Cum să țeseți un halter pentru un cal cu propriile mâini

Halter pentru calFiecare proprietar de cai încearcă să aleagă echipamentul cel mai confortabil și acceptabil pentru acesta, potrivit pentru dimensiuni și ușor de utilizat. O astfel de parte a hamului ca un halter poate fi făcută de dvs., cheltuind o sumă minimă de bani pe acest lucru. Vom afla ce este un halter, ce și cum poate fi realizat cu propriile mâini, cum să-l punem corect pe un cal.

Ce este un halter și pentru ce este un cal?

Halterul și-a luat numele datorită asemănării sale puternice cu o căpăstru, dar fără un pic. Este realizat din piele, frânghie, țesătură sau panglică. Cu acest dispozitiv, o persoană îmblânzește un cal. Căpăstru este folosit pentru a controla calul în timpul procedurilor de apă, curățarea copitelor, șa.

Cu ajutorul său, este convenabil să conduci calul de pe sol pe plumb. Este, de asemenea, convenabil atunci când manipulați caii pe pășune. Capul permite gura animalului să fie liberă, iar calul poate ciuguli în siguranță iarba din pășune, dar, dacă este necesar, poate fi ușor controlat.

Important! Toate mișcările la comunicarea cu caii nu ar trebui să fie bruste - acest lucru poate provoca frică la acest animal.
Încep să obișnuiască mânjii cu căpăstru cât mai devreme posibil, iar acest lucru facilitează foarte mult stabilirea contactului între animal și persoană. Acesta trebuie utilizat numai la manipularea unui animal calm..Halter pentru cal

Dimensiuni halter: masă

O căprioară făcută cu propriile mâini poate fi reglată la discreția dvs., deoarece dimensiunile capului de cai nu sunt întotdeauna la fel și uneori este dificil să găsiți o căpăstru.

Deoarece pentru a coase un produs din curele de piele, trebuie să aveți anumite abilități, cel mai bine este să faceți un halter dintr-o frânghie sintetică (halter). O astfel de căpăstru nu va freca pielea și va fi o opțiune bugetară.

Mai jos este un tabel cu dimensiunile standard ale opritoarelor și distanțele dintre punctele nodului, lungimea corzii utilizate.

Punct de referință pentru nod Mic Mediu Mare XL XXL
Circumferința capului sforăit 50 cm 55 cm 60 cm 65 cm 70 cm
A 70 cm 80 cm 90 cm 100 cm 110 cm
B 17,5 cm 20 cm 22,5 cm 25 cm 27,5 cm
ÎN 20 cm 22,5 cm 25 cm 27,5 cm 30 cm
D 72,5 cm 77,5 cm 82,5 cm 87,5 cm 92,5 cm
D 20 cm 22,5 cm 25 cm 27,5 cm 30 cm
E 20 cm 22,5 cm 25 cm 27,5 cm 30 cm
F 20 cm 22,5 cm 25 cm 27,5 cm 30 cm
Z 72,5 77,5 cm 82,5 cm 87,5 cm 92,5 cm
ȘI 20 cm 22,5 cm 25 cm 27,5 cm 30 cm
LA 70 cm 75 cm 80 cm 85 cm 90 cm
Lungimea aproximativă a frânghiei 550 cm 610 cm 670 cm 730 cm 850 cm

Cum să țeseți un căpăstru de frânghie pentru un cal cu propriile mâini

Pentru a face o căpăstru cu frânghie cu propriile mâini, ar trebui să utilizați următoarele materiale și instrumente:

 • frânghie de iaht - 670 cm (aceasta este lungimea pentru un halter de dimensiuni medii Cob-Large);
 • marker de culoare contrastantă cu culoarea frânghiei;
 • foarfece;
 • mai usoara;
 • rigla.
Știați? Primii cai au fost domesticiți de asiatici în jurul mileniului V î.Hr..

Când țeseți un halter, urmați acești pași:

