Hamac pentru pisici diy

După cum știu proprietarii de pisici, aceste animale capricioase tind să se întindă pe hainele stăpânilor lor, lăsând resturi de blană sau gheare pe ea, urcându-se în dulapurile lor și făcând o mizerie acolo. Un hamac pentru pisici DIY este o soluție excelentă pentru această problemă. Vă va permite să identificați în mod clar locul permanent al animalului de companie în casă..

Hamacul poate fi amplasat oriunde, sub un scaun, sub o masă, pe raftul inferior al unui dulap sau lângă un radiator cald. În plus, este destul de simplu să-l faci cu propriile mâini, economisind nu doar puțin spațiu în cameră, ci și fonduri pentru a cumpăra lucruri scumpe de la un magazin de animale de companie..

Hamac de pâslă

Pisică în hamac

Cum să faci un hamac pentru o pisică cu propriile mâini din materialul de mai sus va demonstra un master class. Materialul este destul de plăcut și pisicii îi va plăcea cu siguranță. Puteți așeza hamacul agățându-l între picioarele scaunului.

Pentru fabricarea produsului veți avea nevoie de:

 • simțit;
 • Velcro pentru haine;
 • fir de cusut puternic;
 • bandă de hamac.

Materiale pentru hamac de pâslă

Panglicile netede nu trebuie alese, deoarece se uzează rapid. Înainte de a achiziționa materialul, este necesar să se măsoare distanța dintre picioarele scaunului. Dacă bucata de pâslă este mare, excesul poate fi tăiat cu foarfeca, folosind o riglă și un creion moale pentru a marca limitele.

Material tipar

Când baza hamacului este pregătită, este necesar să o întăriți tăind-o în jurul marginilor cu bandă. Pentru a ușura lucrul cu acesta, puteți fixa panglica cu cleme de papetărie, astfel încât să nu alunece și produsul să se dovedească mai fin și mai precis.

Întărirea marginilor

Este demn de remarcat faptul că nu este necesar să folosiți Velcro pentru a atașa patul de pisică suspendat. Din aceeași bandă puteți face bucle, pentru care puteți lega ulterior hamacul de picioarele scaunului.

Borduri de cusut Pandantiv hamac Pandantiv hamac

Cu toate acestea, curelele cu velcro sunt mai practice de utilizat, deoarece se atașează rapid și sigur, permițându-vă să reglați tensiunea hamacului. Ele nu alunecă sau se desprind, spre deosebire de bandă. În acest caz, lungimea excesivă a benzii este tăiată, iar Velcro este cusut peste ea. Este important să fixați ferm cu cusături suprafețele unde se vor uni.

Atașarea Velcro Atașarea Velcro

Asta e tot. Rămâne doar să fixezi hamacul pe scaun și să te asiguri că nu este mișcat, altfel poți deranja visul dulce al pisicii. Și atunci poți să-ți inviți în siguranță animalul de companie la încălzirea casei.

Atașarea unui hamac pe un scaun

Folosind o metodă similară, puteți face un hamac pentru o pisică cu propriile mâini pe o baterie caldă în perioada de toamnă-iarnă..

Dacă se dorește, alte materiale pot fi utilizate pentru un astfel de hamac, de exemplu, fleece. Când achiziționați o bandă pentru tăiere, se recomandă să o pliați în jumătate pentru a obține cu precizie lățimea optimă.

Combinația de culori a materialelor este la fel de importantă. Acest lucru va permite produsului finit să fie mai bine combinat cu interiorul din casă și, în general, vă rog ochilor. Nu vă supărați dacă la început animalul dvs. de companie este indiferent față de noul șezlong. Îi va lua timp să se obișnuiască și apoi munca proprietarului va răsplăti cu siguranță cu un zumzet plăcut.

