Unde trăiește girafa, ce mănâncă și cât de înaltă este

Descrierea girafeiGirafa este un animal foarte elegant și neobișnuit, a cărui frumusețe și grație sunt pur și simplu la scară largă. Un fapt interesant - chiar și cei care nu au văzut niciodată o girafă în persoană au o simpatie extremă pentru el..

Animalul aparține clasei mamiferelor și ordinii rumegătoarelor artiodactil, familiei girafelor și genului girafelor.

Caracteristici:

Un mare interes pentru acest animal se datorează dimensiuni unice, la urma urmei, girafa este cel mai înalt mamifer din lume. Creșterea unei girafe poate ajunge la cinci metri și jumătate, iar unele persoane cresc peste 6 m. Lungimea gâtului este o treime întreagă din întreaga sa înălțime..

Un adult poate cântări până la două tone, în timp ce greutatea medie a unei girafe variază de la 500 la 1900 kg.

Sângele prin vasele din corpul unei girafe pompează o inimă puternică, cântărind 12 kg. Acest organ puternic poate pompa până la 60 de litri de sânge pe minut, creând tensiunea arterială de trei ori mai mare decât cea umană.

Luând în considerare lungimea gâtului, se poate presupune că, cu o schimbare bruscă a poziției capului, înclinării sau răsucirii, girafa experimentează disconfort și pierderea orientării datorită deteriorării stării de bine. Dar densitatea ridicată a sângelui împiedică apariția unor astfel de probleme. În plus, vena principală din gât este proiectată astfel încât, dacă este necesar, să fie activate supapele de închidere situate în ea. Gâtul lung nu este diferit ca structură de gâtul altor mamifere și este format din 7 vertebre. Dar lungimea fiecăruia dintre ei ajunge în medie la 25 de centimetri..

Ce culoare are girafa

Cum mănâncă o girafăCuloare girafă demn de o analiză detaliată. Culoarea hainei este galben-portocaliu, cu pete maronii pronunțate pe tot corpul..

Modelul reperat este absolut unic pentru fiecare individ și nu se repetă niciodată. O analogie poate fi trasată cu amprente umane. La fel ca la oameni, modelul unei amprente este unic, iar la o girafă, forma și dimensiunea petelor de pe corp sunt unice..

Pe cap există o pereche de coarne mici cu un păr scurt caracteristic, iar pe toată lungimea gâtului există o coamă mică de o culoare mai închisă.

Limba de girafă

Limba acestui mamifer nu este mai puțin unică, decât el însuși. În viața de zi cu zi, girafa folosește limba pentru următoarele proceduri:

 • apuca și smulge frunzele și ramurile de la o înălțime mare;
 • curăță fața;
 • curăță-ți urechile;

Deși înălțimea girafei îi permite să ajungă la orice frunze și ramuri care îi plac din copaci, chiar și cele din locurile cele mai înalte și cele mai dificile, unele ramuri pot fi prea mari. În acest caz, își folosește limba, care se poate întinde aproape jumătate de metru și, aplecându-se, apucă ramurile gustoase.

Picioare de girafă

Picioarele mamiferelor arată foarte slab în comparație cu un corp mai masiv și mai voluminos. Cu toate acestea, nu este necesar să le considerăm fragile sau în vreun fel slabe. Animalul este sigur pe picioare și sare frumos, chiar și în ciuda greutății sale grele. În timpul săriturilor, mamiferul poate depăși obstacolele de până la un metru și jumătate în înălțime.

La alergare, un animal poate, de asemenea, să ofere multă rudă un început. Viteza pe care acest alergător înalt este capabilă să o atingă este de 60 km / h. Dar el are o astfel de agilitate numai în timp ce se află pe câmpie. Pe solul mlăștinos și în râu, el nu se simte atât de confortabil și încearcă să evite aceste locuri.

Specii de girafe

Toate speciile, dintre care erau doar 5 bucăți, au dispărut. Acum puteți găsi o singură specie, care este clasificată pe baza zonei în care locuiește girafa. O altă diferență este forma modelelor de pe trunchiul său..

