Minuetul napoleon

În ciuda numelui, pisicile din rasa Napoleon nu au nimic de-a face cu Franța sau cu marele comandant care suferă de megalomanie și ailofobie. De fapt, numele sună acum puțin diferit - minuet. Pentru a evita confuzia, puteți găsi adesea un nume dublu - Napoleon-minuet. Aceasta este o rasă relativ nouă din America, ai cărei reprezentanți au un aspect extraordinar de strălucitor: au o față incredibil de drăguță, cu ochi mari rotunjiți, picioare scurte, corp miniatural, puternic și păr gros și lung.

Smith a dezvoltat un program de reproducere și a început să traverseze munchkins din Persani. De asemenea, în procesul de reproducere, rasa a fost pisici cu par scurt exotice. Drept urmare, s-au născut Napoleon Classic (pisici cu picioare normale) și Napoleon Extreme (animale de companie în miniatură).

Smith a investit mult timp și bani în ideea sa, dar sistemul birocratic de hârtie, care a fost inventat pentru tortura omenirii, a împiedicat recunoașterea Napoleonilor. După ce a cheltuit ultimii bani și, în cele din urmă, disperat, Iosif a distrus toată documentația și notele despre munca asupra rasei, a castrat majoritatea animalelor, a distribuit multe prietenilor și cunoștințelor.

Din fericire, istoria rasei nu s-a încheiat aici. Un grup de entuziaști în căutare fierbinte a reușit să-și revină și să continue munca. În 2005, ideea lui Smith a câștigat recunoaștere oficială și dragoste la nivel mondial. Rasa Napoleon a fost recunoscută de asociațiile TICA (SUA) și Assolux (Rusia).

Rasa a fost numită Napoleon până în 2015. Apoi numele a fost schimbat în Minuet, iar pe 5 ianuarie 2016, TICA a publicat un nou standard.

Recenzie video a rasei de pisici Napoleon:

Aspect și standarde

Chipul păpușii și corpul înclinat au permis minuetului să câștige multe inimi. Între timp, un aspect diminutiv nu este un obstacol în calea unui fizic puternic. Napoleonii au oase puternice, late și o musculatură bine dezvoltată, ceea ce permite pisicilor să rămână active până la bătrânețe. Dacă descrieți aspectul menuetului, atunci cuvântul „rotund” va fi cel mai potrivit.

Bot

Botul este rotunjit, lat și moderat scurt, cu plăcuțe bine definite de vibrisă. Urechile sunt de dimensiuni medii, cu vârfurile rotunjite, amplasate larg. Ochii sunt de asemenea mari și rotunzi, foarte deschiși, dar nu proeminenți, adânci moderat. Culoarea irisului corespunde cu culoarea hainei. Nasul este scurt și larg, nu snub.

Tipul corpului

Corpul este alungit, puternic, rotunjit în toate contururile. Gâtul este moderat scurt. Linia de sus este dreaptă. Spatele este drept și larg. Picioarele sunt scurte sau lungi, în funcție de tip, întotdeauna puternice și stabile. Coada trebuie să fie proporțională cu corpul, nu scurtă.

Palton și culori

În funcție de lungimea și structura lânii din rasă, există trei tipuri de pisici:

  • Păr lung - părți inferioare bine dezvoltate și păr lung de gardă. Haina este ușoară, netedă și strălucitoare.
  • Semi-cu păr lung - pisici cu părul de gardă dezvoltat în jos și dens. Tipul de palton este același cu cel al grupei de rase persane.
  • Plush - datorită pufului gros, părul de protecție scurt stă aproape vertical, formând așa-numitul strat de pluș.

Orice culori sunt permise fără restricții, inclusiv siameze.

Soiurile lui Napoleon

Există două tipuri de pisici în rasa Napoleon-Minuet:

  • Clasic - animale cu labele standard, lungi, care nu au o valoare deosebită în sensul reproducerii și expunerii. Deși există posibilitatea de a se încrucișa, acestea nu sunt practic utilizate în reproducere;
  • Extreme - pisicile cu picioare scurte sunt de 2 ori mai mici decât pisicile obișnuite.

Indiferent de lungimea labelor, toți Napoleonii sunt pitici. Greutatea bărbaților adulți nu depășește 3 kg, iar femelele - 2 kg.

pisică napoleonică

Caracter

În cea mai mare parte, pisicile pitice sunt animale prietenoase, răbdătoare și calme, moderat curioase și jucăușe. Ei învață repede bunele maniere, sunt foarte inteligenți și sociabili. Sunt puternic atașați de proprietar și încearcă să participe la toate treburile casnice. De la perși, au adoptat blândețea, iar de la Munchkins, energia și curiozitatea care îi fac să urce în toate colțurile și necazurile, mai ales la o vârstă fragedă. Nu există agresivitate în personaj, puteți introduce în siguranță animalul de companie chiar și celor mai mici copii. De regulă, Napoleonii se înțeleg bine cu alte animale de companie, sunt toleranți la rozătoare mici și păsări..

