Cum să faci un băutor de iepure diy

Băutor pentru iepuri într-o cușcăPentru viața normală, iepurii au nevoie de hrană și apă. Când țineți animale acasă, este cel mai convenabil să folosiți băuturi speciale care să ofere animalelor de companie o cantitate suficientă de apă curată. Atașamente de apă

puteți cumpăra de la un magazin de animale de companie sau faceți-o singur. Băutorii auto-fabricați vor ieși mai ieftin și îi puteți face potriviti pentru animalele de companie.

Cerințe de bază pentru consumatorii de iepuri

Schema de construcție a boluluiAnimalele ar trebui să aibă întotdeauna acces gratuit la apă proaspătă și curată, astfel încât cuștile sunt echipate dispozitive speciale. Unii fermieri fără experiență pot folosi sticle sau cutii de plastic tăiate. Dar animalele pot răsturna astfel de recipiente, iar apa din ele se poluează foarte repede..

Pentru a menține apa proaspătă și curată mult timp, băutorii de iepuri trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 1. Stabilitate. Cel mai bine este să atașați recipiente de apă pe peretele coliviei, astfel încât să nu se răstoarne. În caz contrar, podeaua va fi întotdeauna umedă, iar aceasta este una dintre principalele cauze ale bolii labelor la animale..
 2. Igienă. Puteți obține apă curată în mod constant numai dacă utilizați un recipient închis. În cupe simple, lichidul este rapid contaminat de alimente și lână.
 3. Încăpere. Un iepure are nevoie de un litru de apă și jumătate pe zi. Pentru a umple sub apă de mai multe ori pe zi, ar trebui să alegeți un dispozitiv cu volum suficient.
 4. Confort. Ar trebui să fie confortabil pentru animalele din care să bea corpuri de iluminat, și proprietarul lor - se toarnă apă în ea.

Iepurii sunt animale foarte mobile și sunt capabili să răstoarne totul chiar și într-o cameră mare. Prin urmare, băutorii pentru ei ar trebui fii fiabil și rezistent. Cel mai bine este să faceți un băutor pentru iepuri, alegând tipul adecvat de dispozitiv.

Tipuri de băutori

Există mai multe tipuri de dispozitive cu care puteți oferi animalelor apă suficientă..

Băutor de ceașcă

Bol de iepureUn recipient în formă de cupă este potrivit dacă cușca conține un număr mic de animale. Puteți folosi orice fel de mâncare adecvat care trebuie cântărit, astfel încât animalele să nu îl răstoarne. Pentru a face acest lucru, cupa poate fi folosită cu fixați clema pe perete sau atârnă o încărcătură pe el. Dezavantajele acestor dispozitive includ:

 • nu cupe fixe, animalele mobile se răstoarnă adesea;
 • recipientul nu este protejat împotriva pătrunderii de lână, alimente, fecale și alți contaminanți;
 • pentru a menține apa curată într-un astfel de vas, va trebui spălată de mai multe ori pe zi.

Cu toate acestea, curățarea și dezinfectarea cupelor este rapidă și ușoară. Se rup rar și sunt ușor de băut pentru animale..

Autodrinkers

Băutor de iepureÎn fermele de iepuri, pentru animale este utilizat un sistem automat, care constă din recipiente și conducte de apă conectate la acestea. Astfel de modele sunt potrivite pentru un număr mare de animale care beau din boluri. Recipientele sunt echipate cu un plutitor special care coboară când cupa este goală. De îndată ce plutitorul coboară la un anumit nivel, castronul este umplut. Drept urmare, animalele primesc întotdeauna apă potabilă proaspătă și curată..

Este destul de dificil să faci o astfel de structură cu propriile mâini și va ieși nu ieftin. Cu toate acestea, este ușor de întreținut, ceea ce este important pentru cei care dețin un număr mare de animale..

Băutor de vid

Designul de picurare sau vid constă dintr-un castron și o sticlă inversată instalată în ea, din care provine lichidul. Când vasul este gol, apa curge din sticlă. În zilele reci, în astfel de recipiente, lichidul îngheață, ceea ce este dezavantajul lor. Și dacă apa din sticlă este întotdeauna curată, atunci vasul nu este protejat de lână, excremente și alți contaminanți. Menținerea unui design de vid este ușoară, motiv pentru care mulți fermieri aleg acest tip de băutor..

Băutori de mamelon de iepure

Cele mai solicitate dispozitive care cel mai frecvent folosit de fermieri. În ele, fluidul este alimentat printr-un furtun care este conectat la un rezervor de apă. Recipientul, care se află în cușcă, este echipat cu un mamelon sub forma unei mingi speciale. Pentru a bea, animalul lovește mingea cu limba și o porție de lichid este turnată din vas.

Avantajele accesoriilor mamelonului:

 • apa din ele este întotdeauna proaspătă;
 • lichidul nu se varsă, așa că așternutul este întotdeauna uscat;
 • resturile nu intră în vas;
 • apa iese în porții și nu pulverizează, deci nu este nevoie să o reîncărcați în mod constant;
 • puteți adăuga cu ușurință medicamente și vitamine în lichid.

Dar astfel de dispozitive nu sunt adaptate la îngheț și costuri destul de scump în magazine. Prin urmare, mulți fermieri îi fac singuri..

