Cum să hrănești un iepuraș fără iepuraș: instrucțiuni și recomandări

Instrucțiuni pentru hrănirea iepurilor fără iepure femelăDeși acest lucru nu se întâmplă atât de des, totuși se întâmplă ca iepurele să moară în timpul nașterii, fie în primele zile după ei, fie mai târziu. Și apoi iepurii nou-născuți rămân fără iepure și asistentă.

Mai sunt și alte lucruri. Există o altă opțiune: după sfârșitul okrolului, iepurele dintr-un anumit motiv nu-i acceptă pe micuții și copiii ei (de exemplu, este bolnavă, are mastită etc.) și, prin urmare, refuză să-i hrănească. O persoană nu are de ales decât să hrănească singuri micile creaturi abandonate.

Cum să hrăniți independent iepurii

Caracteristicile iepurilor care se autoalimenteazăEste foarte posibil să hrănești iepuri nou-născuți singuri, dacă iepurele dintr-un motiv oarecare nu o poate face singură. Este necesar să salvați viața copiilor. Va fi necesar să rezolvați această problemă cât mai repede posibil, altfel iepurii flămânzi pot muri în câteva ore.

Hrănirea artificială a iepurilor nu va aduce dificultăți dacă există cel puțin încă un uter la fermă care a născut recent sau dacă există mai mulți dintre ei și se târăște unul după altul. Apoi, trebuie doar să luați bebelușii care au rămas fără lapte de la asistenta lor și pus în alte celule.

Această metodă este foarte eficientă, deoarece numărul copiilor cu urechi este adesea foarte diferit și numeros. În același timp, va fi mai dificil pentru crescătorii de iepuri care cresc rase decorative ale acestor creaturi drăguțe: aici vor trebui să își înlocuiască mama pe cont propriu..

Dacă este posibilă hrănirea naturală, atunci va trebui să aplicați hrănire artificială. Pentru proprietarii de începători, acest proces va consuma inițial destul de mult timp și necesită multă răbdare..

Trebuie amintit că nu va fi posibilă oprirea unei astfel de hrăniri artificiale până când nou-născuții nu vor arăta abilitățile unui consum independent de alimente. La iepurii care tocmai s-au născut, nevoia de lapte matern a mamei este extrem de mare. În cazuri extreme - înlocuirea sa cât mai aproape posibil de original.

Cote de supraviețuire cu hrănire artificială

Descrierea șanselor de supraviețuire a iepurilor cu hrănire artificialăCu hrănirea artificială, șansele de supraviețuire pentru bebelușii cu urechi vor crește semnificativ dacă iepurele a reușit să-și hrănească bebelușii cel puțin de mai multe ori.

Procesul va merge mult mai liber dacă iepurii au cel puțin câteva zile și, împreună cu laptele mamei lor, au reușit să stăpânească toate substanțele necesare pentru menținerea sistemului imunitar.

Desigur, nu există garanții că toți bebelușii vor supraviețui cu hrănire artificială, poate că unii dintre nou-născuții cu urechi nu vor putea să se hrănească și vor muri în continuare.

Dacă este vorba despre asta, totuși, nu trebuie să vă lăsați panicați: toate acestea sunt destul de frecvente și nu este în puterea proprietarului să controleze moartea copiilor..

Proprietarului nu trebuie să i se ofere o singură hrănire cu lapte: iepurii nou-născuți sunt, de asemenea, foarte au nevoie de anumite condiții de temperatură. Pentru a le oferi microclimatul necesar, puteți utiliza o lampă electrică. Ar trebui stabilit la nivelul adecvat.

Apoi, trebuie să verificați strălucirea. Este foarte simplu - doar ridică palma. Dacă căldura din lampă nu arde, atunci puteți începe să așezați iepurii într-o cușcă de hrănire..

