Neoni de pește de acvariu, nepretențios și luminos

Neoni de pește de acvariuAstăzi vom vorbi cu voi despre bebelușii frumoși care au câștigat inimile a milioane de acvaristi, atât începători, cât și cu experiență. Neonii sunt acei pești care pot fi savurați ore în șir, admirându-și mișcările armonioase și strălucirea bizară. Vă vom spune despre ce sunt neonii, ce condiții și îngrijire au nevoie și, de asemenea, va lua în considerare procedura de reproducere.

Habitat de unde provin peștii

Să începem discuția peștilor frumoși cu locul în care trăiesc în condiții naturale..

Neoni de pește de acvariu

Neonii trăiesc în apele Americii de Sud. Locuiesc în bazinele râurilor Rio Negro și Orinoco. Îi poți întâlni în apă puțin adâncă, unde se ascund în desișurile algelor. Din punct de vedere istoric, acești pești locuiesc în cursuri de adâncime superficială în Peru, Columbia și Brazilia..

Descriere

Neoni Este un gen de pești cu aripioare care aparțin familiei haracin. În total există trei tipuri de neoni.: neon roșu, albastru și fals roșu. Indiferent de specie, toți reprezentanții acestui gen sunt uniți de o linie strălucitoare care se desfășoară din lateral de la cap până la coadă..

La fel ca neonii, familia haracin include și ea rodostom, tetra și spini

În fața noastră sunt pești mici, viu colorați, a căror lungime, chiar și în condiții naturale, nu depășește 40 mm. Femelele sunt întotdeauna mai mari decât masculii. Sunt pești omnivori, deoarece se pot hrăni nu numai cu crustacee și diferiți viermi, ci și cu alge.

Neoni de pește de acvariu

Neonii sunt pești de școală, prin urmare, este imposibil să întâlnești indivizi singuri în natură. Același lucru este valabil și pentru acvariu..

Separat, ar trebui spus că speranța de viață depinde în mod direct de temperatura apei. Este interesant faptul că dependența de temperatură este inversă, adică cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât durata de viață este mai mare (până la 4 ani inclusiv).

Important! Temperatura ridicată scurtează speranța de viață, deoarece bioritmul se accelerează.

Tipuri și diferențele lor

Mai sus am menționat că există trei tipuri. Mai jos vă vom spune despre ele în detaliu, astfel încât să puteți face alegerea corectă..

Anterior, ar trebui spus că cele trei specii naturale au fost extinse cu variații artificiale suplimentare, astfel încât să puteți găsi 10 variații diferite de culoare în magazinele de animale de companie..

 • Neon roșu. Diferă prin faptul că corpul este împărțit în două părți printr-o linie longitudinală. Cel de sus este colorat în albastru, iar cel de jos este roșu. Merită să acordați atenție mărimii, deoarece pentru această variație maximul este de 55 mm.
 • Neoni de pește de acvariu
 • Neon portocaliu. O variație artificială caracterizată printr-o culoare portocalie strălucitoare care se extinde la întregul corp. Este posibil să observați și mici pete de marmură. Lungime maximă - 50 mm.
 • Neoni de pește de acvariu
 • Neon mov. Uneori, această variație este confundată cu variația diamantului, deoarece culoarea violet nu este atât de pronunțată cum era de așteptat. Diferă prin faptul că corpul său este vopsit într-o culoare violet deschis, care în unele locuri este aproape de gri deschis. Corpul este separat printr-o linie albastră, pronunțată. Lungimea maximă a corpului este de 50 mm.
 • Neoni de pește de acvariu
 • Neon negru. O variantă destul de rară pe care nu o va plăcea tuturor Corpul peștilor este acoperit de negru cu diferite nuanțe. Linia longitudinală este colorată în alb sau gri deschis, deci este foarte vizibilă. Nu tuturor acvaristilor le place această variație, deoarece necesită un acvariu foarte luminos, altfel locuitorii pur și simplu nu vor fi văzuți. Lungime - până la 45 mm.
 • Neoni de pește de acvariu

Știați? Neonii nu strălucesc ca niște pești de mare adâncime. Solzii de pește acționează ca un reflector și refractează doar lumina care lovește corpul lor.

