Habitat, stil de viață și aspectul raței mandarine

pește mandarinăUn pește exotic care va atrage atenția oricui cu culoarea sa. Peștele mandarin este foarte popular printre acvaristi. Cunoscut și sub numele de pește psihedelic, rață de mandarină verde și dungată.

Habitat

Acest pește carnivor de apă dulce ne-a fost adus din Oceanul Pacific. Locuiește în emisfera sudică, lângă Australia, lângă Indonezia și Filipine. Peștii nu înoată departe de recifele de coastă, adoră lagunele ascunse și protejate. Nu este atât de ușor pentru un turist să le cunoască - aceste creaturi multicolore duc un stil de viață complet activ și natural..

pește mandarină

De cele mai multe ori, peștele trăiește în partea de jos, deoarece există destui crustacei mici pe care se hrănesc tangerinele. Sunt termofile, prin urmare se găsesc mai des în apele puțin adânci..

Știați? Unele mărci de ruj conțin aceleași substanțe ca și solzii de pește. Acestea dau strălucire rujului.

Aspect

Aspectul raței mandarine seamănă cu un taur, pe care îl numește adesea, dar acest lucru este greșit. De fapt, ea este din familia lirei și bibanul escadrilei.. Acest pește nu poate fi confundat cu niciun altul - culoarea sa este unică. Albastru azur, galben, portocaliu, violet, verde - și acestea nu sunt toate culorile care sunt ascunse pe corpul raței mandarine. Ținuta ei amintește de haina mandarinelor chineze, oficiali din China imperială. De fapt, de aici și numele peștilor. Vopselele sunt strălucitoare, cu pete și dungi care creează modele unice. Baza acestei imagini este albastră. Apropo, există datorită celulelor speciale cromatofore. Au pigment care refractează lumina..

pește mandarină

Dimensiunea unei rațe mandarină nu depășește 6 cm, corpul său arată ca o torpilă, capul are ochi mari bombați. Aripioarele sunt rotunde, aripioarele abdominale sunt aproape de gât și există până la 2 aripioare pe spate. Gura este aproape invizibilă, este capabilă să avanseze. Corpul în sine este acoperit de mucus.

Întreținerea acvariului

Numai acvaristii profesioniști pot păstra cu succes acest pește. Necesită nu numai îngrijire specială, ci și nutriție specială. Într-un acvariu, peștii pot crește până la 10 cm lungime.

Știați? Unii pești știu cum să controleze temperatura corpului - de exemplu, rechinul alb crește gradul dacă vânează în apele reci.

Dacă decideți să începeți acasă, atunci trebuie să cunoașteți regulile de bază:

pește mandarină

  • apa din acvariu ar trebui să fie caldă - de la 24 ° C;
  • este mai bine să păstrați rața mandarină într-un acvariu de specii (astfel încât alți pești să nu fie acolo, altfel pot depăși frumusețea multicoloră în căutarea hranei și o pot lipsi de hrană);
  • o persoană are nevoie de cel puțin 300 de litri de apă.

Pentru confort în acvariu, află, ce temperatură este potrivită pentru pești, cum să alegi un sol și autocolant de fundal.

Stilul de viață și comportamentul

Rațele mandarine explorează încet coralii în căutarea hranei. Sunt mici și aproape invizibili pentru alți pești, așa că rareori cad pradă prădătorilor..

Ei preferă un stil de viață solitar. Se pierd în perechi numai în timpul sezonului de împerechere. Ei trăiesc activ în timpul zilei, preferă să se odihnească noaptea.

pește mandarină

Compatibilitate

Datorită încetinirii mandarinelor, nu este recomandat să le plantați cu pești agili.. Acesta din urmă le va mânca pur și simplu. Dar puteți ieși din situație în acest fel: faceți un alimentator mic, în care vecinii nu se pot încadra și trimiteți-l până la fund. Astfel, rața mandarină va avea propriul său alimentator..

Vă rugăm să rețineți că peștii agili includ: pește zebră, barbele, somn, nannakara neon, chirurg pește și spini

Dar, în general, acești pești sunt pașnici, pot aranja lupte numai cu rudele lor. Deci, este mai bine să le rezolvați unul câte unul sau maxim în perechi..

pește mandarină

Amenajarea acvariului

Dacă decideți să aveți mandarină acasă, atunci obțineți un acvariu mare. Este necesar să se recreeze condițiile sălbatice ale habitatului peștilor - recifele de corali. Trebuie să existe o mulțime de corali.

Important! Înainte de a introduce pești în acvariu, recifele de corali trebuie înmuiate în apă timp de cel puțin 1 lună.

Bărbatul frumos curcubeu iubește diferite adăposturi, așa că nu cruțați ciocanele decorative, castelele și alte lucruri. Este necesar să instalați filtrarea și aerarea apei. Aciditatea habitatului nu depășește 8,4. Acvariul ar trebui să fie luminat moderat. Pietricele mici sunt, de asemenea, potrivite pentru așezarea fundului. Oligoelemente pot fi adăugate la apă. Săptămânal, 25% din volumul de apă trebuie schimbat.

Folosiți un produs pentru a curăța acvariile „Sidex”, „Verde de malachit”, Albastru de metil și filtru

Reproducere

Adesea, crescătorii vând animale de companie, nu numai prinse în habitatul lor natural, ci și crescute acasă. Prin urmare, reproducerea acasă este posibilă. Este important să oferiți un mediu de viață confortabil peștilor.

pește mandarină

Când partenerii decid să se înmulțească, ei efectuează un fel de dans, circulând în apă. În timpul acestui ritual, ei aruncă ouă, care pot fi de la 12 la câteva sute.

Important! Masculii mari și puternici au un avantaj față de femele. Acest lucru trebuie luat în considerare dacă există mai mulți masculi în acvariu..

Alimente

Este aproape imposibil să oferiți unei mandarine o nutriție ca în natură. Prin urmare, va trebui să o obișnuiască cu alte alimente. Viermii de sânge, viermii mici și alte alimente vii vor funcționa. De asemenea, trebuie să aflați de la crescător cu ce a hrănit animalul de companie, deoarece există posibilitatea ca peștele să fie deja obișnuit cu mâncarea respectivă și să nu-l perceapă deloc pe celălalt..

pește mandarină

Inamici

Rața mandarină poate deveni cu ușurință hrană pentru un individ mai mare. Dar natura a avut grijă de protecția sa - peștele are 4 spini dorsali și anal, așa că puțini oameni vor dori să-l mănânce.

Vă rugăm să rețineți că cei mai populari pești de acvariu sunt: ancistrus, astronote, guppy, gourami, disc, lalius, pecilia, purtător de sabie, peștișor de aur, scalari, cocos de peste.

Durata de viata

Dacă este întreținută corespunzător, rața mandarină poate trăi într-un acvariu până la 10-12 ani.

pește mandarină

Peștele curcubeu va împodobi orice acvariu. Chiar înainte de al începe, trebuie să vă pregătiți pentru îngrijirea acestuia - cumpărați și insistați corali, echipați un acvariu și asigurați temperatura corectă a apei.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Habitat, stil de viață și aspectul raței mandarine