Boli ale ochilor la hamsteri

HamsterBolile oculare la hamsteri sunt destul de frecvente. Mai mult, acestea apar atât la persoanele în vârstă, cât și la cele tinere. Există multe boli diferite și cauzele lor, despre care vom vorbi astăzi.

Principalele cauze ale bolilor oculare

Printre toate cauzele bolilor de ochi la hamsteri, există mai multe, cele mai frecvente:

 1. Condiții de detenție insalubre. Motivul este liderul în numărul de apariții de boli infecțioase ale ochilor la hamsteri. Schimbarea rar a așternutului poate declanșa infecții. Fii atent la cât de mult îi place hamsterului să se îngroape în iarbă. Dacă se află mult timp în cușcă, toți paraziții și bacteriile din ea sunt transmise animalului..
 2. Reacția alergică a corpului. Produsele chimice de uz casnic sau hrănirea animalelor de companie exotice pot duce la apariția ochilor..
 3. Cauzele bolilor oculare la un hamster
 4. Trauma. Un hamster se poate răni din senin, literalmente fără să iasă din casă. De exemplu, a fi înțepat pe un pai ascuțit.
 5. Imunitate slabă. Conjunctivita poate însoți diverse boli virale, pneumonie.
 6. Schimbări senile. În acest caz, pe cornee se formează pete albe..
Important! Dacă doriți să păstrați vederea animalului de companie cât mai mult posibil și să minimizați riscurile de posibile boli ale ochilor, nu ar trebui să-l hrăniți dulce..

Boli ale ochilor la hamsteri

Cele mai multe boli oculare la hamsteri sunt împărțite în infecțioase și cele care sunt rezultatul unei traume..

Trauma

Leziunile oculare la hamsteri nu sunt neobișnuite, deoarece sunt rozătoare destul de active, mobile. Se pot răni reciproc atunci când sunt ținuți împreună, pot alerga în jurul unei cuști sau apartamente și pot fi răniți. Răniți la hamsteri atunci când sunt ținuți împreună Dacă ochiul a fost rănit recent, este dificil să se înțeleagă cauza și gravitatea leziunii. Hamsterul strică un ochi apos și nu oferă ocazia să-l examineze.

Durerea provoacă o schimbare în comportamentul animalului: devine nervos și temător, chiar se poate ascunde de iubitul său stăpân.

Aflați mai multe, de ce aveți nevoie pentru a păstra cu succes hamsterii.

Deteriorarea corneei provoacă infecții, inflamații și puroi. Ochiul devine acru, din care este inconfundabil să concluzionăm despre leziune.

Înainte de a examina un ochi acru, acesta trebuie deschis, adică pentru a separa pleoapele lipite. Frecând ochii unui hamsterAcest lucru nu este ușor de făcut, deoarece nu trebuie să fie sfâșiat, ci înmuiat. În aceste scopuri, utilizați soluție salină sau apă fiartă. Trebuie să utilizați cel puțin două tampoane diferite (neapărat separate pentru fiecare ochi!) Sau tampoane de bumbac.

După vindecare, se poate forma o pată albă pe cornee. Deși uneori, după spălare și înmuiere, puteți vedea că ochiul este intact, iar pleoapa este rănită. În acest caz, zona afectată este tratată cu unguent de tetraciclină de 2 ori pe zi. Animalul poate suferi, de asemenea, traume contondente. Astfel de răni apar ca urmare a unei căderi, a unei lovituri, dacă este călcat un hamster.

Știați? Un hamster obișnuit este capabil să producă hrană pentru animale cu o greutate de până la 90 kg.
O pată roșie poate apărea în ochi: aceasta înseamnă că există sânge coagulat în cornee. Este dificil să se stabilească în mod independent gravitatea leziunii, cu excepția cazului în care, desigur, ochiul a ieșit din orbită. Într-un astfel de caz, perspectivele sunt extrem de negative..

Trebuie luate următoarele măsuri: după tratamentul cu un tampon rece cu soluție salină, locul este tratat cu unguent antimicrobian, pentru a evita uscarea.

Abces

Există posibilitatea dezvoltării orzului sau a unui abces local. Pe pleoapa hamsterului apare un abces, care trebuie tratat cu picături și unguente antimicrobiene. Când abcesul se maturizează, puteți accelera procesul de vindecare străpungându-l ușor cu un ac steril.

Vă va fi util să știți, cum să faci o casă pentru un hamster cu propriile mâini.