 • Neon albastru. De asemenea, o variație artificială, care diferă de albastrul natural. Corpul peștilor este colorat în albastru, iar linia longitudinală este albastru deschis. Lungime maximă - 40 mm.
 • Neoni de pește de acvariu
 • Neon albastru. Aspect natural, caracterizat printr-o culoare deschisă a corpului și o culoare roșie de la aripa pelviană până la partea inferioară a cozii. Abdomenul este de culoare argintie, linia longitudinală este albastră. Restul corpului este acoperit cu solzi albastru-gri. Lungime - până la 40 mm.
 • Neoni de pește de acvariu
 • Neon verde. Această variație nu este foarte populară pentru acvaristi datorită faptului că peștele este vopsit într-o culoare deschisă de salată, ceea ce nu contrastează cu fundalul decorațiunilor din acvariu. Neonul verde are o linie longitudinală argintie, care arată destul de plictisitoare pe un fundal verde. Adăugați la aceasta faptul că lungimea maximă este de 35 mm - și va fi extrem de dificil să vedeți peștele pe un fundal verde închis..
 • Neoni de pește de acvariu
 • Variația voalului. În acest caz, culoarea albastrului neon este păstrată, dar peștele primește aripioare lungi de lux, ca la guppi, care măresc vizual dimensiunea și fac mișcările grațioase. Lungimea maximă este identică cu variația albastru.
 • Neoni de pește de acvariu
 • Neon diamantat. Diferă prin faptul că îi lipsește banda longitudinală obișnuită. Partea din spate a corpului este de culoare roșie, partea din față este argintie. Lungime maximă - 30 mm.
 • Neoni de pește de acvariu
 • Aur. Variația seamănă cu un pește de culoare aurie, în timp ce este foarte asemănător cu portocaliul neon. Se diferențiază prin faptul că întregul corp este vopsit într-o culoare galbenă bogată, fără pete și zone întunecate. Lungime maximă - 15 mm.
 • Neoni de pește de acvariu

În continuare, vom lua în considerare condițiile necesare pentru păstrarea peștilor, în care neonul se va simți confortabil și, dacă doriți, va putea da descendenți.

Temperatura, aciditatea și duritatea apei

Mai sus am scris că speranța de viață depinde de temperatura apei din acvariu, deci acest aspect ar trebui discutat mai detaliat..

Neoni de pește de acvariu

În condiții naturale, peștele trăiește în corpuri de apă care se încălzesc până la 23-27 ° С, cu toate acestea, astfel de rate ridicate afectează negativ speranța de viață.

afla, cum se determină duritatea apei și temperatura optimă a apei în acvariu.

Temperatura optimă a acvariului este de 18-24 ° C. Dacă nu aveți de gând să vă reproduceți, atunci este mai bine să o păstrați la aproximativ 18-19 ° C pe tot parcursul anului, astfel încât peștii să trăiască mai mult. Dacă vă gândiți la reproducere, atunci vara este mai bine să o mențineți la 22-23 ° С.

În ceea ce privește parametrul pH, pe care îl solicită multe tipuri de pești, în acest caz nu este nevoie să vă faceți griji, deoarece neonii se simt excelent în apă, care are un pH de 5,5 până la 8. Sunt de acord că acesta este un interval foarte mare - în consecință, orice apă curată cu temperatură optimă va face.

Duritatea apei afectează și peștii.. Nu mulți acvaristi înțeleg acest parametru, așa că hai să facem o mică divagare..

Neoni de pește de acvariu

Duritatea indică cantitatea de particule de calciu și magneziu dizolvate. Apa moale corespunde la 2 dH, duritate medie - 3-10 dH, tare - de la 11 dH.

Neonii sunt mulțumiți de apă, a cărei duritate variază de la 5 la 20 de unități. Pentru a seta pre-precis duritatea apei, ar trebui să achiziționați o bandă de testare de la magazinul pentru animale de companie, care va arăta un rezultat corect..

Vă sfătuim să citiți despre, cum să alegi un încălzitor, filtru extern, amorsare și Autocolante de fundal pentru acvariu, și ce articole sunt cele mai esențiale pentru acvariu.

Iluminat

În ceea ce privește lumina, în acest caz, peștii nu sunt nepretențioși.. Au nevoie de lumină scăzută și difuză pentru a se simți confortabil. Dacă aveți un acvariu mare care conține pești care necesită iluminare puternică, puneți corpurile de iluminat astfel încât să existe umbră sau umbră parțială în rezervorul artificial..

