"Fitex" - picături sedative

FitexEste chiar dificil să presupunem că animalele noastre de companie pot experimenta stres la fel de mult ca și noi. De fapt, atât câinii, cât și pisicile încearcă în toate modurile posibile să arate că suferă. Prin urmare, fiecare proprietar ar trebui să poată distinge semnele animalului de companie și să alerge la farmacie veterinară la timp. Cel mai frecvent sedativ este Fitex. Dar cum funcționează și cum să îl aplicați, vă vom spune mai departe..

Compoziție și proprietăți

Fitoprepararea sedativă „Fitex” în 1 ml conține:

 1. Extract de valeriană de soc (Valeriana) - 0,025 g. Are un efect de înmuiere și normalizează activitatea cardiovasculară.
 2. Medicament natural uscat (Leonurus) - 0,025 g. Oferă efect anestezic și sedativ.
 3. Extract uscat de conuri de hamei (Humulus) - 0,025 g. Capabil să aibă un efect anticonvulsivant, să reducă percepția durerii, să înăbușe anxietatea, să reducă activitatea sexuală și manifestările agresive.
 4. Extract de Scutellaria Baicalensis - 0,025 g. Reduce tensiunea arterială, calmează, este un excelent antispastic.
 5. Glicerină, apă.
Important! Compoziția fitopreparării nu include zahărul, alcoolul și aromele.
Fitex

Această compoziție are un efect sedativ asupra sistemului nervos central al animalului și, spre deosebire de medicamentele pentru chimioterapie, nu dă un efect profund și distinct. Datorită compoziției sale ușoare, Fitex blochează senzația de anxietate și anxietate fără a exercita un efect hipnotic.

Prin puterea efectului asupra corpului animalelor domestice, agentul este clasificat ca o substanță inofensivă și, în volumele indicate de producător, nu prezintă efecte iritante, mutagene (modificări ereditare), alergice, resorptive și teratogene..

Probabil că veți fi interesat să știți este posibil să țineți câinii și pisicile împreună, modul în care pisicile văd lumea din jurul lor, de ce latra cainii, și, de asemenea, câți trăiesc pisici și câini.

Formular de eliberare

„Fitex” este o suspensie vâscoasă de culoare maro-roșiatică, cu un miros ușor și un gust ușor dulce. Picăturile sunt destinate utilizării în interior. Produsul se toarnă în flacoane cu picurător de 7, 10 și 50 ml din polimer sau sticlă, care sunt deja vândute în pachete de carton.Fitex

Indicații

Fitex este potrivit pentru multe animale cu sânge cald, inclusiv pisici și câini. Cu toate acestea, există unele diferențe în indicațiile de utilizare..

La masculi și cățele

Se poate administra un sedativ dacă câinele trebuie să corecteze tulburările de comportament nevrotice sau dacă animalul de companie prezintă următoarele simptome:

 • iritabilitate;
 • anxietate agravată;
 • excitabilitate nenaturală.
Proprietarii de câini vor fi interesați să citească despre, cum să aveți grijă în mod corespunzător de animalul dvs., cum să antrenezi un câine pentru a merge la toaletă pe stradă, dacă este necesar să tăiați ghearele câinelui, ce tunderea și îngrijire, și, de asemenea, cum să alegeți guler, bot și jucării pentru animalul tau de companie.
„Fitex” pentru câini
Important! Fitex poate fi utilizat ca prevenire a stresului.

La pisici și pisici

Va fi util ca felinele să ia „Fitex” dacă au astfel de situații stresante:

 • mergând la medicul veterinar;
 • efectuarea procedurilor medicale;
 • călătorii sau zboruri;
 • o mare adunare de oameni și animale (expoziții, sărbători etc.);
 • schimbarea locului de locuit;
 • absența îndelungată a proprietarului.

Medicamentul nu va interfera cu pisicile în timpul estului. În același timp, datorită scăderii hiperactivității, pisicile nu mai marchează teritoriul..

Știați? Pisicile și câinii pot obține, de asemenea, cataracta..
„Fitex” pentru pisici

Dozare

Deși medicamentul poate fi administrat atât pisicilor, cât și câinilor, cantitatea este măsurată pentru fiecare individ.

Câini

Dozajul medicamentului pentru câini este calculat pe baza greutății animalului de companie: pentru 1 kg de greutate - 1 picătură de Fitex.

Pisicile

Sigiliilor li se administrează 3-5 picături de medicament.

Când aveți grijă de pisica dvs., vă va fi de ajutor să aflați mai multe despre, cum să speli o pisică, cum să-l antrenezi la tavă, cum să alegi așternutul pentru pisici, cum să scapi de mirosul de urină de pisică, cum se face zgâriere stâlp și jucării pentru o pisică.

Mod de aplicare

„Fitex” este picurat la animale de companie, fie sub baza limbii, fie în buzunarul obrazului. Poate fi administrat amestecând într-o cantitate mică din deliciul preferat. Regim - de trei ori pe zi, cu o oră înainte de hrănire. Curs - 15-30 de zile.Fitex

Știați? Dacă pisica este sănătoasă, temperatura corpului este de +38–39 ° C. Când se îmbolnăvesc, temperatura poate scădea sau crește.

Efecte secundare

În majoritatea cazurilor, nu s-au observat efecte adverse ale medicamentului. Cu toate acestea, în unele cazuri (de exemplu, cu sensibilitate acută) pot apărea vărsături, letargie, iritabilitate, agitație excesivă, alergii.

Când se observă aceste simptome, medicamentul este întrerupt. În plus, trebuie amintit că acțiunea „Fitex” poate ascunde manifestarea simptomelor bolilor somatice.

Contraindicații

Principalul lucru pe care îl avertizează medicii veterinari este că animalul nu ar trebui să aibă o susceptibilitate crescută la componentele medicamentului. De asemenea, nu este de dorit să dați un sedativ dacă animalul de companie are tensiune arterială scăzută..Fitex

Important! Câinii din genul Greyhound sunt hipersensibili la fructele de hamei, prin urmare Fitex este contraindicat pentru ei.

Conditii de depozitare

La fel ca multe medicamente, Fitex trebuie păstrat într-un loc uscat și întunecat, la o temperatură de + 5-25 ° C. În acest caz, termenul de valabilitate nu trebuie să depășească 1,5 ani de la data fabricării medicamentului. Dacă s-a format un sediment în picături, sticla trebuie agitată înainte de utilizare..

Analogi

Dacă ați stabilit că Fitex nu este potrivit pentru animalul dvs. de companie, puteți utiliza preparate similare:

 • Opriți stresul;
 • „Pisica Baiyun”;
 • Senin Um;
 • „Nutri-Vet”.
"Travmatin" are, de asemenea, un efect calmant (pentru pisici și câini).
Analogi
Știați? Nu numai oamenii, ci și câinii sunt predispuși la efectul placebo.
Astăzi am prezentat informații despre popularul remediu pe bază de plante "Fitex" pentru calmarea animalelor de companie. Sperăm că aceste cunoștințe vă vor ajuta prietenul să suporte fără durere diferite situații stresante.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Fitex" - picături sedative