Fitex pentru câini

Phytex este un sedativ pe bază de plante care este utilizat pentru ameliorarea stresului și corectarea comportamentului la câini. Medicamentul este produs de producătorii autohtoni, prin urmare are un preț accesibil.

Fitex pentru câini

Extractele din plante acționează ca substanțe active într-o soluție de apă-glicerină:

 • valeriană;
 • sunătoare;
 • hamei;
 • Scutellaria baikal.

Conținutul de substanțe active este de 100 mg pe 1 ml de medicament. Compoziția nu include aditivi chimici.

Preț

Costul picăturilor Fitex pentru câini depinde de mărimea ambalajului:

 • 10 ml - 140-160 ruble;
 • 50 ml - 270-320 ruble.

Proprietăți farmacologice

Medicamentul afectează delicat corpul, în special sistemul nervos, corectând astfel comportamentul animalului în situații de stres. Acțiunea complexă se datorează faptului că preparatul conține componente care se completează reciproc:

 1. Valeriana are un efect calmant asupra sistemului nervos, îmbunătățește funcționarea sistemului cardiovascular.
 2. Motherwort are proprietăți sedative excelente și ameliorează durerea.
 3. Extractul de hamei scade tensiunea arterială.
 4. Calota craniană Baikal ajută la scăderea fricii, elimină crampele și spasmele, reduce activitatea sexuală, care poate provoca anxietate și hiperactivitate.

Câine activ

Indicații de utilizare

Unii oameni cred din greșeală că numai oamenii pot experimenta stresul. Această condiție este tipică pentru animale, în special în situații non-standard. Manifestarea tulburărilor sistemului nervos se poate manifesta în moduri diferite. Unele animale devin excesiv de active și uneori agresive. Pot să scâncească și să latre, să strice lucrurile și chiar să se comporte într-un mod neobișnuit, de exemplu, mâncând lucruri necomestibile. Dimpotrivă, alte animale de companie devin apatice, refuză să se joace și să mănânce..

Stresul poate provoca probleme de sănătate mai grave. Picături Fitex poate preveni stresul la câini sau comportamentul corect în caz de tulburări ale sistemului nervos. Medicamentul este prescris:

 • cu activitate excesivă;
 • când este entuziasmat;
 • în timpul activității sexuale (marcarea teritoriului);
 • cu frici și fobii;
 • cu iritabilitate.

Câinele doarme

De asemenea, un medicament complex este utilizat pentru a preveni stresul în astfel de situații:

 • în timpul transportului;
 • când mergi la medicul veterinar;
 • când sosesc oaspeții;
 • la plecarea proprietarului;
 • în timpul antrenamentului;
 • când vizitați expoziții;
 • atunci când stați în hoteluri zoologice și în alte locuri cu o mare concentrație de animale.

Uneori medicamentul este utilizat ca parte a terapiei complexe înainte de operație. Ajută la prevenirea sentimentelor excesive care sunt transmise animalului de la proprietar. În caz de leziuni, Fitex ajută nu numai la normalizarea stării mentale, ci și la reducerea durerii.

Câinele este pregătit pentru operație

Baza plantelor face medicamentul sigur, dar trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de al utiliza..

Avantaje și dezavantaje

Picăturile Fitex pentru câini au o serie de avantaje:

 1. Compoziția conține doar ingrediente naturale care au un efect ușor.
 2. Nu conține zahăr, alcool etilic sau aditivi chimici.
 3. Ușor de folosit.
 4. Au un preț accesibil.
 5. Nu este necesară prescripția medicului.
 6. Nu provoca efecte secundare și sunt bine tolerate de animale.
 7. Nu provoacă somnolență și letargie.
 8. Nu conține hormoni.
 9. Ambalare convenabilă. Sticla este echipată cu o pipetă pentru măsurarea medicamentelor.
 10. Non-dependență, cu utilizare pe termen lung.

Cățelușul doarme

Dezavantajele includ necesitatea unui tratament pe termen lung (de la 2 la 4 săptămâni). Medicamentul acționează ușor asupra corpului și nu dă un efect instantaneu. Mai mult, este sigur pentru animale, cu condiția să fie utilizat corect și să nu existe contraindicații..

Instructiuni de folosire

Dozajul Phytex se calculează ținând cont de greutatea animalului. Pentru fiecare kilogram de animal de companie, va trebui să măsurați 1 picătură de medicament. Medicamentul trebuie administrat cu o oră înainte de hrănire. Medicamentul este injectat forțat la rădăcina limbii. Dacă această procedură este dificil de realizat, puteți picura medicamentul într-o cantitate mică de alimente. Sunt potrivite hrana uscată sub formă de granule, carne tocată și o bucată de carne sau alte delicatese preferate pentru animale de companie..

