Creșterea gobii pentru carne - un exemplu de plan de afaceri

Cum să crească gobii pentru carneÎn condiții moderne, afacerea privată este o modalitate excelentă pentru oameni de a rezolva problemele financiare. Și pentru mulți nu este doar o sursă de mare profit, ci și încredere în viitor și oportunitatea de a avea mai mult timp liber..

Cu toate acestea, nu toată lumea reușește în această afacere. Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să găsiți o idee de afaceri adecvată. Mai mult decât atât, trebuie să fie unic pentru ca afacerea să genereze câțiva ani, iar câștigurile din această idee au fost destul de semnificative. Astăzi, pentru a-și începe afacerea, antreprenorii aspiranți pot alege diverse tipuri de venituri: reproducerea cailor, vacilor, iepurilor și chiar a animalelor exotice, cum ar fi zibă. O mulțime de oameni sunt atrași de creșterea gobii pentru carne ca afacere.

Creșterea taurilor - plan de afaceri

Atunci când un antreprenor cu experiență se apucă de treabă, știe deja că construirea unei afaceri de succes este posibilă numai dacă sunt combinați mai mulți factori: alegeți ideea potrivită și implementați-o corect. În punerea în aplicare a planului său, un antreprenor novice trebuie să calculeze din timp fiecare pas, întrucât orice chiar și cea mai mică greșeală este o cale spre eșec..

Pentru a evita astfel de consecințe nedorite, trebuie să începeți să organizați o afacere cu elaborarea unui plan de afaceri. Acest document ar trebui să reflecte toate acțiunile care vor fi efectuate în procesul de implementare a ideii:

  • evaluarea profitabilității proiectului;
  • investiții financiare;
  • perioade de rambursare a afacerii.

O ilustrare clară a ceea ce ar putea arăta acest document plan de afaceri pentru reproducerea taurilor.

Avantajele unei afaceri de creștere și creștere a taurului

  • Avantajele unei afaceri de creștere a tauruluiPrincipalul avantaj al acestei afaceri este investiția minimă. Principalele dificultăți sunt asociate cu faptul că necesită mult efort și timp pentru a avea grijă de animale. Bineînțeles, nu se poate lipsi de anumite investiții materiale. Dar această afacere este atractivă, deoarece poate fi organizată în zonele rurale, practic fără capital de început;
  • Rentabilitate rapidă a afacerilor. De obicei, suma investită poate fi returnată în doi ani. De fapt, nu mult, dacă vă amintiți câți bani au fost cheltuiți pentru punerea în aplicare a ideii..
  • Piață largă de vânzări. Desigur, nu ar trebui să existe probleme cu vânzarea de bunuri. Oferta dvs. de cooperare va fi fără îndoială acceptată de companii precum restaurante, supermarketuri și abatoare, astfel încât veți avea întotdeauna un partener căruia îi puteți furniza în mod regulat carne.

Înregistrarea afacerii

Înregistrarea este opțională la început. Acest lucru se aplică acelor cazuri când animalele tale sunt nesemnificative, printre care folosiți doar câteva capete de vânzare. Va trebui să acționați complet diferit dacă vă stabiliți un obiectiv pentru a crea o fermă pentru creșterea gobii. Apoi, înregistrarea la biroul fiscal ca antreprenor individual va fi un pas obligatoriu pentru dvs. De asemenea, va trebui să parcurgeți procedura de eliberare a certificatelor care vă pot confirma calitatea cărnii. Prezența lor va fi o necesitate pentru dvs. dacă veți colabora cu supermarketuri și restaurante care sunt interesate de produsele dvs..

Puteți descrie activitatea afacerii dvs. după cum urmează: mai întâi trebuie să cumpărați animale tinere, să le hrăniți și apoi să le vindeți pentru carne. Este foarte dificil să spui exact care va fi venitul tău, deoarece aici trebuie să ții cont de numărul animalelor tale și de prețul pe care l-ai stabilit pentru produsele tale în momentul vânzării..

Achiziționarea vițeilor pentru reproducere

Cum să cumperi tauriPrimul pas pentru tine ar trebui să fie achiziționarea de animale tinere, pe care le vei îngrasa în scopul vânzării. Cel mai simplu mod de a rezolva această problemă este contactând cea mai apropiată fermă. Cu toate acestea, trebuie să abordați această problemă foarte amănunțit, deoarece este important să determinați numărul de capete și rase, deoarece acest lucru va afecta direct perioada de recuperare a afacerii dvs..

Rasă

Nu trebuie subestimat importanța selecției rasei, deoarece acest lucru va afecta momentul păstrării și îngrășării taurilor pentru vânzare. Cel mai bine este ca acestea să fie animale care se îngrașă rapid, iar carnea lor are un gust excelent..

Prin urmare, dacă acest lucru este posibil, se recomandă să se acorde preferință următoarelor rase:

  • simmental;
  • Kazah cu cap alb;
  • Hereford;
  • Charolese.

Întreținerea și îngrijirea animalelor

Factorii la fel de importanți de care depinde eficiența afacerii dvs. sunt îngrijirea, hrănirea și condițiile animalelor. Chiar înainte de a începe să vă implementați ideile, ar trebui să aflați în ce condiții ar trebui ținute animalele și cu ce hrană trebuie să li se ofere..