Băuturi de mamelon DIY pentru iepuri

Băutură de mamelon de iepurePentru fabricarea unei structuri mamelonare Va trebui să cumpărați un mamelon, furtun din cauciuc sau plastic, material de etanșare din silicon, bandă electrică și un recipient sau sticlă de plastic care se atașează la peretele coliviei sau al hambarului. Este mai bine să alegeți o sticlă cu o capacitate de un litru și jumătate..

Niplul poate fi realizat de unul singur, ceea ce necesită o supapă și două tuburi din oțel inoxidabil. Una dintre ele ar trebui să fie îngustă și scurtă, în timp ce cealaltă ar trebui să fie din ce în ce mai lungă. Unii meșteri fac sfarcuri din mânere din plastic, tăindu-și corpul.

Proces de fabricație:

 1. În capac, folosind un punte încălzit sau o șurubelniță, trebuie să faceți o gaură pentru furtun.
 2. Furtunul este introdus în gaură. Dacă orificiul este mai mare decât diametrul furtunului, atunci tubul este înfășurat cu banda electrică la dimensiunea necesară.
 3. Pentru a evita scurgerile, conexiunea dintre furtun și capac este tratată cu etanșant siliconic. Prelucrarea trebuie făcută pe ambele părți ale capacului.
 4. Cumpărat sau mamelon DIY introdus în furtun și lipit la el cu un etanșant.
 5. Băutorul de mamelon terminat este instalat în exteriorul cuștii. Furtunul este trecut prin bare pentru a menține mamelonul mamelonului în cușcă. Recipientul este instalat la o astfel de înălțime încât este convenabil pentru iepuri să ajungă la mamelon, iar apa curge nestingherită din furtun.

Băutură principală pentru mamelon

Dacă există o mulțime de iepuri, atunci puteți face o structură din care mai multe animale pot bea apă simultan. Pentru aceasta, se utilizează un tub în care se fac găuri pentru numărul necesar de mameloane..

Mameloanele sunt introduse în dopuri de cauciuc, în care sunt făcute anterior găuri pentru ele. Pentru a preveni scurgerea apei, găurile sunt sigilate cu silicon.

Un recipient mare cu apă poate fi instalat oriunde, chiar și într-o altă cameră. Principalul lucru este să aduceți un furtun la acesta și la tuburi. Un astfel de rezervor va fi ușor de verificat, umplut cu apă, spălat și dezinfectat.

Cum se antrenează iepurii pentru consumatorii de mameloane?

Dacă animalele beau ele însele din recipiente sub formă de castron, atunci trebuie învățate cum să folosească mamelonul. Acest lucru ar trebui făcut de către fermierul care are nevoie de răbdare. Iepurilor ar trebui să li se arate cum funcționează băutorul și cum se poate obține apă din acesta. Pentru a face acest lucru, trebuie să bateți mamelonul cu degetul și apoi să aduceți mâna cu picături de apă pe fața animalului. Ar trebui să-l miroasă și poate să-și lingă apa. Această procedură trebuie efectuată de mai multe ori. Cel mai adesea, iepurii înțeleg cum să folosească un băutor de mamelon destul de repede..

Cum se face o băutură de iepure în vid?

Rabbit Vacuum DrinkerPentru a realiza un dispozitiv de vid, veți avea nevoie de:

 • recipient din plastic cu un volum de un litru;
 • sârmă cu care va fi atașată sticla;
 • cutie de șprot sau alt castron.

A face un astfel de băutor cu propriile mâini este destul de simplu. Este nevoie de:

 1. Folosind un cui încălzit sau cusut pe părțile laterale lângă fundul recipientului, faceți câteva găuri. Când este puțină apă în vas, lichidul va curge din ele sub presiune.
 2. Vasul este instalat astfel încât cea mai mare parte să fie în cușcă.
 3. Un fir este filetat prin barele coliviei și din ea se fac mai multe bucle.
 4. Sticla este plasată în castron și atașată la peretele cuștii cu bucle de sârmă.

Rămâne doar să umpleți recipientul cu apă, care va începe să curgă în borcan sau castron.

Cum să udăm iepurii în timpul iernii?

În sezonul rece, lichidul din băuturi îngheață, ceea ce face dificilă furnizarea animalelor cu apă. Pentru a evita înghețarea, recipientele sunt învelite mai întâi cu o cârpă groasă, apoi cu un strat de izolație, care împiedică înghețarea rapidă a apei.

Fermierii care au abilitățile electricienilor realizează un sistem de încălzire din mai multe cazane cu propriile mâini, pe care sunt atașate boluri de apă. Dar acest design nu este în întregime sigur atât pentru animale, cât și pentru fermieri..

Cea mai ușoară cale este de a cumpăra un băutor electric special, care va menține apa caldă. Astfel de dispozitive pot fi achiziționate de la magazine sau piețe de animale de companie..

Nu este dificil să faci un castron de apă pentru iepuri. În același timp, nu este nevoie să cheltuiți mulți bani, deoarece unele tipuri de dispozitive pot fi fabricate din materiale reziduale, principalul lucru este că băutorul este convenabil pentru iepuri și pentru întreținere.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Cum să faci un băutor de iepure diy