Totul despre păstrarea păsărilor în casă

Crossbill Mulți oameni astăzi își doresc din ce în ce mai mult să aibă un animal sau o pasăre exotică și neobișnuită în casa lor. În acest sens, apar multe întrebări: ce mănâncă, cum să ofere condiții confortabile pentru întreținerea și reproducerea lor. Acest articol se va concentra pe o pasăre mică, dar foarte drăguță, numită „crossbill”, care se rădăcină surprinzător de bine în captivitate.

Scurta descriere

Pentru a înțelege mai bine nuanțele conținutului păsării specificate, mai întâi trebuie să aflați cine este crossbill și cum se comportă în habitatul natural.CrossbillAcest reprezentant al familiei Finch este dens construit, are aripi destul de lungi și picioare scurte, pe care degetele puternice sunt bine exprimate. Trăsăturile caracteristice ale imaginii externe sunt un cioc încrucișat (părțile superioare și inferioare sunt curbate) și un scurt, despicat în două cozi.

Penele bărbaților adulți sunt de culoare roșu-zmeură sau roșu-portocaliu, iar pe partea din spate se observă o nuanță maro. În același timp, femelele diferă într-o paletă de culori complet diferită: penele lor sunt gri-verzui, cu o nuanță caracteristică gălbuie. Aripile tuturor reprezentanților speciei sunt maronii, iar păsările tinere sunt dominate de culoarea măslinului închis, cu numeroase dungi.

Formarea completă a culorilor se încheie mai aproape de al 3-lea an de viață. În acest moment, lungimea corpului bilei este de aproximativ 14-20 cm cu o greutate de 50 g.Crossbill de pasăreOrnitologii împart condiționat toate păsările în trei tipuri principale: molid de molid (un reprezentant obișnuit și frecvent întâlnit), pin de pin (se remarcă prin dimensiunea relativ mare, capul și ciocul mare) și micul aripi albe, în culoarea căruia predomină rozul, și dungi mari de alb sunt clar vizibile pe aripi (găsite în taiga și America de Nord).

Pentru stabilirea în condiții naturale, aceste păsări mici aleg păduri de conifere și mixte, evitând în același timp plantațiile de cedru. Cuiburile Crossbill sunt construite pe vârfurile copacilor, unde pot ajunge atât prin aer, cât și pur și simplu prin mișcare de-a lungul trunchiului unui copac, agățându-se de scoarța cu gheare.Crossbill în mediu naturalComponenta principală a dietei lor este semințele de conifere și uneori de foioase, deși nu vor renunța la diferite insecte. Un cioc curbat puternic îi ajută să deschidă solzii conului și să obțină semințele..

Știați? Crossbills mănâncă doar un sfert din semințele din conuri, după care le aruncă și trec la alte exemplare pe jumătate deschise.

Alegerea și amenajarea unei case

Când aranjează adăpostirea copacilor, păsările folosesc ramuri mici de molid și alte specii, plasându-le între ramuri.Crossbill într-o cușcăPentru reproducerea la domiciliu, suficient cuști metalice spațioase (2,2 × 1 × 1,25 m) și incinte deschise (2,5 × 3 × 2 m). Dacă zona vă permite, puteți să le faceți și mai mari sau să le instalați direct în grădină.

Vă sfătuim să citiți despre cum să păstrați o rudă "rudă" în casă - scatiu.

Într-o cameră caldă, puteți așeza o volieră mare, în care în același timp veți pregăti și hrăni păsările. Nu uitați să așezați în mod regulat ramuri de conifere (în special molid) în interior.

În plus față de voliere interne mici, puteți păstra facturile încrucișate împreună cu alte păsări pe care le aveți (de exemplu, cățeluși, ciubot, mustăți etc.). De asemenea, se înțeleg bine cu reprezentanții insectivori ai păsărilor..

Alimentatoarele și băuturile trebuie amplasate în jurul perimetrului incintei interioare.

