Antibiotic "clamoxil" pentru lupta complexă împotriva infecțiilor la animalele de companie

Antibiotic ClamoxilDacă câinele sau pisica dvs. au contractat o boală care are o etiologie bacteriană, puteți utiliza medicamentul dovedit american „Clamoxil”. Un spectru larg de acțiune, proprietăți bactericide și ușurință în utilizare vă vor surprinde plăcut. Prin urmare, vom studia în detaliu instrucțiunile medicamentului..

Structura

Un mililitru de suspensie de Clamoxil conține 150 mg de amoxicilină trihidrat, care are un efect acumulator.

Pe lângă componenta principală, preparatul conține unul auxiliar - stearat de aluminiu într-un volum de 16 mg, fenol într-un volum de 5 mg. Completează cu 1 ml de ulei de cocos.

Important! Aveți grijă atunci când alegeți un medicament pentru animalul dvs., deoarece colii, adăposturi, cozi și kelpies nu pot utiliza Docetaxel, Hidrocortizon, Ondansetron, Grepafloxacin, Dexametazonă, Doxorubicină, Loperamidă și Milbemax ".

Proprietăți farmacologice

„Clamoxil” aparține medicamentelor antibacteriene, care sunt peniciline semi-sintetice.

Amoxicilina ca principal ingredient activ prezintă un efect bacteriologic împotriva microorganismelor gram-pozitive (stafilococi, streptococi, cornebacterii, microorganisme aerobice gram-negative).

ClamoxilAmoxicilina distruge microorganismele care produc β - lactamaza, perturbă sinteza peretelui celular prin inhibarea legăturilor transpeptidice care îndeplinesc funcția de reticulare a peptidoglicanului.

Dacă administrați medicamentul parenteral, principalul ingredient activ este absorbit rapid și complet și se răspândește în toate organele și țesuturile animalului. Concentrația maximă a medicamentului în sânge este notată la două ore după administrarea medicamentului. „Klamoxil” rămâne în organism timp de 48 de ore.

Substanța activă este excretată în forma sa originală prin urină și bilă. „Klamoxil” este considerat un medicament moderat periculos, care, conform GOST, aparține clasei a treia de pericol.

Știați? Porcupinii tind să urce în copaci. Se întâmplă să cadă și să-și rănească corpul cu propriile ace. Porcupine produce acizi grași, care sunt antibiotice naturale pentru a evita otrăvirea sângelui..

Formular de eliberare

Medicamentul pentru pisici și câini este ambalat în sticle de sticlă întunecată, fiecare conținând 100 ml dintr-o suspensie albă. Fiecare sticlă este sigilată cu un dop de cauciuc și întărită cu un capac din aluminiu.

Indicații de utilizare

Medicamentul poate fi prescris pentru tratamentul bolilor infecțioase care afectează tractul gastro-intestinal, organele respiratorii și sistemul genito-urinar. Medicamentul poate fi util în caz de răni, abcese, infecții ombilicale, boli ale țesuturilor, afecțiuni ale pielii și procese inflamatorii.. CâineMai mult, medicamentul este utilizat în scopuri profilactice după operație..

Important! Medicamentul "Klamoxil" este, de asemenea, utilizat pentru bovine. Dacă acest animal produce lapte, nu trebuie băut timp de trei zile după ultima introducere în corpul animalului. Un animal care a fost injectat cu un antibiotic este sacrificat la numai două săptămâni după utilizarea medicamentului.

Dozare

Fiecare flacon conține 100 ml suspensie. 1 ml conține 150 mg de amoxicilină trihidrat.

Mod de aplicare

Injectați medicamentul într-un mușchi sau sub piele. Înainte de procedură, faceți calcule, în care ar trebui să existe 1 ml de amoxicilină pentru fiecare 10 kg din greutatea animalului dvs. de companie.Injecție de pisicăAgitați bine sticla înainte de procedură. Utilizați doar ac și seringă uscate. Dacă medicul veterinar vede necesitatea, el prescrie administrarea repetată a medicamentului la animalul bolnav după două zile. Dar practica arată că practic o injecție este suficientă pentru recuperare..

Știați? În Egiptul antic, pentru prima dată în istoria omenirii, au început să folosească mucegaiul pe pâine (ca substitut al antibioticelor) pentru tratamentul bolilor infecțioase.

Efecte secundare

Dacă urmați instrucțiunile, urmați regulile de dozare și dezinfectare, în general nu apar complicații. Este extrem de rar să apară edem în locul în care a fost injectat medicamentul. Umflarea dispare după două zile.

Dacă animalul de companie are o sensibilitate individuală la antibiotice de tip beta-lactamic, poate apărea o reacție alergică. Într-o astfel de situație, medicul anulează medicamentul și prescrie utilizarea antihistaminicelor.

Contraindicații

Este interzisă aplicarea „Klamoxil” acelor animale de companie care au hipersensibilitate la penicilină. Merită să renunțați la medicamente erbivorelor mici și rozătoarelor (iepuri, hamsteri).Animale de companie

Conditii de depozitare

„Klamoxil” trebuie depozitat și transportat numai în ambalaje etanșe. Evitați lumina, căldura și umezeala pe medicament. Nu puneți medicamente lângă alimente. Mențineți o temperatură stabilă la locul de depozitare a antibioticelor (3 până la 25 grade Celsius).

Important! Câinii sunt foarte sensibili la medicamentele pentru durere. Acestea provoacă sângerări în cavitatea stomacului și, în cazuri rare, sunt fatale. Din acest motiv, renunțați la utilizarea animalului dvs. de companie "Diclofenac", "Indometacin", "Ketorolac".

Limitați accesul copiilor la antibiotice. Nu luați medicamentul după data de expirare (trei ani). Puteți ține sticla deschisă nu mai mult de douăzeci și opt de zile de la momentul deschiderii.

Dacă medicamentul nu a fost utilizat în termen de trei ani, acesta trebuie eliminat.

Analogi

Dacă farmacia nu are „Klamoxil”, medicilor veterinari li se recomandă să utilizeze analogi care au o substanță activă și o doză identice.Sinulox

Citiți mai multe despre caracteristici ale utilizării "Sinulox" pentru pisici și câini.

În acest caz, puteți utiliza „Sinulox”, „Baytril”, „Gentamicin”, „Kobaktan”, „Dorin”, „Lincomycin”.

Este evident că antibioticul analizat este ușor de utilizat, rapid în acțiune și are un număr minim de contraindicații. Prin urmare, sub rezerva regulilor de utilizare a medicamentelor, a condițiilor de depozitare, vă puteți vindeca cu ușurință animalul de companie de afecțiunea identificată.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Antibiotic "clamoxil" pentru lupta complexă împotriva infecțiilor la animalele de companie