Pești de papagal de acvariu: fotografie, descrierea speciei și caracteristicile conținutului

Conținut de pește papagalPeștele papagal este un membru al familiei ciclidelor. Și-a luat numele datorită culorii strălucitoare și formei neobișnuite a capului, care amintește de ciocul unui papagal. Toate fotografiile acestor pești de acvariu pot fi văzute mai jos..

Habitatul peștilor este Africa de Vest. Cu toate acestea, pasionații preferă să păstreze un hibrid dintre acești pești numit papagal roșu. Sunt foarte frumoși și fără conținut de conținut. Este vorba despre acești pești de acvariu care vor fi discutați în acest articol..

Papagalul roșu a fost special crescut de crescătorii taiwanezi în anii 90 ai secolului trecut. Probabil că specia a fost obținută prin traversarea ciclidelor americane și africane. Originea sa exactă este necunoscută, deoarece metoda de obținere a acestui hibrid este păstrată în strictă încredere. În acest sens, singurul loc din lume în care această specie de pește este crescută și apoi trimisă în alte țări este Asia de Sud-Est..

Lungimea unui adult este de 8-15 cm.

Cea mai comună culoare a papagalilor este roșu-portocaliu și galben. Pe lângă peștii de acvariu cu culorile de mai sus, există reprezentanți ai altor culori:

  • albastru;
  • liliac;
  • zmeură;
  • verde;
  • alb

Peștii papagali de culori necaracteristice pentru ei au imunitate redusă, prin urmare, nu se recomandă achiziționarea lor.

De menționat este și gura papagalilor. Gura acestor pești este foarte mică, se deschide vertical doar la un unghi mic.

Întreținere și îngrijire

Peste papagaliPentru peștii papagali ar trebui să cumpărați acvariu lungime de cel puțin 70 cm. Dacă aveți câțiva pești, cea mai bună opțiune ar fi să-i păstrați într-un acvariu cu un volum de 150-200 litri, de preferință cu un capac, astfel încât peștii să nu sară accidental din el. În interior, asigurați-vă că așezați structuri mici în care să vă ascundeți, cum ar fi peșteri și alge.

În general, acești pești sunt foarte activi, le place să înoate mult, se simt minunat cu puțină mișcare a apei, astfel încât să le puteți instala o pompă cu aerare în acest scop..

Bineînțeles, au nevoie de un filtru bun. Faptul este că acești pești de acvariu lasă adesea o cantitate de mâncare neterminată și un astfel de dispozitiv este pur și simplu necesar pentru a menține curățenia..

Lumina trebuie să fie suficient de difuză și suficient de slabă.

Temperatura apei în acvariile de papagali variază între 22-26 ℃, aciditatea în jurul valorii de 7 pH și duritatea 6-15 dH. Nu uitați să vă schimbați aproximativ 30% din apă în fiecare săptămână.

Pentru sol este destul de potrivit pietricele mici sau mijlocii. Peștilor le va plăcea să sapă în el.

Hrănire

Peștele papagal de acvariu trebuie hrănit cu alimente vii și uscate. Ca hrană pentru animale, puteți da viermi de sânge, creveți, pești mici.

Alimentele vegetale ar trebui, de asemenea, oferite sub formă de sos de top, de exemplu, dovlecei, castraveți. Acești pești sunt indiferenți la alge.

Se poate folosi și hrana artificială, principalul lucru este să știți când să vă opriți și să nu supraalimentați peștele.

În timp, culorile strălucitoare ale peștilor de acvariu se pot estompa, în astfel de situații li se oferă hrană cu caroten pentru a menține culoarea.

Reproducerea

Peste papagal în acvariuAcești pești hibrizi nu se pot reproduce deoarece masculii sunt sterili. Persoanele noi sunt obținute numai prin încrucișare, după cum sa menționat deja la începutul articolului..

