Cum se alege o lampă uv pentru broaște țestoase

Lămpi UV - alegeți pentru broaște țestoasePrin urmare, broasca țestoasă este un animal cu sânge rece starea și vitalitatea ei

depinde în totalitate de schimbările de temperatură. În sălbăticie, broasca țestoasă poate folosi razele soarelui pentru a-și menține sănătatea, așa că proprietarii acestui frumos animal trebuie să aibă grijă de un substitut demn de lumină. Lumina pentru broască țestoasă este pur și simplu necesară și cea mai bună opțiune ar fi achiziționarea unei lămpi ultraviolete..

Este demn de remarcat faptul că o lampă incandescentă obișnuită nu este potrivită pentru reptile, în special pentru țestoasele cu urechi roșii, iar una ultravioletă ar fi cea mai potrivită opțiune. Oferă animalelor nu numai căldură, ci face posibilă dezvoltarea într-un mod adecvat..

Lămpi UV cu țestoasePentru ce este o lampă UV cu broască țestoasă??

Reptilele nu pot fi păstrate în casă fără o cutie specială - un terariu. Un scaun dedicat broaștelor țestoase poate fi de la sticlă sau plastic transparent. Deoarece broasca țestoasă nu poate exista fără apă, terariul este special împărțit în mai multe părți - teren (o insulă mică) și o piscină.

Terenul uscat ar trebui să conțină cel puțin 32 de grade și nu mai mult de 40, deoarece acest lucru poate dăuna foarte mult sănătății animalului de companie. Dar apa poate fi mai rece. Nu ar trebui să faceți un rezervor uriaș - ar trebui să existe atât de mult nivel încât broasca țestoasă, dacă este răsturnată accidental, ar putea reveni la poziția sa anterioară fără probleme.

De obicei terarii gata preparate vândut cu două lămpi încorporate, dar nu pot oferi suficientă lumină și căldură broaștei țestoase, așa că, cel mai probabil, va trebui să echipați suplimentar cutia cu iluminare.

După cum sa menționat mai devreme, lămpile sunt împărțite în mai multe tipuri:

  • Ultraviolet.
  • Filament.

Merită să vorbim despre motivul pentru care lipsesc două lămpi de broască țestoasă din fabrică. Dezvoltatorii terariului instalează două lămpi de același tip și cel mai adesea acestea sunt lămpi cu incandescență, deoarece această opțiune este mai bugetară. Becurile cu incandescență nu sunt o alternativă bună la soare pentru reptile. Unii proprietari preferă să pună o lampă cu incandescență și cealaltă lampă UV. Dacă va fi mai bine pentru reptilă sau nu este o problemă controversată, deoarece până acum proprietarii de broaște țestoase nu au ajuns la o opinie comună. Cu toate acestea, există deja câteva sfaturi pentru proprietarii neexperimentați ai acestor frumoase creaturi..

Sfaturi pentru îngrijirea unei broaște țestoase cu urechi roșii

Lampă UV TurtlePrimul lucru la care ar trebui să fii atent este cât de bine și calitativ becul dă căldura reptilei. În acest caz, cea mai profitabilă soluție ar fi achiziționarea unei lămpi incandescente mici obișnuite, deoarece ea poate asigura temperatură ridicată în terariu. Tipul său depinde de preferințele personale și de calitățile de box. Cel mai adesea, această sursă este situată deasupra locului unde va fi amplasat terenul..

Al doilea factor, care este, de asemenea, considerat important, este o cantitate suficientă de radiații ultraviolete pentru broasca țestoasă cu urechi roșii. Țestoasele au nevoie de UV pentru o dezvoltare și o existență adecvate. Razele ajută reptila să producă vitamina D3, care ajută organismul să mențină anumite procese.

O lampă convențională nu poate furniza cantitatea necesară de UV, prin urmare lămpile UV speciale pentru broaște țestoase sunt adaptate pentru a oferi reptilei o necesitate zilnică de vitamina. Merită să ai grijă de asta broasca testoasa cu urechi rosii a primit lumina ultravioleta mai ales în sezonul de iarnă, deoarece acesta este momentul în care soarele este departe și nu poate alimenta suplimentar animalul cu vitamine.

Iluminarea este o parte esențială a terariului. Pentru a asigura viabilitatea normală a reptilei, vor fi suficiente opt până la douăsprezece ore de lumină, după care toate lămpile pentru broasca țestoasă cu urechi roșii pot fi stinse..

Ce tip de lampă UV să alegeți

Toate tipurile de lumină UV pot varia în funcție de putere, lungime și spectru. S-ar putea să aibă o formă diferită, astfel încât în ​​magazine puteți găsi becuri într-o formă obișnuită mică sau într-o formă tubulară. Țestoasele sunt cele mai potrivite pentru opțiunea tub UV..

Lungimea standard este de 50 de centimetri. Chiar dacă puterea de lumină nu este scăzută, este puțin probabil să fie suficientă pentru a furniza broasca țestoasă suficient de multe vitamine. Trebuie să fiți atenți la puterea fiecărei lămpi UV separat. Lumina de la 14 la 70 W va fi absorbită cel mai bine.

Ce tip de iluminat UV nu trebuie achiziționat pentru broaștele țestoase cu urechi roșii:

  • Sfaturi pentru îngrijirea unei broaște țestoase cu urechi roșiiLampă de vindecare.
  • Tipul de iluminat folosit pentru a verifica banii.
  • Cuarţ.
  • Iluminat utilizat în scopuri medicale.
  • Lampă UV pentru uscarea unghiilor.
  • Iluminat folosit pentru plante sau pești.

Cum să alegeți iluminarea potrivită

Există mai multe caracteristici la care un proprietar de reptile grijuliu ar trebui să acorde atenție. Primul este UVB. Această desemnare poate fi necunoscută pentru mulți, dar este foarte importantă atunci când alegeți o iluminare bună pentru un terariu. Acesta arată ce procent de unde UV medii pot fi produse de lampă. Exact acest indicator determină dacă broasca țestoasă cu urechi roșii va primi sau nu cantitatea necesară de calciu.

Al doilea este UVA. Acest indicator indică cu precizie unde lungi de radiații ultraviolete și sunt, de asemenea, extrem de necesare reptilei. Caracteristicile trebuie selectate în mod individual, ținând seama de dimensiunea terariului și de conținutul acestuia. Cea mai standard cutie de reptile va conține aproximativ 4-5 litri. Pe baza acestei dimensiuni, puteți crea niște indicatori de putere obligatorii ai becului:

  • UVB nu trebuie să fie mai mic de 5% și peste 10%. În acest spectru, broasca țestoasă va primi toți nutrienții necesari. Citirile cu unde scurte sub 2% pot fi periculoase și sunt foarte descurajate pentru utilizare pe terarii. Dacă proprietarul are o broască țestoasă însărcinată, atunci UVB poate avea 12%.
  • UVA nu trebuie să fie mai mic de 30%. Dacă utilizați valori mai mici, se poate dăunează unei reptile, prin urmare, ar trebui să o luați cât mai responsabil posibil.

Alegerea unei lămpi UV pentru broasca țestoasă nu este atât de dificilă pe cât ar putea părea la prima vedere. Amintirea unor subtilități nu va fi dificilă, dar poate păstra și asigura viața sănătoasă a iubitei tale reptile.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se alege o lampă uv pentru broaște țestoase