Avocat medicamentos veterinar pentru câini: dozare, instrucțiuni

AvocatNematoze și arahno-entomoze în câini sunt printre cele mai frecvente probleme de igienă a animalelor de companie. Pentru a elimina eficient paraziți din piele câini există multe mijloace. Cu toate acestea, nu mulți oameni știu despre picăturile pe greabăn pentru câini sub numele de „Avocat”, care într-o perioadă destul de scurtă a reușit să câștige o mulțime de recenzii pozitive. Instrumentul face față instantaneu și mult timp cu toate tipurile de insecte parazite și contribuie, de asemenea, la apariția unei perioade persistente de remisie. Și astăzi vom prezenta tuturor iubitorilor de animale de companie acest medicament extrem de eficient, vom determina toate aspectele pozitive și negative ale acestui medicament și vă vom prezenta, de asemenea, metoda principală de utilizare și dozare a acestuia.

Compoziția și forma eliberării

„Advocate” este un dispozitiv medical care oferă informații generale antiparazitar impact asupra învelișurilor exterioare ale animalelor domestice. Medicamentul este disponibil sub formă de lichid: o soluție de nuanță galben-maroniu, ambalată în pipete sigilate din plastic, cu un volum de 0,4 până la 4 ml (în funcție de vârsta animalului). Pentru comoditate, pipetele sunt sigilate într-un blister din folie de 3 bucăți și apoi plasate în cutii de carton marca.

Știați? Medicina veterinară, ca un complex de metode pentru diagnosticarea și tratarea bolilor la animale, a apărut încă din secolul al IV-lea î.Hr. e. Acest lucru este dovedit de rezultatele săpăturilor din India și Egipt..

Acest preparat combinat constă din substanțe principale și auxiliare. Componentele principale „Avocatul” responsabil pentru acțiunea sa principală este amidaclopridul și moxidectina. Componente suplimentare: alcool benzilic, carbonat de propilenă, butilhidroxitoluen.Avocat

Proprietăți farmacologice

Principalele ingrediente active ale medicamentului pentru câini "Advocate" au un efect comun. Ajungând la greabăn, creează un fel de mediu opresiv, trecând prin care insectele sunt expuse efectelor negative ale componentelor chimice. Cu toate acestea, utilizarea medicamentului în dozele prescrise nu provoacă patologii și boli la animale..

Știați? Prima instituție de învățământ veterinar din Imperiul Rus a fost deschisă în 1733 în satul Khoroshevskoye de lângă Moscova. Centrul de instruire s-a numit „Școala grajdurilor”.

Imidaclopridul, un reprezentant al insecticidelor organice neonicotinoide, este o substanță care determină insectele să blocheze receptorii speciali responsabili de transmiterea impulsurilor nervoase în organism. După intrarea în corpul unei insecte, această substanță îi provoacă moartea. Moxidectina este un compus din grupul milbemicină, atunci când o insectă pătrunde în organism, stimulează producerea unui aminoacid specific, care contribuie la întreruperea conducerii musculare a impulsurilor nervoase, ceea ce duce la paralizia lor, și apoi la moarte.

Picăturile sunt folosite și pentru combaterea paraziților externi ai câinelui. Front Line.

Indicații de utilizare

Remediul pentru paraziți „Advocate” este indicat pentru utilizare în practica veterinară pentru combaterea câinilor cu demodicoză, otodecoză, râie sarcoptică și nematodoză. De asemenea, acest instrument este utilizat în mod activ pentru prevenirea cronicilor helmintiaza (dirofilarioza). În plus, medicamentul și-a găsit aplicarea în terapia complexă a dermatitei complexe de natură alergică..

