Neosidină pentru câini

Neosidina este un medicament care este utilizat pentru tratarea bolilor parazitare ale sângelui, cum ar fi piroplasmoza, babezioza, tryponosomiaza etc. Se distinge prin capacitatea sa de a afecta protozoarele, obținând astfel o eficiență ridicată. Înainte de a utiliza Neosidine pentru câini, trebuie să consultați un medic și să studiați instrucțiunile. Supradozajul poate duce la consecințe grave.

Neosidină pentru câini

Pulberea este ambalată în flacoane de sticlă întunecată sterilă de 2,36 mg, deși uneori există și alte ambalaje. Flaconul este etanș etanș cu un dop de cauciuc și acoperit cu folie de aluminiu.

O soluție gata preparată este o soluție mai convenabilă pentru a scăpa de paraziții din sânge. Este un lichid clar portocaliu, dar este ambalat în 20, 50 și 100 ml, de asemenea, în sticle de sticlă închisă la culoare. Lichidul steril este sigilat cu dopuri de cauciuc.

Compoziția, indiferent de formă, include două componente:

 1. Diminazen aceturat. Principala caracteristică este efectul antiprotozoal - o creștere a permeabilității nucleului celor mai simple organisme. Sub acțiunea substanței active, celulele microorganismelor sunt distruse, care parazitează în sângele animalului.
 2. Fenazonă. Antipirina are efecte antiinflamatorii, analgezice și antipiretice. În plus, ajută la reducerea permeabilității vasculare..

Efectul complex al componentelor medicamentului nu numai că distruge paraziții din sânge, ci și întărește vasele de sânge, reduce fragilitatea capilară și oprește sângerarea.

Indicații de utilizare

Conform instrucțiunilor de utilizare, Neosidina M și forma pulbere a medicamentului sunt utilizate pentru câini și alte animale pentru tratamentul bolilor parazitare din sânge. Paraziții din sânge pot pătrunde în corpul unui animal prin mușcăturile de căpușe sau prin alte căi și pot prezenta un pericol grav. Dacă nu luați măsuri la timp, animalul de companie poate muri. În acest sens, dacă constatați o deteriorare accentuată a stării de sănătate, consultați imediat un medic. Nu vă auto-medicați, deoarece timpul pierdut poate costa viața animalului.

Bifează un câine

Veterinarii prescriu un medicament pentru tratamentul acestor boli:

 • piroplasmoza;
 • nuttalioză;
 • teileroza;
 • babezioză;
 • francailoza;
 • tripanosomiaza;
 • invazii mixte.

De obicei, medicamentul este utilizat în combinație cu suplimente de vitamine și minerale, medicamente care susțin inima și laxativele. Numai terapia complexă este capabilă să învingă astfel de dușmani serioși, iar medicul veterinar ar trebui să selecteze medicamente pentru tratamentul principal și simptomatic..

De asemenea, medicamentul poate fi utilizat pentru a preveni infecția în cazul unei epidemii sau a unei boli a unui animal atunci când este ținut împreună, de exemplu, într-o creșă.

Instructiuni de folosire

Medicamentul este administrat intramuscular la animale. Dacă se folosește o pulbere, se prepară mai întâi o soluție de 7% din ea. Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:

 1. Adăugați 12 ml apă pentru injecție sau soluție fizică în flacon cu 2,36 mg pulbere folosind o seringă sterilă.
 2. Pentru infuzie de lichid, nu deschideți sticla, ci pur și simplu găuriți-o cu un ac.
 3. Se agită bine până se dizolvă complet pulberea.
 4. Trageți cantitatea necesară în seringă.

Când utilizați Neosidine M, trebuie să trageți medicamentul într-o seringă sterilă de unică folosință. Mulți iubitori de câini sunt interesați de câte ori să injecteze câini cu Neozidin. Deoarece medicamentul este dureros, se recomandă injectarea unei doze unice în mod fracționat, cu un interval între injecții de 1-2 ore, în special pentru soluția finită. Dacă doza depășește 2,5 ml, injecțiile trebuie administrate în mai multe locuri.

Unde se pune injecția intramusculară

Dozare

Conform instrucțiunilor, Neosidina M (soluție gata preparată) se injectează la câini la o doză de 0,5 ml de lichid pe 10 kg de animal. Când se utilizează pulbere, doza se calculează pe baza bolii și a greutății animalului.

Dacă se detectează piroplasmoză, nuttalioză sau francaieloză, medicamentul se calculează după cum urmează - 1 ml de soluție preparată la 20 kg de animal de companie. În tratamentul elilerozei, se utilizează 1,5 ml de medicament la 1 kg de animal. În cazul detectării tripanosomiazei, doza medicamentului trebuie să fie de 2,2 ml pe 1 kg de greutate corporală.

Asigurați-vă că consultați medicul. Amintiți-vă, o supradoză va dăuna corpului.

Dacă starea câinelui nu se îmbunătățește în timpul zilei și febra persistă, injecția se repetă. În scopuri de profilaxie, medicamentul este utilizat o dată în dozele recomandate dacă unul dintre animale, atunci când este ținut împreună, s-a îmbolnăvit sau când rămâne într-o regiune cu pericol crescut.

