Boli frecvente ale hamsterilor dzungari

Boli ale hamsterilor DzungarrHamsterii dzungari sunt animale de companie destul de populare. Aceste rozătoare mici sunt perfecte pentru familiile cu copii, deoarece au o dispoziție jucăușă. Este destul de ușor să ai grijă de ei. Spre deosebire de alte animale, cum ar fi câinii sau pisicile, acestea nu necesită mult spațiu și nu sunt o mare problemă. Aceste creaturi drăguțe sunt foarte curate și nu emană un miros neplăcut..

Ca și alte animale, hamsterii sunt predispuși la boli. Sănătatea lor ar trebui să fie acordată o atenție specială și, dacă este necesar, ar trebui să solicite imediat ajutor de la specialiști..

Proprietarii de hamsteri dzungari trebuie să se familiarizeze în prealabil cu afecțiunile pe care aceste animale mici le pot depăși. Este foarte important să recunoașteți boala la timp și să vă ajutați micul prieten.

Descrierea bolilor hamsterilor dzungari

Bolile la aceste rozătoare mici sunt diferite. Ele pot fi atât minore, cât și foarte periculoase atât pentru rozătoare în sine, cât și pentru proprietarul acesteia..

Cele mai frecvente afecțiuni ale hamsterilor dzungari includ:

 1. Ce hamsteri se îmbolnăvescDiferite tipuri de leziuni. Acestea sunt în principal vânătăi, luxații și fracturi. Datorită faptului că aceste animale de companie sunt foarte fragile, proprietarul, fără să vrea, poate provoca leziuni mecanice animalului său iubit.
 2. Viruși și diverse boli bacteriene. Cauza lor poate fi nu numai hipotermia, ci și deficitul de vitamine. Și, de asemenea, merită să îl urmăriți cu atenție, astfel încât animalul în miniatură să nu fie într-un tiraj..
 3. Boli ale ochilor. Este probabil ca hamsterii să dezvolte conjunctivită. Această boală poate fi cauzată de alergii, leziuni și infecții respiratorii..
 4. Boli ale dinților și ale cavității bucale în general. Hamsterii dzungari pot avea diferite tipuri de anomalii, precum și inflamația pungii obrazului. Creșterea excesivă a dinților poate fi, de asemenea, o problemă gravă de sănătate pentru animale..
 5. Abcese pe labe.
 6. Tractul gastro-intestinal supărat.
 7. Obezitatea.

Hamsterii dzungari pot dezvolta și boli infecțioase. Sunt periculoase nu numai pentru sănătatea animalului de companie, ci și pentru persoanele care intră în contact cu el..

Aceste boli ale hamsterilor includ:

 1. Salmoneloză.
 2. Tuberculoză.
 3. Ciuma.
 4. Tularemia.
 5. Rabia. Această boală poate apărea din mușcătura unui prădător infectat. Acest lucru se întâmplă destul de rar..
 6. Leptospiroza.
 7. Campilobacterioza.
 8. Coriomeningita limfocitară. Această boală este periculoasă, deoarece la om apare de obicei fără simptome..
 9. Dermatomicoza.
 10. Helminthiasis. Pentru o persoană, un singur tip de helmint poate fi periculos - tenia pitică.

Pentru a evita apariția acestor boli, este necesar să achiziționați jungariks de la crescătorii de încredere care au recomandări bune. De asemenea, este foarte important să respectați igiena și să nu neglijați regulile de îngrijire a animalelor..

Simptomele bolilor frecvente sunt:

 • Semne de boală la hamsteripierderea poftei de mâncare și pierderea în greutate;
 • miros neplăcut de la un hamster;
 • respirație dură;
 • tuse și strănut;
 • încălcarea scaunului la un animal;
 • mâncărime continuă;
 • pierderea pungilor obrajilor;
 • o erupție pe piele (poate fi fie sub formă de bule, fie sub formă de crustă formată);
 • păr umed (în jurul anusului sau în jurul botului);
 • puroi sau mucus;
 • șchiopătarea;
 • letargie;
 • căderea severă a părului;
 • umflarea sau transparența ochilor, precum și tulburarea lor.

