Azinox pentru pisici

Azinox este un medicament veterinar antiparazitar care este utilizat pentru tratarea și prevenirea patologiilor cauzate de tenii la pisici. Medicamentul provoacă rareori efecte secundare, deoarece formula sa este concepută ținând seama de caracteristicile organismului animalelor de companie mici. În același timp, agentul antihelmintic face față efectiv distrugerii viermilor în toate etapele de dezvoltare..

Azinox pentru pisici

Compania produce, de asemenea, Azinox Plus - un medicament antihelmintic combinat. Principala sa diferență este că conține praziquantel și pyrantela pamoat. În exterior, acestea sunt tablete mici rotunde, albe.

Azinox plus

Notă! Conform instrucțiunilor de utilizare, Azinox Plus este destinat câinilor și nu poate fi utilizat pentru pisici. Dacă este necesar, este mai bine să alegeți un alt medicament cu un spectru similar de acțiune..

În plus față de componenta activă, agentul antihelmintic conține lactoză, amidon de cartofi și alte componente auxiliare. Este necesar să păstrați medicamentul la o temperatură care nu depășește 25 de grade Celsius, în timp ce nu trebuie respectate condiții speciale. Pentru depozitare, un raft într-un dulap sau alt loc inaccesibil luminii solare, departe de alimente și furaje, este destul de potrivit..

Principiul de funcționare

Praziquantel are un spectru larg de acțiune antiparazitară. Este eficient împotriva multor tipuri de tenii care pot parazita intestinele, ficatul, plămânii și alte organe ale animalelor de companie. Substanța activă afectează evoluția proceselor metabolice și funcționarea sistemului nervos. Ca urmare a acestei acțiuni, într-o perioadă scurtă de timp, paralizii apar la viermi, ceea ce duce inevitabil la moartea lor..

O proprietate importantă a praziquantelului este că promovează eliberarea naturală a paraziților din organism. Datorită acestui fapt, riscul de intoxicație cu invazia helmintică este redus. Când viermii mor, încep să elibereze toxine care pot otrăvi corpul animalului. Atunci când utilizați Azinoks, o astfel de problemă poate fi evitată, în timp ce nu este nevoie să faceți clisme de curățare sau să dați laxativelor animalelor de companie.

Tablete Azinox

Agentul antihelmintic este extrem de eficient și rapid. În doar o oră, și uneori mai puțin, concentrația substanței active atinge valoarea maximă, deoarece intră rapid în fluxul sanguin din tractul gastro-intestinal. Medicamentul este excretat din corpul animalului de companie într-o zi.

Deoarece conținutul substanței active din medicament a fost calculat cu atenție, este considerat sigur. Atunci când este utilizat corect, nu provoacă mutații și nu are un efect toxic asupra organismului. Nu se acumulează în organism și nu creează dependență, prin urmare poate fi utilizat eficient pentru profilaxie pe o perioadă lungă de timp.

Preț

Se vinde în farmacii veterinare obișnuite sau în farmacii online pentru animale. Prețul unui pachet de Azinoks de 6 comprimate este de 80-90 ruble, în funcție de regiune.

Când se aplică

Medicamentul este utilizat pentru tratarea următoarelor infestări helmintice la pisici:

 • dipilidioză;
 • teniază;
 • echinococoză;
 • mezocestoza;
 • difilobotriaza.

Pisică tristă

În condițiile de mai sus, viermii afectează de obicei intestinul subțire și alte părți ale tractului gastro-intestinal. Paraziții se pot adăuga și în ficat, plămâni și alte organe. Este important să observați semnele timpurii ale invaziei helmintice (pierderea poftei de mâncare, vărsături sau stomac deranjat) și să luați măsuri, deoarece paraziții nu numai că înrăutățesc calitatea vieții unui animal de companie, dar pot fi, de asemenea, fatali.

Notă! Azinox este utilizat pentru tratament numai după finalizarea testelor și confirmarea testelor. Medicamentul nu funcționează pe viermi rotunzi.

Medicamentul afectează nu numai adulții helminților, ci și larvele, prin urmare este utilizat cu succes pentru a preveni infecția cu tenii..

Cum se aplică

Conform instrucțiunilor de utilizare, pisicile Azinox sunt administrate dimineața hrănindu-se. Puteți ascunde comprimatele într-un fel de delicatese (de exemplu, o bucată de carne). Pentru a face mai ușor deghizat medicamentul, comprimatul este mai întâi sfărâmat și apoi amestecat cu alimente (conserve, pateu, terci). Dacă animalul refuză alimentele cu medicamente sau le scuipă, comprimatul trebuie așezat cu forța pe rădăcina limbii.