Ce trebuie să știți despre hrănirea iepurilor

Regulile de hrănire a iepurilorHrănirea bebelușilor de iepuri încă din primele zile ale vieții lor este de fapt destul de dificilă. Totul se reduce la faptul că trebuie să alegeți mâncarea potrivită pentru ei. Crescătorii de iepuri cu experiență folosesc în astfel de cazuri triste:

Lapte praf, destinat hrănirii pisoilor sau puii de sân. Acest produs poate fi găsit cu ușurință în magazinele specializate pentru animale de companie sau în supermarketurile obișnuite care au o mare parte din consumabile pentru animale de companie..

Laptele natural de capră - un instrument minunat care ajută perfect la creșterea iepurilor sănătoși. Este deosebit de valoros, deoarece este capabil să crească iepuri săptămânal în picioare, ci și firimituri nou-născuți care tocmai s-au născut. Acest lapte este bogat în grăsimi, care este esențial pentru iepurii..

Din păcate, acest produs nu este foarte des disponibil, deoarece în aceste zile caprele de lapte nu sunt păstrate atât de des și în principal în fermele subsidiare, așa că uneori trebuie să alergi destul de mult pentru a găsi acest produs valoros..

Lapte de vacă aburit puteți încerca, de asemenea, să-l utilizați, dar cu grijă. Acest produs, așa cum este, nu este de fapt suficient de nutritiv și gras pentru iepurii nou-născuți în comparație cu laptele matern. Pentru a-i crește conținutul de grăsime și valoarea nutritivă, îl puteți amesteca cu lapte condensat. Pentru a face acest lucru, luați ambele produse în proporții egale și amestecați bine.

Cu toate acestea, dacă vaca este la îndemână și există posibilitatea de a scurge ultimii mililitri de lapte din uger, atunci puteți face fără să vă amestecați cu lapte condensat. Acest lapte conține suficiente grăsimi pentru creșterea orfanilor mici. Laptele proaspăt de vacă trebuie administrat fără pipetă, doar lăsați-l să vă lingă de deget. Bebelușii se vor obișnui cu mâna care alăptează și vor învăța treptat să o bea din palma mâinii.

Important! Toate produsele lactate pe care le introduceți în dieta iepurilor nou-născuți ar trebui să fie nu numai proaspăt, ci și cald. Temperatura optimă ar trebui să fie mai mare de 37 de grade.

Dacă hrănirea manuală a bebelușilor dvs. dintr-un anumit motiv nu este potrivită pentru dvs., atunci puteți cumpăra de la magazinul de animale de companie dispozitive speciale, care poate ajuta la hrănirea copiilor. Aceasta ar fi și o opțiune destul de bună. Seringile și mameloanele sunt de obicei utilizate în principal ca dispozitive speciale de alimentare. Deci, ia-le mai întâi..

Dacă această oportunitate nu este oferită, atunci înarmați-vă cu mijloace improvizate. În aproape orice casă, puteți găsi cu ușurință pipetă și sticlă mică de plastic, de exemplu, de la o băutură sau de sub picături pentru ochi. Toate aceste dispozitive trebuie spălate bine, clătite bine și umezite cu apă clocotită de mai multe ori.

În ultimă instanță, puteți utiliza biberon pentru bebeluși. Dar ar trebui utilizat numai pentru iepurii nou-născuți și până la trei luni din viața lor. De îndată ce iepurii ajung la această dată, nu vor mai avea nevoie de mameloane, deoarece până acum pot bea deja lapte din orice recipient pe cont propriu, este de dorit ca acesta să aibă părțile joase. O farfurie plată sau un capac obișnuit din plastic va funcționa.

Reguli pentru hrănirea iepurilor nou-născuți

Descrierea regulilor pentru hrănirea iepurilor nou-născuțiEste important să ne amintim că laptele nu este turnat în gura iepurilor care alăptează. Pur și simplu și-au udat gura. De îndată ce bebelușul linge laptele de pe față, această procedură va trebui repetată până când copilul va fi mulțumit.