Dacă găsiți oricare dintre simptomele de mai sus, trebuie să vă contactați imediat medicul veterinar.

Boli ale gurii și dinților

Destul de des, dzungarienii au probleme dentare. Creșterea excesivă a dinților poate determina hamsterii să refuze mâncarea și astfel să piardă în greutate. Pentru a evita aceste probleme, merită să îi oferiți animalului de companie obiecte care să-l ajute să-și scrâșnească dinții..

Se are în vedere un fenomen comun și patologia pungilor obrajilor la hamsterii dzungari. Cele mai frecvente sunt:

 • leziuni și abcese (simptomele lor includ ochi lacrimi);
 • prolapsuri (formațiuni roz apar în colțurile gurii);
 • neoplasme (umflarea trebuie îndepărtată prin intervenție chirurgicală).

Boli oculare

Conjunctivită este o afecțiune foarte frecventă care apare la hamsterii dzungari. Această boală poate apărea din cauza diferiților factori. Acestea includ:

 • alergii;
 • salmoneloză;
 • diverse leziuni, inclusiv înfundarea ochilor cu resturi;
 • pneumonie;
 • pseudotuberculoză.

Ce boli are un hamster?Cu această boală, ochii dzungarului se inflamează, se pot observa fotofobia și umflarea pleoapelor. Dacă nu luați tratamentul acestei afecțiuni la timp, atunci corneea ochilor se va inflama, de asemenea..

Cataracta oculară se poate întâmpla și la hamsterii dzungari. Cu această boală, animalele își pot pierde parțial sau complet vederea. Înnorarea lentilelor poate fi văzută pe pupilă ca un punct albicios. Această boală poate fi cauzată de diverse leziuni și poate fi, de asemenea, congenitală..

Boli ale membrelor se aplică și bolilor comune de hamster. Pot apărea furuncule pe tampoanele hamsterilor dzungari. Această afecțiune poate copleși animalele mici dacă sunt inactive sau sunt obeze..

Fracturi și vânătăi labe de asemenea destul de frecvent la hamsteri. Ele pot fi provocate de manipularea neglijentă a proprietarilor sau de căderea animalelor în miniatură de la înălțime..

Boala hainei, a pielii și a ghearelor

Pierderea parului la hamsterii dzungari se observă din diverse motive. Acest lucru se poate datora atât stresului, cât și lipsei de nutrienți. Și, de asemenea, această afecțiune poate apărea ca urmare a infecțiilor fungice sau a bolilor tractului gastro-intestinal. Pentru a preveni aceste afecțiuni, este necesar să oferiți animalului dvs. de companie o hrană fortificată și echilibrată..

Dacă animalul este lovit de vierme, atunci este necesar să urmeze un curs de tratament specializat..

Jungariks poate avea și dermatită. Ele apar ca mâncărime ale pielii și diferite tipuri de erupții cutanate..

Prezența păduchilor și puricilor afectează negativ și haina și pielea animalelor de companie. În același timp, apare mâncărime și se formează rogojini..

Boala de inima

Supraîncălzire și stres provoacă hipertermie la hamsterii dzungari. Cel mai adesea, cu această afecțiune, animalele au slăbiciune și o frecvență cardiacă crescută..

Boli oncologice

Hamsterii riscă să dezvolte tumori. Pot fi atât benigne, cât și maligne, sunt îndepărtate în principal prin intervenție chirurgicală.

Răceală

În cursul acestei afecțiuni, animalele de companie, de regulă, refuză să mănânce, să strănută și să devină inactive. În caz de răceală, hamsterii trebuie să-și crească imunitatea, pentru aceasta trebuie să se adauge la dieta lor fructe și diverse vitamine.

Ciuma

Când apare această boală periculoasă, animalul este sever epuizat. Practic, dacă această boală există, animalele mor.

Tuberculoză

Aceasta este o boală foarte periculoasă și complexă., care este însoțită de tuse sau dificultăți de respirație, precum și diaree și o lipsă completă de apetit. După moarte, este recomandabil să distrugeți carcasele animalelor infectate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Boli frecvente ale hamsterilor dzungari