Atașarea unui hamac pe un scaun

Hamac de răchită

Pisică în hamac

Următoarea opțiune pentru realizarea unui hamac este potrivită pentru femeile ac. Produsul realizat utilizând tehnica macrame este cât se poate de similar cu un analog de răchită care se găsește adesea în căsuțele de vară și în casele private, singura diferență constă în mărimea lor. Pentru a afla cum să faci un hamac pentru o pisică folosind această tehnică, clasa magistrală de mai jos te va ajuta.

Pentru producție veți avea nevoie de:

 • fire pentru țesut macrame (puteți folosi fire pentru tricotat);
 • scândură de lemn de aproximativ 70 cm lungime (în funcție de distanța dintre picioarele scaunului);
 • două carabiniere pentru fixarea produsului finit;
 • rigla pentru măsurare precisă;
 • bandă scotch pentru fixarea firelor;
 • foarfece;
 • burghiu;
 • ferăstrău mic.

Instrumente pentru hamac

Folosind o riglă și un creion, trebuie să marcați mijlocul scândurii și apoi să o vedeți în jumătate. Cu toate acestea, puteți lua două scânduri mai mici..

Marcare Wireframe

Trecând puțin înapoi de la marginile lamelelor, găurile sunt găurite cu un burghiu, unde firele viitorului hamac vor fi filetate în viitor. Este important ca totul să fie simetric, altfel patul suspendat va fi înclinat într-o parte.

Firul se desfășoară pe toată lungimea barei, iese prin ambele găuri și se adună în partea de sus într-un nod de care se va agăța carabina. Lungimea firului se măsoară independent, în funcție de înălțimea scaunului. Hamacul ar trebui să mențină spațiu pentru ca pisica să fie confortabilă, dar, de asemenea, nu ar trebui să trage de-a lungul podelei..

Măsurarea suspensiilor

Apoi, un fir dublat este filetat într-una dintre găuri. Țeserea marginilor hamacului începe cu aceasta. Din nou, lungimea scaunului va depinde de dimensiunea scaunului. În procesul de lucru, se recomandă să încercați piesa de prelucrat de mai multe ori.

Fixarea cuierelor de cadru

Fotografiile 18-27 arată procesul de țesut. Cel mai adesea, modelele standard de noduri sunt utilizate pentru țesut în această tehnică..

Fixarea cuierelor de cadru Fixarea cuierelor la cadru Fixarea cuierelor de cadru Fixarea cuierelor de cadru Fixarea cuierelor de cadru Fixarea cuierelor de cadru Fixarea cuierelor de cadru Fixarea cuierelor de cadru Fixarea cuierelor de cadru Fixarea cuierelor de cadru

Pentru comoditate, la țesut, firul care servește ca bază poate fi apucat cu bandă. Acest lucru îl va împiedica să se deplaseze în lateral, iar modelul va fi mai precis. Pe măsură ce lucrarea progresează, banda poate fi îndepărtată cu ușurință, iar firul poate fi fixat mai jos.

Capătul lanțului este filetat în orificiul de pe a doua bară și fixat în siguranță. Exact aceiași pași de la 16 la 27 de fotografii se repetă cu găuri de la capătul opus al benzilor..

Lanț format

Când baza pentru țesut este gata, este timpul să începeți crearea modelului în sine. Trebuie remarcat faptul că opțiunea propusă este una dintre multele modele diferite. După bunul plac, poate fi modificat sau complet înlocuit.

Pentru început, firele multicolore sunt fixate pe bara superioară. În acest caz, alternează 4 verzi și 4 albe.

Atașarea firelor la cadru

Efectul de plasă este obținut datorită nodurilor. Un alt element al modelului seamănă cu tricotatul, cu toate acestea, este încă o țesut în stil macrame, realizat prin alternarea firelor.

Țesut pânză de hamac Țesut pânză de hamac

În ultima etapă, firele sunt fixate pe a doua bară în același mod ca pe prima. Toate inutile sunt tăiate, iar pânza finită cu un model este bine cusută împreună cu marginea hamacului. Rămâne doar să instalați un pat suspendat gata pregătit și să invitați criticul principal.

Pânză de hamac finisată Hamac de răchită pe un cadru

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hamac pentru pisici diy