Pentru cei care nu au timp: 5 animale de companie cele mai nepretențioase

Din păcate, nu toată lumea își permite să aibă o pisică sau un câine. Cineva suferă de alergii, în timp ce cineva pur și simplu nu are timp pentru îngrijirea completă a animalelor de companie. Cu toate acestea, nu vă grăbiți să vă despărțiți de visul unui animal de companie. Vă vom spune despre cele mai nepretențioase animale de companie care sunt potrivite pentru persoanele cu un stil de viață activ.

Iepure

Animalele pufoase drăguțe vor deveni un excelent anti-stres după o zi obositoare la muncă. Au trecut de mult de la animale de fermă la cele decorative. O varietate de specii vă permite să alegeți un animal care să fie potrivit pentru mărime, culoare și conținut.

Întreținerea unui astfel de animal de companie nu va cauza mari probleme. Cusca poate fi amplasată oriunde:

  • în camera;
  • pe balcon;
  • în bucătărie.

Este suficient să curățați cușca doar o dată pe săptămână. Dar este necesar să adăugați alimente și să schimbați apa în apă proaspătă cât mai des posibil. O dată pe lună, trebuie să tăiați ghearele, astfel încât acestea să nu crească în tampoane și să rănească animalul. În timpul năpârlirii, este necesar să vă pieptănați. Practic, asta e tot grija.

Uneori iepurele ar trebui eliberat pentru a alerga prin apartament. În același timp, are nevoie de supraveghere pentru ca animalul dvs. să nu se rănească pe sine: să nu urce unde nu ar trebui sau să nu fie rănit de uși.

Unii proprietari lasă animalul de companie nesupravegheat atunci când pleacă la serviciu. Dar atunci trebuie să fii pregătit pentru faptul că firele vor fi roase.

Canar

Dacă sunteți un fan al trilurilor și doriți primăvara în casa dvs. în fiecare zi, atunci luați un canar. Această pasăre galben strălucitor nu vă va lăsa să vă plictisiți. Cu trilurile sale sonore, te va întâlni după despărțire, reamintindu-ți că te așteaptă acasă.

Pasărea nu necesită multă îngrijire, cu toate acestea, are nevoie de o cușcă cu diferite stinghii, perne, un băutor și un alimentator. Fundul cuștii este toaleta canară. Prin urmare, este mai bine să-l acoperiți cu hârtie, rumeguș sau să-l acoperiți cu nisip. Cel mai bine este să schimbați paletul la fiecare trei zile..

Canarul nu este capricios de hrănit. Puteți cumpăra o compoziție specială la magazinul pentru animale de companie, turnând zilnic câteva lingurițe în alimentator. Dacă vei lipsi o perioadă lungă de timp și nu poți adăuga un tratament la timp, umple alimentatorul puțin mai mult.

Cel puțin o dată pe săptămână, pasărea trebuie lăsată să-și întindă aripile. Prin urmare, este mai bine să aduceți cușca într-o cameră în care canarul nu se poate răni pe el însuși sau bunurile dvs. în timpul zborului. Mersul 15-20 de minute va fi suficient.

Pentru a împiedica un animal de companie cu voce tare să vă ridice cu primele raze de soare, acoperiți cușca cu o cârpă densă. De asemenea, o pasăre poate fi îmblânzită rapid doar vorbind cu ea. Canarul are un caracter foarte credul.

Şarpe

Acesta este un animal de companie extraordinar. Potrivit pentru persoanele cu un caracter extravagant. Merită să cumperi un șarpe regal, mai este numit și „șarpe cățărător”. Această specie este absolut lipsită de agresivitate..

Ar trebui să vă pregătiți pentru un astfel de animal de companie. Este necesar să achiziționați un terariu și să determinați locul unde va sta. Un acvariu spațios pentru pești este, de asemenea, potrivit. Cu siguranță veți avea nevoie de o lampă cu incandescență sub care șarpele să se lase. De asemenea, aveți nevoie de nisip sau sol.

O ramură ramificată, asemănătoare unei liane, pe care animalul de companie se va târâ și va legăna va fi foarte distractivă pentru șarpe.

Dacă ezitați să hrăniți șarpele cu șoareci vii, atunci în acest caz sunt potrivite și ouăle mici de pui. Trebuie să hrănești alergătorul doar o dată pe săptămână..

Hamster

Hamsterul nu are pretenții în îngrijire și este foarte popular - îl puteți cumpăra de la orice magazin de animale de companie.

Principiul principal al păstrării unui rozător va fi dezvoltarea unei diete corecte. Puteți cumpăra mâncare specială de la orice magazin de animale de companie. Dacă brusc nu există mâncare, puteți tăia hamsterul de pâine și fructe sau legume. O hrănire pe zi este suficientă.

Deoarece hamsterul este predispus la tezaur, curățarea toaletei va deveni stresantă pentru el. Prin urmare, de multe ori acest lucru nu merită făcut..

Un animal pufos trăiește într-o cușcă mică. Băuturile și băuturile pentru băut, precum și câteva cârpe vor crea pentru el un adevărat paradis pe pământ. La cerere, puteți achiziționa o roată și alte divertisment.

Broasca testoasa

Acesta este un animal lent, a cărui contemplare aduce un zâmbet de emoție. Se obișnuiește repede cu mâinile proprietarului și se lasă mângâiată.

Există două tipuri de broaște țestoase: pământ și păsări de apă. Primul este cel mai nepretențios. Va avea nevoie de un terariu cu o lampă incandescentă, sol, pietricele și un bol de băut. Legumele și fructele proaspete sunt potrivite ca furaje. De asemenea, puteți achiziționa alimente specializate la magazinul pentru animale de companie.

Vă puteți spăla picioarele și carapace o dată pe săptămână cu o periuță de dinți moale. Uneori animalul trebuie lăsat să se târască prin apartament..

Opriți lampa la mijlocul toamnei. Apoi broasca testoasa va hiberneaza timp de sase luni. Primăvara, lampa se aprinde treptat.

Pe baza speciilor de animale enumerate, puteți alege un prieten pe placul dvs. El va suporta în siguranță absența ta, iar în momentele de comunicare te va încânta.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pentru cei care nu au timp: 5 animale de companie cele mai nepretențioase