Ovariovit pentru câini

Ovariovit este un medicament homeopat care este utilizat pentru a corecta perturbările hormonale la câini. Este utilizat numai pentru tratamentul cățelelor, vă permite să restabiliți funcția reproductivă a acestora, să preveniți efectele secundare de la sterilizare și să scăpați de patologiile organelor genitale. Ovariovit pentru câini este un remediu sigur.

 • Calciul carbonic (Calcium carbonicum). Varul carbonic elimină procesele inflamatorii ale membranelor mucoase ale organelor genitale și, de asemenea, reglează metabolismul calciului în organism.
 • Diamana (Diamana). Îmbunătățește circulația sângelui în organele genitale la câini, reglează ciclurile sexuale, restabilește funcția de reproducere la animale.
 • Pulsatilla (lunca lumbago). Ameliorează inflamația organelor genitale, stimulează producția de hormoni de către glanda pituitară.
 • Aurum jodatum (aur cu iod). Este utilizat pe scară largă în homeopatie pentru patologiile uterului și ovarelor. Vă permite să reduceți tonul uterului, să preveniți sau să opriți inflamația, să eliminați chisturile.
 • Sepia (Sepia). Substanța, care este obținută din lichidul de cerneală al sepiei, nu numai că elimină eficient procesele inflamatorii, dar ajută și la scăderea infertilității, cauzată de funcția ovariană slabă.
 • Aristolohia (Kirkazon). Ajută la normalizarea nivelurilor hormonale în caz de întrerupere, adesea utilizată pentru naștere mortală la pui și alte probleme ale sistemului reproductiv la câini.

Ovariovit este disponibil ca soluție de injecție sterilă. În exterior, este un lichid limpede, incolor și inodor, care este utilizat pentru injecții. Este ambalat în sticle de sticlă cu un volum de 10 sau 100 ml. Flacoanele sunt sigilate cu capace din cauciuc și închise pentru etanșeitate cu capace din aluminiu.

Ovariovit

Trebuie să depozitați produsul la o temperatură pozitivă, dar nu mai mare de 25 ° C. Contactul cu lumina ultravioletă ar trebui exclus. Medicamentul trebuie păstrat departe de hrană și alimente și la îndemâna copiilor și a animalelor. Perioada de valabilitate este de 3 ani, după expirarea sa, soluția nu poate fi utilizată. După perforarea capacului de cauciuc, lichidul poate fi utilizat în termen de 21 de zile.

Proprietăți farmacologice

Medicamentul are un efect complex asupra corpului și are următorul efect:

 • ameliorează perturbările hormonale prin stimularea producției de estrogen;
 • ameliorează inflamația organelor genitale;
 • restabilește funcția ovarelor;
 • reglează ciclul sexual;
 • începe procesul de rouă și dezvoltarea foliculului;
 • are un efect pozitiv asupra hipofizei și hipotalamusului (stimulează munca lor);
 • elimină tulburările psihice cauzate de întreruperile hormonale;
 • crește fertilitatea.

Conform GOST, aceasta aparține substanțelor cu risc scăzut. Spre deosebire de multe medicamente, nu are un efect iritant local, nu se acumulează în organism și nu afectează funcționarea organelor și sistemelor interne..

Caine trist

Instrumentul vă permite să scăpați de întreruperile hormonale, dar în același timp nu conține hormoni și nu are un efect dăunător asupra corpului animalului.

Indicații de utilizare

Conform instrucțiunilor, Ovariovit pentru câini este utilizat pentru diferite patologii ale sistemului reproductiv, tulburări de reproducere și perturbări hormonale din organism. Este prescris în prezența unor astfel de probleme și patologii la cățele:

 • cu schenie falsă;
 • când ciclul este rupt;
 • cu endometrita;
 • cu un chist ovarian;
 • cu piometrita;
 • cu excitare excesivă;
 • în cazul unor consecințe neplăcute ale terapiei hormonale;
 • pentru a preveni mortalitatea embrionilor.

Sarcina falsă la un câine

De asemenea, utilizează medicamentul pentru infertilitate, dacă motivul constă într-o defecțiune a ovarelor. Normalizarea nivelurilor hormonale și eliminarea eșecurilor existente vă permite să restabiliți funcția de reproducere.

Aplicare după sterilizare

Tehnica ovariohisterectomiei la un câine implică o procedură chirurgicală, în timpul căreia uterul și ovarele sunt îndepărtate. Sterilizarea poate fi efectuată atunci când proprietarii nu doresc să aibă descendenți sau din motive clinice, de exemplu, prezența unei tumori. Operația are multe avantaje, inclusiv o creștere a speranței de viață datorită absenței riscului de a dezvolta boli mortale ale organelor genitale.

După operație, se pot observa efecte secundare - obezitate și dermatoză. Acestea sunt cauzate de modificări hormonale. Ovariovit, utilizat pentru câini după sterilizare, ajută la prevenirea manifestării acestora..

Instructiuni de folosire

Soluția se administrează intramuscular sau subcutanat. Pentru a calcula o singură doză, trebuie avut în vedere faptul că sunt necesari 0,1 ml de produs pe 1 kilogram de greutate, dar doza maximă nu trebuie să depășească 4 ml.