Conjunctivită

Conjunctivita sau inflamația mucoasei este cea mai frecventă boală a ochilor nu numai la hamsteri. Mai des, doi ochi sunt afectați simultan. Conjunctivită la un hamsterCauzele conjunctivitei pot fi următoarele:

 • daune mecanice;
 • infecţie;
 • alergie (inclusiv la produsele chimice de uz casnic);
 • nisip, praf de la gunoi de proastă calitate.
Dacă conjunctivita are o etiologie alergică, scurgerea va fi incoloră, dacă este infecțioasă, va fi tulbure. În al doilea caz, scurgerea tulbure va deveni curând purulentă..

La hamsteri, conjunctivita este de obicei însoțită de diverse infecții, acest lucru se întâmplă atunci când așternutul nu este schimbat suficient de des. În astfel de cazuri, ochii se pot înfuria constant. Conjunctivita este tratată în mod similar cu leziunile oculare ale hamsterilor.

Pentru profilaxie, îndepărtați așternutul înlocuindu-l cu șervețele de hârtie. În acest caz, igiena este pe primul loc. Locuința animalului de companie și toate jucăriile sale sunt dezinfectate, după care cușca este plasată într-un loc umbrit, deoarece cu astfel de inflamații animalul este extrem de slab tolerat de lumina puternică.

Șervețele de hârtie ca așternut pentru hamsterul tău

Toată descărcarea trebuie îndepărtată imediat ce apare cu un șervețel steril. Aplicați soluție salină, apă fiartă sau soluție de furacilină. În cazul în care după două zile de utilizare a furacilinei nu există progrese, se utilizează antibiotice în picături. De exemplu, „Floxal” sau „Tobrix” 1 picătură la fiecare 4 ore timp de 5 zile.

Important! Hamsterii au o vedere slabă, nu disting culori și nuanțe. Dar au un auz excelent și simțul mirosului..

Nu utilizați picături utilizate anterior sau păstrați-le pe cele pe care le-ați folosit. Picăturile de antibiotice au o perioadă de valabilitate limitată, deci nu vor exista beneficii.

Nu trebuie să utilizați antibiotice precum „Baytril”, acestea nu pătrund în globul ocular.

Această boală este, de asemenea, tratată cu picături de albucid. Îngropat de 3 ori pe zi. Picături albucideDacă nu vrei să clătești ochii animalului tău pe timp de noapte, nu vei putea să-i deschizi dimineața. În acest caz, utilizați unguentul Floxal seara..

Oferă efectul vindecător al antibioticelor și împiedică lipirea pleoapelor între ele. Pentru ca boala să treacă cât mai repede posibil, este necesar să se ia unele măsuri preventive:

 • animalul bolnav este izolat de restul;
 • gunoiul ar trebui schimbat în fiecare zi;
 • în orice caz, ambii ochi sunt tratați, chiar dacă unul este afectat, altfel este posibil transferul infecției;
 • nu vă hrăniți animalul de companie dulce;
 • dezinfectarea cuștii trebuie efectuată mai des, iar atunci când se joacă cu un animal de companie, mâinile copiilor trebuie spălate cu săpun.
O formă neglijată de conjunctivită poate duce la panoftalmită, care este plină de îndepărtarea ochiului.

afla, hamsterul tău poate avea lichen.

Deși, în unele cazuri, ochiul se poate scurge singur, după care hamsterul se îmbunătățește. Deși este inutil să spunem că niciun proprietar normal nu va aduce un animal de companie într-un stadiu similar.

Blefarită

Blefarita acționează cel mai adesea ca o complicație după conjunctivită. Inflamația în acest caz trece de la membrana mucoasă la pleoape, care devin roșii și încep să mâncărească.Blefarita hamsterului Animalul începe să-și frece ochii intens, ca urmare, șterge blana din jurul lor. De obicei, medicii veterinari prescriu același tratament ca și pentru conjunctivită..

Știați? Hamsterii sunt mari înotători. Ei iau aer de obraji și astfel se mențin pe linia de plutire..

Belmo

O pată albă pe cornee sau o leucoree poate fi rezultatul unei leziuni sau a unei cataracte. Uneori, ghimpa nu acoperă o parte a membranei mucoase, ci întreaga zonă a corneei. În orice caz, trebuie să mergeți la veterinar. Hamster Belmo Oricare ar fi etimologia pe care o poate avea spinul, cu siguranță nu este o infecție, așa că antibioticele sau alte medicamente nu vor ajuta aici..

Află mai multe despre, câți hamsteri de rase diferite trăiesc.

