Acantophthalmus kühl: complexitatea păstrării într-un acvariu acasă

Acantophthalmus KühlAjutorul natural în menținerea curățeniei acvariului este un pește rapid rapid din familia Loach - Acanthophthalmus Kühl. Este mobilă și, în fiecare minut, caută alimente în partea de jos a locului de reședință, este capabilă să extragă resturi alimentare în locuri inaccesibile altor locuitori. Printre lista bogată a numelor sale, menționăm următoarele: ochi de ghimpe, acantus, șarpe acantic, pangio Kul, acanthophthalmus Kul. Luați în considerare caracteristicile conținutului unui astfel de locuitor din acvariu în articol.

Cu ce ​​seamănă

Corpul loachului acvariului arată ca o anghilă, ușor turtit pe părți (uneori comparativ cu un vierme). Aripioarele mici nu sunt proeminente, iar aripioarele dorsale sunt deplasate spre coadă. Culoarea roșiatică, roz-galbenă, portocalie a corpului este traversată de dungi de nuanțe închise, al căror număr variază de la 10 la 20. Femela este cu doi centimetri mai lungă decât masculul, lungimea ei se apropie de 12 cm (de obicei 8 cm). Masculul este înzestrat cu aripioare mai groase, dar abdomenul este ușor în ambele.

Acantophthalmus Kuehl

Gura mică și mușchii laterali ai loachului sunt special concepuți pentru cosit și pentru căutarea insectelor acvatice. Neobișnuitul ochilor este subliniat de spinii situați sub ei și bifurcați la capete. Ochii sunt protejați de o peliculă subțire. Thorn-eye este un nume extrem de precis pentru structură și senzația vizibilă din privirea unui pește.

afla, caracteristici ale păstrării acantoftalmului într-un acvariu și despre îngrijirea lor.

Durata de viață maximă a loachului ajunge la 10 ani și depinde direct de calitatea hranei, de circumstanțele locului de reședință, de condițiile de ședere.

Acantophthalmus Kuehl

Acanthophthalmus Kühl, iubitor de pace, este activ noaptea. Este dificil să-l vezi în timpul zilei dacă este singurul reprezentant al grupului său în acvariu. În prezența mai multor indivizi, lupta pentru hrană crește, activitatea crește în timpul zilei. Dar lipsa de tovarăși nu irită ochiul spinos dur, el este, de asemenea, fericit cu o singură ședere în apă (captivitate).

Știați? Numele speciei a fost dat în onoarea naturalistului german Heinrich Kühl (1797-1821).

Habitat natural

Habitatul natural este corpuri de apă dulce superficială, canale forestiere, turbării, râuri mici și liniștite din Asia de Sud-Est (Indonezia, Borneo, Malaezia, Sumatra, Thailanda, Java). Apa din ele ar trebui să fie stagnantă sau să aibă un curent slab, fundul este acoperit cu frunze și nămol, iar coroanele copacilor creează o umbră confortabilă.

Vă sfătuim să citiți despre, cum să alegi un încălzitor, lampă, lampă, interior și filtre externe, amorsare și Autocolante de fundal pentru acvariu, și ce articole sunt cele mai esențiale pentru acvariu.

Condiții de păstrare

Păstrarea peștilor include respectarea anumitor standarde și acțiuni pentru îngrijirea lor:

Acantophthalmus Kuehl

 • aveți un acvariu de 50 de litri sau mai mult;
 • hrăniți peștele zilnic;
 • mențineți filtrul, compresorul, termostatul, iluminatul, solul, verdeața în stare de funcționare, cu parametrii necesari;
 • închideți acvariul cu un capac pentru a preveni săritul din ochi;
 • păstrați apa și solul curate.
Deoarece peștele de acvariu trivial și persistent Acanthus Kulia nu are solzi, sensibilitatea sa la medicamente, produse alimentare care se descompun (amoniac, nitrați) este crescută. Tratați peștele cu atenție și curățați solul în mod regulat.

Câți indivizi sunt într-un acvariu

Un acant este practic invizibil în acvariu. În timpul zilei se va îngropa în pământ, iar noaptea va începe să caute în mod activ hrana. Dar o turmă de șase persoane îi va face să părăsească adăposturile și să lupte pentru hrană în timpul zilei..