Neoni de pește de acvariu

Este foarte descurajat să folosiți iluminarea multicoloră, deoarece peștii pot „decolora” în sensul literal al cuvântului, lucru remarcat de mulți amatori care au decis să experimenteze culoarea lămpilor de iluminat.

Important! Puteți crea umbră cu alge plutitoare.

Parametrii acvariului

Deoarece peștii nu sunt de dimensiuni mari, acvariile mici pot fi utilizate pentru întreținerea lor, cu toate acestea, acest subiect necesită discuții suplimentare, altfel greșelile nu pot fi evitate.

Neoni de pește de acvariu

În primul rând, ar trebui să acordați atenție faptului, că neonii învață pești - în consecință, trebuie să păstrați cel puțin 3-4 persoane, astfel încât să se simtă confortabil. Există o regulă nerostită conform căreia aproximativ 5 litri de apă ar trebui să cadă asupra unei persoane. Se pare că volumul minim al acvariului nu trebuie să fie mai mic de 20 de litri. Cu toate acestea, în acest caz, se face o excepție, deoarece peștii sunt foarte mici. Dacă acvariul dvs. nu conține alte specii, atunci fiecare pește poate fi „alocat” la 2,5-3 litri de apă. Ca urmare, aproximativ 20 de persoane pot fi păstrate într-un acvariu de 50 l..

Probabil că veți fi interesat să citiți despre, cum să porniți acvariul pentru prima dată, de unde să începi un acvariu marin, ce sunt algele de acvariu și cum să le tratăm.

Amorsare

Cel mai bine este să acoperiți fundul acvariului cu sol întunecat., astfel încât peștii de pe fundal să aibă un aspect mai spectaculos. Este mai bine să utilizați un substrat cu o fracțiune de până la 4 mm, adică cu granule / bucăți mici. Nu este recomandată căptușirea fundului cu pietre mari..

Neoni de pește de acvariu

Aruncați imediat solul viu colorat, deoarece atenția se va concentra asupra acestuia și nu asupra locuitorilor mici. Substratul multicolor este potrivit pentru pești mari și, în consecință, pentru acvarii mari, dar în acest caz această opțiune nu este potrivită.

Vegetație și structuri

Să începem cu, ce vegetație ar trebui să fie oricum, chiar dacă acvariul este foarte mic, deoarece un astfel de design este necesar pentru pești. Dacă nu este posibil să luați alge vii, atunci cumpărați-le artificiale, dar numai la un magazin de animale de companie. Această nevoie se datorează faptului că neonii folosesc algele ca adăpost, astfel absența lor va afecta nu numai aspectul general al acvariului, ci și viața locuitorilor..

Neoni de pește de acvariu

Dacă aveți de ales, atunci dați preferință plantelor, care sunt plantate direct în pământ. La început, am scris că neonii se pot hrăni cu alge. Deci, vegetația poate acționa parțial ca hrană dacă peștii doresc să diversifice meniul. De asemenea, rețineți că vegetația trebuie să fie reprezentată de mai multe alge singure. Este recomandabil să formați o zonă în care vor exista desișuri dense, lăsând în același timp spațiu liber pentru înot.

Vă recomandăm să citiți despre cum să crească și să întrețină plante precum marsilia, sagittariya, pogostemon, hornwort, mușchi javanez, cryptocoryne și Hemianthus Micrantemoides.

În ceea ce privește diferitele obstacole, castele, amfore sparte și alte lucruri, atunci pot fi prezenți în acvariu dacă sunt respectate următoarele standarde:

Neoni de pește de acvariu

 • Culoarea structurilor nu trebuie să fie strălucitoare.
 • Totul trebuie achiziționat numai de la magazinul de animale de companie.
 • Structurile nu trebuie să înrăutățească viața neonilor (împiedică mobilitatea, zgâria peștii cu margini ascuțite, schimba compoziția chimică a apei).

Important! Nu este necesar să acoperiți acvariul cu un capac, deoarece neonii nu sar din apă.

Îngrijire

Având în vedere condițiile necesare pentru neon, să vorbim despre îngrijirea peștilor mici. Luați în considerare acele puncte care pot afecta speranța de viață sau capacitatea de reproducere.

