Rasa iepurelui gigant gri: caracteristici descriere și îngrijire

Rasa de iepureIepurele gri gigant este o rasă de animale destul de mari care aparține direcției carne-lână. Rasa iepurilor uriași a fost crescută în regiunea Poltava din Ucraina, aproximativ în anii 1947-1953. Aceasta a fost o descoperire destul de semnificativă în creșterea iepurelui sovietic. Din articol veți afla totul despre creșterea și păstrarea acestor animale..

Istoria apariției

Rasa iepurilor Giants a fost obținută prin împerecherea iepurilor mari din rasa Flandre și a iepurilor din rasele locale. Acest rezultat a depășit pur și simplu toate așteptările crescătorilor. Au adoptat greutate corporală mare și dimensiuni de la rase străine. Din rasele locale, iepurele gigant a avut capacitatea de a se adapta rapid în orice condiții, îngrijire nepretențioasă și un grad excelent de rezistență.

Rasa acestora gigant iepurii au câștigat repede popularitate nu numai în Ucraina, ci și în străinătate. Iepurii de giganți ar putea fi găsiți în zona centrală a RSFSR, în statele baltice, precum și în multe alte țări. Această popularitate nu este deloc surprinzătoare, deoarece deși iepurele gigant pierde în fața lui Flandre după anumite criterii, este complet adaptat condițiilor locale și nu este dificil să-l menținem..

Caracteristicile rasei Giant Gray

Acești iepuri uriași pot avea mai multe tipuri de colorare: gri închis, alb, negru și gri glandular. Rolul principal în culoarea animalelor din această rasă a fost jucat de genele strămoșilor.

Iepurii Gray Giant au o constituție puternică a corpului, se poate observa chiar că este puțin dur. Mărimea corpului majorității indivizilor ajunge adesea la 70 cm. Greutatea maximă a unui iepure adult este de 8 kg. Pieptul este destul de adânc și larg, există o palmă. În circumferință, pieptul poate ajunge la 38-40 cm. Picioarele sunt destul de groase și puternice, spatele este drept, lung și foarte lat.

Acești iepuri uriași aparțin leptozomală tip, deoarece corpul, gâtul și capul sunt puternic alungite în lungime. Dar, în același timp, după cum sa menționat deja, acestea sunt o direcție de carne și piele.

În timpul achiziției de iepuri, ar trebui să se acorde atenție la ceafă, pe care nu ar trebui să existe o pană ușoară. Când el este, atunci încearcă să te înșele. De asemenea, este necesar să vă uitați atent la urechi, la această rasă stau cu litera „V” și sunt drepți.

Avantaje și dezavantaje

Rabbits Giants au o gamă largă de elemente de bază merite:

 • rezistență și rezistență;
 • un nivel bun de fertilitate;
 • lână de înaltă calitate;
 • dimensiuni mari;
 • caracter calm;
 • imunitate bună.

Gigantul Gri crește destul de repede. În timpul hrănirii corespunzătoare, după 2 luni, iepurele poate cântări deja până la 1,4-1,7 kg, iar în a 3-a lună greutatea ajunge la 2,1-2,4 kg. În a 4-a lună, animalul cântărește deja aproximativ 4,2 kg. Vă rugăm să rețineți că femelele sunt mai ușoare pe kilogram tot timpul, spre deosebire de masculi.

Dezavantaje această rasă nu are multe, dar totuși sunt:

 • Pielea iepurelui nu are o calitate foarte bună, densitate medie a lânii.
 • În același timp, destul de des valoarea pielii este mult redusă datorită îngroșării inegale.

Pentru ca iepurii Gray Giant să vă mulțumească cu fertilitatea și sănătatea lor, trebuie să le organizați o casă confortabilă. Nu sunt deloc pretențioși, dar totuși certi reguli trebuie să te conformezi.

 • Uriașul CenușiuDeci, este recomandabil să păstrați iepurii Gigantul Cenușiu în cuști din lemn. Cușca trebuie să fie mare pentru ca animalul să se simtă confortabil în ea. O celulă mamă trebuie atașată la celula principală, dimensiunile sale sunt de aproximativ 35x60x40 centimetri. Capacul trebuie așezat deasupra. Acest aranjament este destul de convenabil și face posibilă inspecția descendenților. Pentru a proteja cușca de șobolani, este recomandabil să acoperiți podeaua din ea cu tablă. Amintiți-vă, de asemenea, despre alimentatoare și băuturi.
 • Cuşcă este de dorit să-l instalați pe partea de sud, totuși, trebuie să vă asigurați că razele directe ale soarelui nu cad pe ea. De asemenea, cușca nu trebuie amplasată într-un tiraj..
 • Este destul de important să păstrați cușca curată și curată periodic. De asemenea, este necesară dezinfectarea celulei aproximativ o dată pe lună. Este recomandabil să faceți acest lucru cu o suflantă sau să o tratați cu o soluție de înălbitor și var proaspăt stins. Mai mult, dezinfectarea trebuie efectuată cu atenție înainte de stabilirea de noi indivizi sau când iepurii au boli infecțioase.
 • Vara, experții sfătuiesc iepurii retrage la pășuni, astfel încât să poată mânca iarbă proaspătă.