Ochiul târât

Uneori puteți vedea că un ochi al hamsterului este mai mare decât celălalt, el ieșind ușor din orificiul ochiului. Acest lucru se poate datora unei boli infecțioase sau a unei leziuni. Conjunctivita, de exemplu, este capabilă să treacă sub globul ocular mai degrabă decât să se răspândească pe pleoape. Ochi de hamster În acest caz, bacteriile se dezvoltă activ în mijlocul orificiului ocular, sub măr. Se formează o cantitate mare de puroi, care stoarce mărul din orbită.

Aceasta este o dezvoltare extrem de dificilă a situației. Nu numai că nu poți face față singurelor astfel de complicații, cel mai probabil, rozătoarea va rămâne fără un ochi ca urmare a operației.

Vă recomandăm să știți, care umplutură este cea mai bună pentru hamsteri.

Schimbări senile

O pată albă care apare în zona pupilei (mai rar în jurul ei) se numește cataractă - acestea sunt modificări senile caracteristice majorității animalelor. O boală apare din cauza faptului că lentila devine tulbure. Un alt factor de risc este o celulă expusă constant la lumina directă a soarelui.. Hamster Cataracta nu poate fi tratată, dar puteți întârzia dezvoltarea acesteia urmând câteva linii directoare simple:

 • nu așezați cușca în lumina soarelui deschisă;
 • excludeți dulciurile din dietă;
 • adăugați carotenoizi în alimente (care se găsesc în legumele și fructele portocalii), care întăresc organele vederii;
 • nu declanșează dezvoltarea infecțiilor oculare.
Rareori, dar se întâmplă, hamsterii au cataractă de la naștere. În astfel de cazuri, animalele văd foarte rău (vederea rozătoarelor nu este oricum punctul lor forte), prin urmare, nu ar trebui instalate diferite simulatoare în cușcă. Hamsterul care aleargă sau se lovește de ei poate fi rănit.

Important! Motivul dezvoltării timpurii a cataractei poate fi trauma, stresul, boala.

Infecții bacteriene (stafilococ, clostridiu, Escherichia coli, streptococ)

Ochii se pot infesta și din cauza infecțiilor bacteriene. Cei mai probabili agenți patogeni sunt stafilococi, clostridii, streptococi, Escherichia coli etc..

Ca urmare a pătrunderii sub pleoapă, bacteriile se înmulțesc rapid într-un mediu favorabil. Corpul animalului rezistă bacteriilor prin metodele sale obișnuite - trimite leucocite pentru a le combate, iar leucocitele moarte cu resturile de bacterii formează o masă numită puroi.

Boli pseudo-oculare

Există așa-numitele boli false, în care bolile altor organe se reflectă direct asupra organelor vizuale.. HamsterDe exemplu, inflamația pungii obrazului poate determina obrazul umflat să apese pe pleoapa inferioară, iar hamsterul nu poate să-și deschidă normal ochiul. Într-un astfel de caz, medicul veterinar curăță obrajii, nu este nevoie de medicamente aici..

Vă sfătuim să citiți, ce poți și ce nu poți da hamsterului să mănânce.

Prevenirea bolilor oculare

După cum știți, boala este întotdeauna mai ușor de prevenit decât de vindecat. Hamster Urmând câteva linii directoare simple, puteți reduce la minimum riscul de boli oculare al animalului dvs. de companie:

 1. Folosiți un material de așternut care nu va provoca leziuni mecanice ochilor și în care bacteriile nu se acumulează. Magazinele de animale de companie vând materiale de umplutură speciale, puteți folosi pisică inodoră sau lemnoasă.
 2. Nu țineți mulți hamsteri într-o cușcă, poate fi traumatic.
 3. Separați de alți hamsteri de cei care au boli congenitale sau sunt localizați genetic la ei.
 4. Nu așezați cușca în lumina directă a soarelui.
 5. Examinați ochii animalelor de companie la intervale regulate pentru a verifica rănile.
 6. Încercați să reduceți sau să eliminați dulciurile din dieta dumneavoastră..
Știați? În Vietnam, este ilegal să păstrezi hamsterii ca animale de companie. Se crede că poartă diferite boli infecțioase. Amenda pentru încălcarea acestei legi este de 30 de milioane VND, ceea ce înseamnă aproximativ 1.300 de dolari.
Hamsterii au o vedere destul de slabă din fire, deci este deja necesar să avem grijă de ea. În plus, acest lucru nu va fi dificil pentru un proprietar grijuliu. Trebuie doar să respectați standardele sanitare, să hrăniți animalele de companie corect, să le examinați în mod regulat și, cel mai important, să le iubiți.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Boli ale ochilor la hamsteri