Hrănire

Dacă acvariul conține doar neonuri, atunci nu vor exista probleme cu hrănirea. Este suficient să cumpărați alimente uscate pentru peștii mici și să le utilizați continuu. De asemenea, puteți măcina alimente uscate standard pentru pește acasă, astfel încât neonii mici să o poată mânca.. Următorii crustacei pot fi folosiți ca furaje:

Neoni de pește de acvariu

 • dafnie mică-
 • vierme de sânge mic;
 • Ciclop-
 • echitrea;
 • tubifex;
 • nucleu.
Hrănirea are loc o dată pe zi, ceea ce este cam neobișnuit. De asemenea, merită să ne amintim că o dată pe săptămână este util să facem o „zi de post” când peștii nu sunt deloc hrăniți.

Important! Neonii sunt predispuși la obezitate, astfel încât supraalimentarea reduce durata și calitatea vieții lor..

Dacă locuitorii mici sunt ținuți cu alți pești mari, atunci pot apărea probleme.. Faptul este că neonii nu sunt în conflict, astfel încât pot rămâne flămânzi., dacă alți locuitori ai acvariului mănâncă mai repede mâncarea. De asemenea, poate apărea o problemă dacă se mănâncă furaje mici și se lasă bucăți mari pentru neoni pe care nu le pot consuma fizic. Această problemă este rezolvată fie prin instalarea unui alimentator suplimentar în partea întunecată a acvariului, fie prin alimentarea dublă în momente diferite în care alți locuitori mari ai acvariului vor fi plini..

Neoni de pește de acvariu

Aerare și schimbare a apei

Întrucât neonii din natură trăiesc în apele puțin adânci ale râurilor și râurilor, apa din acvariu trebuie schimbată în mod regulat, în caz contrar, compoziția sa va afecta negativ sănătatea copiilor. O dată pe săptămână, este necesar să înlocuiți o treime din toată apa din acvariu, indiferent de volumul acesteia. Apa proaspătă ar trebui să aibă aceeași temperatură și compoziție cu aceea cu care sunt obișnuiți peștii.

În ceea ce privește aerarea și filtrarea, acest lucru este indispensabil chiar dacă există multe alge vii plantate în acvariu. Desigur, nu este necesar să scufundați sisteme uriașe de aerare, ci pur și simplu este necesar să achiziționați o instalație care injectează oxigen în apă și îl purifică în paralel..

Neoni de pește de acvariu

Opțional, puteți instala un filtru special care creează un curent. Neonii din natură trăiesc în râuri, iar debitul din ele este prezent chiar și în apele puțin adânci, astfel încât neonii nu vor suferi de astfel de inovații.

Important! Cu cât temperatura apei este mai mare, cu atât conține mai puțin oxigen, prin urmare, atunci când temperatura crește, asigurați-vă că creșteți orele de funcționare ale sistemului de aerare..

Compatibil cu vecinii din acvariu

Neonii sunt atât de inofensivi încât agresivitatea lor poate fi echivalată cu zero.. Se înțeleg cu orice specie de pește care nu prezintă agresivitate față de bebeluși. Împreună cu neonii puteți crește spadasini, platele, ornatus, pulcher și alți pești mici sau mari pașnici.

Neoni de pește de acvariu

Amintiți-vă că mulți pești mari percep neonii ca hrană, astfel încât chiar și o dietă bună nu va salva bebelușii de atacurile „vecinilor” agresivi..

Este interzisă adăugarea următoarelor pești la neoni: ciclide, barbele, peștișor de aur, somn mare, gourami, labeo.

Reproducerea și reproducerea

Merită spus imediat, că reproducerea neonilor nu este dificilă, precum și întreținerea, astfel încât chiar și un acvarist începător poate obține descendenți, dacă este atent.

Înainte de a discuta despre reproducere, ar trebui să vorbească despre diferențele de sex, altfel vei genera doi pești de același sex.

Femelele sunt întotdeauna mai mari decât masculii. Corpul masculilor seamănă cu un oval extins pe laturi fără tranziții ascuțite. Femela are întotdeauna o tranziție lină în regiunea aripioarelor dorsale, motiv pentru care corpul ei seamănă cu un paralelogram în formă. „Fetele” au o burtă mai mare, iar banda lor longitudinală se caracterizează prin denivelări, care apar din cauza deplasării părții toracice a corpului.

