Azinox plus pentru câini: programare, instrucțiuni de utilizare

Cum se utilizează medicamentul azinoxLa animale de companie, bolile parazitare apar destul de des. Paraziții intră în corpul unui animal în diferite moduri, inclusiv prin contactul cu alte animale în timpul unei plimbări. Există multe medicamente moderne care pot face față acestei probleme. Acestea includ remediul Azinox Plus pentru câini. Cât de eficient este acest instrument, vom încerca să-l dăm seama în articol.

Scopul și proprietățile medicamentului Azinox plus

Oamenii de știință farmaceutici interni au dezvoltat Azinox în scopuri veterinare. Instrumentul este destinat pentru a preveni infestarea cu viermi plati (cistode) și distrugerea lor. Nu poate fi atribuit medicamentelor cu un spectru larg de acțiune, prin urmare trebuie utilizat strict conform instrucțiunilor..

Medicamentul antihelmintic este disponibil sub formă de tablete. Sunt de culoare galbenă și au un miros specific. În farmacii, comprimatele sunt vândute în blistere și ambalate în 3 sau 6 bucăți. Conține informații despre consumul de medicament, producătorul, datele de expirare și doza de droguri pentru câini. Medicamentul este ambalat într-o cutie de carton, iar instrucțiunile de utilizare sunt atașate acestuia.

Principalele componente care alcătuiesc Azinoks plus sunt:

  • pirantel pamoat;
  • praziquantel.

Pe lângă aceste două substanțe principale, există și substanțe auxiliare - amidon de cartofi și lactoză. După administrarea medicamentului, acesta afectează membranele interioare și exterioare, țesuturile musculare ale paraziților care au pătruns în organism. După aceasta, inervația neuromusculară este blocată. Apoi vine paralizia și moartea helmintilor.

Mijloace prescris în scopuri profilactice, precum și pentru tratamentul următoarelor boli la animale:

  • nematoza;
  • cestadoza;
  • multiceptoză.

Medicamentul în timpul tratamentului este bine tolerat de câinii de diferite rase și vârste. Acționează eficient asupra helmintilor adulți, precum și asupra larvelor și ouălor..

Instructiuni de folosire

Utilizarea azinoxuluiComprimatele nu au un miros și un gust plăcut, deci producătorii recomandă să le dai cu apă. Nu oricărui câine îi va plăcea gustul pastilelor și cel mai probabil animalul va rezista. Pilula trebuie zdrobită într-un recipient de porțelan și apoi se adaugă 10 ml de apă pură în pulbere. Apoi amestecați totul bine și folosiți o seringă pentru a turna suspensia în gura animalului de companie.

De asemenea, puteți amesteca comprimatele în alimente. Este mai bine să dați medicamentul dimineața. Câinele nu trebuie să dea laxative sau să țină animalul de companie pe o dietă de foame. Doza este determinată în funcție de greutatea corporală a animalului și se administrează o singură dată. O tabletă este concepută pentru greutatea câinelui la 10 kg.

În scop preventiv, este necesar remedierea utilizați o dată la 3 luni. Dacă câinele locuiește la fermă sau lângă turme, atunci este necesar să se administreze medicamentul de 2 ori mai des, cu o frecvență de 1 dată în 45 de zile din decembrie până în aprilie și la fiecare 30 de zile din mai până în noiembrie.

Medicația este mult mai ușoară pentru rasele mari de câini decât pentru rasele mici sau puii mici. Pentru un câine mare, comprimatele sunt cel mai bine zdrobite și adăugate la carnea tocată sau la alte alimente. O doză unică pentru animalele adulte de rase medii și mari ar trebui să fie de la 10 la 50 mg.

Câinilor de rasă mică li se va administra Azinox pe baza a 0,1 ml de soluție finită pe 1 kg de greutate animal de companie. Mâncarea și amestecul preparat trebuie să fie proaspete. Aceasta este o condiție prealabilă pentru tratament și prevenire..

Contraindicații și efecte secundare

Efectele secundare ale medicamentuluiÎnainte de a utiliza Azinox plus pentru câini, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare. Conține informații despre contraindicații și efecte secundare. Mijloace nu trebuie administrat puiilor cu vârsta sub 3 săptămâni. De asemenea, nu se recomandă tratarea unei cățele care alăptează care a avut pui cu mai puțin de două săptămâni în urmă cu acest remediu..

Dacă respectați toate regulile de utilizare a medicamentului, atunci nu există complicații. Uneori, din cauza intoleranței la anumite componente ale medicamentului, poate apărea o reacție alergică. La primul semn de alergie, utilizarea produsului trebuie întreruptă. Nu puteți utiliza medicamentul Azinox plus cu hipersensibilitate la componentele medicamentului. Conform instrucțiunilor, agentul nu poate fi utilizat atunci când animalul are următoarele probleme:

  • cisticercoză a ochilor și a ficatului;
  • insuficiență hepatică;
  • dacă cățeaua este însărcinată în primul trimestru;

Doza de Azinox plus trebuie respectată cu strictețe. Dacă depășește norma, câinele poate dezvolta simptome neurologice minore. De asemenea supradozajul la animale apare:

  • vărsături;
  • alergie.

Cu utilizarea corectă a Azinoks plus nu se observă efecte secundare. Medicamentul trebuie păstrat într-un loc uscat, ca orice alte medicamente pentru oameni. Trebuie protejat de lumina directă a soarelui..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Azinox plus pentru câini: programare, instrucțiuni de utilizare