Rex boem

Bohemian Rex, numit și Pisica Cehă Cârlionțată, este considerată o rasă relativ tânără. A fost recunoscută de o singură asociație și apoi ca una experimentală. De fapt, Bohemian Rex este aceeași pisică persană, doar cu părul creț..

rasa pisică boem rex

Unii felinologi sugerează că gena care este responsabilă pentru părul creț a fost obținută de persani din Rex german în anii 50-60. Alții cred că în Cehoslovacia, crescătorii au traversat în mod deliberat persani cu Rex pentru a obține o nouă rasă. Rasa Bohemian Rex este înregistrată ca experimentală la organizația FIFE. Alte asociații și federații felinologice nu se grăbesc să recunoască rasa.

Aspect

Bohemian Rex a copiat aproape complet constituția pisicilor persane. Se deosebesc de rudele lor cele mai apropiate doar prin tipul de haina. În exterior, ele sunt, de asemenea, foarte asemănătoare cu reprezentanții rasei americane. Silkirk Rex.

Capul este masiv, rotunjit, cu un craniu larg convex. Dimensiunile sunt proporționale cu corpul. Bot cu pomeți largi și obraji bine umpluți. Nasul este scurt, cu o tranziție ascuțită spre frunte. Lungimea podului nasului este aproximativ egală sau mai mică decât lățimea sa. Nasul este larg, convex, cu pasaje nazale deschise. Barbia cu nasul și fruntea trebuie să fie în linie verticală. Ochii sunt mari, deschiși, rotunzi, colorați în funcție de culoarea hainei. Urechile sunt mici, așezate jos și late. Corpul este masiv, lat, cu spatele scurt și pieptul rotunjit. Abdomenul este ferm și rotund. Coada este scurtă, dreaptă, groasă. Musculatura este bine dezvoltată. În general, pisicile arată compact.

Haina este lungă, moale și ondulată, nu se ondulează doar pe față și urechi. Substratul este bine dezvoltat. Culorile sunt aceleași cu cele ale Rexului german, cel mai adesea bicolor, țestoasă, crem și albastru.

Rex boem

Caracter

Bohemian Rex are un temperament calm și echilibrat. Sunt animale foarte inteligente și rezervate. Sunt ascultători, afectuoși și prietenoși cu toți membrii familiei. Sunt destul de sociabili și comunicativi. Persoanele din afară sunt de obicei tratate cu reținere. Mai ales liniștită, rareori miaună. Pisicile adulte boeme sunt greu de captivat jocul; preferă un stil de viață calm și măsurat.

Întreținere și îngrijire

Boemii Rex, la fel ca persii, apreciază foarte mult confortul casei și cu greu pot suporta o schimbare de peisaj. Prin urmare, nu le place să se mute, nu le plac companiile zgomotoase și stresul constant. Sunt minunate pentru păstrarea într-un apartament sau într-o casă privată, dar chiar și cu acces gratuit la stradă, nu vor merge departe.

Îngrijire

Îngrijirea Rex este dificilă. Paltonul lung și ondulat este foarte încurcat. Se pare că covorașele se formează mai repede decât sunt pieptănate. Și este recomandabil să pieptănați Bohemian Rex cel puțin de două ori pe zi folosind o perie moale și zgâriind ușor fiecare zonă. Se scaldă la nevoie, de obicei de 3-4 ori pe an. După șampon, este indicat să folosiți un balsam care să ușureze pieptănatul. Pisicile trebuie, de asemenea, să își clătească ochii zilnic și să mențină căile lacrimale uscate. Urechile se curăță o dată pe săptămână, iar ghearele sunt tăiate de 1-2 ori pe lună.

Puteți hrăni Bohemian Rex atât cu produse naturale, cât și cu furaje gata preparate. Fiecare proprietar alege opțiunea care i se potrivește. Merită luat în considerare faptul că aceste pisici nu sunt foarte active, astfel încât dieta nu ar trebui să conțină multe grăsimi și carbohidrați..

de unde să cumperi rex boem

Sănătate

Rasa este foarte rară și are un număr mic. În plus, lucrările la acesta nu au fost încă finalizate complet, deci nu există date oficiale privind bolile genetice și ereditare. Există dovezi că crescătorii întâmpină cel mai adesea patologii pe care boemii le-au moștenit de la pisicile persane. Predispoziția la boli ale căilor respiratorii superioare, ca la alte rase cu bot scurt, este asociată cu structura lor specială. De asemenea, există cardiomiopatie hipertrofică, boli renale polichistice, boli oftalmice.

De unde să cumperi un pisoi. Preț

Boemia Rex, în ciuda aspectului său original, nu s-a răspândit. Rasa este foarte mică chiar și în patria sa. Motivul pentru aceasta a fost îngrijirea dificilă și aspectul dezordonat al hainei creț, care arată dezordonat chiar și după o îngrijire bună. Este puțin probabil să fie posibil să găsiți un pisoi din această rasă în CSI și va costa cel puțin 30.000 de ruble. Majoritatea animalelor sunt concentrate în patria rasei din Republica Cehă și Slovacia. Gama de preț variază foarte mult. În medie, pisicuțele costă 300 de dolari, desigur, excluzând transportul către un nou loc de reședință..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată