Broasca testoasa din orientul extrem (trionix chinezesc): intretinere si ingrijire

Broasca țestoasă din Orientul Îndepărtat sau Trionixul chinezesc este o specie de broaște țestoase cu trei gheare care trăiesc în Extremul Orient rus - în regiunea regiunii Amur Mijlociu. Majoritatea reptilelor se găsesc în țările asiatice precum Taiwan, Coreea, Japonia, China. În Rusia, Trionix este o specie pe cale de dispariție, care este listată în Cartea Roșie. Țestoasele din Orientul Îndepărtat trăiesc bine în captivitate, dar trebuie să cunoașteți câteva dintre caracteristicile întreținerii și îngrijirii lor în acvaterrariul de acasă.

1 Descriere

Cochilia chinezului Trionix este din piele, fără plăci cornee dure și cu margini moi. Lungimea sa medie este de 20-25 cm, iar cea maximă este de 40 cm. Broasca țestoasă cântărește 4,5 kg. La tineri, coaja este rotundă, de sus este acoperită cu rânduri longitudinale de tuberculi. Cu vârsta, acestea se transformă în role și dispar. Carapacea devine treptat mai plată și ovală. Deasupra, broasca testoasa este vopsita intr-o culoare maro-verzuie cu pete rare galbene, iar dedesubt este vopsita intr-o nuanta galbuie sau alb-roz..

Acesta este un animal cu gâtul lung. Capul se termină cu un bot alungit, care are o proboscidă flexibilă la capăt cu nări largi. Fălcile pentru reptile sunt puternice, cu margini ascuțite. Broasca țestoasă din Orientul Îndepărtat este un prădător cu un caracter agresiv, prin urmare îl poate mușca pe proprietar. Marginile ascuțite ale maxilarelor sunt ascunse sub creșteri groase din piele - „buze”.

Animalul se târăște rar pe uscat. Pentru a respira, expune de obicei proboscida din apă. Reptila primește o parte din oxigenul din apă cu ajutorul respirației faringiene. La o broască țestoasă, mucoasa faringiană conține fascicule de excrescențe-vilozități - acestea sunt organele respiratorii. Acestea acționează ca branhii și permit Trionix să rămână sub apă timp de până la 15 ore..

Pielea este dens acoperită cu vase de sânge, ceea ce asigură și respirația pielii. Picioarele au cinci degete, dintre care trei se termină în gheare ascuțite. Sunt echipate cu membrane puternice de înot..

1.1 Caracter

Trionix sunt creaturi foarte timide și agresive.. Lipsa unei cochilii dure în ele este compensată de activitate și viteza de reacție.. Manipularea broaștelor țestoase fără mănuși speciale este interzisă. Aceste reptile au un gât lung, prin urmare, răsucindu-se, pot mușca gazda până când sângerează. Pentru a vă proteja de ghearele și dinții animalului de companie, trebuie să îl luați de partea din spate a cochiliei (între picioare).

De asemenea, țestoasele cu corp moale din Orientul Îndepărtat sunt mai susceptibile de a fi rănite decât omologii lor cu coajă subțire. După ce au lovit o margine ascuțită sau un colț dur într-un acvariu, ei sunt capabili să infecteze o rană. Prin urmare, tot ceea ce ar putea fi dăunător broaștei țestoase trebuie îndepărtat din rezervor..

Compatibilitatea acestor reptile cu alți locuitori acvatici este zero.. Atacă și mănâncă pește.

2 Condiții de detenție

În captivitate, reptilele creează condiții favorabile - un acvariu cu multă apă și o insulă de pământ obligatorie care îndeplinește următoarele criterii:

Cerințe necesareCondițiile de detenție
Dimensiunile acvaterrariuluiTrionixul chinezesc este o reptilă mare. Acasă, poate crește până la 40 cm lungime, deci acvaterrariul ar trebui să fie mare - de la 250 de litri. Raport apă-teren - 5: 1
Filtrare și aerareReptila primește oxigen din apă și din aer, deci trebuie să aveți grijă de filtrarea și aerarea mediului acvatic. Filtrul trebuie să fie puternic, proiectat pentru un volum care este de 2 ori volumul acvaterrariului
Regimul de temperaturăTemperatura optimă a apei este de + 22 ... + 26 grade, trebuie să fie curată. Apa murdară crește riscul de boli bacteriene și fungice la care sunt predispuse broaștele țestoase. Pentru un metabolism mai bun, reptilele necesită un regim special de temperatură, prin urmare, acvaterrariul trebuie încălzit în perioada rece. Dacă broasca țestoasă îngheață, devine letargică și somnoroasă, iar mâncarea din stomac nu este digerată și începe să putrezească. O lampă este instalată ca un încălzitor, care pe uscat va menține o temperatură de + 30 ... + 32 de grade
AmorsarePietrisul fin sau nisipul care imită malul unui râu sunt folosite ca sol. Ar trebui să aibă o grosime de 10-15 cm. Plantele pot fi plantate, dar cele artificiale sunt mai bune, deoarece reptilele adoră sărbătoarea pe vegetație

3 Hrănirea

Broasca țestoasă din Orientul Îndepărtat este un prădător, astfel încât nutriția sa ar trebui să fie adecvată. În natură, ea vânează insecte mici, viermi, melci, moluște, crustacee, pești.

În captivitate, dieta unei reptile include:

  • peşte;
  • crustacee;
  • râme;
  • insecte;
  • amfibieni;
  • crustacee.

Broasca testoasa poate fi hranita cu viermi de sange, mormoloci, inima de vita si chiar carne de porc.. Trionix folosește și verdeață - varză, salată.

4 Reproducerea

Țestoasele din Orientul Îndepărtat încep să se reproducă în anul 6-7 de viață. În natură, se împerechează imediat după iernare. Pentru ca animalele de companie să înceapă să se reproducă acasă, trebuie să simulați iarna. Reptilele sunt pregătite treptat pentru răcire. Pe parcursul a 2 luni, temperatura apei este scăzută încet la + 15 ... + 18 grade, iar orele de zi sunt reduse la 6-7 ore. Cu o săptămână înainte de iernare, animalele încetează să se hrănească.

Trionicii se împerechează în apă timp de 5-10 minute. Sarcina durează 1,5-2 luni. În acest timp, solul este pregătit pentru ca femela să își depună ouăle. De obicei, ea preferă un substrat moale - un amestec de nisip și pământ.

Ouăle depuse sunt plasate într-un incubator cu o temperatură de + 27 ... + 29 grade. Perioada de incubație durează 40-60 de zile. Un ambreiaj conține 15-20 ouă. Abdomenul broaștelor țestoase eclozionate este de culoare portocalie strălucitoare. La început, se hrănesc cu coaja rămasă a oului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Broasca testoasa din orientul extrem (trionix chinezesc): intretinere si ingrijire