Habitat ren sau caribou

Habitatul renilorRenul care poartă numele "caribu" în America de Nord este un artiodactil, singurul reprezentant de acest gen printre cerbi. Ajutând omenirea în dezvoltarea nordului, cariboul este încă una dintre cele mai importante resurse biologice din mai mult de douăzeci de țări ale continentelor eurasiatice și nord-americane..

Renii sălbatici au voie să fie vânat pentru piele și carne, iar în gospodărie joacă rolul de transport (ambalaj și sanie). Habitat - tundra și taiga.

Renii și aspectul său

Spre deosebire de rudele lor, la reni capătul botului (partea din față a buzei superioare) este păros, iar lichenii sunt prioritatea nutrițională. De asemenea, sunt remarcate caracteristicile comportamentale care sunt inerente numai renilor. De exemplu - un stil de viață al turmei.

Corp caribou suficient de alungit, ceea ce conferă animalului o dimensiune medie. Cap proporțional și alungit. Pare, la prima vedere, un gât masiv, de fapt, destul de subțire și lung, doar acoperit de lână. Datorită picioarelor sale scurte, animalul arată destul de ghemuit și nu are grația rudelor sale. Lungimea corpului este în medie de 1,8-2,2 metri la bărbați și 1,6-2 metri la femele. Creșterea până la 1,4 m la bărbați și 1,2 m la femele, iar greutatea variază în jur de 70-200 / 70-120 kilograme. Trebuie remarcat faptul că căprioarele sălbatice sunt mai mari decât cele domesticite. Bineînțeles, multe depind de bogăția terenurilor furajere în care locuiește renul și, direct, de habitatul în sine..

Coarne și blană

Cum trăiesc reniiDe asemenea, o trăsătură caracteristică a diferenței dintre căprioarele caribou și semenii lor - atât bărbații, cât și femelele au coarne - coarne ramificate mari, a căror întindere este de până la 1,2 metri. Capătul cornului are forma scapulei verticale, iar tulpina și procesele cornene sunt mai plate. Coarnele destul de mari sunt foarte subțiri, dovadă fiind greutatea lor - aproximativ 12 kilograme. Femelele au aceeași formă, cu toate acestea, coarnele lor sunt semnificativ mai mici și, în consecință, mai ușoare. De asemenea, sunt asimetrice și extrem de diverse ca formă, număr de omoplați, procese etc. Cercetătorii au observat că forma coarnelor unui ren depinde și de geografia habitatului..

Caribou se remarcă și prin vegetația sa puternică., cel mai remarcabil din familia căprioarelor. Blana este destul de lungă - de la 5-10 centimetri pe corp, până la 30 de centimetri pe gât. Cea mai mică linie de păr se găsește pe picioare, cu toate acestea, părul este foarte gros și gros. Există acoperire în jurul copitelor și chiar și între copite există o perie extrem de dură și groasă - datorită acestui lucru, zona copitei devine mai mare, permițând scufundarea mai mică în zăpadă. Părul în sine era gol și, împreună cu vegetația saturată de aer, a creat o protecție decentă împotriva vântului rece și pătrunzător din nord.

Blana de vară are o culoare destul de uniformă., predomină culorile maro și cafea. Iarna este destul de pestriță, există mai multe nuanțe deschise. Renul feminin nu este foarte distinctiv la culoare. Nou-născuții au culori solide de gri și maro în primele luni de viață. În multe feluri, culoarea depinde de geografie. Caribou molt este destul de lung și durează din aprilie până la începutul lunii august..

Fitness

Unde locuiesc renii?Cariboul este adaptat să trăiască în climatul arctic rece, datorită structurii liniei părului, tolerează temperaturi foarte scăzute. Cu toate acestea, acest lucru joacă și un rol negativ - cariboul nu este capabil să reziste la căldură și, de asemenea, au glande sudoripare slab dezvoltate. Din acest motiv, trebuie să-și controleze temperatura corpului prin respirație puternică frecventă și o limbă care iese..

De asemenea, datorită blănii sale, caribou sunt înotători excelenți - Cavitățile de păr umplute cu aer adaugă un plus de flotabilitate. Iar hrănirea cu licheni și ierburi subțiri a făcut dinții căprioarelor slabi: incisivii din față sunt destul de subțiri și simetrici, iar molarii sunt slabi și mici.