Caracteristici de hrănire

Este recomandabil să hrăniți iepurii cu alimente gata echilibrate echilibrate. Când doriți să le accelerați creșterea, atunci trebuie să adăugați proteine ​​în dietă..

Trebuie sa fie atent în timpul hrănirii: subalimentarea sau, invers, supraalimentarea poate avea un efect destul de negativ asupra sănătății iepurilor. Femelele care sunt obeze sau, dimpotrivă, subponderale, își pierd de multe ori interesul pentru împerechere. Porții mici ar trebui hrănite, dar deseori.

Ce să hrănească iepuriiNu uitați că dieta trebuie să conțină diverse suplimente minerale și furaje de înaltă calitate. Când hrăniți alimente uscate la animale, nevoia de apă crește de mai multe ori, de aceea trebuie să vă asigurați că animalele de companie au în mod constant acces la apă stabilă și curată.

Modul de servire a mâncării este, de asemenea, important, în timpul neregulat hrănirea animalelor are adesea tulburări digestive și alte boli.

În plus față de alimentele uscate, legumele și fânul pot fi adăugate la meniul zilnic. Cel mai important, păstrați legumele fără putregai și bine spălate.

Reproducerea

Femelele acestei rase sunt destul de fertile și lactate. La un moment dat, iepurele aduce în medie 6-9 iepuri, dar au existat cazuri când numărul lor a ajuns la 15 bucăți. Un avantaj clar este că femelele nu mănâncă descendenți.

Iepurii se nasc mici, în masă nou nascut este de aproximativ 75-80 de grame. Cu toate acestea, în timpul întreținerii și hrănirii adecvate, animalele tinere se vor îngrășa rapid..

Iepurii au un instinct matern bine dezvoltat, așa că absolut nu vă puteți face griji cu privire la descendenții în creștere.

Okrol

Înainte de naștere, iepurele trebuie să organizeze un cuib, în ​​care să plaseze nou-născuți. De ce este un așternut din paie sau fân în cușcă, sub el se toarnă așchii de pin. Este imposibil să folosiți numai rumeguș, deoarece acestea se înfundă în gură, nări și ochi la nou-născuți.

Pregateste pentru okrolu iepuri Gigantii au nevoie de un mod special. Mai întâi trebuie să găsiți un loc retras și liniștit pentru un iepure însărcinat. Cu 2 săptămâni înainte de împerechere, mâncarea ei este îmbogățită cu minerale și întărită. Indivizii cu drepturi depline și puternici sunt considerați tribali, când femela este bătrână, masculul trebuie să fie activ și tânăr.

Înainte de împerechere, masculului i se dau cereale, ovăz sau cartofi fierți. Copulația, de regulă, are loc pe teritoriul masculului, prin urmare, cușca sa este curățată, alimentatorul, băutorul sunt îndepărtați și iepurele este introdus. După împerechere, o iau, dar după o oră au pus-o înapoi pentru a se acoperi.

Când un iepure a fost fertilizat, ea va rezista activ la împerechere. Împerecherea trebuie repetată într-o săptămână. Iepurele însărcinat este înapoiat înapoi în cușcă și încearcă să nu o deranjeze din nou. Ea trebuie să fie sub supraveghere neintruzivă. După 2-3 săptămâni, puteți găsi cu ușurință embrionii aranjați pe două rânduri.

Curățarea cuștiiCușca trebuie să fie dezinfecta și a pus așternuturi noi. Apoi iepurele va începe să-și construiască un cuib pentru ea însăși, apoi să scoată puful din burtă și să-l tapeteze deasupra.

Imediat după naștere, este necesar să se examineze nou-născuții pentru prezența bebelușilor morți și vii. În general, sarcina durează 27-32 de zile. Numărul de așternuturi va depinde de sănătatea și vârsta mamei. Cea mai mică este prima așternut, numărul nou-născuților crește anual, iar după trei ani scade.

