Astronotus cu ochi de tigru - întreținere, îngrijire, compatibilitate

Îngrijirea astronotuluiAstronotus este un pește de acvariu care aparține speciei de ciclide. Diferă de alte specii prin dimensiunea sa destul de mare și aparține, de asemenea, clasei de prădători, astfel încât întreținerea sa necesită o atenție specială. Patria acestui pește este bazinul Amazonului..

Cu ce ​​seamănă

Astronotus este un pește foarte frumos și deosebit. Are capul și ochii mari, în timp ce corpul său are o formă ovală aplatizată pe laturi. La peștii din această specie, se poate observa o caracteristică - o pronunțată fruntea bombată. Astronotus are aripioare mari, deasupra celei superioare există o pată neclară care arată ca un ochi. De aici a venit un alt nume pentru această frumusețe din acvariu - astronotul ocular.

Astronotul ocelat poate fi de diferite culori. Îl poți admira în diverse fotografii. Corpul în sine este de obicei reprezentat de o nuanță gri închis sau cărbune, de-a lungul căreia se află pete neclare de diferite culori. Cele mai populare sunt peștii cu dungi roșii și galbene, adesea o pată sau dungi pe corpul lor încadrează o margine de nuanțe mai saturate. Peștii Astronotus își schimbă culoarea odată cu înaintarea în vârstă. Indivizii tineri nu au o culoare atât de pronunțată, în timp câștigă bogăție și saturație.

Crescătorii au reușit să scoată în evidență cele mai neobișnuite și interesante culori ale locuitorilor acvariului. De exemplu, puteți găsi un astronot albino, al cărui corp are o nuanță albă. Foarte popular printre colecționarii de pești de acvariu Tigru Astronotus, își ia numele de la dungi frumoase și roșii strălucitoare de pe tot corpul. De asemenea, aspectul tufos poate avea un corp maro, care este presărat cu pete de zmeură și portocaliu. Recent, crescătorii au reușit să obțină nuanțe destul de exotice de ciclide, printre care există reprezentanți aurii, albastru, din marmură. Fotografia Astronotus arată culorile cele mai neobișnuite și interesante.

Astronotii sunt pești foarte inteligenți, au propria lor inteligență și caracter. În timp, ei sunt capabili să recunoască proprietarul, să le permită să se hrănească din mâna lui. Cu toate acestea, sunt foarte atenți și timizi, încercând să se ascundă într-un loc sigur la cele mai mici sunete puternice. Un fapt destul de interesant poate fi remarcat, atunci când fac treburi în jurul casei, astronotii își pot observa cu atenție proprietarul. Și unii indivizi chiar își permit să fie mângâiați. Dar cu astfel de pești ar trebui să fii extrem de atent, deoarece sunt prădători, pot mușca.

Astronotii au dimensiuni destul de mari. Acestea ating o lungime de 30-35 cm și cresc în 3-4 ani de întreținere. Prin urmare, este nevoie de un acvariu mare și spațios, în plus, pe măsură ce îmbătrânesc, îi înghesuie pe alți reprezentanți ai vieții acvariului, pur și simplu îi mănâncă.

Condițiile de detenție

Cum se păstrează astronotiiEste destul de dificil să creezi condițiile necesare pentru astronoturi, deoarece acestea sunt de dimensiuni considerabile. Volumul minim de apă în care ar trebui păstrați acești reprezentanți ar trebui să fie nu mai puțin de 100 l, aceasta dacă persoana intenționează să aibă doi reprezentanți. Mai multă cantitate necesită mai mult volum.

Astronotii nu sunt pretențioși la compoziția apei, deci un lichid este perfect:

  • cu pH de aciditate de la 6 la 8 unități;
  • duritate de până la 23 de grade. ;
  • temperatura optimă a conținutului este de 22-25 de grade, astronotii pot rezista la o scădere de temperatură de până la 16 grade.

Deoarece astronotii sunt prădători, ei vânează orice alți reprezentanți ai acvariului. Din această cauză, păstrarea lor cu alți pești este imposibilă. Ca urmare, nu este posibil să se creeze o biosferă naturală în acvariu. Astronotusii pot rezista doar unor specii de plante vii, inclusiv ferigi, bolbită și echinodor, restul speciilor pur și simplu le taie sau le smulg. Prin urmare, foarte des plantele artificiale sunt utilizate în acvarii, care sunt atașate folosind greutăți speciale..

