Tipuri și caracteristici ale broaștelor țestoase

Specii de broaște țestoaseȚestoasele sunt reptile amuzante care diferă de alte reptile prin prezența unei cochilii puternice, nedemovabile. Această specie, cea mai veche de pe planetă, oamenii de știință susțin că astfel de animale au existat cu mult înainte de apariția primilor oameni. În habitatul lor natural, aceste reptile pot fi găsite în tropice și în latitudini cu un climat temperat..

În acest moment pe pământ au fost înregistrate peste trei sute de specii de broaște țestoase. Recent, aceste animale prezintă interes nu numai în rândul oamenilor de știință și cercetătorilor, ci și în rândul oamenilor obișnuiți care se gândesc la ce fel de animal de companie să primească.

Totul despre broaște țestoase: descriere și caracteristici

Broasca testoasa poate fi usor recunoscuta prin invelisul protector al corpului sau - cochilia. Servește pentru a proteja animalul de prădători și pericole externe. Vârful cochiliei de broască țestoasă se numește carapace. Partea inferioară care acoperă abdomenul este un plastron. Rezistența acestei cuști de protecție este foarte mare, poate suporta de două sute de ori greutatea unei broaște țestoase..

Spatele carapacei, mai exact, carapace, formată din două straturi.

 1. Stratul interior. Este format din plăci osoase. Există mai multe tipuri de broaște țestoase în care plăcile osoase sunt acoperite cu piele..
 2. Stratul exterior este format din scuturile excitate.

Plastronul este format din osificat și concret:

 • Claviculă.
 • Coaste abdominale.
 • Oase care formează peretele toracic anterior.

Printre numărul mare de specii diferite de broaște țestoase, există indivizi de la dimensiuni mici la cele foarte uriașe. De exemplu, în natură există giganți care cântăresc mai mult de o tonă și o coajă lungă de peste trei metri. Există, de asemenea, broaște țestoase care cântăresc o sută de grame și o dimensiune a carapacei de numai zece centimetri..

Cap

Descrierea broaștelor țestoaseMajoritatea speciilor sunt natura a acordat cu prudență un cap de mărime medie și formă simplificată, astfel încât broasca țestoasă să-l poată ascunde cu ușurință în cochilie atunci când apare pericolul. Dar unele broaște țestoase nu au această oportunitate, deoarece au un cap prea mare și pur și simplu nu se încadrează în „casa țestoaselor”.

La broaștele țestoase, datorită particularităților stilului lor de viață, privirea este fixată pe sol. La reprezentanții acvatici ai speciei, opusul este adevărat, ochii lor sunt situați aproape de coroană și privesc în sus și înainte. Majoritatea broaștelor țestoase au gât scurt, gros, dar există rase cu gât subțire și lung..

Membre

Toate tipurile de broaște țestoase au patru picioare. Structura și aspectul lor depind în mod direct de stilul de viață al broaștei țestoase..

 • Broaste testoaseRasele terestre au labe puternice și puternice, acoperite cu piele groasă, cu gheare lungi și puternice. Sunt minunate pentru a merge pe uscat și pentru a săpa nurci..
 • Reprezentanții apei dulci ale acestei specii au membrane de piele între degetele de la picioare. Ele ajută atunci când înoată în apă.
 • Țestoasele marine nu au degete și gheare; în procesul de evoluție, picioarele lor s-au transformat în flippers. Picioarele din față sunt mult mai mari decât picioarele din spate..

Aproape toate speciile de broaște țestoase au coadă. De obicei se îngroașă la bază și devine mai subțire mai aproape de vârf.. Vârful se poate termina într-un ghimpe.

În căutarea hranei, aceste animale sunt ajutate de o viziune colorată dezvoltată, cu ajutorul auzului lor subtil, aud apropierea pericolului de departe..

La fel ca multe reptile, broaștele țestoase năvălesc de câteva ori pe an. Scuturile transparente și subțiri se desprind de coajă și piele de la gât și labe.

În mediul lor natural, broaștele țestoase pot trăi o sută cincizeci - două sute cincizeci de ani. Odată cu apariția vremii reci sau a secetei de vară, aceste animale hibernează, care poate dura mai mult de șase luni.

Țestoasa are dinți?

Țestoasa are dinți? Această întrebare a apărut de la aproape toți iubitorii acestor animale..

Țestoasele preistorice antice, care au trăit acum aproximativ două sute de milioane de ani, aveau dinții cei mai reali și destul de ascuțiți. Spre deosebire de strămoșii antici, speciile moderne nu au dinți. Pentru a mușca și măcina mâncarea sunt ajutați de un fel de cioc puternic, care termină botul broaștei țestoase. Suprafața sa este acoperită de asperități și nereguli, ei sunt cei care înlocuiesc dinții..

Lipsa dinților nu împiedică țestoasele să muște foarte dureros. La prădători, ciocul este foarte ascuțit, la ierbivori are margini zimțate.

Cum se determină sexul?

