Alergăm și nu privim înapoi: cum să identificăm un medic veterinar fără scrupule

Există o piață pentru clinici pseudo-veterinare, ai căror „medici” încearcă să smulgă mai mulți bani de la clienți creduli. Acestea oferă teste, intervenții chirurgicale și medicamente inutile care ar putea dăuna animalului dvs. de companie. Cum se identifică un medic veterinar fără scrupule?

Medicul sugerează să fie tratat cu medicamente homeopate

Pentru început, statutul homeopatiei în medicina modernă este dubios, ca să spunem cu blândețe. Persoanele care vorbesc despre efectele pozitive ale tratamentului homeopat experimentează cel mai adesea efectul placebo. Și, în principiu, nu este nimic în neregulă cu acest lucru în cazul în care nu există respingerea medicamentelor dovedite și a metodelor de tratament..

Deci, de ce este homeopatia periculoasă pentru animale? Dacă astfel de medicamente sunt utilizate în plus față de tratamentul tradițional, atunci nu este nimic în neregulă cu acest lucru, cu excepția costurilor suplimentare în numerar.

Cu toate acestea, cercetările medicale serioase nu au demonstrat încă o utilizare eficientă a homeopatiei pentru animale. Mai mult, dacă o astfel de metodă de tratament este principala, atunci aceasta poate crea mari probleme..

Atunci când un medic veterinar vă oferă astfel de medicamente, puteți refuza în siguranță tratamentul suplimentar de la acest viitor doctor. Poate că acest fals medic nu prescrie un astfel de tratament din răutate, dar de ce să-ți pui din nou animalul în pericol? Contactați un tehnician calificat.

Servicii veterinare „acasă”

Proprietarii care au primit servicii veterinare „acasă” au fost copleșitor de nefericiți.

Adevărul greu este că clinicile care oferă aceste servicii în mod agresiv sunt în mare parte frauduloase. Există excepții, dar, după cum se spune, ele confirmă doar regulile.

Principala problemă este că în zilele noastre aproape oricine poate deschide o clinică veterinară. Afacerile au fost slab reglementate din 2005. Atunci licențele pentru furnizarea de servicii veterinare au fost anulate. Prin urmare, nici un certificat și alte „cruste” nu vor garanta calificările unui medic veterinar.

Este destul de ușor să găsești medicii veterinari înșelători în clinicile găsite astăzi pe internet. Dacă vi se oferă în mod constant o vizită la domiciliu în loc să vizitați clinica, atunci ar trebui să fiți precauți. Desigur, escrocii vor crea o impresie plăcută și apariția unui tratament calificat. Dar atunci cel mai probabil îți vor oferi servicii suplimentare pentru bani fabuloși, deși de fapt costă mult mai puțin. Nu este atât de dificil să influențezi proprietarul care este foarte îngrijorat de animalul său de companie - într-un moment dificil, mulți nu analizează ce se întâmplă.

Dacă vi se oferă o vizită la domiciliu, atunci cel mai probabil nu există un medic veterinar adevărat la adresa specificată și aveți de-a face cu un escroc. În orice caz, cereți un medic veterinar din învățământul superior, acest lucru va ajuta cel puțin să eliminați medicii falsi. Verificați medicii, deoarece sănătatea animalului dvs. de companie depinde de aceasta.

Medicul consideră că cauza tuturor necazurilor este mâncarea uscată.

Evident, nutriția unui animal are un impact extraordinar asupra bunăstării sale. O dietă echilibrată și bine aleasă vă va ajuta cu adevărat să vă mențineți animalul sănătos..

Dacă medicul veterinar încearcă să vă convingă că mâncarea uscată este principala problemă în sănătatea animalelor, atunci ar trebui să vă păziți. Desigur, dacă astfel de alimente reprezintă 100% din dietă, atunci acest lucru poate duce la boli de rinichi, cum ar fi obstrucția, nisipul și pietrele..

Dar mâncarea uscată nu este un rău absolut și cu siguranță nu poate fi cauza tuturor bolilor. Este foarte probabil ca „medicul veterinar” care face astfel de afirmații cu privire la alimentele uscate să nu fie calificat..

Sfătuiește să eutanasieze animalul de companie fără a fi examinat

Adormirea este o măsură extremă în medicina veterinară, atunci când animalul de companie nu poate fi ajutat și proprietarii doresc să salveze animalul de suferință.

Dacă animalul se îmbolnăvește, atunci în majoritatea cazurilor puteți face întotdeauna ceva pentru a scăpa de probleme. Un veterinar bun încearcă întotdeauna să găsească cel mai rațional mod de tratament. Intervenția chirurgicală și, cu atât mai mult, adormirea nu este întotdeauna cea mai corectă decizie, iar medicii veterinari calificați înțeleg acest lucru..

Când medicul vă oferă să dormiți animalul rapid și ieftin (uneori chiar acasă), puteți refuza în siguranță astfel de servicii.

Pentru a lua o decizie atât de dificilă, aveți nevoie de o examinare amănunțită. Și numai atunci când într-adevăr nu poți face nimic, trebuie să recurgi la cel mai mic. „Veterinarii” care se oferă cinic să adoarmă pur și simplu un animal de multe ori nu au calificările necesare, scopul lor principal este să câștige bani rapid.

Verificați întotdeauna cu cineva în care aveți încredere în animalul dvs. de companie. Cel mai bun mod de a găsi un doctor cu adevărat bun este prin recomandările prietenilor și cunoscuților. Recenziile clinicilor online sunt adesea „false”, deci nu trebuie să aveți încredere în ele. Alegeți un specialist de încredere care s-a dovedit și va putea să aibă grijă de animalul dvs. de companie pentru o lungă perioadă de timp. Și, bineînțeles, când se întâmplă probleme animalului tău, nu-ți pierde mintea sobră și calmul..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alergăm și nu privim înapoi: cum să identificăm un medic veterinar fără scrupule