Cum se hrănește. Acest proces poate fi lung, dar trebuie să aveți răbdare pentru ca micile creaturi să supraviețuiască și să crească sănătoase. Păsările nou apărute s-ar putea să nu înțeleagă exact câtă hrană va fi necesară pentru o singură hrănire, așa că sarcinile proprietarului vor include și urmărirea plinătății burtelor mici - nu ar trebui să se revărseze!

Cum să păstrezi

Nou-născuții sunt ținuți vertical, la atenție. Astfel, vei contribui la dezvoltarea unui reflex condiționat la bebeluși: dacă l-ai luat pe verticală, acum va trebui să mănânci.

Ce porțiuni

Porții pentru hrănirea iepurilorMâinile trebuie spălate înainte de a începe procedurile și înainte de a ridica bebelușul. Porțiunile pentru hrănirea iepurilor trebuie să fie mici, în caz contrar, laptele va intra în plămânii animalului, iar bebelușul se poate îneca până la moarte..

Un iepure care tocmai s-a născut ar trebui dat nu mai mult de cinci mililitri de alimente. Dacă hrăniți păsări de cinci ori pe zi, atunci un mililitru de lapte sau formulă ar trebui să fie numărat pe o singură sticlă..

Când hrăniți firimituri cu urechi, nu este nevoie să exagerați: nu ar trebui să mănânce mai mult de cinci ori pe zi. La întrebarea - de ce astfel de măsuri de precauție, pentru că beau lapte de la mama lor, cât doresc și nimic nu le oprește, răspunsul este: întregul punct este că furajele artificiale conțin cantități insuficiente de grăsimi, iar compoziția laptelui în sine este semnificativ diferită de ceea ce primește pui de iepure când este hrănit de mamă.

De asemenea, nu trebuie să vă grăbiți să vă hrăniți. Mai întâi, dați pufosului puțină mâncare, apoi lăsați-l și odihniți, astfel încât bebelușul să-și poată respira înainte de a lua următoarea porție de mâncare..

La iepurii săptămânali, porția ar trebui mărită: li se administrează de 2 ori mai multă hrană decât la sân, adică aproximativ 10 ml pe zi. Dar nu poți da totul dintr-o dată. Totul trebuie făcut treptat, injectând mililitri, până când atinge norma..

Când bebelușul are 2 săptămâni, porția crește din nou, iar pentru aceasta o dată pe zi el veți avea nevoie de 15 ml de alimente. În timpul ședinței va trebui să beți 3 ml.

Vesela și echipamentul de hrănire trebuie să fie cât mai curat posibil, trebuie clătite bine după fiecare hrănire.

Nu puteți începe să vă hrăniți dacă proprietarul însuși nu și-a spălat bine mâinile. Sterilitatea este unul dintre punctele fundamentale în creșterea iepurilor sănătoși, care din anumite motive au rămas fără mamă..

Îngrijirea și îngrijirea iepurilor

Descrierea regulilor de îngrijire a iepurilorDe asemenea, este necesar să se monitorizeze activitatea intestinelor bebelușului și a burții. Pentru ca urechile cu urechi să crească sănătoase și viguroase, trebuie să acordați atenție curățeniei și igienei personale. După fiecare hrănire, trebuie să spălați botul și locul de sub coadă pentru păsări.

Atentie speciala este necesar să se dedice spălării iepurilor după defecare și urinare, deoarece urechile cu urechi nou-născute nu se pot ajuta singuri în această situație. Dar se pot îmbolnăvi cu ușurință din condiții insalubre.

Iepurele, înainte de a începe să-și hrănească puii, îi linge mai întâi, apăsându-și bebelușul, deplasându-se din cordonul ombilical către picioarele din spate. Astfel, afectează stimularea intestinelor, contribuind la golirea cu succes a acestuia..

De aceea, proprietarii de animale, care au fost nevoiți să-și asume rolul de mamă iepure, nu ar trebui să uite de o procedură igienică atât de importantă. În caz contrar, micul iepure va avea probleme foarte grave cu vezica urinară (deseori doar izbucnește și bebelușul moare) sau apar fisuri în ea, care nu numai că dăunează sănătății bebelușului, dar îi provoacă și dureri acute.