Injecția subcutanată a unui câine

În funcție de natura și complexitatea problemei, injecțiile se administrează de 1-2 ori pe zi până la 2-3 ori pe săptămână, iar tratamentul poate dura de la 4 zile la 3 luni, dar este stabilit de un medic după o examinare. Când utilizați medicamentul, trebuie să respectați cu strictețe instrucțiunile de utilizare..

Caracteristici de utilizare pentru bolile sistemului reproductiv

În funcție de boală și de natura problemei, medicamentul este utilizat în conformitate cu următoarea schemă:

 1. În caz de rigiditate falsă, injecțiile se fac mai întâi zilnic (1 dată pe zi) timp de 4-6 zile, iar apoi în fiecare zi (3-4 injecții). Cursul tratamentului poate fi extins la 3 săptămâni.
 2. Pentru a preveni sarcina falsă, după finalizarea estului, injecțiile se fac la fiecare 3-4 zile timp de 4-6 săptămâni.
 3. Dacă medicamentul este utilizat pentru a se recupera de la terapia hormonală, injecțiile se administrează de 2-3 ori pe săptămână. Cursul durează de la 4 la 6 săptămâni.
 4. Pentru a crește șansele cățelei de a rămâne însărcinată atunci când se împerechează, vor fi necesare 2-4 fotografii începând din prima zi de estru. Este necesar un interval de timp de 2-3 zile între injecții..
 5. În absența căldurii sau a încălcării ciclului sexual, injecțiile trebuie făcute de 1-2 ori pe săptămână timp de 4-5 săptămâni..
 6. Dacă agentul este utilizat pentru a preveni mortalitatea embrionară, injecțiile trebuie administrate în a 5-a și a 10-a zi după împerechere.
 7. Pentru a proteja femela de efectele secundare ale sterilizării, după operație timp de o lună, se administrează o injecție la fiecare trei zile.
 8. Cu endometrita, care curge într-o formă cronică, Ovariovit este utilizat împreună cu Mastometrin. Injecțiile homeopate se administrează de 2-3 ori pe săptămână timp de 3 săptămâni.

Nu este recomandat să nu luați medicamentul, deoarece acest lucru poate determina o scădere a eficacității acestuia. Dacă nu a fost posibilă administrarea injecției la timp, tratamentul trebuie restabilit și readus la schema utilizată anterior cât mai curând posibil. Ovariovit poate fi utilizat împreună cu alte medicamente.

În ciuda faptului că medicamentul este considerat sigur, deoarece este format din ingrediente naturale, este necesar să se consulte un medic veterinar înainte de utilizare. Nu vă auto-medicați.

Contraindicații și efecte secundare

Este imposibil să utilizați Ovariovit doar într-un singur caz - cu intoleranță individuală la componentele sale. Se întâmplă foarte rar. Medicamentul nu are alte contraindicații. Atunci când se utilizează agentul, nu s-au găsit efecte secundare, dar pot apărea reacții alergice dacă componentele sunt intolerante.

Preț

Costul Ovariovit pentru câini depinde de volumul sticlei:

 • 10 ml - 220-300 ruble;
 • 100 ml - 780-1100 ruble.

Recenzii proprietarului

Anastasia, proprietarul teckelului:

„După aproape fiecare estrus, fata noastră are o sarcină falsă. Aceasta este o stare teribilă. Patologia este însoțită de inflamații severe ale uterului și chiar de o creștere a temperaturii. Veterinarul a recomandat injectarea Ovariovit pentru a corecta problema. După câteva injecții, câinele s-a simțit mai bine și, după cursul complet, simptomele neplăcute au fost uitate. Acum folosim în mod regulat acest medicament pentru prevenirea falsității și pot spune cu încredere că funcționează ".

Galina, proprietara unui cioban german:

„Deodată, câinele nostru a început să construiască un cuib și să aibă grijă de jucării. A devenit destul de agresivă și nu m-a lăsat lângă ea. Din moment ce avem copii în casa noastră, am decis să ne ocupăm imediat de această problemă. Medicul a diagnosticat o sarcină falsă și i-a prescris Ovariovit cu Mastometrin. Am fost mulțumiți de rezultatele tratamentului. În a treia zi, au putut să ia jucăriile și cuibul, câinele s-a liniștit ”.

Recenzii ale medicilor veterinari

Olga, medic veterinar cu 12 ani de experiență:

„Ovariovit este un bun preparat homeopat, dar totuși este mai destinat pentru prevenirea bolilor sistemului reproductiv. În inflamația acută, nu recomand utilizarea homeopatiei, deoarece nu poate decât să agraveze problema. Nu vă auto-medicați niciodată, chiar și remediile homeopate vă pot dăuna animalului de companie. ".

Victor, medic veterinar:

„Nu recunosc medicamentele homeopate și, prin urmare, nu le prescriu niciodată pacienților mei. Unii dintre colegii mei folosesc Ovariovit pentru a trata sarcinile false la cățele și răspund pozitiv la medicament, dar încă nu am încredere în astfel de remedii și nu recomand utilizarea lor pentru tratament. La efectuarea unui experiment de laborator, eficacitatea remediului nu a fost confirmată și, dacă apare o sarcină falsă, recomand clienților să efectueze o operație ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ovariovit pentru câini