Important! Dacă pe site-ul dvs. există un loc pentru amenajarea unei incinte mari "de mers pe jos", atunci pentru scăldat și băut păsări, puteți construi bazine din beton echipate cu un robinet și o gaură de scurgere, care vă vor permite să schimbați în mod regulat apa.

Caracteristici ale îngrijirii la domiciliu

Având în vedere că facturile încrucișate sunt păsări sălbatice, au nevoie de o cantitate suficientă de activitate, de aceea este indicat să aveți grijă de „plimbarea” lor zilnică (în acest scop, o zonă împrejmuită cu plasă întinsă în partea de sus este ideală). De asemenea, este important să oferiți păsărilor o dietă regulată și variată și să curățați rapid cuștile de fecale..

Cele mai populare păsări de curte sunt papagali: ondulat, colier, gri, cockatiel, păsări iubitoare. „Papagalii” sunt, de asemenea, crescuți într-un acvariu: acesta este numele soiului peşte.

Ce să hrănești

În plus față de conuri de molid, pe care reprezentanții descriși ai păsărilor pur și simplu îi adoră, poți intra în dieta lor amestec obișnuit de boabe, fructe de pădure (de exemplu, fructe de sorba), nuci de pin și nuci obișnuite, dar este mai bine să le împărțiți puțin în prealabil. Pentru a diversifica meniul animalelor de companie, puteți obține muguri de pin sau molid, mai ales dacă conurile sunt disponibile în cantități limitate. În captivitate, pasărea nu disprețuiește fulgi de ovăz, viermi, semințe de floarea-soarelui sau cânepă.

Câți ani trăiesc în captivitate

A face animale de companie din păsări sălbatice le-a permis învățarea ușoară a acțiunilor simple, precum și o durată de viață destul de lungă. În condiții și nutriție adecvate, facturile încrucișate pot trăi în captivitate până la 10 ani.

Dovada dezvoltării depline a păsărilor este culoarea lor roșie strălucitoare, dar de îndată ce devine palidă, este timpul să ne alarmăm, deoarece moartea rapidă a păsării este destul de probabilă.

Știați? Toate facturile încrucișate sunt foarte rezistente la îngheț și în condiții naturale sunt capabile să clocească descendenți chiar și la –30 ° C, iar reprezentanții cu aripi albe pot cânta la –50 ° C.

Oferă descendenți în captivitate

Știind cum arată și unde trăiește, poate fi prins cu ușurință cu o plasă, dar este bine dacă întâlnești imediat o pereche care să dea urmași în viitor. Spre deosebire de alte păsări, puii de păsări încrucișează în timpul iernii (de obicei în preajma Crăciunului), ajutați de o cantitate bună de hrană. În captivitate, ciclul natural al reproducerii lor nu se oprește, cu toate acestea, numai dacă animalele de companie sunt prevăzute cu toate condițiile pentru cuibărit.Crossbill acasăProprietarii responsabili care sunt cu adevărat interesați să crească numărul de facturi încrucișate în casa lor, pregătește voliere pentru reproducere încă din toamnă: solul este tratat și dezinfectat, iar copacii și arbuștii înlocuiesc parțial.

La sfârșitul iernii, ramurile proaspete de pin și molid trebuie să fie în voliera, care trebuie actualizate în mod regulat. În plus, în plus față de acestea, mai multe modele diferite de baze de cuibărit sunt plasate în voliere (este mai bine dacă sunt sârmă: facturile încrucișate sunt mai active în ele).

Toate cuiburile trebuie așezate în ramuri (pin sau molid), care acoperă dens pereții incintei. Podeaua trebuie acoperită în prealabil cu sol de pădure, permițându-i să crească cu păpădie, ciulin și urzică. Din copaci, pe lângă molid și diferite tipuri de tuia, puteți planta samburi și pini mici (desigur, acest lucru este doar dacă echipați o volieră într-o zonă deschisă, să zicem, pe teritoriul unei cabane de vară).