Deoarece astronotul ocular este mare, este necesar să schimbați până la 30% din apa din acvariu în fiecare săptămână. Acest lucru se datorează și faptului că lipsește o biosferă normală și, prin urmare, condițiile favorabile pentru viață sunt destul de greu de întreținut. De asemenea, acvariul ar trebui să aibă biofiltre puternice, deoarece astronoturile produc o cantitate mare de deșeuri biologice și, dacă nu sunt îndepărtate, se va forma amoniac, care este dăunător reprezentanților acvariului..

Păstrarea astronoturilor într-un acvariu asigură utilizarea ca substrat pietricele grosiere sau nisip grosier. Peștii acestei specii scotocesc conținutul, astfel încât să nu se rănească folosind aceste materiale speciale. Pentru a decora acvariul, puteți folosi lemn de drift sau crenguțe neobișnuite, trebuie doar să vă uitați cu atenție, astfel încât să nu aibă margini ascuțite, altfel peștii se pot răni.

Hrănire

Cum se hrănește AstronotusAstronotus trebuie hrănit de 2 ori pe zi. Cu toate acestea, indivizii mari sunt hrăniți o dată pe zi, dar cantitatea de alimente este abundentă. Nu ar trebui să le dați acestor pești hrană mică pentru reprezentanții acvariului, deoarece pur și simplu nu o vor observa și va putrezi în partea de jos a acvariului..

Astronotii sunt hrăniți file de pește de mare, calamar, bucăți de carne crudă, ficat de vită și inimă. viermii de sânge pot fi folosiți și ca hrană, dar este mai bine să-i dați persoanelor tinere, deoarece va dura prea mult pentru reprezentanții mari. Puteți da râme, dar înainte de asta trebuie să le înmuiați în apă timp de 3-4 zile, apoi să le curățați de pământ.

Astronotus poate fi alimentat și cu pelete speciale, este important să vă asigurați că peletele sunt mari și perfecte pentru ciclide.

În unele cazuri, astronotii sunt hrăniți cu pești special crescuți pentru aceasta, care includ guppi, urinate și pești de aur. Dar nu ar trebui să le cumpărați în magazin, deoarece reprezentanții acestor specii pot avea diferite boli..

Astronotii sunt, de asemenea, excelenți la consumul de plante cu frunze tari și plutitoare. Le puteți hrăni și cu frunze de salată, totuși, este mai bine să le opărați mai întâi cu apă clocotită, precum și cu mazăre verde și spanac..

Atunci când păstrați astronoturile, nu ar trebui să le supraalimentați, deoarece în viitor vor cerși mâncare de la proprietarul lor.

Compatibilitate cu alți pești

Descrierea astronotuluiÎn timp ce astronotii sunt de dimensiuni mici, se înțeleg cu orice reprezentanți ai lumii acvariului. De îndată ce ating o lungime de 10-12 cm, apoi încep să manifeste agresivitate față de alte specii, încearcă să scoată toți peștii, să mănânce și să-i înghită.

Astronoturile se păstrează cel mai bine separat, pot rezista doar unui cartier cu doar pești mari sau prea spinoși. Înțelegeți perfect cu:

  • ciclozome;
  • sinodonta;
  • pterygoplichts.

Toate celelalte specii vor fi consumate. Cei care decid să înceapă astronotii ar trebui să înțeleagă acest lucru nu va exista acvariu exotic, deoarece chiar și multe plante, acești pești inteligenți vor dezgropa sau mânca pur și simplu.

Astronot cu ochi de tigru Astronotusurile varietății saleCum conțin astronoturileAstronot de reproducereCaracteristicile externe ale astronotilorAstronot în acvariuCu ce ​​se hrănește Astronotusul?Popular pește AstronotusPești AstronotusPopular pește AstronotusSpecii de pești AstronotusPești Astronotus
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Astronotus cu ochi de tigru - întreținere, îngrijire, compatibilitate