Instrucțiunile indică faptul că Fitex trebuie administrat câinilor de trei ori pe zi. Durata tratamentului este de 15 până la 30 de zile, în funcție de starea animalului.

Dacă este planificat un eveniment care poate provoca stres câinelui (o expoziție, sosirea oaspeților, o excursie la veterinar), medicamentul trebuie administrat cu câteva zile în avans. În acest caz, animalul de companie va putea supraviețui unei situații non-standard fără abateri grave de la comportamentul obișnuit..

Contraindicații și efecte secundare

Medicamentul este contraindicat pentru utilizare în prezența intoleranței individuale la componente, precum și a tensiunii arteriale scăzute. Medicamentul este considerat sigur, prin urmare este permis să fie utilizat de către femelele și puii însărcinați și care alăptează. Este adevărat, în acest caz, consultația unui medic este imperativă..

Câine în stres

Nu utilizați medicamentul pentru a trata câinii ogar. Au o sensibilitate crescută la componentele conținute în extractul de hamei..

Medicamentul pe bază de plante nu provoacă efecte secundare și este bine tolerat de animale. Poate provoca reacții nedorite numai dacă există o alergie la componente. În acest caz, pot apărea următoarele simptome:

 • mâncărime;
 • roșeață și erupții pe piele;
 • greață și vărsături;
 • diaree;
 • hiperactivitate;
 • tulburari ale somnului.

Dacă se găsesc astfel de manifestări, trebuie să încetați să luați medicamentul și să consultați un medic. În funcție de starea animalului de companie, medicul veterinar poate prescrie antihistaminice și tratament simptomatic.

Caracteristici de stocare și utilizare

Soluția medicamentoasă nu are nevoie de depozitare specială, este suficient să urmați câteva recomandări simple:

 1. Temperatura aerului trebuie să fie pozitivă și să nu depășească 25 de grade.
 2. Păstrați produsul departe de lumina directă a soarelui și de sursele de căldură..
 3. Păstrați Fitex în ambalajul său original conform termenilor indicați de producători..

După data de expirare, nu trebuie să utilizați picături. Nu există substanțe chimice periculoase în compoziție, astfel încât medicamentul nu are nevoie de eliminare specială. Nu este nevoie să fierbeți soluția sau să efectuați alte manipulări.

Flacon Phytex

Înainte de a măsura cantitatea de medicament, sticla trebuie scuturată puțin, astfel încât precipitatul format să se dizolve în lichid. Când lucrați cu medicamentul, nu este necesar să luați măsuri de precauție, deoarece nu reprezintă un pericol pentru oameni. O excepție poate fi reacțiile alergice la componentele medicamentului..

Recenzii proprietarului

Anastasia, proprietarul pinilor cu păr scurt:

„Înainte, câinele meu se temea să fie singur în casă. Urla teribil dacă ieșeam din casă. Era nervos și deseori era atent la trecătorii de pe stradă. La sfatul medicului veterinar, am cumpărat picături Fitex. Am băut 10 zile. Rezultatele sunt uimitoare. Câinele s-a schimbat chiar în fața ochilor noștri, nu mai urlă și nu scoate sunete înfiorătoare, dar în același timp nu există somnolență sau letargie. Am fost foarte mulțumit de drog ".

Galina, proprietarul spanielului:

„Bărbatul nostru este foarte neliniștit când o fată de alături începe să se încălzească. Nu vreau să castrez câinele, deoarece participă constant la expoziții. Anterior, fiecare estrus era un adevărat test, până când un prieten o sfătuia cu picături liniștitoare. Acum câinele nostru rămâne calm în orice situație ".

Ludmila, amanta fox terrierului:

„Fata noastră se temea teribil de închiderea gurilor de aerisire din tiraj. Când am văzut așa ceva, am alergat la baie și am tremurat mult timp acolo. Picăturile Fitex au ajutat la rezolvarea problemei. I-au luat timp de aproximativ trei săptămâni. Acum Alka nu reacționează în niciun fel la ferestrele care se mișcă independent. Comportamentul a revenit la normal ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Oleg, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

„Picăturile calmante Fitex acționează diferit asupra diferitelor animale. Unii ajută să scape de stres și frici, în timp ce alții provoacă reacții nedorite. Și, deși preparatul este pe bază de plante, vă recomand să îl administrați sub supravegherea unui medic. ".

Victoria, medic veterinar cu 5 ani de experiență:

„Fitex este un sedativ accesibil și eficient. De multe ori îl prescriu pentru prevenirea stresului la câini dacă este planificată o excursie la o expoziție sau la un alt eveniment care poate provoca tensiune nervoasă. În practica mea, există mai multe cazuri când a ajutat să scape de o fobie (furtuni, artificii). Medicament sigur care este bine tolerat de animale ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Fitex pentru câini