Doza de medicament este calculată conform unui principiu simplu - 1 comprimat la 10 kg de greutate corporală. Dacă pisica cântărește mai puțin de 5 kg, devine dificil să calculați doza exactă, prin urmare, ar trebui luați pași simpli:

 1. Zdrobiți tableta în pulbere.
 2. Pregătește o suspensie. Pentru a face acest lucru, pulberea rezultată este agitată bine în 10 ml de apă..
 3. Apoi, soluția preparată este utilizată pentru tratament sau prevenire, iar doza este calculată conform următoarei scheme: 1 ml de suspensie la 1 kg de greutate.

Cum să vă administrați pisica medicament dintr-o seringă

Suspensia este lipită cu forța dintr-o seringă, din care acul este îndepărtat anterior. Înainte de a efectua un antihelmintic, nu trebuie să urmați o dietă rapidă sau să curățați intestinele cu laxative. Medicamentul este bine absorbit în fluxul sanguin și acționează eficient asupra paraziților cu bandă, indiferent de locul lor de așezare.

Dacă tabletele Azinox sunt utilizate pentru tratarea infestărilor helmintice la pisici, acestea se iau o singură dată. Dacă medicamentul este utilizat pentru profilaxie, acesta trebuie administrat o dată pe trimestru. Încercați să nu deranjați schema de aplicații. Dacă viermele se efectuează mai rar de o dată pe trimestru, acest lucru va afecta eficacitatea agentului antihelmintic. Medicamentul nu va putea oferi o protecție fiabilă animalului împotriva paraziților.

Contraindicații și posibile efecte secundare

Azinox este bine tolerat de animale de rase diferite, dacă dozele recomandate sunt respectate cu strictețe. Nu are contraindicații. Singura excepție este intoleranța componentelor, în special praziquantel.

Notă! Nu utilizați un agent antihelmintic pentru pisoi sub vârsta de 3 săptămâni.

Medicamentul nu provoacă efecte secundare. Dacă animalul are o intoleranță la componente, riscul de alergii este mare. Se poate manifesta prin diferite simptome:

 • greață și vărsături;
 • tulburări severe de stomac;
 • refuzul alimentelor etc..

Pisică tristă

Dacă se constată astfel de simptome, trebuie administrat un agent anti-alergenic. Dacă alergia este severă, se utilizează terapia simptomatică. În viitor, pentru prevenirea invaziilor helmintice, medicul trebuie să aleagă un alt medicament care nu conține praziquantel..

Avantaje și dezavantaje

Principalele avantaje ale utilizării Azinox pentru pisici sunt următoarele:

 • practic nu există contraindicații;
 • Eficiență ridicată;
 • acțiune rapidă;
 • Siguranță;
 • o gamă largă de acțiuni;
 • posibilitatea utilizării în scopuri terapeutice și profilactice;
 • plusurile includ disponibilitatea medicamentelor.

Kitty

Dezavantajele includ faptul că medicamentul nu afectează viermi rotunzi. Dacă medicamentul este utilizat pentru profilaxie, pot fi necesare măsuri suplimentare pentru controlul nematodelor. Nu are alte dezavantaje semnificative.

Recenzii proprietarului

Svetlana, proprietarul a 3 pisici:

„Îmi place Azinox pentru că este potrivit atât pentru pisici (avem trei), cât și pentru câini (Beijingul locuiește cu noi). Îl folosim de mai bine de 2 ani pentru prevenire. Am fost testat de câteva ori, așa că pot spune despre eficacitatea remediului. Nu există probleme cu recepția. Pentru pisici, amestecați o jumătate de tabletă sub formă zdrobită în smântână, iar pentru câine o ascundem în carne. Nu au existat niciodată reacții alergice sau alte efecte secundare ".

Anna, proprietarul Maine Coon:

„Nu recomand utilizarea Azinox pentru prevenire. Un remediu îngrozitor. După aceea, pisica a dezvoltat vărsături și diaree severă, pe care nu le-am putut vindeca mai mult de o săptămână. În acest timp, animalul de companie a reușit să slăbească în mod vizibil ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Galina, medic veterinar cu 14 ani de experiență:

„Azinox este slab potrivit pentru profilaxie, deoarece nu funcționează pe viermi rotunzi. Dar pentru tratament, poate fi utilizat dacă tipul de paraziți este stabilit cu exactitate. Proprietarii de pisici se plâng adesea de efectele secundare (vărsături, diaree). Personal, am încredere în mai multe medicamente importate, care sunt bine tolerate de animale. ".

Vadim, medic veterinar cu 6 ani de experiență:

„De obicei, recomand proprietarilor de pisici să utilizeze agenți antiparazitari străini - Cestal, Milbemax, Caniquantel etc. În ceea ce privește Azinoks, acesta este un medicament bun. Distruge efectiv viermii de bandă, dar, conform observațiilor personale, provoacă adesea efecte secundare, deși producătorul susține că medicamentul este sigur. Principalul avantaj este prețul scăzut în comparație cu medicamentele importate. De exemplu, 2 comprimate de Milbemax costă de la 350 la 500 de ruble, în timp ce 6 comprimate de un remediu intern sunt mai mici de o sută ".

Citește și:

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Azinox pentru pisici