Baralgin pentru câini: descrierea medicamentului și utilizarea acestuia

Câinilor, datorită speciilor lor specifice, le place deseori să alerge ... pentru pisici și alte animale mici la plimbare. Din această cauză, cazurile de vătămare nu sunt neobișnuite. Multe dintre ele sunt destul de grave și duc la consecințe grave..

Prin urmare, în trusa de prim ajutor a fiecărui crescător de câini, trebuie să existe analgezice. Desigur, nu vor vindeca o fractură a membrelor, dar vor reduce suferința animalului înainte de a vizita medicul veterinar. Unul dintre cele mai faimoase și mai ieftine medicamente de acest tip este Baralgin, utilizat pe scară largă în medicina umană..

Ce este?

Acesta este numele unui calmant eficient, care se bazează pe metamizolul de sodiu „vechi”. În ciuda tuturor atacurilor medicilor, această substanță continuă să fie utilizată pe scară largă până în prezent în diferite analgezice, deoarece este foarte ieftină, dar în același timp eficientă. În consecință, mecanismul de acțiune al baralginului nu este diferit de toți analogii care conțin aceeași substanță: medicamentul blochează sinteza prostaglandinelor, în urma cărora sunt blocate impulsurile de durere. Rețineți că acțiunea nu este absolută.

Dacă receptorii inflamatori sunt excitați în continuare, trecerea impulsurilor nervoase și formarea prostaglandinelor vor continua. În consecință, injectarea Baralgin unui câine care suferă de dureri oncologice este inutilă, deoarece în astfel de cazuri sunt necesare analgezice incomparabil mai puternice..

Când este folosit?

Medicamentul este prescris numai în cazurile în care câinele suferă de o reacție dureroasă pronunțată. Dacă urmați exact doza, atunci nu există efecte secundare de la utilizarea sa. Dar! Baralgin pentru animale nu este destinat utilizării pe termen lung. Faptul este că medicamentul are un efect cumulativ. Dacă substanța activă se acumulează în cantități suficiente, este plină de dezvoltarea unor patologii grave ale sistemului hematopoietic (până la anemii severe). Astfel, indicațiile de utilizare „clasice” sunt următoarele:

  • Trauma.
  • Şoc.
  • Perioada postoperatorie (după intervenții chirurgicale severe).
  • Boli infecțioase și invazive însoțite de durere severă și febră.

Important! Este strict interzis să se dea Baralgin pentru câini puiilor cu vârsta sub opt săptămâni..

Acest lucru este plin de consecințe nefaste pentru ficat! Dacă este nevoie să tratați copiii foarte mici, vă sfătuim să consultați mai întâi un medic veterinar și să nu-i „împingeți” cu medicamente anestezice puternice, la propria discreție..

Forma de eliberare și metoda de administrare

Medicamentul este disponibil sub formă soluție injectabilă și tablete. Acestea din urmă sunt ambalate în blistere din folie de aluminiu și plastic, acestea din urmă având o culoare verde pronunțată. Soluția este sigilată în fiole. Este recomandabil ca câinii să injecteze medicamentul pur intramuscular și chiar intravenos. Faptul este că, cu această metodă de aplicare, efectul medicamentului apare mult mai rapid, deoarece tableta se va dizolva și va fi absorbită din tractul gastro-intestinal prea mult timp. La urma urmei, este puțin probabil ca câinele dvs. să vă avertizeze în prealabil că ar putea avea dureri de dinți..

Care este doza? De regulă, nu mai mult de 0,08-0,1 ml / kg de greutate vie. Astfel, un câine care cântărește 10 kg are nevoie doar de un mililitru de medicament. Foarte economic! Și dacă pur și simplu nu aveți o soluție injectabilă și trebuie să ajutați animalul cu cel puțin ceva chiar acum? Atunci nu mai are de ales decât să-i dai o pastilă. O pastilă este suficientă pentru un câine care cântărește 40 de kilograme, deci 1/5 dintr-o tabletă este suficientă pentru un câine obișnuit..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Baralgin pentru câini: descrierea medicamentului și utilizarea acestuia