, cât de des trebuie schimbate și, cel mai important, cum să le alegem corect.

Gulerul poate ucide parazitul numai într-un singur caz, când insecta mușcă câinele și bea sânge. Dar dacă se întâmplă acest lucru, atunci riscul ca animalul să contracteze o boală gravă este extrem de mare. Este extrem de rar ca toxinele să pătrundă în sânge, dar acest lucru se întâmplă dacă producătorul a lansat spre vânzare un produs de calitate scăzută pentru propriul profit. Substanța activă se acumulează pur și simplu în epidermă. În alte cazuri, gulerele sperie doar puricii și căpușele, „alungându-le” de la câine. Uciderea insectelor adoptă o abordare diferită.

Chimic.

Aceste gulere conțin substanțe chimice, chiar foarte toxice (pentru insecte). Aceste substanțe sunt distribuite peste haina și pielea animalului de companie atâta timp cât gulerul este pe animal și „funcționează”. Fiecare guler are propria durată de viață, nu uitați să îl schimbați în timp. Amintiți-vă că gulerele chimice pot fi utilizate numai pentru animalele adulte, nu pentru gravide și care alăptează. Totuși, pentru siguranța animalului dvs. de companie, este mai bine să îl jucați în siguranță..

Biologic.

Componentele principale sunt insecticidele naturale (ierburi, uleiuri esențiale). Aceste gulere pentru purici și căpușe sunt ideale pentru bebeluși (pui, pisoi), pentru animalele de companie însărcinate și care alăptează și pentru cei slăbiți. Principiul de funcționare este același cu cel al celor chimice. Singurul plus este că biologicele sunt inofensive, dar nu la fel de eficiente ca substanțele chimice.

Cu ultrasunete.

Cel mai scump. Probabil ați văzut la vânzare repelente cu ultrasunete pentru rozătoare și insecte. Gulerul funcționează la fel. Compoziția nu conține o singură substanță chimică sau biologică activă. Deși mulți spun că eficacitatea inovației cu ultrasunete este extrem de discutabilă. Insectele „fug” de câine datorită faptului că sunt foarte deranjate de undele ultrasonice de o frecvență specială, care doar puricii și căpușele „prind” (câinii și pisicile nu le simt).

Alegerea gulerului potrivit?

Protejați-vă câinele de purici

 1. În primul rând, decideți pe care îl veți lua: chimic, biologic sau cu ultrasunete.
 2. Explorează clasamentul gulerelor pentru purici și căpușe pentru câini. Rețeaua este plină de recenzii de la proprietarii de animale de companie care vorbesc despre toate avantajele și dezavantajele.
 3. Gândește-te cât de mult ești dispus să fii generos de dragul animalului tău cu patru picioare. Pe baza acestui lucru, deja și alegeți un guler. Dar nu zgârie. Nu doriți ca animalul să fie otrăvit. Și unele lucruri ieftine sunt deloc inutile, o risipă de bani.
 4. Asigurați-vă că îl luați din farmaciile veterinare sau din magazinele de animale de companie. Ei încearcă să se asigure că mărfurile sunt depozitate corect. La urma urmei, dacă condițiile au fost încălcate, atunci proprietățile „descurajante” ale gulerului vor deveni mult mai grave sau vor dispărea cu totul..
 5. Citiți compoziția, verificați data de expirare (cu cât gulerul este mai proaspăt, cu atât va funcționa mai bine).
 6. Amintiți-vă că gulerele sunt ca hainele, au dimensiuni. Este rău când gulerul este atât mic, cât și mare.

Citeste instuctiunile! Producătorii responsabili indică nu numai concentrația și denumirea substanței active, ci și cât de periculoasă este. Unii subliniază că gulerul este periculos pentru copii și pentru animalele înseși, care încearcă să-l lingă sau să le mestece. Merită să ne gândim dacă este nevoie de un astfel de element de prevenire a toxicității? În plus, un producător conștiincios va indica cu siguranță ce antidot trebuie dat unui animal sau unei persoane în caz de otrăvire.

Recenzii și evaluări ale gulerelor pentru purici și căpușe de către producător

Acum veți afla despre cele mai bune gulere pentru purici și căpușe pentru câini. Există mai multe recenzii pozitive pentru acest produs de la proprietari. Cu toate acestea, trebuie înțeles că chiar și cel mai eficient guler poate fi alergic la animalul dvs. de companie. Prin urmare, va trebui să selectați cu atenție aceste remedii..

Beaphar

beaphar

Nu durează mult (comparativ cu alți producători): de la două la cinci luni. Nu este recomandat ca puii, adolescenții (până la 6 luni), câinii gravizi, care alăptează sau bolnavi să poarte un astfel de guler. Gulerul este „activat” la numai 5 zile după ce l-a pus pe animal.