 1. Tăiați coarda la lungimea dorită (670 cm). Cântați marginile piesei tăiate cu o brichetă, astfel încât să nu înflorească.Făcând un halter
 2. Măsurați cu o riglă de la capătul frânghiei de 90 cm (punctul A din tabelul de mărimi) și marcați cu un marker. Legați un nod în locul desemnat - țineți coarda cu mâna stângă, apoi aruncați-o cu mâna dreaptă deasupra cu stânga și întindeți întreaga coardă rămasă prin bucla rezultată. Strângeți ușor nodul astfel încât să fie în locul dorit.Făcând un halter
 3. Măsurăm și marcăm distanța până la următorul punct 22,5 cm (punctul B). Legăm exact același nod descris în paragraful anterior.
  Știați? Copita de cal - este un organ extrem de complex și sensibil. Când greutatea calului apasă pe copită, sângele este forțat să iasă din copit în sus pe vene. Astfel, copita acționează ca o pompă de circulație.
 4. Măsurăm deja o distanță de 25 cm (punctul B) și legăm din nou nodul de la punctul 2.
 5. Acum măsurăm și marcăm cu un marker 82,5 cm (punctul D) și tricotăm din nou același nod (punctul 2).Făcând un halter
 6. Acum ne retragem de la ultimul nod de 25 cm (punctul D), conturăm și legăm un alt tip. Ținându-ne de zona intenționată, facem o buclă de la capătul liber, apucăm zona marcată cu o buclă pliată, împingem-o în inelul rezultat. Trageți capătul buclei spre dvs. Se dovedește o buclă mică de aproximativ 5 cm, legată în locul marcat pentru cureaua de gât. Această buclă va fi aproape de ureche.Făcând un halter
 7. Ne retragem și marcăm 25 cm (punctul E). Mutați locul nostru marcat la începutul celui mai mare interval (punctul B). Slăbim ușor nodul legat în punctul B și trecem tot capătul lung nefolosit al frânghiei prin el spre noi înșine. Apoi îl aruncăm de la noi peste nod și îl întindem în bucla nodului și în noua buclă care rezultă din el atunci când este aruncat. Scoatem lungimea rămasă a frânghiei de la noi înspre lateral de la nodul rezultat și o strângem cu atenție și o aliniem astfel încât să fie pe semnele din punctele B și E.Făcând un halter
 8. Trageți capătul liber al frânghiei de 25 cm (punctul G) înapoi la nodul din punctul B. Slăbim ușor nodul din punctul B, trageți capătul liber al frânghiei spre noi și legăm același nod dublu ca în paragraful anterior. Strângeți ușor capetele pe semnele punctelor G și B. Rezultă două segmente identice legate între ele, care vor acționa ca o centură de smuls și vor fi pe nasul calului.. Făcând un halter
 9. Măsurăm cu o riglă de la ultimul nod 82,5 cm și marcăm (punctul H). Pre-pliem un produs ușor neterminat. Bucla va merge la ureche, un segment dublu va fi pe nas, frânghia rămasă sub formă de buclă mare cu noduri va trece sub gât, iar segmentele lungi paralele între ele ar trebui să coincidă în punctul G. Dizolvăm puțin nodul în punctul G și îl tragem prin el către noi înșine capătul liber al frânghiei până la semn. Legăm un nod dublu ca la paragraful 7, ar trebui să coincidă doar punctele G și Z. Acestea sunt curelele obrazului.
 10. Ne retragem și marcăm un decalaj de 25 cm (punctul I). Din nou, pre-asamblăm produsul pe mână. Luăm pentru un segment dublu care va fi pe nas, pentru bucla urechii, pentru cureaua obrazului și ne conduc punctul I la punctul A, chiar primul nod. Extindeți-l din nou și legați un nod dublu ca la pasul 7.Făcând un halter
 11. Din ultimul nod obținut, egalăm două bucăți de frânghie - acestea trebuie să fie egale și să aibă 80 cm lungime. Tăiați restul frânghiei la această lungime și ardeți capetele cu o brichetă, aplicându-le una pe cealaltă, astfel încât să se lipească împreună de aproximativ 4 cm lungime. Aceasta va fi cureaua din spate..Făcând un halter
 12. Am pus o secțiune dublă pe mână ca pe nasul unui cal. Împingem capătul occipital lung, sudat de foc, într-o buclă, astfel încât să pară că trece prin partea din spate a capului calului și legăm un nod. Pentru a face acest lucru, împingeți capătul sudat sub buclă din partea obrazului animalului și trageți-l în bucla formată în același timp. Strângeți ușor nodul în partea de sus a buclei. Va fi ușor de dezlegat dacă este necesar. Reglați dimensiunea halterului cu capetele lungi ale coardei - le legăm împreună cu un nod plat dublu, dar nu strâns, astfel încât să fie ușor de reglat deja pe cal..Făcând un halterÎn același timp, la capetele nodului, lăsăm bucle de lungimea necesară prin care vom fila chumbur.

Video: realizarea unui halter

Cum să-l îmbraci

Trebuie să poți pune corect halterul. Dacă este purtat fără succes, poate enerva animalul. Nu ar trebui să provoace un sentiment de disconfort la animalul de companie. Și dacă totul merge bine, atunci calul va lucra cu emoții pozitive..

Important! Evitați să lipiți nasul calului în căpăstru atunci când puneți cureaua pentru gât în ​​spatele urechilor. Miscarea în sus din spate va determina animalul să-și ridice instinctiv capul în sus. Trebuie să încercați să direcționați mișcările în jos atunci când efectuați orice lucru în jurul capului animalului..
Experții recomandă să respectați următoarele reguli atunci când puneți halterul:
 1. Înainte de a efectua orice acțiune cu calul, asigurați-vă că acesta este calm și nu într-o stare nervoasă. De asemenea, nu trebuie să vă apropiați de cal din spate - acest lucru îl poate speria..
 2. În procesul de îmbrăcare a halterului, este recomandabil să vorbiți afectuos cu calul, să-l lăudați, să-i dați ceva gustos (morcov sau cub de zahăr).
 3. Abordarea calului din partea stângă este mai ușor de controlat. Prin urmare, majoritatea acestor dispozitive sunt stângaci. Acest dispozitiv este luat cu mâna stângă și arătat calului. Chumbur este aruncat peste mâna dreaptă sau peste greabănul animalului.
 4. Aruncă-le mâna dreaptă peste gât și îmbrățișează ușor calul.
 5. Când mâna dreaptă este aruncată, capătul curelei occipitale este luat și transportat peste gâtul calului. Dacă calul decide să plece, atunci va exista o buclă în jurul gâtului său, care va fi suficientă pentru a controla animalul.
 6. Cureaua de ceafă este în mâna dreaptă, iar cea portabilă în stânga. Din această poziție, puneți ușor halterul pe nas cu o mișcare lină..
 7. Apoi atașăm cureaua occipitală. Majoritatea cailor se simt confortabil cu această procedură și își întorc nasul către persoană pentru comoditate..

Video: cum se pune corect un halterEste destul de posibil să faceți singuri un halter, ghidat de o masă de dimensiuni cu puncte de tricotat cu nod. Un produs din frânghie sintetică este ușor de spălat și se usucă rapid, dar termenul său de valabilitate va fi mai scurt decât cel achiziționat. Va fi o căpăstru ușor pentru scăldat și pășunat animalul, dar nu este potrivit pentru persoanele neliniștite..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Cum să țeseți un halter pentru un cal cu propriile mâini