Neoni de pește de acvariu

Pubertatea apare după 6 luni, cu toate acestea, este mai bine să pregătiți părinții pentru o astfel de procedură undeva în jurul valorii de 9 luni. Pentru ei, trebuie să creați condiții confortabile în acvariu, precum și să diversificați meniul cu mâncare vie. Temperatura apei trebuie să fie la nivelul de 22 ° C, pH 5,5-6,8- dH până la 10. În acvariu, apa trebuie schimbată regulat, astfel încât să fie foarte curată. Cu siguranță vom crește durata sistemelor de curățare și aerare.

Familiarizați-vă cu regulile de îngrijire a unor pești de acvariu obișnuiți precum: pește clovn, coada de voal, guppy, ananas, molii, pește zebră rerio, cocoş, astronot, lalius, minor, disc, arowana, chirurg pește, darijo dario, scalar, macropod, macracanthus.

În astfel de condiții, păstrăm peștele câteva săptămâni, după care punem masculi și femele în diferite acvarii. Deci, ar trebui să fie păstrate timp de aproximativ 2 săptămâni. Trebuie să hrănești numai alimente proaspete, să faci în mod constant o schimbare de apă. În unele acvarii temperatura apei ar trebui să fie de 19 ° C.

Neoni de pește de acvariu

Trecând la amenajarea terenurilor de reproducere.

Avem nevoie de un acvariu, a cărei lungime este de cel puțin 40 cm. Fundul nu este acoperit cu sol. În schimb, este plasată o plasă separatoare cu celule fine (folosită pentru a proteja ouăle de părinți). Nivelul apei trebuie să fie de 15 cm, temperatura să fie de 20-22 ° С, duritatea este extrem de scăzută, până la 2 unități dH, pH 5,5-6,5.

Important! Apa utilizată pentru umplerea terenurilor de reproducere trebuie mai întâi dezinfectată cu ozon sau lumină ultravioletă..

Când terenurile de reproducere sunt complet pregătite, viitorii părinți pot fi lansați. Respectați raportul corect: fie 1 bărbat la 1 femeie, fie 3 bărbați și 1 femeie. Trebuie să-l începeți în acvariul de reproducere după-amiaza târziu, deoarece reproducerea va avea loc dimineața.

Neoni de pește de acvariu

Merită să ne amintim, că în timpul jocurilor de împerechere și de reproducere nu este necesar să se hrănească neonii. Le pui acolo nu pentru îngrășare, ci pentru descendenți. Mai mult, orice aliment provoacă reproducerea microorganismelor patogene care pot ucide ouăle..

Folosiți un produs pentru a curăța acvariile „Sidex”, „Verde de malachit” și Albastru de metil

De îndată ce ouăle sunt reproduse, părinții trebuie duși în acvariul comun. Nu au altceva de făcut în spațiul de reproducere. Ar trebui să înțelegem că neonii sunt flămânzi, iar caviarul este o mâncare bună, așa că nu ezitați să jigați.

Apoi, trebuie să întunecăm zona de reproducere cât mai mult posibil., astfel încât nici o lumină să nu cadă pe ouă, indiferent de sursa acestuia. Amintiți-vă că lumina ucide ouăle, deci luați în serios acest avertisment..

Neoni de pește de acvariu

Perioada de incubație este de aproximativ 22 de ore, prin urmare, într-o zi veți vedea primul prăjit.

Important! Primele 4 ore după depunerea ouălor, trebuie să monitorizați cu atenție terenurile de reproducere. De îndată ce vedeți că un fel de ou a devenit alb, scoateți-l imediat din acvariu..

Tinerii încep să înoate deja în a 4-a zi. În acest moment, peștele ar trebui să aibă oxigen, precum și temperatura optimă. Apa trebuie să se încălzească până la 22 ° C, iar suflanta de oxigen trebuie să funcționeze cât mai mult posibil. De asemenea, nu uitați că trebuie să schimbați o zecime din apă în fiecare zi pentru o nouă, așezată și dezinfectată.

În ceea ce privește lumina, intensitatea acesteia ar trebui să crească treptat. Iluminarea maximă (ca într-un acvariu general) trebuie setată numai pentru o lună din viața tinerilor. Până în acest moment, lumina ar trebui să fie foarte slabă.