Pentru a obține okrol tribal este de dorit numara pentru vara sau primavara. În acest moment, există multe fructe proaspete, legume, ierburi și cereale. Pentru a obține o generație de sacrificare okrol, trebuie să vă bazați pe toamnă, în acest caz, copiii se îngrașă rapid.

Prima împerechere a unei femele uriașe trebuie cu siguranță efectuată la șase luni după naștere. Dacă supraexpunem iepurii, atunci aceștia încep repede să îngrășeze și să aducă o descendență mică și slabă. Bărbații acestei rase trebuie să se împerecheze pentru prima dată la vârsta de 5-9 luni..

Dorința de împerechere la iepuri este constantă pe tot parcursul anului. Vara, împerecherea se poate face fie noaptea, fie ziua, iarna - numai în timpul zilei. Când masculul este tânăr, numărul partenerilor săi crește treptat, începând cu mai multe femele pe săptămână și ajungând la doi iepuri pe zi..

Îngrijirea iepurelui

La colivie nou-născuți iar mama trebuie abordată în tăcere, foarte atent, fără sacadări sau salturi bruște. Timpul în care iepurii rămân cu mama lor va depinde de ce planuri are crescătorul, viitorii producători trebuie îndepărtați după 2 luni, restul vor fi înțărcați după 40 de zile.

IepuriNu luați iepuri surzi, orbi și goi în mâini, acest lucru se poate face numai atunci când sunt acoperiți cu lână și devin mai puternici. A doua zi după naștere, bebelușii încep să fie acoperiți de fire de păr, după 2 săptămâni deja văd bine. Crescătorul trebuie să controleze modul în care mama are grijă de copii. Cel mai adesea, ajutorul său nu este necesar. El este obligat față de mama sa să ofere o alimentație bună și liniște, iepurele se va descurca singur cu orice altceva.

Înainte de vârsta de 3 luni este necesar să se determine sexual aparținând iepurilor și separându-le pentru a preveni acoperirea haotică a animalelor tinere, ca urmare, apar excremente defecte. Bărbații trebuie ținuți 1-2 într-o cușcă, după pubertate, iepurii devin disputați și se rănesc reciproc, prin urmare nu sunt ținuți în grupuri.

Când femela nu a pus nou-născuții în cuib, ci i-a împrăștiat în jurul cuștii, în timp ce nu i s-a permis să se hrănească, acest lucru indică faptul că avea o dorință puternică de împerechere. În acest caz, este îndepărtată pentru împerechere timp de 8-10 ore, apoi se întoarce la locul ei și hrănește de bună voie și are grijă de copii..

În unele cazuri, se creează o impresie falsă că iepurelui nu îi pasă de tânăr, deoarece stă tot timpul pe margine. Doar că mama are grijă de nou-născuți de două ori pe zi, venind la ei timp de cinci minute. Acest lucru se întâmplă, de regulă, noaptea (perioada de activitate a iepurilor). Faptul că este departe de cuib este destul de normal; în condiții naturale, mama distrage prădătorii de la bebeluși în așa fel.

Opinia că femeile pot mânca nou-născuți pe nedrept. Iepurii sunt erbivori care mănâncă numai alimente vegetale. Dacă bebelușii cu burtica deteriorată au fost identificați în cuib, atunci acest lucru indică doar faptul că o femeie neexperimentată a roșit cordonul ombilical fără succes..

Dacă membrele puii sunt răniți sau mușcați, atunci acest lucru sugerează că mama i-a ajutat foarte activ să se nască, trăgându-i cu dinții. Când capul iepurelui este rănit, aceasta înseamnă că mama neîndemânatică a încercat să scoată coaja în care apar nou-născuții.

Liniște pentru iepuriCel mai adesea, aceste probleme apar în timpul primelor cățelușe, în cazul în care mama nu este îngrijită sau lipsită de experiență. Dacă iepurele este speriat, atunci ea poate sări în cuib, protejându-se descendenți și răniți accidental sau zdrobi bebelușii. În timpul alăptării, trebuie să fii foarte atent cu mama ta și să taci..

Uriașul Cenușiu este o rasă excelentă de iepuri care este potrivită pentru păstrarea în masă. Nu necesită o atenție specială și se caracterizează printr-un grad bun de adaptabilitate la diferite condiții. Spre deosebire de anumite rase, femelele au grijă de tineri și îi hrănesc destul de atent. Rentabilitatea acestei reproduceri este destul de mare, în principal datorită rezistenței sale la boli și omnivoritate, iar această rasă nu este un deținător absolut în ceea ce privește rata de creștere. Principalul demnitate Grey Giant - fertilitate bună și reproducere nesigură, precum și dimensiuni mari.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Rasa iepurelui gigant gri: caracteristici descriere și îngrijire