Proprietarul facturilor încrucișate poate contribui el însuși la începutul sezonului de reproducere. Tot ce aveți nevoie este să diversificați hrana, să creșteți porțiunile de hrană și să oferiți păsărilor „material de construcție” la sfârșitul lunii februarie - începutul lunii martie.Oase încrucișateRamurile de molid sau de mesteacăn, frunzele de stuf, frunzele uscate, iuta, fibra de cocos și chiar părul animalelor sunt perfecte pentru rolul acestora din urmă. Toate acestea pot fi plasate într-un container de sârmă cu găuri mari, iar materialele prea grosiere pot fi lăsate pur și simplu pe pământ..

Știați? Pe vremuri, crossbills-urile erau folosite de muzicieni itineranți în spectacolele lor. Aceștia puteau primi „bilete norocoase” și chiar participau la ghicitul.

De obicei, păsările caută singuri un partener, ceea ce este foarte important pentru reproducerea cu succes a păsărilor. Odată cu întreținerea comună, astfel de cupluri încep să prindă contur în toamnă și, dacă există persoane suplimentare (fără o pereche), atunci pot fi date altor crescători.

La începutul „sezonului de împerechere”, bărbații încrucișați încep să-și cânte cântecele mult mai tare, în timp ce femelele cerșesc mai mult de la ei mâncare, fluturând aripile mici. La sfârșitul iernii (începând cu a doua jumătate a lunii februarie), ambii parteneri trec la construirea cuibului. Cel mai adesea, bărbatul este angajat în crearea fundației viitoarei locuințe, iar femela acoperă tava. Rezultatul este un cuib cu pereți groși, care se datorează în mare măsură sezonului de reproducere de iarnă..Crucea obișnuită se referă la 4 ouă la un moment dat, deși în rare ocazii pot exista doar 3 ouă în cuib. Dacă există deja 2 ouă, femela stă pe cuib și o lasă doar pentru scurt timp să bea sau să golească.

În acest moment, nu primește mâncare pentru ea, deoarece tatăl familiei o hrănește. După 15 zile de incubație, se nasc pui. În prima săptămână de viață, se hrănesc exclusiv cu femela, care la rândul ei primește hrană de la mascul. Desigur, dacă nu există armonie în pereche și masculul nu aduce hrană, atunci întreaga pui va muri.

Important! Verificarea cuibului se poate face numai atunci când pasărea o părăsește voluntar..

Aproximativ 7 zile după apariția descendenților, masculul începe să hrănească puii împreună cu femela, astfel încât aceasta din urmă să poată părăsi cuibul de multe ori pentru a căuta hrană. Trebuie să spun că tinerii cresc foarte repede și puțin mai mult de o săptămână mai târziu începe să părăsească treptat cuibul părintesc..Pui de factură încrucișatăDe îndată ce se întâmplă acest lucru, tatăl continuă să construiască o nouă locuință, după care femela tapetează din nou tava și începe să depună ouă. Din acest moment, hrănirea puilor care au zburat din cuib se bazează în întregime pe umerii masculului, iar după 6-7 săptămâni devin complet independenți și pregătiți pentru viața adultă.

Pentru a nu supraîncărca păsările, este mai bine să îndepărtați toate cuiburile și materialul de cuibărit după a treia pui. Un nou ciclu poate începe încă din sezonul viitor.

În ciuda faptului că păsările descrise sunt potrivite pentru păstrarea acasă, ele rămân păsări sălbatice, ceea ce înseamnă că trebuie să trăiască în sălbăticie. Dacă totuși doriți să achiziționați astfel de animale de companie, atunci luați-vă grija să le creați toate condițiile pentru o viață deplină, pentru că altfel vor începe să se îmbolnăvească și să moară rapid.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Totul despre păstrarea păsărilor în casă