În ciuda acestui fapt, dacă temperatura apei în acvariu este ușor ridicată, de exemplu, la 27-28 ℃, peștii se vor trezi instinctiv și se vor pregăti pentru reproducere și vor construi cuiburi săpând găuri în pământ. Acest lucru se întâmplă după ce papagalii ajung la un an și jumătate. Există momente în care femela poate depune ouă, dar masculul în orice caz nu va putea să o fertilizeze. Deci, astfel de încercări de reproducere nu vor duce nicăieri..

Puteți distinge un bărbat de o femeie din mai multe motive:

  1. De-a lungul tuberculului anal. La mascul are forma unui con, iar la femelă are formă de pară.
  2. Prin prezența marginilor roz. În timpul reproducerii, o astfel de margine apare pe gât și branhii numai la mascul..
  3. După mărimea peștilor. Masculii sunt de obicei mai mari decât femelele.
  4. Pe înotătoarea caudală. Aripioarea masculilor se caracterizează prin capete ascuțite, la femele sunt rotunjite.

Potrivit companiilor care cresc acești pești, aceștia își dobândesc culoarea strălucitoare abia după 5 luni, dar puietii sunt gri-negri..

Compatibilitate cu alte specii

Cum să păstrezi un pește papagalÎnainte de a cumpăra un pește nou, acvaristii se gândesc întotdeauna: „Cu ce ​​specie de pești poate coexista în pace?”

Papagal - pești foarte pașnici. Se înțelege bine cu alți indivizi, cu excepția, poate, a celor mai mici reprezentanți (neon, gracilis etc.). Le poate înghiți. Mai mult, doar masculii sunt agresivi și numai în perioada de reproducere..

Vecinii cei mai potriviți pot fi ciclidele, barbele, labele și alte specii de dimensiuni similare cu papagalii.

Boli

De obicei, peștii papagal trăiesc până la 10 ani, cu condiția să fie păstrați în condiții adecvate. Sunt foarte rezistenți la diferite tipuri de boli și rareori se îmbolnăvesc. Dar totuși trebuie să monitorizați starea peștilor și să-i oferiți o îngrijire adecvată..

Dacă ați văzut pete întunecate pe corpul ei, atunci acest lucru poate indica despre conținutul crescut de nitrați din apă. În acest caz, trebuie să curățați bine solul cu un sifon și să schimbați apa din acvariu..

Peștii care au început să înoate mai puțin activ și s-au scufundat până la fund trebuie să fie plantați. Adăugați puțin albastru de metilen în vasul cu pește, precum și ½ o tabletă de metronidazol și 0,5 grame de kanamicină. Trebuie să consumați droguri și să schimbați apa zilnic până la recuperarea completă. Acest proces durează de obicei 5-7 zile..

Printre posibilele boli ale acestor pești, este de menționat ihtiofitiroza. Pe corpul peștelui se formează boabe albe asemănătoare grișului. Tratamentul trebuie început prin schimbarea apei și spălarea filtrului. Apoi, Sera costapur este adăugat în apă. Pentru a preveni descompunerea medicamentului, asigurați-vă că opriți iluminatul. Repetați procedura în fiecare zi până când dispar semnele bolii.

Dacă vedeți peștele papagal înotând burta, cea mai probabilă cauză a acestui fapt este boala vezicii înotătoare. Alimentația necorespunzătoare duce la acest fenomen. Pentru a preveni acest lucru, să pescuim Mazăre o dată pe săptămână, după ce le-a curățat.

Ai grijă de micile tale animale de companie și te vor încânta mult timp.

Mai jos sunt câteva fotografii cu pești papagali care vă vor oferi o imagine completă a acestei specii..

Frumos papagal Peste papagalPești de acvariu papagalPeste papagaliConținut de pește papagalPeste papagalPeste papagal în acvariu acasăCum se hrănește un pește papagalPapagali pești de acvariuPeste papagalPeste papagaliPeste papagal
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pești de papagal de acvariu: fotografie, descrierea speciei și caracteristicile conținutului