Țestoasele nu au caracteristici sexuale pronunțate, deci poate fi dificil să se determine ce grup animalul de companie se aplică: pentru băieți sau fete. Dar dacă abordați această problemă cu seriozitate, urmați comportamentul animalului și vă familiarizați cu atenție cu aspectul său, atunci nu va fi dificil să stabiliți sexul acestei specii exotice distractive..

 1. Cum se determină vârsta unei broaște țestoaseFemelele au coaja alungită. La masculi, este mai rotunjit..
 2. Examinați plastronul țestoasei. Partea inferioară a cochiliei, mai aproape de coadă la femele este plană, iar la masculi este ușor concavă. Aceste caracteristici fizice ajută broaștele țestoase să se împerecheze..
 3. Femelele au coada dreaptă și scurtă. Masculii au coada lungă, lată la bază..
 4. Femelele au unghiile mai scurte pe picioarele anterioare decât masculii.
 5. Bărbații au o crestătură mică în formă de V chiar deasupra cozii de pe carapace masculilor. Au nevoie de ea atunci când se împerechează..
 6. Bărbații sunt întotdeauna mai activi decât femelele. Țestoasele de fete au o personalitate mai calmă..
 7. Aflați informații despre speciile de broaște țestoase. Unele specii au diferențe vizibile între indivizii de diferite sexe. De exemplu, după culoare sau dimensiune.

Tipuri de broaște țestoase

În acest moment, există trei sute douăzeci și opt de specii de broaște țestoase înregistrate. De asemenea, speciile sunt împărțite în paisprezece familii..

Apropo, capul este tras în coajă, aceste animale sunt împărțite în două grupe:

 • Gâtul lateral. Capul din coajă se sprijină lângă unul dintre membrele anterioare.
 • Gât latent. Capul este ascuns în cochilie, când gâtul este pliat sub forma literei S.

De asemenea, broaștele țestoase sunt clasificate în funcție de habitatul lor:

 • Specii marine (care locuiesc în mări și oceane).
 • Specii terestre (reprezentanții acestei specii trăiesc pe uscat sau în corpuri de apă dulce). * Teren * Apă dulce.

Broască țestoasă cu pete

Homopus Signatus sau Broasca țestoasă cu pete în latină. Locuiește în Republica Africa de Sud și în partea de sud a Namibiei. Este considerată cea mai mică broască țestoasă din lume, lungimea cochiliei sale nu depășește zece centimetri, iar greutatea sa ajunge rar la două sute de grame..

Broasca testoasa din Asia Centrala

Broaste testoaseTestudo (Agrionemys) horsfieldii sau broască țestoasă din Asia Centrală. Este unul dintre cele mai populare tipuri reptile, care sunt alese ca animale de companie. Dacă tot nu ai acest animal drăguț și inteligent, poate ar trebui să iei unul.?

Locuiește în nord-vestul Pakistanului, în partea centrală a Asiei Centrale, în nord-estul Iranului și Indiei. Acasă, broasca țestoasă din Asia Centrală poate trăi patruzeci și cincizeci de ani, nu necesită îngrijiri speciale și nu provoacă dificultăți de păstrare.

Are patru degete pe picioarele din față. cu gheare puternice. Carapace este rotundă, de culoare gălbuie, cu pete întunecate, în principal maro sau negru. Este o specie mică, cu o carapace lungă de până la douăzeci de centimetri.

Broasca testoasa leopard sau pantera

Broasca testoasa leoparda sau pantera, in latina se numeste Geochelone pardalis. Locuiește în Africa. Broasca țestoasă panteră are o coajă înaltă, bombată, care are o lungime de șaptezeci de centimetri sau mai mult, cu o culoare în tonuri nisipoase sau gălbui. Minorii au un model întunecat pe carapace, care dispare odată cu înaintarea în vârstă..

Greutatea unui reprezentant al acestei specii poate ajunge la cincizeci de kilograme.

Broasca testoasa egipteana

Broasca testoasa egipteana sau Testudo kleinmanni - una dintre cele mai mici specii dintre frații terestre. Locuiește în nordul Africii și în Orientul Mijlociu. Lungimea cochiliei ajunge rar la zece centimetri; femelele sunt mai mari decât masculii. Culoarea carapacei țestoasei egiptene este maro cu o nuanță galbenă, plăcile din corn au o margine maro închis sau negru.

Broasca testoasa elefant Galapagos

Țestoasele în condiții de casăBroasca testoasa elefant Galapagos sau Chelonoidis elephantopus in limba latina. Mărimea broaștei țestoase elefante și forma cochiliei sale depind în mod direct de habitatul său. Indivizii care trăiesc în climă umedă au o coajă cu cupolă mare și dimensiunea lor depășește omologii lor care trăiesc în regiuni aride. Lungimea carapacei unor astfel de broaște țestoase ajunge adesea la doi metri, iar greutatea depășește patru sute de kilograme..

Locuitorii din regiunile aride au o coajă de șa și membre subțiri alungite. Testoasele din această specie trăiesc, după cum s-ar putea ghici din numele lor, în Insulele Galapagos.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tipuri și caracteristici ale broaștelor țestoase