Ajutor de golire

Iepurii au nevoie de ajutor pentru mișcările intestinului. De fiecare dată înainte de a începe să vă hrăniți cu o cârpă umedă, trebuie să masați burtica, strict de la buric la picioarele din spate. Și numai în această direcție! Masajul ajută la golirea intestinelor iepurelui.

Dacă defecarea nu a avut loc, atunci acest lucru poate fi din două motive:

 • Era puțină mâncare.
 • Tot laptele primit este digerat până la capăt.

Dacă bebelușul nu detectează intestinele, este totuși strict necesar să efectuați această procedură de fiecare dată! Această procedură poate fi finalizată numai după două săptămâni după nașterea iepurilor..

Introducerea alimentelor complementare

În același timp - adică după 2 săptămâni după naștere - animalele de companie trebuie să înceapă să dea hrană deja grosieră. Morcovii proaspeți sunt minunați pentru alimentele de început. Trebuie tăiat cu grijă pe o răzătoare fină. Ca o altă adăugire, faceți următoarele:

 • iarbă mică;
 • fân;
 • frunze.

Asigurați-vă că dați iepurilor și apă curată, preferabil fiartă. Pentru aceasta, cel mai bine este să instalați un băutor de mamelon. Acest lucru le va ușura viața și te va ușura puțin. Numai copiii vor trebui învățați cum să-l folosească, deoarece ei înșiși nu înțeleg imediat de ce au primit acest dispozitiv.

Sfaturi utile

Când iepurii au o lună, ar trebui să fie deja obișnuiți cu mâncarea „adultă”.

Important! Înainte de a începe să vă hrăniți copilul, trebuie să știți:

 1. Recomandări ale crescătorilor de iepuri cu experiență pentru hrănirea și creșterea iepurilorAtunci când hrăniți artificial iepuri tineri, este imperativ să le monitorizați starea abdomenului: atunci totul este în ordine, cu pufos doar o burtă elastică și ușor convexă. Dacă burta este scufundată, atunci ar trebui să provoace anxietate proprietarului..
 2. Iepurii trebuie să fie activi și calmi în același timp. Inactivitatea și anxietatea indică faptul că hrana care se administrează nu este suficientă pentru ei. Aceasta înseamnă că porția poate fi mărită sau adăugată încă o hrană.
 3. Și, de asemenea, iepurii înfometați nu dorm bine, pot să tremure în vis sau să devină foarte nervoși, să fie agresivi.
 4. Culoarea scaunului este, de asemenea, importantă. Dacă bebelușul este sănătos, așternutul va fi verzui. Dacă nu, atunci devine maro. Este important să acordați atenție mărimii scaunului: bilele sunt atât de mici încât nu pot fi întotdeauna văzute.
 5. Iepurii sunt nocturni, deci asigurați-le un colț întunecat pentru a se ascunde. Noaptea, lumina din cutia nou-născutului trebuie oprită, iar un tampon de încălzire cald învelit într-o cârpă este foarte binevenit.
 6. Pentru a evita infecțiile (imunitatea la copii este de obicei extrem de scăzută), toate inventarele trebuie fierte.
 7. Este mai bine să gătiți lapte sau amestec într-o baie de apă.
 8. Puteți scădea pur și simplu temperatura alimentelor pe încheietura mâinii: dacă nu arde, vă puteți hrăni.

Desigur, ce să hrănească iepuri sănătoși cu furaje artificiale foarte dificil, și nu toată lumea are răbdare. Dar dacă poți crește un iepure sănătos și fericit dintr-o firimitură neajutorată, atunci pot fi destul de mândru de munca mea, pentru că lucrarea precum hrănirea iepurilor fără iepure este un adevărat eroism.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Cum să hrănești un iepuraș fără iepuraș: instrucțiuni și recomandări