Aș dori, de asemenea, să notez despre copite. Ele sunt destul de dezvoltate și largi în ren. Acest lucru se exprimă prin faptul că toate cele patru degete funcționează, permițând astfel animalului să dobândească o zonă mai mare a piciorului pentru un sprijin mai puternic. Copitele sunt, de asemenea, acoperite cu blană impresionantă până la iarnă, ceea ce contribuie, de asemenea, la susținere. O linie de păr dură și scurtă între degete sau "perie", protejează împotriva alunecării pe gheață. Ca un elan, cariboul se mișcă ridicându-și membrele la înălțime. Și datorită unghiurilor foarte mari de îndoire ale articulațiilor, cariboul poate naviga cu ușurință peste umflături, tufișuri joase, zone umede și zăpadă.

Cum și ce mănâncă renii?

Locuind într-un climat arctic forțează cariboul să sape după mâncare de sub stratul de zăpadă. În astfel de condiții, trece o parte semnificativă a anului. Și dacă pădurea pierde zăpadă, până la un metru și jumătate în înălțime, nu este o problemă pentru reni, atunci un strat de zăpadă de treizeci de centimetri în tundră poate fi foarte dens și impenetrabil. Turma pășune destul de interesant - după ce a scos câteva frunze sau lăstari, individul merge într-un loc nou. Astfel, cu condiția să pășuneze o turmă uriașă, va fi suficientă hrană chiar și pentru ultimii indivizi..

În ciuda faptului că principalul aliment este lichenii, hrana animalului este destul de variată. Deci, ce mănâncă căprioarele caribou??

 • Lichenul (sau lichenul de ren) - și totuși, nu vă lăsați confundați cu titlul alimentului principal, deoarece căprioarele se pot descurca perfect fără el. Lichenii nu au proteine, le lipsesc cele mai multe vitamine. Iarna, renii obțin toate acestea din rezerve de grăsime și mușchi. Drept urmare, singurul lucru pe care îl dă lichenul este doar energia. Nici vara nu se mănâncă uscat, doar după ploi, ceați, rouă abundentă etc..
 • Cereale, iarbă de bumbac, rogoz - principala dietă verde în timpul verii.
 • Ierburile sunt un bun aliment pentru îngrășare. Uneori, proporția de plante în dieta caribului este de până la 15-20%, cu toate acestea, odată cu ofilirea, plantele își pierd valoarea nutrițională.
 • Cozi de cal și leguminoase sunt, de asemenea, diete excelente. Leguminoasele sunt grozave vara. Coada-calului este mai interesantă: dacă unele specii sunt incluse în dietă pe tot parcursul anului, altele sunt valoroase doar primăvara și toamna..
 • Arbuști și arbuști - în principal frunze, fructe, muguri și inflorescențe. Frunzele de salcie se deosebesc în mod special în această dietă, datorită localizării lor scăzute și valorii nutritive..
 • Ciuperci și mușchi - și dacă mușchiul este important doar în pășunile sărace în verdeață, atunci ciupercile joacă rolul unor delicatese pentru care renii pot chiar părăsi turma pentru o vreme.

Pe scurt despre rivali și dușmani

Rivali

 • Inamici și rivali reniCăprioarele sălbatice și domestice sunt principalii concurenți unul față de celălalt datorită acelorași probleme de supraviețuire.
 • Lemmings și Middendorf`s vole - în ciuda dimensiunilor mici, cu o populație mare, curăță complet o zonă destul de mare de alimente importante.
 • Bou muschios - găsit în latitudinile arctice cu cerbi locali. Cu toate acestea, bouul mosc trăiește în principal acolo unde nici măcar căprioarele adaptate nu pot trăi. În plus, boii de ren și mosc trasează granițe între teritorii..

Inamici

Bineînțeles, aceștia sunt prădători.

 • Lupii sunt dușmanul principal.
 • Urși și lupi
 • Râsul și urșii polari, dar mult mai rar
 • De asemenea, sunt periculoase vulpile, capabile să târască un cerb nou-născut și câinii sălbatici lângă așezări.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Habitat ren sau caribou