Hrănirea prăjiturilor

Hrănirea prăjitilor provoacă multe neplăceri, deoarece nu fiecare acvarist novice poate alege mâncarea potrivită și orice mâncare poluează apa, care ar trebui să fie întotdeauna amintită.

Hrănirea prăjiturilor

Încep să hrănească puii în momentul în care acesta arată mobilitate. Până în acest moment, nu este nevoie să arunci mâncare, prăjiturile slabe nu vor putea să le consume în niciun caz.

Cel mai bine este să nu vă angajați în spectacole de amatori, ci să cumpărați formulări speciale pentru prăjiți într-un magazin de animale de companie, deoarece neonii nu sunt deja de dimensiuni mari și cu atât mai mult prăjiți. Dacă aveți probleme cu achiziționarea, puteți folosi gălbenușul ras și ușor uscat al unui ou fiert ca furaj inițial. Aveți grijă, acest tip de mâncare va polua rapid acvariul..

Prevenirea bolilor

Din păcate, aproape orice boală care „se agață” de peștii de acvariu poate lovi neonii, așa că vom lua în considerare măsuri pentru prevenirea și sănătatea animalelor de companie.

Neoni de pește de acvariu

 • Înainte de a așeza pești noi în acvariu, asigurați-vă că îi puneți în carantină câteva zile. Dacă noii locuitori se vor dovedi bolnavi, va fi mult mai ușor să-i vindeci înainte de a fi plasați într-un acvariu comun..
 • Nu hrăniți neonii cu același aliment, mai ales dacă aparține segmentului de preț scăzut. În astfel de furaje nu există aditivi care să ofere vitamine și microelemente suplimentare și, în consecință, imunitatea peștilor scade.

Un drog „Antipar” va ajuta la vindecarea peștilor.

 • Nu lăsați peștele neluminat. Dacă animalele dvs. de companie sunt ținute în permanență la întuneric, fără propria sursă de lumină, și doar un bec din cameră sau lumina soarelui vor lumina cumva acvariul, atunci problemele de sănătate nu pot fi evitate. Peștii se vor simți stresați, ceea ce vă poate face să uitați de culoarea atractivă a animalelor de companie și de viața lungă..
 • Îndepărtați rapid plantele și peștii morți din acvariu. Mulți acvaristi novici cred că frunzele de plante moarte vor servi ca îngrășământ pentru alte alge, precum și peștii morți, pe care somnul sau melcii vor „sărbători”. Aceasta este o mare concepție greșită, deoarece orice țesut mort afectează compoziția apei și provoacă, de asemenea, reproducerea microorganismelor periculoase..

Neoni de pește de acvariu

 • Nu puneți niciodată obiecte sau plante în acvariu care nu au fost pretratate. Dacă doriți să hrăniți peștele cu varză, trebuie mai întâi să-l fierbeți. Și nu pentru a deveni mai moale, ci pentru că microorganismele periculoase vor muri în timpul procesului de gătit. Același lucru este valabil și pentru articole. O casă cumpărată de la un magazin de animale de companie trebuie mai întâi să fie fiartă sau scufundată în apă clocotită pentru a ucide germenii.

Știați? Culoarea strălucitoare a neonilor în sălbăticie atrage prădătorii, astfel încât, în situații stresante, peștii își schimbă culorile în cele mai întunecate, care se îmbină cu fundalul general. Culorile sunt deosebit de vii în timpul reproducerii atunci când bebelușii trebuie să se împerecheze.

Aceste instrucțiuni vă vor ajuta să împiedicați micile dvs. animale de companie să se îmbolnăvească.. Dacă se îmbolnăvesc, ar trebui să faceți o fotografie bună a peștilor bolnavi și să contactați magazinul de animale pentru medicamente..

Neoni de pește de acvariu

Acum știi suficient pentru a alege tipul sau varianta care îți place, precum și pentru a crea condiții confortabile pentru păstrarea și creșterea copiilor. Amintiți-vă că durata de viață a neonilor este extrem de scurtă, deci merită să umpleți în mod regulat populația, mai ales dacă majoritatea indivizilor sunt de aceeași vârstă. De asemenea, nu uitați că toate recomandările legate de reproducere trebuie respectate fără nicio excepție, altfel nu veți fi tineri sănătoși.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Neoni de pește de acvariu, nepretențios și luminos