Aplicare și dozare pentru câini

Utilizarea medicamentului implică aplicarea acestuia pe pielea curată a animalului. Pentru a face acest lucru, trebuie să despachetați sticla, să îndepărtați toate elementele de protecție din ea și să aplicați câteva picături pe suprafața corpului care nu este accesibilă cavității bucale. Cele mai multe dintre acestea sunt zone ale pielii care sunt pe spate, între omoplații câinelui (așa-numitul „greabăn”). Când se prelucrează un câine mare, agentul se aplică pe mai multe zone (2-4) la greabăn. Există, de asemenea, un interval strict de dozare bazat pe greutatea animalului. În continuare, o vom lua în considerare mai detaliat..

Știați? Primul caz de dirofilarioză a fost descris pentru prima dată în 1566 de medicul Lusitano Amato. Medicul a identificat problema existenței helmintilor și a atras atenția omenirii asupra ei.

Până la 4 kg

Animalele de până la 4 kilograme necesită cea mai mică doză de medicament, este vorba 0,4 ml. În acest caz, cantitatea totală a principalelor ingrediente active ar trebui să fie de 12,5 mg pe 1 kg din greutatea animalului de companie. Pentru tratamentul câinilor mici, cel mai bine este să cumpărați medicamentul în cel mai mic pachet, deoarece flacoanele mari nu vor oferi precizia necesară în calcularea cantității necesare de substanță.Avocat pentru câini de până la 4 kg

Dimensiuni miniaturale ale raselor de câini chihuahua, Yorkshire Terrier, bichon frize, pechinez, Malteză, papillon, pomeranian, terrier de jucărie rusesc, Chinez Crested vă permite să le păstrați cu ușurință într-un mic apartament.

4-10 kg

Proprietarii de animale mai mari ar trebui să mărească doza de Advocaat. Astfel de câini trebuie tratați 1 ml pregătirea și, dacă este necesar, spargeți acest volum în jumătate și procesați 2 zone la greabăn. În acest caz, este mai bine să achiziționați produsul într-un pachet de 1 ml, deoarece numai în acest caz este posibil să se evite o supradoză dăunătoare organismului..Avocat pentru câini 4-10 kg

10-25 kg

Se arată că câinii cu greutatea de 10-25 kg se aplică aproximativ 2,5 ml facilităţi. Conținutul flaconului trebuie împărțit în 2-3 porții, cu care 2-3 zone trebuie tratate uniform în zona omoplaților și la începutul gâtului..Avocat pentru câini de 10-25 kg

Verificați zeci de rase populare de câini mijloc și cel mai mare dimensiuni.

25 - 40 kg

Dacă aveți un animal de companie mare, cantitatea de medicament ar trebui să fie de aproximativ 4 ml. În cazul în care greutatea câinelui este mai mare de 40 kg, proprietarul trebuie să utilizeze cantitatea de „Avocat” cu calculul a 0,1 ml per 1 kg de greutate. Pentru a face acest lucru, cea mai convenabilă modalitate ar fi utilizarea sticlelor cu volume diferite, iar numărul zonelor tratate ar trebui mărit la 3-4.Avocat pentru câini 25-40 kg

Important! Nu se recomandă utilizarea Advocate pentru câini cu greutatea de până la 1 kg sau o astfel de terapie trebuie să fie sub supravegherea strictă a unui medic veterinar..

Precauții și instrucțiuni speciale

Pentru a utiliza Advocate cu riscuri minime pentru corpul animalului, pe lângă regulile generale de utilizare a produsului, există și instrucțiuni speciale, a căror respectare este una dintre regulile principale pentru combaterea insectelor parazite..

Să le luăm în considerare mai detaliat:

  1. Pentru distrugerea păduchilor, puricii și păduchi, tratamentul pielii trebuie efectuat o singură dată. După aceea, în perioada de reproducere activă a acestor insecte, se recomandă tratarea animalului în scopuri preventive cu o frecvență de 1 dată în 1,5-2 luni.
  2. Pentru a depăși otodectoza, agentul se aplică o singură dată, în timp ce se recomandă curățarea aparatului auditiv al animalului de secrețiile patologice cât mai des posibil.
  3. În cazul râiei sarcoptice, „Advocate” se aplică de 2 ori, în timpul tratamentului demodicozei, frecvența tratamentului este crescută la 4, cu o frecvență de 1 dată pe lună.
  4. Tratamentul dermatitei și prevenirea bolilor de piele cauzate de insectele parazite se efectuează prin aplicarea agentului pe pielea afectată. Medicamentul se aplică o dată pe lună până când alergia dispare complet.
Manipularea câinilor