Întreținere și îngrijire

Napoleonii sunt exclusiv pisici domestice care nu au nevoie de obișnuințe, să nu mai vorbim de câmp liber. Dacă doriți să introduceți o pisică pe stradă, trebuie doar să mergeți pe un ham sub supraveghere atentă. Merită luate în considerare caracteristicile minore ale conținutului reprezentanților rasei, asociate cu dimensiunea lor mică și picioarele scurte. De exemplu, o tavă ar trebui să aibă laturile joase, iar un pat confortabil poate fi mai mic decât pentru majoritatea raselor. Pisoii necesită o atenție sporită în ceea ce privește întreținerea și îngrijirea.

Napoleonii nu necesită îngrijire specifică, totul se reduce la o listă cu cele mai necesare proceduri: pieptănare, scăldat, igiena ochilor, urechilor, cavității bucale și tăierea unghiilor după dorință sau necesitate. Regularitatea periajului depinde de calitatea și lungimea stratului. Frecvența scăldatului este individuală, de obicei la fiecare șase luni. Șampoanele și balsamurile sunt selectate pe baza tipului de lână. Uscarea cu un uscător de păr este permisă, dar nu este de dorit.

Animalelor cu părul lung li se recomandă să folosească paste speciale sau furaje pentru îndepărtarea lânii.

Ochii și urechile sunt examinate în mod regulat și curățate după cum este necesar. Problema ghearelor este de obicei rezolvată prin achiziționarea și îmblânzirea unui pisoi la un post de zgâriere.

Hrănire

Câțiva crescători de pisici Napoleon își hrănesc animalele de companie cu alimente uscate gata preparate de clasă super-premium sau holistică. Unele persoane practică un tip mixt de dietă, adăugând carne și produse lactate la dieta principală. Atunci când alegeți mâncarea pentru un animal de companie, trebuie să se țină seama de vârsta, lungimea hainei, starea fiziologică (sarcină, alăptare), bolile și, desigur, preferințele gustative.

napoleon

Sănătate și longevitate

Deoarece lucrările asupra rasei nu au fost încă finalizate, este dificil să se judece obiectiv bolile și posibilele probleme genetice. Cu toate acestea, este important ca potențialii proprietari să înțeleagă că Napoleonii sunt hibrizi și purtători de mutații și, prin urmare, mulți dintre ei nu au o sănătate bună. Chiar și atunci când se împerechează sire de primă clasă, există riscul de a naște descendenți defecți, prezența malformațiilor congenitale și decesul din motive inexplicabile.

Se știe în mod fiabil că o predispoziție la:

  • Boala de rinichi cu chisturi multiple;
  • Cardiomiopatia;
  • Boli oftalmice (inclusiv o lacrimare crescută care nu pune viața în pericol).

Pe lângă bolile ereditare, ca orice alt animal, este posibil să se dezvolte multe boli asociate cu îngrijirea sau hrănirea necorespunzătoare..

Pisicile fără probleme de sănătate trăiesc în medie 13-14 ani.

Pisoi napoleon

Caracteristici de reproducere, selecție de pisoi și preț

Napoleonii aparțin categoriei de rase rare și relativ scumpe. Motivul rezidă nu numai în exclusivitate, ci și în dificultatea reproducerii. Încrucișarea Munchkins și a perșilor în cele mai multe cazuri duce la nașterea pisoilor cu diferite vicii. Vinovatul este genele capricioase ale pisicilor persane. Pentru a obține descendenți mari, nu trebuie doar să găsești animale frumoase, ci trebuie să înțelegi genealogiile, legăturile de sânge și genetica.

Obținerea unor descendenți sănătoși care îndeplinesc toate standardele nu este o sarcină ușoară și este supusă numai crescătorilor cu experiență..

Standardul TICA permite o varietate de împerecheri în cadrul mai multor rase Napoleon - pisică persană (inclusiv Himalaya și cu părul scurt exotic) - Munchkin.

Prețuri

În Rusia și țările CSI, prețul pisoilor lui Napoleon variază de la 35 la 70 de mii de ruble. Costul este influențat de calitatea reproducerii, culoarea, dimensiunea și perspectiva pisicii. Pisicile cu picioare lungi sunt mult mai ieftine decât pisicile cu picioare scurte - 5-15 mii de ruble. În pisicile din străinătate, un pisoi minuet costă în medie 500 USD. e.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Minuetul napoleon