Soiuri de girafe:

 1. Înălțimea girafei animaleNubian - se distinge prin culoarea castanie a capacului patat. Petele sunt mărginite de linii albe clare. Bărbații acestei subspecii au o umflătură caracteristică pe partea din față a craniului. Habitat - Etiopia de Vest și Sudanul de Est.
 2. Ugandezul este una dintre cele mai frumoase subspecii, se distinge prin pete care au contururi vizibile mai clare și un cadru alb. Habitat - Uganda. Într-un alt mod, această subspecie se numește girafa Rothschild..
 3. Somalianul este o girafă care locuiește în sudul Somaliei. Poate fi găsit și în nordul Kenya. Un alt nume pentru subspecie este reticulat. Diferă într-o culoare foarte frumoasă a ochiurilor cu pete cu margini ascuțite, care seamănă vag cu o plasă.
 4. Angolez - locuiește în Botswana și Namibia. Diferă în pete mari.
 5. Cardofan - trăiește în Republica Centrafricană, puteți găsi această specie în vestul Sudanului. Principala diferență față de congeneri sunt pete neuniforme cu densitate variabilă. Cu cât este mai jos la nivelul membrelor, densitatea petelor scade, de asemenea..
 6. Masai - trăiește în Tanzania și sudul Keniei.
 7. Sud-african - locuiește în Mozambic și Africa de Sud, Zimbabwe. Diferă în pete de formă rotundă. De obicei nu ajung la capătul membrelor..
 8. Giraffe Thornycroft - preferă să locuiască în Zambia. Principala diferență dintre acești indivizi este sub forma unor pete care au margini zimțate..
 9. Africa de Vest - preferă să locuiască în Ciad. Din păcate, această subspecie este deja amenințată de dispariția completă. Începând cu 2007, erau doar 175..

Ce și cum mănâncă girafa

Animalul se hrănește exclusiv cu alimente vegetale. Stomacul său este format din patru camere, ceea ce îi permite să digere mai bine mâncarea atunci când mănâncă. Ramurile și frunzele aspre, deja măcinate de maxilare și prinse în prima cameră a stomacului, sunt regurgitate pentru a fi mestecate.

Principala dietă a unui mamifer include:

 • salcâm;
 • lăstari de cais sălbatic;
 • mimoză.

Creșterea girafelorAnimalul mănâncă alimente aproape constant.. Pentru această activitate, poate petrece până la 20 de ore pe zi. Cantitatea de alimente consumate pe zi este suficient de mare și poate cântări până la 30 kg.

Girafa rămâne fără umezeală foarte mult timp datorită frunzelor incluse în dieta sa. Lichidul conținut în ele îl ajută în acest sens.

Girafa bea cu picioarele larg depărtate și gâtul îndoit jos direct spre apă. Într-o abordare, poate bea până la 40 de litri de apă.

Reproducere

Ce mănâncă o girafă?Din moment ce acest bărbat înalt și frumos preferă să trăiască singur, din motive de siguranță locuiește în apropiere cu antilopi sau zebre, care trăiesc într-o turmă mare. Uneori animalele rătăcesc încă în turme de mai mulți indivizi, dar masculul dintre ei, de regulă, este unul.

Bărbații își păstrează foarte gelos femelele, nepermițând străinilor să se apropie de ele. Mai mult, nu sunt contrari cu împerecherea cu femelele altor persoane, dacă se prezintă o astfel de oportunitate..

Sezonul de împerechere pentru girafă durează din iulie până în septembrie., în acest moment începe sezonul ploios în Africa. Datorită faptului că sarcina la femele durează până la 15 luni, puiul se naște pe timp uscat, ceea ce îi permite să se ridice mai repede în picioare.

Un fapt interesant este că la naștere, puii cad pur și simplu de la o înălțime de doi metri. Acest lucru se întâmplă deoarece femeia ia doar o poziție în picioare în timpul nașterii..

Un individ tânăr cântărește aproximativ o sută de kilograme, iar înălțimea sa nu depășește un metru și jumătate. Îi lipsesc coarnele pe care le au animalele adulte. În locul lor este un mic cartilaj acoperit cu fire de păr negre..

din pacate, la un individ nou-născut sunt foarte mari riscuri de moarte. Adesea cad pradă atacurilor leoparzilor și leilor, precum și ale hienelor, care preferă să atace indivizi mai slabi, inclusiv pui mici..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Unde trăiește girafa, ce mănâncă și cât de înaltă este