Când utilizați medicamentul, este important să respectați mai multe reguli și recomandări:

 1. Respectați regulile asepsiei.
 2. Înainte de a utiliza medicamentul antiparazitar, câinelui i se administrează orice antihistaminic prin injecție.
 3. Animalele bolnave trebuie să aibă odihnă completă.
 4. La efectuarea unei injecții profilactice pentru mai multe animale, trebuie utilizată o nouă seringă sterilă pentru fiecare animal de companie.

Dacă starea animalului de companie nu se îmbunătățește sau, dimpotrivă, se agravează, mergeți imediat la clinică.

Contraindicații și efecte secundare

Deși medicamentul este utilizat în mod eficient pentru a trata bolile parazitare ale sângelui, în unele cazuri nu poate fi utilizat. Ar trebui utilizat cu precauție în bolile cronice ale organelor interne - ficat, rinichi, inimă.

Medicament interzis pentru animalele cu hipersensibilitate. Ar trebui aruncat pentru rasele Sheltie și Collie. Nu au fost efectuate studii clinice ale efectului medicamentului asupra cățelelor însărcinate și animalelor tinere, de aceea medicul determină riscurile posibile și decide asupra utilizării medicamentului în timpul sarcinii și pentru pui în fiecare caz individual.

Câine Collie

Uneori se dezvoltă o umflare la locul injectării, care dispare de la sine în câteva zile. În caz de supradozaj, câinele poate prezenta următoarele reacții adverse:

 • convulsii;
 • frisoane;
 • reactii alergice;
 • greață și vărsături;
 • tulburări ale sistemului nervos;
 • spasme musculare;
 • anxietate.

În funcție de starea animalului, pot fi utilizate preparate de calciu și remedii pentru tratamentul simptomatic..

Reguli de depozitare

Produsul sub formă de pulbere și lichid trebuie depozitat la o temperatură maximă de cel mult 25 de grade, întotdeauna departe de radiațiile ultraviolete. Este strict interzisă păstrarea medicamentului lângă alimente și furaje, precum și în locurile în care copiii au acces.

O sticlă deschisă de Neosidină M poate fi utilizată timp de 28 de zile. Pulberea diluată poate fi păstrată nu mai mult de o zi la temperatura camerei, cu condiția să fie într-un loc întunecat sau la frigider timp de 24 de ore.

Este interzisă fierberea sau încălzirea soluției (gata sau gătită) peste 37 ° С.

Preț

Mai jos este prețul mediu al Neosidinei pentru câini:

 • pulbere 2,36 mg - 80-90 ruble pe sticlă;
 • soluție injectabilă 20 ml - 120-165 ruble;
 • soluție de 50 ml - 350-390 ruble.

Recenzii proprietarului

Oksana, proprietar de chow-chow:

„După mușcătura de căpușă, starea câinelui nostru s-a înrăutățit semnificativ. A început să se estompeze chiar în fața ochilor noștri. A zăcut, nu s-a ridicat, nu a vrut să mănânce. Ne-am repezit la spital. Acolo ni s-a făcut o injecție de Neozidină fără niciun test. Câteva ore mai târziu, iubitul nostru animal de companie a murit. Nu știu dacă medicii incompetenți sunt mai de vină sau efectul puternic al unui medicament otrăvitor ”.

Tatiana, amanta câinelui de curte:

„Câinele nostru a început să se comporte ciudat - a mâncat prost, a existat agresiune, s-a ascuns constant în cabină. Mai târziu am reușit să găsesc căpușe pe el. Starea a continuat să se înrăutățească. Un vecin care are cunoștințe de medicină veterinară i-a făcut o injecție de Neosidină și i-a dat un fel de hepatoprotector. Dimineața, câinele a început să bată în convulsii, ritmul cardiac a crescut. Animalul a murit în agonie câteva ore mai târziu. Nu pot recomanda un medicament care este foarte periculos "..

Victoria, amanta Spitz-ului:

„Am folosit neosidina în terapia complexă în tratamentul piroplasmozei. Îmbunătățirea stării de sănătate a câinelui a apărut abia în a treia zi, dar am reușit să învingem această boală mortală datorită unei injecții ieftine de la un producător intern ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Alexey, medic veterinar și biolog part-time:

Neosidina este un medicament eficient impotriva piroplasmelor. Recomand utilizarea acestuia doar pentru tratament, dar nu și pentru prevenire. Chiar și în cazul în care au fost găsite căpușe la câine, acționând ca purtători de piroplasmoză. Este o otravă puternică care are un efect negativ asupra ficatului, perturbându-i funcția. În plus, în timpul tratamentului cu medicamentul, este necesar să se utilizeze fonduri pentru inimă și ficat, complexe de vitamine care vor ajuta un corp slăbit ".

Olga, medic veterinar:

„În caz de piroplasmoză, prescriu de obicei Pirostop, deși Neosidina are proprietăți similare. Accesibil și eficient, dar proprietarii de câini ar trebui să-și amintească că este toxic. Este important să urmați toate recomandările medicului veterinar. În plus, trebuie să luați antihistaminice, medicamente pentru ficat și inimă, pentru a reduce efectul negativ al substanțelor active asupra corpului animalului ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Neosidină pentru câini