Important! Pentru a scăpa de căpușe și puricii cu ajutorul „Avocatului” pentru câini, este necesar să se prelucreze doar pielea animalului. În cazul aplicării unei substanțe pe lână, eficacitatea acesteia scade semnificativ, deoarece insectele practic nu intră în contact cu secțiunile superioare ale lânii.

În plus, atunci când lucrați cu acest medicament, trebuie să respectați cu strictețe regulile generale pentru manipularea medicamentelor în medicina veterinară. Acestea includ urmând cerințele:

  1. Nu mâncați, nu beți și nu fumați la manipularea substanței.
  2. După terminarea tratamentului, mâinile trebuie spălate bine cu săpun sau alt agent de curățare..
  3. În cazul lovirii accidentale a „Advocate” pe suprafața membranelor mucoase, a ochilor sau a gurii, zonele afectate trebuie spălate imediat sub apă curentă. Dacă intră în esofag și în interiorul cavității bucale, este imperativ să consultați un medic.
  4. Este strict interzisă utilizarea recipientelor goale din medicament în activități economice..

Pentru a combate viermii și alți paraziți ai câinilor, se utilizează droguri „Ivermek”, „Ivermectină”, „Milbemax”, „Kaniquantel”, „Prazitel”.

Contraindicații și efecte secundare

În ciuda siguranței sale, „Advocate” are o serie de contraindicații grave și efecte secundare. Conform instrucțiunilor de utilizare, acest medicament nu trebuie aplicat pe pielea umedă a câinelui și nici nu trebuie aplicat dacă pielea are zone deteriorate. După aplicarea substanței, câinele nu trebuie spălat niciodată timp de 4 zile, altfel rezultatul scontat nu va fi atins. Medicamentul nu este recomandat pentru persoanele cu vârsta sub 2 luni, altfel nu pot fi evitate alergiile grave pe pielea câinelui.Puricii într-un câineDe asemenea, medicamentul interzis pentru utilizarea în comun cu medicamente care conțin lactone macrociclice, și, de asemenea, pentru câinii bolnavi și slăbiți. Dacă nu sunt respectate regulile generale, normele și dozele medicamentului, sănătatea animalului poate fi grav afectată. De regulă, remediul nu are efecte secundare, dar în unele cazuri sunt încă posibile. În principal, acestea includ manifestări alergice acute pe piele (mâncărime, roșeață), care dispar spontan în câteva zile.

Important! Recipientul folosit și preparatul expirat nu trebuie aruncate niciodată într-un recipient cu deșeuri menajere, așa cum conform reglementărilor legale existente ar trebui să fie a scapat de separat.

Termenul și condițiile de depozitare

Într-un ambalaj original sigilat, „Advocate” este depozitat timp de 3 ani de la data fabricației. Dar pentru a asigura siguranța maximă până la data de sfârșit, substanța trebuie să fie prevăzută cu condiții de depozitare. În primul rând, este un loc uscat, protejat de lumina directă a soarelui, cu o temperatură de la 0 ° C la 30 ° C.

Utilizarea „Avocatului” pentru combaterea insectelor parazite este una dintre puținele modalități prin care este posibilă eliminarea rapidă și eficientă a dăunătorilor periculoși la animalele de companie. În ciuda toxicității sale ridicate pentru insecte, dacă se respectă doza necesară, agentul este absolut sigur pentru sănătatea câinilor. Cu toate acestea, nu trebuie utilizat fără consultarea unui medic veterinar..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Avocat medicamentos veterinar pentru câini: dozare, instrucțiuni