Acantophthalmus Kuehl

Numărul de pești depinde de volumul și zona fundului acvariului: încercați să cumpărați cu o zonă de fund mai mare, deoarece acantul este pește de fund.

Știați? În sălbăticie, Acanthophthalmus Kuehl folosește spini pentru a rupe peretele stomacului peștilor care l-au înghițit, uneori cu succes!

Volumul acvariului

Acvariu de 70 de litri sau mai mult potrivit pentru șase reprezentanți ai acantoftalmului Kühl. Să repetăm ​​despre prezența unui capac pentru acvariu.

Acantophthalmus Kühl

Ochii de ras se adaptează bine la un acvariu de dimensiuni medii, cu un mediu acvatic blând, acid și cu lumină slabă.

afla, cum se determină duritatea apei și temperatura optimă a apei în acvariu.

Apă

Indicatorii de temperatură a apei corespund standardelor de + 26-30 ° С, aciditatea apei (pH) - 5,5-6,5 (limita superioară 7,5). Filtrul ar trebui să creeze un debit moderat și să amestece straturile de apă împreună. În fiecare săptămână, 1/5 din apă este înlocuită cu una nouă.

Important! Pentru a asigura siguranța și a preveni pătrunderea peștilor în orificiile filtrului, atașați plasa.

Iluminat

Iluminarea scăzută până la moderată este cea mai preferată pentru această specie.

Acantophthalmus Kühl

Utilizați vegetație plutitoare cu frunze mici pentru a crea zone și pete umbrite.

Probabil că veți fi interesat să citiți despre, cum să porniți acvariul pentru prima dată, de unde să începi un acvariu marin, ce sunt algele de acvariu și cum să le tratăm.

Amorsare

Solul ar trebui să fie compus din componente mici. Pietrele mari sunt predispuse la subminare și pot dăuna ochiului spinos prin apăsarea acestuia în partea de jos. Pietrișul fin, așchii de turbă și nisipul sunt cele mai potrivite pentru îngroparea completă a peștilor în pământ.

Important! Comportamentul neliniștit și suprafața frecventă a acanthului Kühl indică o schimbare a condițiilor meteorologice sau starea proastă a solului, adică normele supraestimate de amoniac și sulfură de hidrogen.

Plantele

Ochiul de ghimpe calm și liniștit caută întotdeauna locuri de ascuns. O astfel de oportunitate poate fi oferită de plantele cu frunze mici, lemnul de derivă cu mușchi atașat la ele (mediu natural de viață), conductele mici, peșterile artificiale.

Acantophthalmus Kühl

Vegetația bogată creează iluminarea redusă pe care o iubește Acanthus-ul lui Kühl..

Vă recomandăm să citiți despre cum să crească și să întrețină plante precum marsilia, sagittariya, pogostemon, hornwort, mușchi javanez, cryptocoryne și Hemianthus Micrantemoides.

Ce mănâncă

Acantophthalmus Kühl mănâncă de toate: îi va plăcea mâncarea congelată și vie, nu va disprețui tot felul de tablete, granule. Îi place în special mâncarea din viermi de sânge vii, tubifex, dafnie. Va găsi și dezgropa cu ușurință o insectă ascunsă. Cu o alimentație excesivă a altor locuitori din acvariu, ajută la scăderea resturilor alimentare care au căzut la fund: nu degeaba este numit „scuturator”.

Acantophthalmus Kühl

Compatibil cu alți locuitori ai acvariului

Indivizii mari de pești și crustacei răpitori pot mânca ochiul liniștit și spinos.

Acantoftalmii iubitori de pace se înțeleg bine cu aproape toți reprezentanții pașnici ai acvariului, în special cu guppy, gourami, tetras, de către rasori, neonii, disc, coridoare și pește zebră. Au o atitudine negativă față de ciclide și peștișor de aur.

Dar poate înghiți un creveț mic (deși probabilitatea este mică), o gură mică și lentoarea nu permit să facă același lucru cu creveții mai mari.