Foresto

Foresto

Gulerul foresto este disponibil în 2 versiuni: pentru câini de până la 8 kg (bandă de guler de 38 cm) și mai grei de 8 kilograme (70 cm). În plus, kitul vine cu cleme reflectorizante care vă permit să vă faceți animalul de companie vizibil în întuneric. În plus, gulerele luptă nu numai cu puricii, ci și cu căpușele, păduchii și păduchii în orice stadiu de dezvoltare (și nu numai la adulți).

Nu este recomandat pentru puii cu vârsta mai mică de șapte săptămâni. Dar câinii însărcinați și care alăptează pot să-l agațeze numai după consultarea unui medic veterinar..

Kiltix

Kiltix

Gulerele chimice, adică, sunt recomandate numai câinilor adulți și sănătoși. Femeilor gravide, care alăptează, tinere sau bolnave / slăbite li se interzice purtarea. Acestea încep să acționeze doar în ziua următoare, dar pot fi înlocuite cu a opta lună după utilizare. Imaginați-vă cât de concentrate sunt că pot respinge insectele atât de mult timp..

Hartz UltraGuard Flea & Bifați gulerul

Hartz

Acest guler nu numai că sperie paraziții, ci servește și ca element reflectorizant - pâlpâire. O descoperire excelentă pentru cei care merg în serile întunecate târzii. Este imposibil să nu menționăm plusul că gulerul nu se teme de umezeală. Prin urmare, dacă câinele dvs. înoată într-un râu sau este prins de ploaie, gulerul nu își va pierde funcția. El va continua să sperie căpușele și puricii. De asemenea, începe să acționeze în ziua următoare și aceeași cantitate poate alunga paraziții. Singura recomandare este să nu o purtați la puii care au mai puțin de 6 săptămâni. În plus, nu există miros „chimic” dezgustător, este foarte plăcut, proaspăt.

Leopard

Leopard

Gulerele sunt disponibile pentru rasele mici, mijlocii și mari. Nu este utilizat pentru profilaxie la puii (sau pisoii) cu vârsta sub două luni. De asemenea, câinii bolnavi, însănătoșiți, însărcinați, care alăptează nu trebuie protejați de un astfel de guler. Pentru ei, trebuie să căutați ceva mai sigur. Protecția durează 4-5 luni, dar este „activată” abia după 24 de ore. Gulerele protejează atât împotriva puricilor, cât și împotriva căpușelor.

Scalibor

scalibor

Animalul dvs. de companie nu va fi atacat de o singură insectă târâtoare sau zburătoare timp de șase luni. Potrivit atât pentru câinii însărcinați, cât și pentru cei care alăptează, dar pentru puii sub 7 săptămâni este mai bine să nu folosiți acest guler. Există un minus: toți paraziții animalului „protejat” vor dispărea abia după o săptămână. Gulerul „câștigă încet”.

Cum se folosește gulerul pentru a-l face să funcționeze?

 • În primul rând, spălați animalul cu un șampon anti-purici special și, numai după această procedură, puneți gulerul cumpărat. Dacă acest lucru nu se face, paraziții vor „alerga” spre coadă și coadă. Și acolo deja efectul gulerului nu este atât de puternic. Și puricii cu căpușe pot supraviețui. Să fie puțin (la urma urmei, concurența dintre paraziți este mare).
 • Asigurați-vă că citiți instrucțiunile despre cum să îl puneți atunci când trebuie să schimbați gulerul. Dar după ce ați pus accesoriul de protecție pe câine, spălați-vă mâinile foarte bine cu săpun. Și încercați să împiedicați copiii să atingă gulerul de purici și bifați.
 • Nu vă plimbați câinele în pădure sau în parc în prima săptămână. Lăsați gulerul să se „activeze”. Și faceți o plimbare în zona deschisă și examinați-vă animalul de companie, astfel încât nimeni nou „să nu se prindă”.
 • Nu uitați să schimbați gulerele. Marcați în pașaportul animalului când și ce anume a fost purtat. Acest lucru va face mai ușor să urmăriți când să vă schimbați gulerul de purici..

Asigurați-vă că monitorizați cu atenție animalul pentru prima zi, deoarece pot începe alergiile: mâncărime, erupții cutanate, umflături, ochi apoși, curgerea nasului sau alte semne. Dacă vedeți aceste simptome, îndepărtați imediat gulerul și duceți câinele la medicul veterinar sau sunați-l acasă.

 • Și amintiți-vă că un guler nu este un panaceu. Și scăpați complet de insecte cu ajutorul său nu va funcționa. Mai întâi trebuie să îl spălați cu un șampon anti-purici, dacă este necesar, folosiți picături sau spray pentru a vă asigura că animalul dvs. de companie este în siguranță.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Gulere pentru purici și căpușe pentru câini