Loc pentru conținut

Ce condiții să creezi pentru tauriPentru a crește gobii veți avea nevoie padoc special, care vă va permite să mergeți cu animale în el. Prin urmare, unul dintre elementele de cost pentru dvs. va fi închirierea unui teren pentru pășune. Deși sezonul estival este suficient pentru ca taurii să câștige greutatea necesară, nu te poți descurca fără să te plimbi..

Dacă vițeii rămân tot timpul în tarabă, vor deveni agresivi și, pe lângă aceasta, se vor îmbolnăvi adesea. Prin urmare, dacă doriți să obțineți o creștere bună în greutate și carne de calitate, ar trebui să acordați o atenție specială creării condițiilor adecvate pentru păstrarea și pășunatul animalelor..

De asemenea, va trebui să aveți grijă de stiloul în sine, păstrându-l curat. Trebuie să urmezi, pentru a-l menține uscat și curat. Dacă ați planificat inițial să organizați o fermă cu un efectiv de câteva zeci de viței, atunci nu vă puteți lipsi de ajutoare, astfel încât să puteți curăța și hrăni animalele în mod regulat.

Cum să hrăniți corect taurii?

Dieta vițeilor tineri ar trebui să se bazeze pe lapte. Un animal va avea nevoie de aproximativ 8 litri pe zi. După ce ați ajuns la o lună, puteți începe să faceți ajustări ale dietei, înlocuind parțial laptele cu furaje. În același timp, animalele trebuie eliberate pe pășune..

Dar, pe lângă iarba, pe care gobii o vor mânca în timp ce pasc pe pășune, ar trebui să dați și alte produse - cartofi, morcovi, porumb, morcovi, siloz, cereale și porumb.

Trebuie să vă asigurați că animalele dvs. au cantitatea necesară de apă. Pentru a face acest lucru, va trebui să aranjați băuturi speciale..

O nutriție adecvată este unul dintre factorii cheie în asigurarea creșterii rapide în greutate. Prin urmare, această problemă trebuie abordată cu deosebită atenție..

Personal angajat

Reguli de dezvoltare a afaceriiEste puțin probabil ca tu singur să ai suficientă putere pentru a menține o mini-fermă. Vă rugăm să rețineți că va trebui să vă ocupați de multe probleme: hrăniți animalele în fiecare zi, scoateți-le la pășune, păstrați taraba curată.

Tu cu siguranță va avea nevoie de ajutoare - oamenii cărora le încredințați munca de îngrijire a animalelor. Luați-vă personalul foarte în serios - aceste persoane ar trebui să fie responsabile pentru munca lor, astfel încât să fiți mulțumit de condițiile de păstrare a animalelor. De exemplu, dacă ferma dvs. are două duzini de capete, atunci va trebui să angajați 2-3 persoane.

De asemenea, veți avea nevoie de serviciile unui medic veterinar. El va face vaccinări preventive și va observa animalele pentru a detecta boala la primele simptome și a începe tratamentul. Aici puteți face două lucruri: aranjați-vă cu un medic veterinar local pentru o taxă pentru a vă examina periodic animalele sau puteți include o persoană special instruită în personalul dumneavoastră..

Cât poți câștiga la reproducerea taurilor acasă?

De obicei, până în momentul în care animalele câștigă greutatea optimă pentru sacrificarea lor pentru carne, trebuie să ne așteptăm de la 1,5 ani la 20 de luni. În acest moment, vițelul poate cântări între 350 și 500 kg. În fiecare caz, prețurile pentru achiziționarea cărnii vor fi diferite, deoarece aici trebuie să țineți cont de locul de reședință și de canalele de distribuție. Veți beneficia foarte mult dacă lucrați direct cu restaurante sau supermarketuri pentru a vă furniza produsele. Cooperând cu angrosiști, profitul dvs. nu va fi atât de mare.

Trebuie să vă bazați pe faptul că vă veți întoarce investiția în organizarea unei afaceri pentru creșterea vițeilor în aproximativ 1-2 ani. Luând în considerare acest lucru, profitabilitatea unei astfel de afaceri pare să fie destul de mare, dar va trebui să cheltuiți mult timp și efort pentru a pune în aplicare totul corect. În această afacere, succesul este obținut numai de acele persoane care nu se tem de munca fizică și au dorința sinceră de a avea loc ca profesioniști în acest domeniu..

Concluzie

Cum să crească gobii pentru carneActivitatea de a crește gobii pentru vânzare pentru carne este atractivă, deoarece, cu puțin timp și investiții financiare minime puteți obține profit tangibil. Dar asta nu înseamnă că totul este atât de simplu aici. Un antreprenor nu trebuie doar să aibă anumite cunoștințe, ci și să aibă dorința de a lucra. Una dintre primele întrebări pe care va trebui să le rezolve este să aleagă rasa potrivită.

Condițiile în care țineți animalele sunt la fel de importante. Prin urmare, ar trebui să acordați o atenție specială acestui moment. Este important nu numai să rezolvi problema alimentelor, ci să te gândești la crearea unui loc pentru pășunatul animalelor. Într-adevăr, fără aceasta, este imposibil să te bazezi pe faptul că poți crește tauri puternici și sănătoși..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Creșterea gobii pentru carne - un exemplu de plan de afaceri