Este posibil să se reproducă acasă

În condiții naturale, reproducerea Pangio Kul are loc în timpul sezonului ploios. Depunerea icrelor are loc la suprafața rezervorului, ouăle sunt coborâte și atașate de frunzele vegetației plutitoare. Creșterea peștilor este aproape imposibilă acasă.. Crescătorii profesioniști vor beneficia de următoarele condiții:

Acantophthalmus Kuehl

 • fundul acvariului de reproducere ocupă o suprafață de aproape 1000 mp. cm;
 • apa are un nivel de cel puțin 20 cm;
 • masa de vegetație plutitoare (ferigă thailandeză, criptorene) creează un fundal favorabil pentru căderea ouălor și face ca iluminarea să se estompeze, înăbușită;
 • 10% din apă se înlocuiește cu apă proaspătă în fiecare zi;
 • temperatura apei este menținută în intervalul de + 26-28 ° С, aciditatea pH-ului este egală cu 6,5-7;
 • terapia hormonală cu coriogonină și alte medicamente este utilizată pentru stimulare.
Femela și 2-3 masculi sunt acoperiți cu o plasă. Numărul de ouă ale unei femele în porțiuni de 10-50 este aproape de o mie. După 6-7 zile, puietii înoată. Se hrănesc cu ciliați, microbi. După ceva timp, adăugați ciclop, un tubul tăiat. Acanthul devine matur sexual într-un an..

Vă recomandăm să știți, care sunt cele mai frecvente boli ale peștilor, de ce mor, cu ce este bolnav peștele guppy, și care sunt simptomele și metodele de tratament pentru hexamitoză

Acantophthalmus Kühl ca animal de companie nu va cauza probleme proprietarului. Păstrarea unui pește nu este dificilă dacă sunt îndeplinite o serie de condiții, dar este puțin probabil că va fi posibil să se creeze noi descendenți pentru acantusii lui Kühl în acvariile de acasă..

Feedback de la internauți

Dacă îi considerăm rezidenți temporari ai unui acvariu atât de mic (numai până când planaria este distrusă), atunci puteți lua în siguranță 5 bucăți. Dacă pentru reședință permanentă, atunci doar una. Offtopic O condiție prealabilă - o sticlă de acoperire și absența fisurilor în acvariu - se scurge perfect și se transformă în uscate "Berbec" undeva pe covor. Creveții tineri sunt mâncați de toată lumea (cu excepția Anscitruses), dar dacă peștele nu-i este foame, atunci nu va fi (prea leneș pentru a-l urmări) .__________________ Nu vă fie frică să vă despărțiți de ceea ce nu mai aduce bucurie....

Kasatka_ok

https://aquaforum.ua/showpost.php?p=3070240&postcount = 5

Nu am văzut niciodată ceva mai rău decât atât. Unul dintre viermii mei însărcinați a început să înoate suspicios, neliniștit. Era seara, nu l-am putut ajuta. Dimineața m-am trezit, am examinat aqua ... totul părea să fie în ordine, nu era cadavru. Și apoi a înotat până la sticla din față și a izbucnit în fața ochilor mei. L-a luat și a izbucnit. Ceea ce era în stomac s-a târât afară. Dar asta nu este cea mai rea parte. Cel mai rău lucru este că era încă în viață și alți pești au început să-l atace. Nu pot mânca acum.

Frasin

https://aquafanat.com.ua/forum/index.php?s=&showtopic = 12331&view = findpost&p = 249798

În acele mele aquas de 45 de litri erau 2 Küls și 3 broaște pitice și neoni și gupyashki. Cu ele stătea un antsitrus albino. La început un kyul a dispărut, nu a acordat atenție. Apoi celălalt a dispărut. Apoi broasca a dispărut. Aquas a fost închis cu un capac strâns, deci, că nimeni nu a putut scăpa. Suspiciunile au căzut imediat pe antisitru. A trebuit să renunț la el. Acum, în acvariul de 150 de litri sunt 11 broaște pitice, 6 akaftalmus Kühl..

Dimon1973

https://aqa.ru/forum/pomogite-s-akantoftalmus-kyulya-261360-page1#pid1842760

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Acantophthalmus kühl: complexitatea păstrării într-un acvariu acasă